KĀZU BEZTĒMA_ Līgavām, vedējiem u.c.

 
Reitings 2870
Reģ: 20.12.2012
Kā jau es apsolīju Ebei- šī būs kāzu beztēma- līgavām, vedējmātēm un visām precētajām, kuras ir gatavas dalīties pieredzē un padomos :) Arī es pati sāku aptvert, cik daudz informācijas jau esmu uzzinājusi un varbūt kādai tas varētu noderēt.
Dalamies gatavošanās priekā, kāzu kuriozos un padomos! (l)





16.01.2014 16:15 |
 
Reitings 60
Reģ: 25.10.2016
Es arī noteikti negribu nekādus tiltus, mičošanas uc standarta izdarības... laikam no visiem prātā izcilātajiem variantiem šobrīd sliecos uz dzimtsrakstu nodaļu ar lieciniekiem un pēc tam pārsteiguma ballīte/vakariņas ģimenei... tikai kā visus kopā savākt nezinu, ģimene man liela... bet domāju, ka pārsteiguma moments viņiem būtu vienreizējs un visiem būtu pozitīvas emocijas... tad arī pirms kāzām neviens lieki mani nestresinātu :D
29.08.2017 16:52 |
 
Reitings 5625
Reģ: 29.01.2009
Esmu, pagaidām, man liekas vienīgā, kura rīkojusi mazas kāzas, iekļāvāmies zem 1000 eiro, jo tai brīdī bija svarīgākās prioritātes - bērniņa gaidības, mājokļa un auto iegāde. Un jā - jebkurā gadījumā laikam arī neesmu tik turīga, lai rīkotu kāzas par 5000+ eiro.
Manas kāzas biju domājusi vairāk kā baznīca + vakariņas, bet vakariņas izvērtās jestrā ballēšanā līdz nakts vidum. Tāpat kāzu nakti pavadījām tādā kā viesnīcā!
Kāzu dienu joprojām atceros ar smaidu, neko nenožēloju no tā, kas bija vai nebija! :-)
Esmu bijusi 2 dārgajās kāzās, kuras bija laikam pie 10 000 - vienas bija superīgākās kāzas, kur esmu bijusi - otras vienkārši tāds boooorings un vēl tāda nauda par to tika izdota!!!
bet galvenais jau, kā grib paši un lai paši apmierināti ar to! :-)
29.08.2017 16:55 |
 
Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Man bija doma par kāzām ar lieciniekiem.. paldies dievam, ka ko tādu neizdarīju. Nemūžam nemainītu to dienu ko pavadīju kopā ar vīru, lieciniekiem, ģimeni un pašiem tuvākajiem draugiem.. tas bija ārprātīgi forši, mīļi un emocionāli.
29.08.2017 16:57 |
 
Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Stresināšana pirms kāzām arī bija iemesls, kāpēc es centos pēc iespējas mazāk cilvēkiem kaut ko teikt, īpaši draugiem, radiem, paziņām. Piemēram, viena draudzene, kura zināja, visu laiku bez prasīšanas centās dot visādus manā skatījumā absolūti muļķīgus padomus, piem. par līgavas kleitas cenu, veikalu, zīmolu. Nu kāda viņai starpība? Īpaši, ja es neprasu. Bet obligāti jāpasaka "vot ja es precētos, pirktu to un to..." Kad precēsies, tad arī pirksi.
29.08.2017 17:05 |
 
Reitings 125
Reģ: 12.01.2017
Mjā, no tradīcijām arī vēlos izvairīties - visi tie tilti, aubes vilkšana, nē, nē, nē. :D Draugi jau smejas, ka mums laikam būšot pilnīgas hipsteru kāzas. :D Gribam savu dienu maksimāli jautru un prieka piepildītu - arī uz sveču degšanu raugos skeptiski, jo mamma kautrīga, un arī visas tās klēpī sēdēšanas un publiskās apdāvināšanas man šķiet liekas. Savai mammai no aizkustinājuma nemaz nespētu ko sakarīgāku par šņaukāšanos un asaru jūru no sevis tai brīdī izspiest. Manuprāt, tas ir intīms mirklis, intīmi vārdi... (t)
Tās, kuras tikušas jau līdz finišam ar plānošanu - kādas aktivitātes svinību laikā un mičošana Jums būs? Lai gan šobrīd vēl vispār neko negribu ne plānot, ne domāt, un līgavainis tāds pats, tomēr labprāt iedvesmotos. :)
29.08.2017 17:25 |
 
Reitings 605
Reģ: 04.06.2016
Es par to, kādas kāzas sev gribētu, īpaši nebiju domājusi, līdz saņēmu bildinājumu. Sākumā domājām rīkot vienas dienas kāzas, naktī nodrošināt visiem busiņu uz mājām, jo negribēju nekādu izdzeršanos. Braucām skatīties visādus restorānus, nekas îsti neuzrunāja un neietilpa budžetā, jo gribējām iekļauties 3,5tk. Intereses pēc sarunājām tikšanos vienā muižā, un, kad tur aizbraucām- pārdomājām gan par svinību konceptu, gan pats budžets bija pie kājas:-D Paanalizējot sapratām, ka negribam saviem tuvākajiem un mums pašiem pusnaktī apraut svētkus. Tāpat arī rakājoties pa Pinterestu, uzreiz jau sapratu, ka princešu kleitas, frizūras, rozes un viss cits klasiskais pilnīgi nav mans, līdz ar to mums būs rustic&vintage stiliņš ar aktuālajām LV vasaras puķēm. Maksimāli daudz pati sapirkšu un uzmeistarošu dekorācijas. Gala beigās, pats iinteresantākais bija tas, ka pāris dienu laikā, organizēšanas sākumposmā, mūsu idejas apgriezās pa 180grādiem:-D
29.08.2017 17:53 |
 
Reitings 605
Reģ: 04.06.2016
Man arī gribētos uzklausīt, kādas mičošanas bija jau precētajām? Tradîcijas arī savās kāzās gribam nogriezt līdz minimumam.
29.08.2017 17:55 |
 
Reitings 154
Reģ: 09.06.2010
Mani arī interesē netradicionālo kāzu pieredze
29.08.2017 20:15 |
 
Reitings 154
Reģ: 09.06.2010
Pazuda viss garais teksts... :-D Īsumā... būtu jauki uzklausīt pieredzi par vienas dienas kāzām un iespējamajiem scenārijiem, izlaižot standarta tiltus, pavarda kurināšanas, mičošanas uc lietas. Kā arī varbūt varat ieteikt svinību vietu Latgales pusē ar apmēram 40 cilvēku ietilpību, bet ne gułbałku viesu namu ar pirti, gribas ko gaisīgāku, svinīgāku (l)
29.08.2017 20:23 |
 
Reitings 704
Reģ: 21.12.2015
Mums abiem bija diezgan pretējs skatījums par kāzām. Es negribēju lielu balli, neesmu pūļa cilvēks. + visas tās padarīšanas liekas vairāk viesu dēļ. Tad nu mums šobrīd būs sarakstīšanās tikai ar ģimeni, tad pusdienas, vecāki paliek svinēt, mēs braucam prom ar vedējiem. Vasarā taisīsim 9 mēnešu ballīti, gan mums čilā, gan viesiem vieglāk, tur gan vairāk draugiem domāts.
**
Savu kleitu ieraudzīju instagrammā. Tad ieraudzīju cenu un sapratu, ka nebūs :D Latvijas kāzu salonos nekā tāda nav, tad nu mana lieliskā vedējmāte šuj mums kāzu dāvanu (l)
29.08.2017 22:09 |
 
Reitings 154
Reģ: 09.06.2010
Catana, vai kamēr būsiet prom, vecākiem esat ieplānojuši arī kādas nodarbes/izklaides? Es arī neesmu pūļa cilvēks, tādēļ brīžiem šķiet, ka varētu mēģināt pat elopement variantu, bet arī tas tad rūpīgi jāizplāno, jo nupat aplūkoju paziņas bildes, kurās tie janlaulātie divi vien izskatās kaut kā skumji, vientuļi... to negribētos.
29.08.2017 22:36 |
 
Reitings 5625
Reģ: 29.01.2009
Man ceremonija baznīcā bija 16.00.
Tad iebraucām kāzu salonā pafočēties, jo fotogrāfi ļoooti nepatīk, bet nu mazliet jau kādu piemiņai bildi vajadzēja!
Un tad arī braucām pa taisno uz svinību vietu! Bez jebkādām liekām ceremonijām/izdarībām! Sākām ballēt!
Reāli ceremonija un tad uzreiz svinību vieta!
Es apbrīnoju visas tās līgavas, kurām ir spēka vazāties/visu dienu pozēt/visur iet un darīties! Un vēl kā kāzu viesis nekad neaizmirsīšu, ka ceremonija 1x bija 14.00, bet pie svinību galda tikām 23.00, jo jaunais pāris mazliet pa daudz pabraukājās! (t):-D:-D:-D
29.08.2017 22:42 |
 
Reitings 154
Reģ: 09.06.2010
Robīte, jūtu līdzi :-D Nesen biju kāzās, kur ceremonija bija 15.00, pie galda tikām īsi pēc 21.00. Es kā viesis biju pa galam sagurusi, bet nu jaunais pāris savā dienā droši vien ir maksimāli mobilizēts un spēj visu. Šobrīd svārstos... starp to kā pieņemts, kā gribētos pašai un vēl jau arī tā salīdzināšana - šķiet, ja tā ir visiem, varbūt arī man vajag? (t)
29.08.2017 22:52 |
 
Reitings 65
Reģ: 30.07.2014
Cik labi es saprotu visas, kas nezina, ko grib! Kādas lapas atpakaļ jau te čīkstēju, ka es arī no tām!
Tagad varu atskaitīties - esam izlēmuši par viesu namu, to esam apskatījuši un izlēmuši. Vismaz kaut kāda virzībā un tagad plānoju mazliet atslābt. Varbūt mūziķus pameklēt. Kāzas maija beigās.
Mans garais stāsts, kā līdz tam tikām:
1) Gribēju vienas dienas ballīti, līdz rītam kaut vai visi notusē, tad pa mājām. Līgavainis ne līdz galam to saprata, uztraucās par viesiem utt. Turklāt kategoriski iestājās pret to, ka kāzas varētu tikt svinētas Rīgā, kur būtu vismazākās problēmas viesiem atrast nakstmājas. Turklāt nekādas izmaksas uz šo diži nesamazinās.
2) Gribējām braukt uz Kubu divatā precēties, pēc tam vasarā uzrīkot draugiem un radiem ballīti - pikniku a la 201, vai cik nu tur būtu, diena precēto godā vai kaut kā tā. Likās, ka tad pressure is off, neviens neko baigi negaida, kā tas būtu kāzu svinību gadījumā. Variants atkrita, kad noskaidroju, ka mums pēc tam visu mūžu jāstaigā ar Kubas laulību apliecību + LV notariāls tulkojums un LV laulības apliecību nemaz nedabūjam. Mazlietiņ bailīgi tomēr tā. Spēļu kāzas (kubā simboliska ceremonija, bet pirms/ pēc tam iet uz LV zagsu) galīgi negribēju. Izmaksas - DAUDZ vai vismaz cik mums amēram varētu LV kāzas izmaksāt! Kuba 6-7k eur. vienīgi ka 10 dienas pēc tam vēl baudi un ceļo. Šis man joprojām vismīļākais no variantiem.
3) Skatījos kāzu svinību vietas daudz un dikti. Izgāju uz kompromisu un līgavainim teicu, ka davai, lai tie viesi guļ tur, bet mēs braucam prom. Beigās vispiemērotākais viesu nams tik dziļi mežā, ka nebūtu pārāk viegli saorganizēt mums transportu kaut kad nakts vidū. Tad nu piekritu nakšņot ar visiem kopā. Bet, ja kāds mēģinās mūs "likt gulēt, zagt lietas visiem, vai no rīta modināt" dabūs pa seju :-D
Tad nu kopsavilkums - mums būs parastas kāzas viesu namā, ar nakšnošanu, kotletēm un rosolu :-D Svarīgs moments - sapratu, ka tomēr forši būs dalīt to prieku ar tuvākajiem. Ņemšanās jau ir, bet man ir fantastiskas draudzenes, kas ir gatavas atrotīt piedurknes un vedējmātes vadība izdarīt visu ko vien varētu vajadzēt. Mums tikai jākrāj nauda :-D
Lietas, ko noteikti gribu:
Lai tētis mani aizved (izdod) pie vīra. Nez vai zagsā to praktizē?
Līdzināšanu un mičošanu ar folkloras kopu
Vienu aktivitāti ar viesiem kopā
Vienu tikai mums diviem ( visticamāk fotosesiju)
Un vienu mums trijiem - lai mans bērns arī saprastu, ka ir iesaisīts un tikpat svarīgs ģimenes loceklis (līgavainis nav viņa bio tēvs)
Pēc tam viss, laižam pie viesiem.
Esmu noskatījusi kleitu, tādas neesmu neviena LV veikala mājas lapā manījusi, tāpēc noteikti šūšu. Kaut kad, kad nāks tuvāk. Liekas, ka vēl neeenormāli daudz laika un tāpēc man ir tikai tāds globāls priekštats kāda tā diena varētu būt.
Un tieši tā arī ir, ka meklējot un skatoties daudzas lietas mainās, atkrīt, nāk klāt. Un nemanot jau ir apmēram skaidrs kas un kā būs :-)
P.S. man ir tabuliņa ar vairākiem viesu namiem un to cenām, ja kādai liekas, ka var noderēt, varu nosūtīt.
30.08.2017 12:50 |
 
