McDonald`s

Reitings 313
Reģ: 12.01.2014
Tēma tīri interesei :D
Ko domājat par šajā ēstuvē iegādājamo pārtiku? Cik bieži pašas tur ēdat?
20.01.2014 17:31 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
jo visa pārtika tik pat kā kuru mēs lietojam ir modificēta un piebērta pilna ar krāsvielām un pulveriem.

Nu tā nav taisnība. Tad jājautā, ko tu ēd? Un modificēts nav nekas slikts, runāt var par ĢMO, bet arī tur nav vienprātības. Nevar salīdzināt junk food ar normālu ēdienu. Jā, mājās gatavotas friškas sanāk tik pat treknas, bet tur tu viņas nevāri vecā eļļā u.c.
20.01.2014 22:10 |

10 gadi
Reitings 4416
Reģ: 08.10.2013
Man tiešām ļoti patīk visi šie - tas ir tik neveselīgi - stāsti. Eļļa, amonjaks, pulverīši... Labu laiku tur strādaju, bet neko no visa šeit pieminētā nemanīju. Bet tas ir labi - šie mīti notur tās vietas tīras.

Un garšas pa valsīm atšķiras, jo tās ir franžīzes. Piegādātāji, sortiments un citas lietas ļoti atšķiras - tādēļ, atšķirīgas arī garšas.

Runājot par tiem iebiedēšanas stāstiem, atminos, ka bērnībā mani oma ar mammu baidīja, ka Mc'Donalda gaļā var atrast žurku nadziņus :D

Par garšas atšķirībām runājot piedāvājumos.. Tas viss tiek pielāgots sabiedrībai uz pētījumiem un statistikām balstoties. Nutellas katrā valstī arī garšo nedaudz citādāk, tāpat kā Coca Cola un citi produkti. Mums viens paziņa kolekcionē Nutellas no dažādām pasaules valstīm, patiesi bija interesanti :)
20.01.2014 22:11 |

Reitings 16
Reģ: 20.01.2014
hesis labaaks. tur garshiigaaki burgeri neka citur
20.01.2014 22:13 |

10 gadi
Reitings 4416
Reģ: 08.10.2013
Aija
Bet visvairak mani kaitina tie, kas aiz sevis nemaak novaakt paplaates ar papiiriem un tuksam glazem. Nez kapec arzemes visiem tas ir passaprotami, tik te Latvija (vispar parsvaraa skolnieki un skolnieces) aiz sevis vnm atstaj kara lauku (kaut Hesisos esmu manijusi uzrakstus - Ludzu, novaciet aiz sevis vai tml.).

Hahahahaaaaa..... es dzīvoju ārzemēs un grūtniecības laikā ļoti daudz ar vīru izbraukājām dažādas lielpilsētas un mazpilsētas Eiropā. Manas vajadzības spieda skrien ik pa laikam uz WC, tā nu visērtāk bija piestāt Mc'Donaldos. Ne tikai dažos no tiem nevarēja norēķināties ar karti, bet, jo lielāka pilsēta, jo lielāka miskaste valdīja telpās, kur cilvēki ēda, kur nu vēl runāt par novākšanu :D :D Nenoniecini latviešus tikai tāpēc, ka jūties pārāka par dažiem, ārzemēs ar vien biežāk manu ar vien lielākas cūkas.
20.01.2014 22:14 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
Miss Joker, nepiekritīšu. Labs hamburgers nav neveselīgs (piedodiet, ja aizvainoju maizes un mērču neēdāju jūtas, jo šie produkti kā suga esot neveselīgi, un veselīgi ir tikai zaļo lapu salāti). Un es nezinu kā tava, bet mana pārtika nav ne modificēta, ne pārbērta ar krāsvielām un pulveriem. var apēst maz zemas kvalitātes ēdienu, un apēst daudz labas kvalitātes ēdienu, un pirmais variants nebūs veselīgāks par otru, jo zema kvalitāte jebkādā daudzumā ir neveselīga.
mani frī cepti eļļā būs daudz kvalitatīvāki par maķīša kartupeļiem, jo es neizmantoju zemas kvalitātes eļļu maisījumu un neizmanotoju to vairākkārtīgi, nerunājot par maniem no laukiem nākušiem kartupeļiem. jā, jebkas eļļā vārīts nav ierindojams veselīgo produktu kategorijā, bet tavā skatījumā tiešām nav atšķirības?
Ir dažādas kvalitātes gaļa, sākot no bio audzētas, beidzot ar amonjakā mērcētu maķīša gaļu. piem. rimi nopērkamā nebūs amonjakā mērcēta. nejūti atšķirību?
ieteiktu palasīt ar ko atšķiras slow food no fast food...
20.01.2014 22:21 |

Reitings 7596
Reģ: 29.01.2009
needu turienes paiku un neinteresee...
20.01.2014 22:24 |

Reitings 237
Reģ: 13.01.2014
Nekad, nevēlos būt resna. :)
20.01.2014 22:27 |

Reitings 499
Reģ: 09.09.2013
Donata sakardinaja, isteniba McDonalds un citi ir vienkarsi parodija par burgeru, ists burgers nav ne leti, ne atri, ne kaitigi.
20.01.2014 22:29 |

Reitings 95
Reģ: 21.10.2013
Laikam būs man ar jāaiziet... kaut kad...
Mc`Donaldā pēdējo reizi biju pirms gadiem 11 - skolas ekskursijas laikā (kādā 8 klasē), jo izvēles nebija, bija jāiet tur, kur skolotāja lika, Hesītī - pirms gadiem 4, jo radu sīkie neko citu ēst negribēja.
20.01.2014 22:31 |

Reitings 6299
Zhanna, turklāt nesalīdzināmi garšīgāk! :)
20.01.2014 22:32 |

Reitings 2609
Reģ: 11.11.2013
K`moon, kā var tik reti tur iegriezties?
Ja Jūs uzskatat, ka no viena komplekta tur Jums bus uzreiz pāris kg klāt nu nebūs..
Pie sēdoša dzīvesveida pat ēdot "normālu" ēdienu var smuki pieņemties svarā.
Protams, pārtika nav no veselīgākajām, bet šad tad ir dienas, kad ļoooooti kārojas kaut kas neveselīgs un tad vien atliek aizčāpot uz Hesīti.. MC man nepatīk, jo viņi taisa ļoti saucus burgerus, bet frii viņiem ir ņammiigi
Hesītis atkal ar mērcēm neskādējas - Ja vien burgers uz vitrīnas nav tusējis bumbas vairak par 30min., bet atkal frī hesīti nav labi..
Pa lielam - hesītis ar tortillu rock.. Parasti sanāk tur iegriezties piektdienas vai sestdienas naktī pēc kāda kluba :D
20.01.2014 22:34 |

Reitings 2609
Reģ: 11.11.2013
t.i sausus
20.01.2014 22:35 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Nu tā nav taisnība. Tad jājautā, ko tu ēd?

Es jau neapgalvoju ka es neēdu modificētu pārtiku, protams ka ēdu, savādāk jau burtiski jānomirst badā vai jādzīvo laukos un jaēd paša izaudzētā pārtika.

Runājot par to veco eļū, es piemēram nezinu cik patiesi tas ar ir, neesmu veikusi pati savus pētijumus lai varētu apstiprināt ka tā ir patiesība. Un pat ļoti daudz internetā/ziņās utt. ziņotā informācija nevar būt 100%, vai pat bieži vien pavisam patiesa, jo veicot ļoti daudz izpētes parasti tās nav veiktas sabiedrības labā, bet gan konkrētu cilvēku vai kompāniju interesēs.
Principā manu prāt (tas ir tik mans uzskats un varu pieņemt ka tas nav arī pareiz) ja mēs vienā ēdienreizē izvēlamies apēst vienu hamburgeru, kurš arī ir ātri un neveselīgi pagatavots nemainītu to cik neveselīgu vielu mēs uzņemtu ja tā vietā ēstu modifiecētu normālo pārtiku, kā salātus, kartupeļus un kādu gaļas gabaliņu. Vienīgā atšķirība ir tāda ka pēc viena burgera lai iekļuatos kaloriju uzņemšanā mēs nedrīkstētu ēst vairāk līdz nākamajai ēdienreizei, kas visdrīzāk ļoti daudzus cilvēkus atstātu pie sajūtas ka ir izbadējošies līdz nākamajai ēdienreizei. Bonus modificētajai pārtikai tomēr ir tāds ka viņā ir palikuši arī vitamīni (ja tiek pagatavota pareizi), bet veikalos pirktos salātus vai līdzīgi produkti kuri tiek pārdoti gatavi neko veselīgāki tiešām nebūs, jo viņu izgatavošanas procesā ar tiek ekonomēta nauda ļoti.

Ja gribi ēst veselīgi tad tiešām visu jāgatavo pašam, tas lūk tad jā ir tas veselīgākais veids, viss pārējais ir tik pat neveselīgi, ja vien protams nevar atļauties visu laiku iet uz 5 zvaigžņu restorānu, kur ir ļoti svarīgi lai viss būtu svaigs un pēc iespējas mazāk modificēts.
20.01.2014 22:35 |

Reitings 258
Reģ: 30.05.2012
Manuprāt Burger Kings daudziem negaršo jo viņš garšo dabīgāk par visiem pārejiem. Cilvēks ejot uz fastfood tipa ēstuvi grib to neēdiena garšu sajust. McDonalda garšas ir pilnīgi citas, gaļa negaršo pēc gaļas, bet tai ir sava garša, tā pat ar pārejiem produktiem un sastāvdaļām. Cilvēks iet pēc konkrētās garšas kas diezgan spēcīgi rada atkarību un ir drausmīgi.

Dzīvoju pie vidus jūras, ekskluzīvā rajonā pie pašas jūras un te ir McDonalds, Burger Kings 5 min. attālumā. Tauta ir diezgan palieli gurmanti, bet McDonalds un BK ir pastāvīgi pilni. Fast foodam jābūt un tas noteikti nav nabagu ēdiens, tā ir drīzāk kā izklaide/expierence, tas ir kā ēst popkornu. Arī šeit, pāest tipiskā vietējo restorāniņā kur gatavo ļoti garšīgi un kvalitatīvu ēdienu sanāk +/- 3 EUR dārgāk. Un nestāstiet, ka par 1 EUR burgeri var paēst. No McDonalda vispār nevar paēst, pēc 2h jau atkal esi izbadējies.

Cita lieta ir tie kas apmeklē fast foodus pastāvīgi un vēl drausmīgāk ja bērnus baro ar fastfoodu. Cilvēkiem intelekts nav vienā līmenī. Tie cilvēki arī ja būs miljonāri turpinās savu dzīves veidu(ja pieņemam ka fast food ir nabagiem).
20.01.2014 22:40 |

Reitings 258
Reģ: 30.05.2012
Protams Michelin zvaigžņu restorānā burgers garšo izcili labi un ir gandrīz nekaitīgs, da kaut vai hoteļu restorānos bieži var tādus dabūt. Bet katrai vietai ir savs mērķis, tik pat labi varam salīdzināt Čili picas "steiku" ar reāla restorāna steiku.
20.01.2014 22:44 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
mana pārtika nav ne modificēta, ne pārbērta ar krāsvielām un pulveriem.

Kaut par piemēru var ņemt veikalā pirktu pienu, kādreiz tas ļoti ātri sarūga ja neizlieto tik pat kā tajā pašā dienā, bet tagad tas stāv un stāv, sabojāties jau sabojājas, bet kamēr sarūgst paiet ļoti ilgs laiks, vai tad tad tas piens nav modificēts tomēr un ar neskaitītos neveselīgs? Bet paga vispār jau mūsdienās ļoti daudz veikalā nopērkamie pieni vispār ir ražoti nevis no govs, bet gan piena pulvera (un neiet runa tikai par tādiem pieniem kā lāsēns, kuru tiešām nevienam cilvēkam neieteiktu dzert).

mani frī cepti eļļā būs daudz kvalitatīvāki par maķīša kartupeļiem, jo es neizmantoju zemas kvalitātes eļļu maisījumu un neizmanotoju to vairākkārtīgi, nerunājot par maniem no laukiem nākušiem kartupeļiem.

Jā ja tu vari dabūt laukos audzētus bioloģiskus kartupeļus tad protams ka tie būs veselīgāki, un tev tad tas ar izmaksās lēti, bet liela daļa pilsētnieku nevar atļauties bioloģiski audzētus kartupeļus. Kā ar kartupeļi ja tiek vārīti eļā tad visus savus labumus zaudē, tādā ziņā viņi nebūs veselīgāki, tik pati eļas kvalitāte noteiks cik veselīgi tāds ēdiens būs, bet tad tas maksās arī daudz dārgāk kopumā nekā aiziet un pa vienu eiro nopirkt to vienu mazo paciņu un apmierināt savu iegribu :D Kā ar pagatavošana ar prasa laiku.

Bet es saprotu ka katram cilvēkam ir savs viedoklis, un sava taisnība ar ir, bet tas viss svārstās no cilvēka iespējām realitātē, vai var atļauties dzīvot veselīgi vispār. Liela daļa nevar un ir spiesta ēst modificētu pārtiku, jo kā man piemēram, nav lauki kur varu stādīt visu ko vēderam kārojas, ja būtu tad tā darītu.
20.01.2014 22:49 |

Reitings 6299
Miss Joker, sorry, bet tavs uzskats nav pareizs :D tu jauc visu vienā putrā, liec vienādības zīmi starp modificētu un drausmīgas kvalitātes modificētu pārtiku, burgerus un veikalu salātus, viss vienā čupā. es salīdzinu normālu burgeri ar maķīša burgeri, tik vienkārši.
vecā eļļa ir 100%, tā dara vairums ēdināšanas iestāžu, jo katru cepšanas reizi mainīt tos galonus eļļas būs dārgi, pat ja tas ir vislētākais eļļu maisījums, un frī par centiem tur vairs nesanāk. vidējais eļļas mainīšanas biežums ir 2x nedēļā (kā es to zinu - man vairāki draugi ir pavāri).
tu liec vienādības zīmi starp fast food restorāniem un visām pārējām ēdināšanas iestādēm un gatavo ēdienu tirgotājiem, tas ir galīgi aplami. daudzos restorānos un gatavajās kulinārijās ēdiens ir labāks kā dažiem mājās gatavots (jo ne visi var atļauties kvalitatīvas izejvielas un ne visi māk gatavot, profesionāļiem tas bieži vien sanāk labāk).
20.01.2014 22:51 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Donata +

Piens vienkārši ir pasterizēts. Manos laukos pienu arī novārīja, vai tad viņš pēc tam rūga? Kā tur ir? Neatminos jau vairs. Un tici man, arī BIO piens var stāvēt ilgi pakā, jo ir īpaši apstrādāts, tas nenozīme, ka pulveris un tml.
20.01.2014 22:53 |

Reitings 1701
Reģ: 16.07.2013
No McDonalda vispār nevar paēst, pēc 2h jau atkal esi izbadējies.

Šo apgalvojumu es nekad neesmu spējusi saprast. Studiju laikos gājām bariņš ēst uz Mcdonaldu/Hesburgeru, jo lēti + pēc tam uz visu dienu ir sāta sajūta un neko neprasās ēst.

Kā jau te bija minēts, Mcdonaldā labi šķiet frī kartupeļi, saldējums, bet Hesburgerā - burgeri. Hesburgerā slikta pieredze ar salātiem - lai gan virsū rakstīts labs datums, bet iekšā puse bija sapuvusi. Tagad vairs neēdu šādās iestādēs, lai saglabātu normālu svaru - un tiešām jo biežāk ēd, jo biežāk gribās, jo tagad mana vēlme pēc fast fooda ir pazudusi.
20.01.2014 22:55 |

Reitings 6299
aaaaaa, kā var būt tik maz zināšanu :D tu nopietni domā, ka modificēts (tu domā ģenētiski modificēts, vai kāds? es sapratu, tu visu laiku runā par ĢMO, labo mani lūdzu, ja pārpratu) piens nesarūgst? ja tas būtu tik vienkārši, izslauc no ĢMO govs ĢMO pienu, un liec tik pakās, ilgi glabāsies un nerūgs :D diemžēl zinātne nav aizgājusi tik tālu. dažu marku pieni nesarūgst, jo tāda ir to ražošanas tehnoloģija - piens tiek īslaicīgi uzkarsēts līdz tik augstai temp., lai iznīcinātu gandrīz visas baktērijas, tostarp rūgšanas baktērijas. tas tiek darīts drošības un ilglaicīgas glabāšanas nolūkos. Negribi pirkt tādu pienu, pērc citu, kurš bojāsies ātrāk, saskābstot, kur problēma.

Latvijā pienu no piena pulvera ražot būtu ļoti neizdevīgi, jo mums piena ir papilnam, un piena pulveris sanāk dārgāks, tā kā chill.

tad es tā arī nesapratu - bio kartupeļi, vārīti eļļā, ir veselīgāki par ne-bio, vai tomēr nē? :D ņemot vērā, ka izmantotā eļļa būs viena un tā pati :D
vēl - par kādu modificētu pārtiku tu visu laiku runā?
20.01.2014 23:02 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits