Man viena draudzene iepazinās ar puisi, tāds tusētājs bija, droši vien joprojām ir, tad nu abi kopā ballējās, staigāja pa klubiem, tādām mājas ballītēm, braukāja uz visādiem pasākumiem, visur bija arī alkohols un ne jau maz, ar laiku tas nebija tikai pasākumos, abi kopā mēdza arī mājās divatā pasvinēt, vēl pēc laika bija tā, ka viņiem pilnīgi visās iziešanas reizēs neatņemama sastāvdaļa bija alkohols, pat draugu bērna kristībās, kādu laiku jau tas viss likās normāli...vēl pēc laika bija gadījumi, ka mana draudzene mēdza iet uz darbu vēl ar iepriekšējās dienas dūšu, kolēģi sāka manīt, arī nekas īpaši nemainījās...tad saldais pāris izšķirās, jo čalis satika citu ballīšu līdzgājēju, bet manai draudzenei nekas neatgriezās iepriekšējās sliedēs...viņa gan vairs nestaigā pa ballītēm, klubiem, nav vairs tik daudz to paziņu, bet dzer joprojām, mājās, vienatnē, pēc darba, citreiz gadās, kad nepieteikusies piebraucu pie viņas ciemos, teiksim, ap plkst 6iem viņa jau ir iedzērusi, uz galda stāv atvērta vīna pudele vai kokteilis, citreiz, kad zvanu, pēc balss, valodas dzirdu, ka ir iedzērusi...Esmu par to ar viņu runājusi, bet viņa nekādu problēmu neredz, viņa vienkārši pēc darba atslābinot nervus, svētkos vai kādās brīvdienās tas viss aiziet divdieniekā, trīsdieniekā, atkarībā, cik daudz brīvdienu...
Negribu, ka viņa viena pati sēž mājās un dzer, aicinu viņu pie sevis vai iziet kaut kur, bet viņa vienmēr atsakās...nu un tā tas pagaidām viss turpinās.