Reitings 7079
Reģ: 11.10.2013
Mani jau vairākas dienas nepamet sajūta, ka es gribu kāzas jau tagad. Gribu būt sieva jau tagad, nevis gaidīt līdz nākamajam gadam. Pilnīgi skaudība metas, kad ieraugu bildes, kad kāds ir apprecējies. :D Laikam mēness fāzes mani ietekmē. :D
30.08.2017 13:32 |
 
Reitings 6037
Reģ: 30.10.2010
Man gribas ātrāk nolikt to datumu, citādi liekas, ka beigās nesanāks nekas ar to izvēlēto vietu. Ātrāk par kādu oktobri nevaram zināt, bet arī tad būs tikai 95% droši zināms. Par 100% varēsim būt pārliecināti decembrī. Ceru, ka oktobrī tomēr vēl nebūs aizņemas nākamā jūlija piektdienas vai sestdienas tai vietā. :-D Un ceru, ka nekas pēc tam pēkšņi nemainīsies ar datumu (jo tāda iespēja, lai arī tie 5%, bet pastāv).
Cik žēl, ka vēl nav tā iespēja iesniegt iesniegumu dzimtsarakstu nodaļā elektroniski, tas taču būtu tik loģiski un izdevīgi. Tāpat varētu reģistrēties caur latvija.lv un visu izdarīt. (e)
30.08.2017 13:48 |
 
Reitings 605
Reģ: 04.06.2016
Man tieši liekas, ka mums datumu nolikt bija ļoooti viegli, zinājām dienu un mēnesi, atlika tikai izvēlēties nedēļu, kas arī notika tā, ka līgavainis pateica- jo ātrāk, jo labāk:-D Es neiebildu. Principā, Tev ir gandrīz gads, lai to maksimāli saplānotu tieši tā, kā tu vēlies, rēķinoties ar konkrēto kāzu dienu.
Uhh, viss, mums ir parakstīts līgums ar svinību vietu, iemaksāta 1/3 summas, un tagad man ir tāda dīvaina sajūta, ka TIEŠĀM TAS NOTIEK:-D(l)
30.08.2017 13:55 |
 
Reitings 7079
Reģ: 11.10.2013
un tagad man ir tāda dīvaina sajūta, ka TIEŠĀM TAS NOTIEK

Man tāda sajūta noteikti būs tikai pēc tam, kad būsim bijuši dzimtsarakstos iesniegumu rakstīt. Tas ir... decembrī. :D
Mums ar datumu arī gāja viegli, jo nebija nekas specifisks, ko vēlamies. Zinājām tikai to, ka gribam, lai ir uz robežas starp pavasari un vasaru. Tad nu skatījāmies, kas tur sanāca. :)
Tagad zinu, ka līdz jaunajam gadam varu īpaši neiespringt. Tad gan sāksies visa aktīvā gatavošanās. :)
30.08.2017 14:02 |
 
Reitings 526
Reģ: 19.08.2010
Ufff, labi, ka neizvēlējos Mežbrenčos, skatos, ka šeit meitenes raksta par grumpy saimnieci. Es biju skatīties šo vietu klātienē, jo tuvu pie Rīgas un mājas lapā izskatījās pēc kārtīgas, sakoptas vietas. Aizbraucot tikties, kaut kā ļoti neuzrunāja šī vieta, tik sveša,auksta, ar tādu kāzu svinību konveijera sajūtu. Pilnīgi nekā tāda, kas uzrunātu. Noteikumi arī stingri - nedrīkst pārāk trokšņot, blakus kaimiņi, kāzās bieži esot policiju saukuši. Foršs kāzu pārsteigums, ne? :D
30.08.2017 14:04 |
 
Reitings 605
Reģ: 04.06.2016
MoonLady, kad jums ir kāzas? A cik ātri vispār var rakstīt to iesniegumu?:-D
30.08.2017 14:04 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits