prakse 40st./ned

Reitings 152
Reģ: 07.08.2012
Sveikas meitenes :) Man ir jautājums.
Mana paziņa mācās koledžā un viņai tagad būs 4.mēnešu ilga prakse.
5 dienas nedēļā/ 8 stundas.
Tā tak ir vesela slodze. Vai tiešām tas ir normāli un tā drīkst noslogot skolnieku?
Man jau liekas, ka tas ir kaut kāds lētais darba spēks. Nevar būt ka saņemot tikai stipendiju jāstrādā pilnu slodzi. Vai jūs par to kaut ko papildus zinat? :)
22.01.2014 19:30 |

10 gadi
Reitings 861
Reģ: 01.12.2009
īstenība šis mani ar pēdējā laikā satrauc, itkā jau jā, prakse ir nepieciešama, īpaši tāpēc vien, ka tā ir iespēja kaut nedaudz ielīs savā jomā.. Bet es nedzīvoju vairs ar vecākiem un man sevi ir jāuztur, es nevelētos lai man 40h nedēļa ir jābūt citā darbā par ko man nemaksā, ar aulēkšiem skriet uz savu darbu, kurā es jūtos nogurusi un trūkst produktivitātes.. Man liekas studentam par to praksi vajadzētu maksāt vismaz kādu iztikas minimumu :/
23.01.2014 00:10 |

Reitings 67
Reģ: 17.12.2012
Ja aiziet uz praksi, nekā nezinādams, bet aiziet ar kaudzi zināšanām, tad to var uzskatīt par bezmaksas izglītību un to pat jau varētu nosaukt par milzīgu atlaidi.

Bet ja prakse ir strādāšana strādāšanas pēc, tad tas gan ir piespiedu darbs. Ja man būtu bijis vēl jāmaksā par studijām, es vispār nošautos.
23.01.2014 00:15 |

Reitings 435
Reģ: 29.01.2009
Man arī bija 20 nedēļu prakse uzņēmumā. Piecas dienas nedēļā, 8h dienā. Traki, bet nu man paveicās ar to, ka uzņēmums pats piedāvāja minimālo algu.

Zinu, ka citiem pat nemaksā un nākas novergot to laiku. Viss atkarīgs no uzņēmuma.
23.01.2014 18:45 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits