Dalaties ar jūsu garšīgākās filejas mērcītēm? Kāds jūsu noslēpums? Kādu mērci liekat klāt?
Pati gaita man saprotama, kā ko taisīt, bet gribu nopirkt kaut kādu spilvas mērcīti, lai garša ir vienkārši ideāla. :)
es apcepu filejas gabaliņus līdz brūni, pieberu mazliet laba karija pulvera, puskrūzīti ūdens, lai uzvārās.
pēc tam klāt pieleju Mildas saldskābo mērci (Spilvas nē,tai mazak ananāsu :D) , kādu šļuku saldā krējuma un pasautēju kādu mirklīti- garšo fantastiski
mana ideālā vistas filejas mērcīte ir šāda - apcep vistas filejas gabaliņus un pieliek klāt uncle`s bens mērci burciņā (ir dažādu veidu, es ņemu vai nu īpaši aso (extra spicy) vai arī ar daudz, daudz ananāsiem (extra pineapple))
Tad to visu kopā pasautē un pasniedz ar rīsiem, ideāāāli (l)
man garšo vistiņa saldskābajā mērcē Gan Bei stilā..lieku vistas fileju, sīki sagrieztus burkānus, papriku, SPILVAS saldskābo mērci un indijas riekstus,,,,ar rīsiem vnk ņammma!
Man mērce ir vistas filejas gabaliņi apcepti+sāls+pipari+beigās saldais krējums, drusku pasautē un gatavs :)
ar ananāsiem netaisu, jo ananāsi negaršo un ar vistu ne tik :D
haha, Nejautā! taisnība :D
bet kopš izmēģināju Mildas saldskābo mērcīti, nevaru vairs Spilvu ņemt-ik reizi salīdzinu burkas saturu un tie ananāsi mani nopērk :D
par indijas riekstiem nebiju iedomājusies,būs jānoprovē. Uncle bens mērces nevisai- reiz iegrābos uz pilnīgi neēdamu un man arī selerija pie sirds neiet,kas ir viņu saldskābajā mērcē, ja nemaldos (ja tā nav selerija,tad kaut kas cits,kas man nepatīk :D)
Persephon- es ne LV, pirku un riebīga garša kaut kāda ir sweet&sour mērcei no Uncle Bens.
par sastāva atšķirībām Spilvai un Mildai gan nezināju- kas ļauns Mildā/kas labs Spilvā?
Ehh, tomēr izvēlējos spilvas ananāsu mērci. Bet jūsu receptes tik garšīgas izklausās, cerams, ka mana arī būs laba. :)) Un arī ar rīsiem plānots ēst. :)
es apcepu vistas fileju, pievienoju medu, daznedazadas seklinas , tad nedaudz saldskabo merci, ar daudz daudz ananasiem, un beigas saldo krejumu, debeskiiga mercite :)
Mērces vistas filejai kā jebkurai citai gaļai, zivij gatavoju tikai un vienīgi uz buljona bāzes, jo tas nav trekni un ir dikti gardi. Buljonam pievienoju klāt ķiploku, tumīgumam var pievienot sīpolu, kas mērci padarīs biezāku, lauru lapu, piparus , sāli, pili olīveļļas, voilā!