Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pielietojums dārzeņu kaudzei

 
Reitings 78
Reģ: 02.01.2013
čau, čau.
Man aizsākusies ēšanas tēma :D Jeb, pamazām ķļūstu par mājsaimnieci haha :))

Gribēju vaicāt pēc padoma -

Vēlos uztaisīt dārzeņu sacepumu. Man ir tādas sastāvdaļas - kartupeļi, kabacis, paprika, tomāti, sīpols un Krievijas siers.

Kā to visu dabūt garšīgā veidā cepeškrāsnī? :D

Saprotu, ka varētu krāmēt kārtās, bet ko liet pa vidu? (eļļu nelietoju) Vnk. bez nekā? Iznāks kaut kas? Vai jālej kāda mērce? (Nekāda veida krējumu nelietoju)
14.01.2014 19:13 |
 
Reitings 1431
Reģ: 09.10.2012
 
Reitings 1983
Reģ: 13.01.2012
Kārtās un kādas garšvielas klāt, pirms gandrīz gatavs pārkaisi sieru. Sasulos pats un būs gardi. :)
14.01.2014 19:14 |
 
Reitings 78
Reģ: 02.01.2013
hmm, būs rīt jānomēģina :)
Paldies par receptēm :)) Supēr, tagad beidzot varēšu sākt dažādot ēdienkarti :))
14.01.2014 19:17 |
 
Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Vieniigais, ieteiktu siipolus un tomaatus likt iekshaa 10 minuutes veelaak kaa kartupeljus. Siipoliem ir tendence sadegt un tomaatu mizaam taapat.
14.01.2014 19:19 |
 
Reitings 1972
Reģ: 06.11.2013
http://pnc.lv/tavavirtuve/visas_receptes/pamatedieni/21042012-darzenu_sacepums

Princips apm. tāds :)

Vienīgi, es tomātus neliktu klāt sacepumam, bet atsevišķi ēstu :) Bet ja nav nekas pret ceptiem tomātiem, tad uz priekšu! :)
14.01.2014 19:20 |
 
Reitings 78
Reģ: 02.01.2013
hmmm, tad varbūt likt iekšā sīpolus un tomātus īsi pirms izvilkšanas, vai siera uzrīvēšanas?
Un kā ar kabaci?
Nesašķīdīs?
Kartupeļus likt pirmos?
14.01.2014 19:21 |
 
Reitings 2302
Reģ: 13.06.2011
Vēl jau var pamēģināt, kartupeļus pirms tam mazliet novārīt līdz pus gatavībai, sagriezt un tad visu krāmēt uz cepampannas, kopā ar kabačiem, tomātiem, sīpoliem. Tad, iespējams, varētu izvairīties no sīpolu vai tomātu piededzināšanas vai nedacepšanas. :)
14.01.2014 19:28 |
 
Reitings 1051
Reģ: 07.07.2009
Elēna, vari sīpolus pirms cepšanas iemarinēt etiķūdenī. :)
14.01.2014 19:30 |
 
Reitings 78
Reģ: 02.01.2013
Uj, man nav etiķa mājās.
Bēēt ar katupeļu vārīšanu negribas ņemties. Labāk plāni sagriezīšu :)

Tik ceru, ka nebūs par sausu, ja nelieku saldo krējumu (es vnk. nespēju to nodarīt savam svaram :D )'
14.01.2014 19:33 |
 
Reitings 1972
Reģ: 06.11.2013
Kartupeļi, kabači un paprika gatavojas puslīdz vienādi. Ja būtu burkāni, tad tos vrbt vajadzētu pirms tam nedaudz pavārīt. Vienīgi tomātus var likt nedaudz vēlāk, jo tie ātri gatavojas. Sīpolus var likt droši jau pašā sākumā (ja viņi ir kkur vidū, nevis augšā) :)
14.01.2014 19:33 |
 
Reitings 1051
Reģ: 07.07.2009
Elēna, es drīkstu pajautāt vienu personīgu jautājumu? Lasīju citas tavas diskusijas. Tu moci savu organismu, jo tev ir liekais svars un tu centies no tā atbrīvoties?
14.01.2014 19:37 |
 
Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
kā izdevās sacepums?
es laikam pa vēlu, bet es taisītu kartupeļu-sīpolu-siera kārtojumu krāsnī atsevišķi un kabaci-papriku-tomātus atsevišķi sautējumā uz pannas. tikai nezinu, kā tas garšotu bez taukvielām (nesaprotu, kāpēc piem. extra-virgin olīveļļa ir ļaunums, kas jāizslēdz no ēdienkartes, bet lai nu tā būtu)
14.01.2014 23:07 |
 
Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Šeit sanāk lieliski kartupeļu gratin, atsevišķi pasniegtu tomātu salātus. Visus dārzeņus gan kopā nejauktu.
15.01.2014 11:35 |
 
Reitings 78
Reģ: 02.01.2013
Donata - laba doma :) Es vēl neuztaisīju. Atstāšu uz brīvdienām kulināros priekus :)
ne ne olīveļļa ir okey. vnk. parasti neauzraujos ar kaut kā cepšanu :)

Kimberly- nē, man nav problēmas ar svaru :)
16.01.2014 00:05 |
 
Reitings 210
Reģ: 26.07.2012
Elēna Ja Tev nav liekas svars, tad kāpēc Tu nevarētu pielikt saldo krējumu? Ja arī tu apēstu mazu gabaliņu vakariņās vai pusdienās ar sacepumu, tad resnāka nepaliksi. :) Nevajag atteikties no visa neveselīgā vai kaut kā treknāka, vienkārši (kas dažreiz nav vienkārši :D) ir jāmāk visu lietot normas robežās.
16.01.2014 00:16 |
 
Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
nav drusku pa stingru tā tava ''veselīgā'' diēta?
16.01.2014 00:28 |
 
Reitings 8272
Reģ: 29.01.2009
visu sagriez ripiņās un liec kārtās. neaizmirsti salikt garšvielas. pannu pirms tam iezied ar eļļu vai sviestu, lai nepiedeg. vispār visas mērces dārzeņu sacepumiem taisa no krējuma vai majonēzes. es nelieku saldo krējumu nekur, jo viņš man bojā visa ēdiena garšu, bet lieku skābo krējumu. nezinu, varbūt var likt to bezpiedevu jogurtu.
ja man sacepumā ir gaļa, tad lieku arī kečupu vienā kārtā.
bet vispār jau tur tās mērces nevajag daudz, jo tāpat viņas izkūst un pārvēršas taukos.
16.01.2014 11:53 |
 
Reitings 8272
Reģ: 29.01.2009
tos dārzeņus, kas ātrāk ir gatavi, vnk liec pa vidu. es darīju tā, ka virsu liku vēl vienu kartupeļu kārtiņu. kabaci negriez tik smalko kā visu pārējo. kartupeļus vsp vari sarīvēt. uzreiz mainās garša.
sīpolus ieteiktu sagriezt ripiņās. sieru liec 5 min pirms ņemšanas ārā.
es tomātus neliktu, jo man viņi sacepumos negaršo. ēstu klāt svaigus.
16.01.2014 11:57 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits