29.01.14.

Reitings 1249
Reģ: 30.10.2013
Labrīd meitenes, kā jums šis rīts? kas svarīgs ieplānots šodien?
29.01.2014 07:42 |

Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
Cik fantastiski būtu, ja tā būtu realitāte! Reālā situācija ir pavisam cita... Daudziem vecākiem nav laika audzināt savu bērnu. Diemžēl...

Tas ir pavisam cits stāsts, tās ir vecāku un bērnu savstarpējās attiecības ģimenē, kur skolotājam nav nekādas daļas. Svešs cilvēks nevar audzināt svešu bērnu pēc kaut kādiem iedomātiem saviem standartiem ....
29.01.2014 15:54 |

Reitings 734
Reģ: 04.12.2012
Es neteiktu,ka man ir stipri nervi, ne tuvu. Bet vienkārši, bērnos, arī tad,kad viņi pret skolotāju izturas draņķīgi, es redzu upurus savu vecāku dēļ, man viņu ir žēl. Bērni nav ļauni,ja vien tādus viņus neveido. Ja kādu asāku vārdu vajag pateikt, tad to labāk teikt vecākiem. JO, lai cik reizes neskandinātu bērniem, neko tas nedos, ja mājās ir vecāki, kuri, piemēram, uzskata,ka skolotāji ir niecības un viņus nav jāņem galva vispār. (vai arī banālo - laba skolotāja pratīs strādāt ar bērniem, ja nemāk, lai saņem (kad viņu bērns ento reizi skolotājām sejā iespļāvis vai nosaucis nesmuki)
A izejot no skolas, i asaras bijušas, i mājās mantas pa gaisu gājušas :D Taču ne skolas vidē. Un īstenībā, man šķiet,ka tieši šādi skolotāji izdzīvo.
Bet nu te viss drūmās krāsās sakrāsojās... Nav jau tikai sliktie gadījumi.. :) un pat no sliktākā bērna, ar bēdīgāko uzvedību var izaugt cilvēcīgs un saprātīgs cilvēks, vienmēr paliek iespēja :)
29.01.2014 15:54 |

Reitings 9917
Ja kādu asāku vārdu vajag pateikt, tad to labāk teikt vecākiem.

Tev taisnība, man nebūtu pa ceļam ar tādu skolotājas attieksmi.
29.01.2014 15:58 |

Reitings 125
Reģ: 29.07.2013
Tas ir pavisam cits stāsts, tās ir vecāku un bērnu savstarpējās attiecības ģimenē, kur skolotājam nav nekādas daļas.

Un atkal Tu kļūdies! Skolēns nāk uz skolu un skola ir atbildīga, lai skolēns mācītos utt. Un redzot, ka skolēna mācīšanas spējas ietekmē situācija ģimenē, tad skolai ir jāiejaucas...Diemžēl...Protams, visu jau var atstāt pašplūsma, lai katrs tiek galā kā grib, bet tā nenotiek. Normālās skolā tā nenotiek!

Un es nerunāju par
audzināt svešu bērnu pēc kaut kādiem iedomātiem saviem standartiem
, bet par elementāras cieņas, līdzjūtības, draudzības utt. mācīšanu.
29.01.2014 16:01 |

Reitings 9917
Skolēns nāk uz skolu un skola ir atbildīga, lai skolēns mācītos utt.

protams, ka ir atbildīga, tapēc skolotājam ir jāieinteresē bērns, ja viņš to nevar tad viņš nav savā vietā un punktC.
Nezinu nevienu privātskolu, kur bērniem būtu sliktas zināšanas, attieksme vai sekmes , jo tur skolotāji ir savu uzdevumu augstumos ...

bet par elementāras cieņas, līdzjūtības, draudzības utt. mācīšanu.

arī tas ir jāmāca vecākiem , dažādiem cilvēkiem par šīm lietām var būt dažāda izpratne ;)
29.01.2014 16:05 |

Reitings 9917
bet vispār, jā ... ir ļoti jūtama atšķirība starp privātām iestādēm un valsts iestādēm tieši izglītības jomā ... bail iedomāties, tādā gadījumā, kādas šausmas skolotājs varētu atļauties valsts dārziņā ...
29.01.2014 16:09 |

Reitings 125
Reģ: 29.07.2013
protams, ka ir atbildīga, tapēc skolotājam ir jāieinteresē bērns, ja viņš to nevar tad viņš nav savā vietā un punktC.

Runa nav par darbu stundās vien. Ir arī tāda lieta kā mājas darbi, kurus jāgatavo. Kā tad skolotājs tur var ieinteresēt? Ja māte mājās pat nepaskata vai bērns ir izpildījis vai nav izpildījis šos darbus.
Vai arī tad skolotājs ir vainīgs?

Privātskolas un valsts skolas ir divi dažādi svaru kausiņi!
Par privātskolām neizteikšos...Tajā, kurā es biju praksē varēja redzēt kāpēc bērni ir tik sekmīgi utt. Un ne jau dēļ, tā, ka viņi bija ļoti gudri un tā! :) Lielu lomu nospēlē maka biezums.
29.01.2014 16:13 |

Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
čāča, nav jau vienmēr tās tikai tukšas runas. Es vienmēr zināju, ka mans bērns man uz galvas nekāps un būs audzināts, zinās kur un kā uzvesties. Palieku pie saviem vārdiem un pie tā visa tiek strādāts. :)
29.01.2014 16:14 |

Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Sveikas meitenes!
Man šodien ar bija darba intervija, ļoti jauka vadītāja un intervētājas, patīkami cilvēki par to prieks, bet es dzirdēju ārpusē iepriekšējās sievietes interviju, un sapratu, ka uz viņas fona man nav izredžu, ļoti spēcīgs kandidāts, bet tagad man ir lielāks stimuls pašai uzdarboties un meklēt, meklēt, meklēt :) jo dzīvē ir jāmaina kaut kas :)
29.01.2014 16:20 |

Reitings 9917
nē ,skolotājs nav vainīgs, ja mājas darbs nav izpildīts skolēns saņem nesekmīgu vērtējumu un tā ir viņa problēma, Tu nevari piespiest bērnu mācīties!

Lielu lomu nospēlē maka biezums.

žēl, bet tā ir , nauda spēlē lielu lomu attieksmē ,bieži vien algas apmērs, liek skolotājam savaldīt savu ego un savus principus
29.01.2014 16:21 |

Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Un man pirmo reizi pēc intervijas bija tāds prieks un iedvesma, jo spīdēja spoži saulīte, un viss taču ir labi, tupa es neesmu, tikai pašai jācenšās :)
29.01.2014 16:22 |

Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
čāča, nav jau vienmēr tās tikai tukšas runas. Es vienmēr zināju, ka mans bērns man uz galvas nekāps un būs audzināts, zinās kur un kā uzvesties.

Es nesaku,ka tā ir vienmēr...Bet vairum'gadījumu bērns iedomās un bērns praksē ir divas dažādas lietas.

10 gadi
Reitings 9435
Reģ: 06.03.2009
Dien.

Pamazām kārtoju somu, lai brauktu uz mājām. Paveicies, ka dakterim komandējums, tāpēc man brīvs. Neesmu bijusi mājās mēnesi.

Par skolotāju un skolnieku tēmu neizteikšos.

Man ir jautājums par zobiem. Vakar kļuva jūtīgi apakšējie zobi priekšā. Es pieļauju, ka kkā no aukstā gaisa, elpojot caur muti savilka un tagad sāp. Ko darīt, lai pārietu tās sāpes, jo tās kaitina un ir nepatīkamas(kad nākas tiem zobiem pieskarties, nokost kko ēdot utt).
Ja ilgi nepāries, protams, rakstīšos pie zobārsta, bet es domāju - varbūt tas nav nekas tāāāds un kkā var no tā tikt vaļā?

Reitings 1571
Riot

ja beidzas darba līgums un to nepagarina, kā ir ar neizmaksātajām atvaļinājuma naudām? Kaut kas vispār pienākas?

Pienākas kompensācija par neizmantoto atvaļinājumu.
29.01.2014 16:27 |

Reitings 734
Reģ: 04.12.2012
skolotājs nav vainīgs, ja mājas darbs nav izpildīts skolēns saņem nesekmīgu vērtējumu un tā ir viņa problēma

weee, man ir sajūta,ka Tu neizproti skolotāja pienākumus. Skolotājs mūsu necilajās valsts skolās ir atbildīgs gan par kavējumiem, gan par nesekmību, par visu vārdu sakot, kas skar bērnu (jā, jā, arī par to,ka ja skolotājs pamana bērnam negatīvas uzvedības izmaiņas, bet neziņo un beigās atkklājas, ka ģimenē ir kaut vai emocionālā vardarbība, jo ir atrunāts darbības plāns,kā jārīkojas -likumā)
Piemēram, socpeds ir atbildīgs par to, lai tiklīdz bērns nav skolā, sazinātos ar viņa vecākiem, ja ir nesekmība, socpeds taisa bērna individuālo karti, kur tiek atrunāts,kad, cikos kāds priekšmets tiks labots, kurš skolotājs konsultēs, kādas ir izmaiņas utt.
Un par to visu ir jāaskaitās vel sēdēs-cik nesekmīgi, cik kavētāju utt.
29.01.2014 16:35 |

Reitings 5516
Reģ: 03.08.2013
Es nesaku,ka tā ir vienmēr...Bet vairum'gadījumu bērns iedomās un bērns praksē ir divas dažādas lietas.

Piekrītu, cik vien vispār ir iespējams piekrist. Man, pirms manējā sāka izlaist radziņus arī šķita, ka bērns jāaudzina nav, viņš vienkārši dabīgi pats sāk apjaust, ko drīkst un ko nedrīkst un tā tālāk. Bet, no, no, citiem tas varbūt der, bet ne manai jaunkundzei. Man vienalga, lai citi audzina savus bērnus un izlaiž kā vēlas, bet es esmu nākusi pie secinājuma, ka man ir nepieciešams, lai bērns apjēgtu tās pogas, uz kurām mammai labāk nespiest un kur pacietību nepārbaudīt, jo var sanākt baigās ziepes.
29.01.2014 16:36 |

10 gadi
Reitings 4416
Reģ: 08.10.2013
Strādājot kā auklīte vairākās ģimenēs un pieskatot bērnus, esmu izveidojusi vienu ļoti svarīgu secinājumu. Bērniem mūsdienās ir traki liels interešu trūkums. Tiek notrulinātas smadzenes pie telefoniem, TV, video spēlēm. To agresīvo enerģiju ir nepieciešams ievirzīt noderīgākās nodarbēs- sports, māksla, dabas izpēte. Aizņemtība arī bērnam noņems nedaudz no aculoka to, ka vecāki paši ir darbos un mājās pārrodas vēlāk. Protams, ne visiem ir šādas iespējas.
Pati ceru, ka ar vīru izdosies nodrošināt mūsu meitai jau noskatīto dārziņu, kā arī es ļoti vēlētos, lai meita mācās privātskolā. Ir pat ļoti jūtama atšķirība starp valsts skolu un privātskolu skolotāju attieksmi. Kādam to attieksmi palabo nauda, nu lai! Nesaku, ka valsts skolās ir slikti skolotāji (man pašai bija daudz superīgu skolotāju, bet arī pietiekoši tādu, kam derētu visus pedagoģijas papīrus noņemt).
29.01.2014 16:37 |

10 gadi
Reitings 4416
Reģ: 08.10.2013
Pievēršoties beztēmai.

Šodien atkal laukā bija feins laiciņš. Ar mazo nostaigāju 8km gar upi. Nesen tik paēdām pusdienas un tagad atļaujos atpūsties. Šodien ir doma aizbraukt visiem uz baseinu papeldēt. Būs interesanti pavērot mazās reakciju ūdenī :)
Šovakar vēl būs jāiekurina sauna un jāpasēž, jo jūtu, ka kāju muskuļi sāp nedaudz un jāsazvanās ar dažiem cilvēkiem skype, jāizseko visiem jaunumiem :)

Ļoti, ļoti ceru, ka šogad mums izdosies aizbraukt uz LV :)
29.01.2014 16:42 |

10 gadi
Reitings 13809
Ļoti, ļoti ceru, ka šogad mums izdosies aizbraukt uz LV
\

Jā, jā! jo mēs tomēr to saldējumu kopā neapēdām :)
29.01.2014 16:44 |

Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Favel, braucam aprīļa sākumā uz LV :D
29.01.2014 16:50 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits