Čiva riva, dāmas!
Tā kā esmu jauniņā šeit, man ir tik daudz jautājumu Jums, ka nesaprotu, ar ko sākt kurā brīdī.
Tātad, grasos studēt žurnālistiku. Varbūt šeit ir kāda meitene, kas to jau dara? Varbūt vari padalīties, kas, ko, kā? :) Ļoti, ļoti interesē un gribu aiziet uz skolu, kur to tiešām ir vērts darīt. Lai beigās nav tā, ka vienkārši atsēžu pie grāmatām, un negūstu nekādu praksi. :)
Man arī aktuāls temats, taisni pieteicos žurnālistikas studijām Anglijā, nākamgad došos turp :) Bet interesētu dzirdēt, ko teiks kosmietes, kā ir ar žurnālistiku Latvijā?
MoonLady, ja nav noslēpums kurā valstī apguvi žurnālistiku? Gadījumā ne UK?
MoonLady bet noderīgas zināšanas noteikti! :)
Brīžiem vienkārši prāts apstājas un nesaprot, ko īsti darīt nākotnē. Visur saskatāmas kādas problēmas. To un to nevajag, tas nebūs nākotnē Latvijā nepieciešams .. to un to vajag, bet tam nepietiek gribas spēka, intereses.
Esmu pabeigusi žurnālistikas studijas Latvijā un pašlaik strādāju medijos. Aptuveni puse bijušo kursabiedru ir atraduši darbu šajā jomā, bet otra puse vai nu nevar atrast, vai nu nemaz nemeklē. Mediju vadītāji atzīst, ka izmisīgi meklē labus darbiniekus, bet tas nav nemaz tik viegli.
Es gan tajā nevainoju izglītību. Vienkārši ir cilvēki, kas šai jomai ir piemēroti un kurus tā interesē, un ir tādi, kam tās gribēšanas nav. Tā ir mana pārliecība - šādā jomā tu nevari cerēt, ka universitāte uztaisīs no tevis profesionāli. Pašam jāgrib un bez apstājas jādarbojas.
Es mācījos LU. Pirmos trīs semestrus jārēķinās ar akadēmiskiem priekšmetiem (kas par sliktu nenāk), bet atlikušajos trijos būs tik daudz praktisko darbu, ka nezināsi, kur likties :)
Bet interesētu dzirdēt, ko teiks kosmietes, kā ir ar žurnālistiku Latvijā?
Neesmu studējusi žurnālistiku, bet pazīstami cilvēki darbojas šajā jomā. Domāju, ka Latvijā ir ļoti daudz jāstrādā pie tā, lai tu tiktu šajā jomā pamanīts un dabūtu patiešām labu darbu. Mēs esam maza valsts, bet priekš Latvijas apmēriem cilvēki ar šādiem diplomiem ir ļoti daudz. Lai gan, pietiek arī ar atrašanos īstajā vietā, īstajā laikā.
Ko es varētu ieteikt jaunajiem žurnālistiem - izmantojiet to, ka bezmaksas apraidē parādījušies jauni kanāli OTV un RE:TV. Viņiem vēl tik daudz, kur augt...