Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Vai zinājāt?

 
Reitings 585
Reģ: 14.05.2013
Olīveļļa

Olīveļļa jau sen ir atzīta par veselīgāko eļļu, jo palīdz samazināt sirds un asinsvadu saslimšanu risku. Pētījumi nodemonstrēja, ka cilvēkiem, kas regulāri lieto uzturā olīveļļu, ir zemāki onkoloģisko saslimšanu rādītāji. Neizmantojiet olīveļļu cepšanā, jo tā zaudē savas īpašības un kļūst kaitīga jūsu organismam.

Vai zinājāt, ka olīveļļa, karstuma ietekmē ir kaitīga veselībai??? Vislaik izmantoju olīveļļu, gan salātiem, gan arī cepšanai.......
15.01.2014 10:35 |
 
Reitings 2310
Reģ: 09.06.2009
Es arii kaadu laiku izmantoju cepshanaa,bet tagad tam man ir speciaali kokosa tauki,kuros tad cepu. Olivellju tikai svaigaa veidaa lietojam, bet ellja tiesham ir laba. Bet vajag skatities arii,kaadu peerk
15.01.2014 10:38 |
 
Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Kā kura olīveļļa. Ir tādas, ko var izmantot cepšanai, ir tādas, ko nevar.
15.01.2014 10:38 |
 
10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
cepšanai jāizmanto Virgin oil, necepšanai - extra virgin
būtībā jau eļļu neiesaka karsēt, jo tā itkā kļūstot kancerogēna. Jāizmanto konkrētā, kam gribi - cepšanai - cepšanai domāto eļļu, svaigajiem salātiem - jebkuru citu
15.01.2014 10:39 |
 
Reitings 585
Reģ: 14.05.2013
Es pārsvarā lietoju tikai extra virgin...., gan salātiem, gan cepšanai...
15.01.2014 10:41 |
 
Reitings 2295
Reģ: 29.01.2009
Jā, zināju. 99% no pārdodamajām eļļām vispār nav izmantojamas nekādā veidā... Extra virgin olīveļļu tikai salātiem vai kā citādi svaigā veidā. Cepšanai tikai kokosriekstu eļļu vai gī (kausēts sviests).
15.01.2014 10:42 |
 
10 gadi
Reitings 1221
Reģ: 07.06.2009
Olivella sakarstot paliek rugtena. Tagad petu visas olivelljas,kas man te majas stav. :D pieci dazadi veidi. Uzskatu,ka Kalamatas ella (apgabals, kura iegust olives,no kuram taisa olivellu) ir vislabaka, jo nav ljoti bieza,garsa ari ir vislabaka. Ta ari runa,ka tas ir vislabakas ellljas,kaut gan salidzinosi letas.
15.01.2014 10:45 |
 
Reitings 585
Reģ: 14.05.2013
chanely
Nekad nebiju pievērsusi uzmanību, ka ir tāda kokosriekstu eļļa veikalos? Kuros tīklos tā ir pieejama?
15.01.2014 10:45 |
 
10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
chanely, kur un pa cik tu pērc kokosu eļļu? Vakar Biotēkā nopētīju - maziņa burciņa (varētu būt 250 ml) pie 4 ls. Hmm.. Man uz nedēļu, divam būtu ..
15.01.2014 10:45 |
 
Reitings 5481
Reģ: 17.08.2010
Omīte iedeva gī sviestu, uzreiz šķiet, ka ēdiens daudz reiz garšīgāks. Apsveru iespēju pāriet uz gī sviesta izmantošanu cepšanai.
Salātiem ļoti maz eļļu izmantoju - vairāk lietoju citrona sulu.
15.01.2014 10:46 |
 
Reitings 5481
Reģ: 17.08.2010
Cukurvāvere es pirku kokosriekstu eļļu biotēkā. Man šķiet, ka maksāja 2 LVL tā mazā burciņa, bet pirku pasen - lietoju matiem, nevis cepšanai.
15.01.2014 10:47 |
 
10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
aloe, bet eļļa svaigā veidā ļoooti veselīga, nepieciešama :) jeb vnk negaršo?
15.01.2014 10:47 |
 
Reitings 585
Reģ: 14.05.2013
chanely,
P.S. Un vai eļļai nav tā savdabīgā kokosa piegarša, ko tik ļoti nemīlu....?
15.01.2014 10:47 |
 
10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
(es par parasto olīveļļu salātiem)
15.01.2014 10:48 |
 
Reitings 5481
Reģ: 17.08.2010
Cukurvāvere par olīveļļu - nē, nav tā, ka negaršo. Vienkārši esmu pieradusi lietot citrona sulu :)

P.S. Un vai eļļai nav tā savdabīgā kokosa piegarša, ko tik ļoti nemīlu....?


Vienu reizi cepu biezpiena plācenīšus ar naivu domu, ka plācenīšiem būs kokosriekstu garša :D nekā nebija, neko nejutu.
15.01.2014 10:51 |
 
Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
man arī bija licies, ka extra virgin olīveļļu nedrīkst karsēt vispār (t.i. uz pannas ar to cept nedrīkst) tad olīveļļas tradīcijas zemē Itālijā noskaidroju, ka nedrīkst izmantot fritēšanai, apcepšana uz pannas viņiem nemaz neskaitās cepšana. ne rūgta paliek, neko. cilvēki tur rauc degunus no saulespuķu eļļas un no lētā ''augu eļļu'' maisījuma, tikai un vienīgi olīveļļa, fritēšanai zemesriekstu (ļoti augsta karstuma izturība)
arī gatavus karstus ēdienus aplej ar extra virgin olīveļļu un dzīvo veseli un laimīgi.
tulkošanas kļūda, IMHO.
15.01.2014 10:55 |
 
10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
hm.. Bet ar ko tad atšķiras fritēšana no šmorēšanas eļļā uz pannas , kaitīguma ziņā? Ne ar ko, jo temperatūra ir tāda pati
15.01.2014 10:57 |
 
Reitings 1983
Reģ: 13.01.2012
Olīveļļa ir arī daudz antioksidantu, kas nav īpaši labi...
15.01.2014 10:58 |
 
Reitings 9596
Reģ: 06.03.2012
Zināju, ka cepšanai olīveļļa neder, bet viņai arī garša uzkarsējot kļūst riebīga
15.01.2014 11:03 |
 
Reitings 2310
Reģ: 09.06.2009
Mn te tie kokosa taki(miiksts kaa sviests taads), tads traucinjhs maksaa ap 4 ls..es nezinu,vai lv taadi ir. Bet ellja droshvien ir. Vajag pamekleet.
15.01.2014 11:03 |
 
Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Pamatā lietoju olīveļļu, reizēm rapšu eļļu. Salātus ar eļļu gandrīz nekad netaisu, 99% gadījumu eļļu izmantoju cepšanai. Pērku kā kuru reizi - kas uz atlaidēm. :) Patlaban ir Goccia D'oro olīveļļa. Nekādas piegaršas nav.
Es laikam neesmu tik ļoti ieciklējusies uz veselīgumu, lai baigi pārdzīvotu, kādu eļļu labāk ņemt. Kaut kā neticu, ka tieši olīveļļa varētu būt tas kaitīgākais manā uzturā un es no tās nolikšu karoti! :D
15.01.2014 11:07 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits