Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Ēdiens.

 
Reitings 321
Reģ: 22.05.2013
Sveikas. Visām Jauku šo dienas turpinājumu.:)
Kādas krēmzupas/biezzupas gatavojat - padalieties gardās receptēs!:)
28.01.2014 16:07 |
 
Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
Šampinjonu krēmzupa
Ķirbju krēmzupa
visādu dārzeņu krēmzupa

Ja kāda interesē, tad uzrakstīšu sīkāk. Šodien esmu slinķe :D
28.01.2014 16:11 |
 
Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
ķirbju biezzupa stāv rindā izmēģināšanai. Ķirbis, sīpols, svaigais siers. Un beigās mazas gaļiņas saliek pa virsu:D
ir garda, bet pati vēl neesmu gatavousi. Nes tikai tiku pie blendera:D
28.01.2014 16:11 |
 
Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
Anny- uzraksti šampinjonu krēmzupas recepti.
28.01.2014 16:12 |
 
Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Ķirbju krēmzupa ar čili un garnelēm.
Sastāvā arī pāris kartupeļi, burkāni, kausētais siers. Garneles pievienotas beigās, kad viss jau sablenderēts
28.01.2014 16:14 |
 
Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
Anny- uzraksti šampinjonu krēmzupas recepti.


Lieku vārīties kartupeļus (kādi 4 gabali), 2 burkānus, 1 sīpolu.
Sagriežu 500 - 700 g šampinjonu. Beru uz cepamplāts un pārrasinu nedaudz olīveļļu. Pacepu 180 grādos apmēram 10-12 minūtes.
Kad dārzeņi praktiski mīksti, pievienoju šampinjonus. Visu nedaudz pavāru, tad sablendēju. Zupai pievienoju kausēto sieru ar sēnēm un pavāru līdz tā uzmert burbuli.
Pasniedzu ar dor blue sieru un grauzdiņiem.
28.01.2014 16:18 |
 
Reitings 2817
Reģ: 04.06.2009
Mm,kjirbju kreemzupa tieshaam ir lieliska.
Pati gribu pagatavot,ceru ka man sanaaks tik garda, cik mammas gatavotaa.
Te ir laba recepte, tik es neliktu grauzdinjus ,bet to vietaa labaak pievienotu uz pannas apcetus galjas gabalinjus.
http://www.cepucepu.lv/kirbju-biezzupa/
28.01.2014 16:19 |
 
Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
Es šodien pacelšu šo tēmu. Man patīk biezzupas:D
29.01.2014 09:45 |
 
Reitings 4224
Reģ: 26.09.2009
Treknā siera biezzupa ar garnelēm, nom nom :D
29.01.2014 09:48 |
 
Reitings 362
Reģ: 01.10.2012
Puravu/kartupeļu biezzupa ir ļoti, ļoti garšīga.
29.01.2014 09:53 |
 
Reitings 5481
Reģ: 17.08.2010
undersun izklausās garšīgi :D kā to gatavo?
29.01.2014 09:54 |
 
Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
Brokoļu krēmzupa
Ķirbju krēmzupa
Tomātu krēmzupa

Šīs man ir topā. Citas pagaidām neesmu mēģinājusi.
29.01.2014 09:56 |
 
Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
Aaa, vēl puravu krēmzupu esmu taisījusi, bija garšīga!
29.01.2014 09:58 |
 
Reitings 4224
Reģ: 26.09.2009
Man nav tādas receptes, gatavoju uz izjūtām. Bet vispār nekā sarežģīta.
Apcepu rīvētu burkānu, seleriju, tad iemetu jau uzkarsētā pienā, karsējot pievienoju kausēto sieru. Pirms beigām pievienoju garneles. Pasniedzot vēl uzberu parmezānu. Var pievienot nedaudz buljona kamēr karsē.
Ja taisu ar vistu, tad vistas gabaliņu apcepu sinepēs pirms tad un secība tāda pati, tikai beigās pievienoju vēl zirnīšus :)

Mammai parasti, nezinu kapēc nebiezē, viņa vēl pieliek ūdenī izšķīdinātu kartupeļu cieti, pavisam nedaudz.
29.01.2014 10:00 |
 
Reitings 5481
Reģ: 17.08.2010
undersun - paldies, sakārojās :)
Varbūt mammai nebiezē piena dēļ, ir daži pieni, kuri uzkarsuši nesabiezē.
29.01.2014 10:09 |
 
Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
Man ļoti garšo krēmzupas, bet manējam ir šāds uzskats - kādēļ tikai mērce vakariņās ? :D
Reti gatavoju, ķirbi sevī varu iedabūt tikai krēmzupu veidā, kopā ar ingveru ņamma.
29.01.2014 10:10 |
 
Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
- kādēļ tikai mērce vakariņās ?


o, jā! Bet vīrs parasti sagriež gaļu un ber iekšā, jo bez gaļas neesot zupa :D
29.01.2014 11:22 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
GARDĀ TOMĀTU ZUPA
Šī zupa sanāk lieliska tikai tad, ja ir gatavota no sezonas tomātiem. Tā garšo lieliski ar grauzdētām siera maizītēm.

SASTĀVDAĻAS
3 lieli sezonas tomāti;
2 saulē kaltēti tomāti;
glāze dārzeņu buljona;
puse tējkarotes bazilika pesto;
1 daiva ķiploka;
maza buntīte svaiga bazilika;
šķipsniņa svaiga oregano;
šķipsniņa cukura;
šķipsniņa jūras sāls;
svaigi malti pipari;
sauja saulespuķu sēklas.
PAGATAVOŠANA
Blanšē tomātu, sagriež tomātus mazākās daļās. Liek blenderī, pievieno pārējās sastāvdaļas - saulē kaltētus tomātus,pesto, ķiploku, pusi no svaigā bazilika,oregano un pusi no saulespuķu seklām. Blenderē līdz viendabīgai masai. Biezeni pārlej katlā, pievieno garšvielas - sāli, cukuru, piparus un buljonu, vāra dažas minūtes. Garnē ar saulespuķu sēklām. Pasniedz ar grauzdētu siera maizīti. Ēdiens garšo labi gan silts, gan auksts.Voilà!
29.01.2014 19:49 |
 
Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Tomātu biezzupa, ķirbju biezzupa, brokoļu biezzupa ar zilo sieru.
29.01.2014 19:54 |
 
Reitings 437
Reģ: 01.09.2013
"Laša vēderiņi sierā" krēmzupa. Tā mums ģimenē vissiecienītākā. Ātri, viegli un "Kas var būt labāks par šo?"
Recepte:
1. "Iztīra" laša vēderiņus 500gr, labumus liek atsevišķi bļodiņā, pārpalikušās asakas, liek verdošā ūdenī uz 40min (tad zupa nebūs pliekana), tikmēr samizo/sagriež kartupeļus,vienu sīpolu.
2. Līdz tam, buljons gatavs, ar sietiņu "atbrīvojas" no asakām. Liek vārīties pašus laša labumiņus, kartupeļus un sīpoliņu, vāra līdz kartupeļi mīksti, pievienojot sāli un pēc izvēles maggi buljoniņu.
3. Kad kartupeļi mīksti, sāk iemaisīt kausēto sieru Dzintars - klasisko. Es iemaisu divus iepakojumus.
4. Lūk, kausētais siers izkliedējies, pievienoju zaļumus (dilles) un ļauju ievilkties 15 minūtes.
Ļoti garšīgi.
29.01.2014 20:12 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits