Liepāja? Izīrēt, bez lielām problēmām. Studentu, kas vēlēsies tur dzīvot par simbolisku samaksu + komunālie, atrast nevajadzētu būt grūtībām. Loģiski, ka arī apkurinās, jo salt negribēs.
Pati studēju Liepājā. Pēdējo gadu arī nedzīvoju kopmītnēs, bet dzīvoklītī ar "ieturētu padomju stila interjeru" un malkas apkuri.
Šobrīd pārdot nav īsti izdevīgi vispār. Protams, jāizvērtē arī kurā vietā tas ir.
Jebkurā gadījumā es izīrētu kaut vai tā iemesla pēc, ka ja nu gadījumā ir vajadzība pašai atgriezties, tad līgumā ietverot punktu, ka pēc saimnieka pieprasījuma dzīvoklis jāatbrīvo 30 dienu laikā, Tev tomēr būs pie brālēna jādzīvo mēnesis, nevis gadi. Lai arī tas ir Tavs brālēns un, visticamāk, foršs cilvēks, kopdzīve var kļūt nepanesama dažādu apsvērumu dēļ, piemēram:
1) Viņš grib rīkot mājās tusiņu, bet Tev nākamajā dienā eksāmens un jāmācās. Aizliegt Tu viņam to nevari.
2) Viņš nolemj sākt kopdzīvi ar meiteni, bet Tev ar viņu attiecības ne tuvu labas neveidojas.
3) Viņš sāk kaut kur strādāt naktsmaiņā un viņam Tava staigāšana pa dienu traucē.
4) Viņam nepatīk kāds no Taviem draugiem vai kursa biedriem, ko vēlies uzaicināt pie sevis.
5) Kā viens lielā mājā, viņš nolemj vēl kādam izīrēt kādu istabu un ar šo cilvēku Tu nespēj sadzīvot.
Tā es varētu turpināt.
Ja ir sava vieta, to vajag paturēt, kad būsi beigusi studijas un iekārtojusi savu dzīvi citur, tad varēsi teikt, ka šis īpašums Tev vairs nav nepieciešams, un tad domāt, vai to pārdot vai turpināt izīrēt.
Šobrīd doma par pārdošanu man šķiet ļoti muļķīga.