Kad ir par daudz?

10 gadi
Reitings 3675
Reģ: 24.09.2012
čau :)

Tas taču ir par traku bezmaz katru vakaru izdzert pāris aliņus, piemēram, mācoties? Un baigi jau nereibst, vienkārši procesa pēc? (nu, ja tā ir pēdējo pusotru nedēļu sanācis)

Nav īsti normāli, ne?
13.01.2014 00:21 |

Reitings 554
Reģ: 26.08.2013
Šiss nemaz nav slikts variants, pēc trakas ballītes, bet es ieteiktu šķaidīt vīnu pusi uz pusi ar ūdeni

Jā. Bet tas ir slikts variants, ja tas ir ieradums, nevis vienkārši - pēc ballītes. ;)
13.01.2014 01:29 |

Reitings 1093
Reģ: 17.05.2013
Tak normāli, neiespringsti par to iedzeršanu, viss ir labi ari tevi. Tu esi jauna, un tie pāris aliņi vakarā ir normāli, vēl jo vairāk, ja tu nejūti reibumu. Visu laiku jau tā nav?

Arī ballītes 2x nedēļā tik traki nav. Varbūt katru reizi nevajadzētu dzert stipros, bet nu es par ballēšanos! :D
13.01.2014 01:32 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Tu esi jauna, un tie pāris aliņi vakarā ir normāli, vēl jo vairāk, ja tu nejūti reibumu. Visu laiku jau tā nav?

Var pierast pie graadiigaa un neliekaas, ka iedod "galvaa", bet patiesiibaa promiles asiniis ir taadas pashas. Nedomaaju, ka autore ir 2m liela vecha izmeeraa, kuram patieshaam viens, divi alinji acii nedod. Nesaku, ka alus ir slikts, pati briivdienaas to meedzu iemalkot, bet ieteiktu savas veseliibas, sejas kraasas un arii reproduktiivaas sisteemas vaardaa nomainiit uz bezalkoholisko un iisto alu atstaat 1x nedeeljaa. Patiesiibaa bezalkoholiskais nav tik slikts, taa kaa pati esmu alus miiljotaaja, tad tas karstaas vasaras dienaas aiziet uz urraa. Stresa nonjemshanai labaak pameegini aiziet uz sporta zaali, paleekaat pie airobikas vingrojumiem youtube, palasiit graamatu utt.
13.01.2014 01:38 |

Reitings 734
Reģ: 04.12.2012
Nezinu, man jau liekas, ka ir visai bieži tā ,ka jaunieši aiziet studiju dzīvē, iekārtojas kojās un tad nu tusē! Tajā skaitā pīpē, dzer utt. Nu tas tā vienkārši notiek un viss. Kā tāds periods..
Taču, svarīgākais tomēr ir turēt mācībās, gan atzīmju, gan apmeklējuma ziņā.
Par tiem aliņiem tieši.. Nu kojās, kur lielākā daļa džeku, kuri to vien dara kā grib tusēt.. Es zinu, kā tur ir, bet, kā jau minēju, jaunība, ballītes, tas viss nav nekas slikts! Vien robežas, kad Tu valdi pār to, nevis, kad tas jau rada nevēlamas sekas.
13.01.2014 01:48 |

Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Nedomāju, ka Tava rīcība ir normāla un pieļaujama 19 gadus jaunai meitenei.
Ne viens vien potenciāli izcils speciālists ar gudru galvu, ātru domāšanu nespēj izdzīvot un pārdzīvot "noraušanās no ķēdes" stadiju.
Studiju laiks un dzīve kojās papildus mācībām ir lieliska iespēja attīstīt savas socializēšanās spējas, jauti pavadīt laiku, bet, kad tas pāriet nekontrolētās izdarībās un alkoholismā, tas nav normāli.
Dzerstīties pusotru nedēļu no vietas tādēļ, ka atrodies it kā "trakākajās kojās" universitātē, nav attaisnojums.
Jautājums ir, kas Tevi apturēs - saprāts, veselības problēmas vai mācību problēmas.
13.01.2014 08:42 |

Reitings 2715
Reģ: 12.09.2012
Man bija jautra jaunība, daudz ballītes, daudz aliņi un... pēc tam vienkārši pārgāja. Tāpēc es teikšu, ka nekas briesmīgi traks ar tevi nenotiek. Vienkārši paturi prātā, ka tā nevar turpināties mūžīgi.

P.S. Un es arī nereibstu no 2 bieršeikiem. Nu vismaz nereibu pirms paliku stāvoklī :D
13.01.2014 09:41 |

Reitings 5516
Reģ: 03.08.2013
Nē, nu nevajag jau salīdzināt kaut kādus pāris aliņus ar alkoholismu, kas ir divas nesalīdzināmas lietas. Diemžēl esmu saskārusies ar to pietiekami savā dzīvē, lai zinātu atšķirību starp trakulīgu tīņu periodu un alkoholismu, ko te dažas piesauc. Tās nav īsti salīdzināmas lietas. Protams, vienmēr būs procents, kas pēc šī visa aizies pa burbuli, bet tādā gadījumā jau pat šampānietis Jaunajā gadā kļūst potenciāli bīstams jebkuram cilvēkam. Domāju, ka te liela daļa meiteņu ir gājusi šim periodam cauri, es tajā skaitā, un es personīgi, labāk jūtos tagad, kad es esmu ieguvusi to pieredzi, nekā noraujos ap 40 gadiem kā manas paziņas mamma.
13.01.2014 09:46 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Īpaši labi jau nav. Alkahols, kaut arī minimāli, no organisma ārā netiek vispār. Pēc vairākiem gadiem var uztaisīt aknu analīzi - tur var būt visādi brīnumi, tādā ritmā dzīvojot.

Sakrāj visas pudeles mēneša laikā un tad paskaiti cik litru sanāk kopā. Reizēm tikai tad cilvēks apjauš kādu daudzumu patērē.
13.01.2014 09:58 |

Reitings 1051
Reģ: 07.07.2009
Nekad neesmu atbalstījusi un vēl jo projām neatbalstu šīs visas iedzeršanas pa pāris aliņiem katru dienu ilgstošā laika periodā. Visiem, kuri studē, ir sesijas un lielākajai daļai ir grūti. Tavā gadījumā, domāju, ka tas ir tikai attaisnojums tavām vēlmēm, jo cilvēks, kurš dzers tikai, lai nomierinātu nervu, izdzers arī to vienu pudeli alus.

kauns jau atzīt, bet septembri atceros visai miglaini (būtu maigi teikts), trakums

Pēc šī var spriest, ka problēma ir ilgstoša. Un tas tiešām nav normāli.

Ir arī citi veidi, kā tikt galā ar ikdienas stresu. Vai tu tiešām vēlies to nodarīt savam ķermenim? Alkohols ne tikai bojā aknas, bet arī katra izdzertā mutīte atūdeņo organismu un neatgriezeniski bojā nervu šūnas.
13.01.2014 10:12 |

Reitings 963
Reģ: 03.07.2013
Vienu brīdi man ar draugu bija tāds posms kad skatoties ikvakara seriālu paņēmām katrs pa 3 aliņiem. Nu jau labu laiku tā vairs nedaram, bet kādu vakaru pa kādam kokčikam pie tv gan. Neliekas man tur nekas šausmīgs.
13.01.2014 10:15 |

Reitings 1531
Reģ: 19.08.2013
Kā tik daudz var izdzert? :D
Tiem kas regulāri lieto alkoholu tas tiek dzerts tāpat kā sula nedzērājam? Es nesaprotu. :D

Es jau uz savu bijušo draugu dumsojos, ka viņš katru vakaru 2-5 alus dzēra (arī kojās dzīvo), tad nu kā meitenei - jā, manuprāt, ir par traku. :)

nezinu, visa tā atmosfēra man apkārt tā vien aicina - nu iedzer, kaut mazliet

Jāaudzina raksturu! :)

Bet, ja Tev tā vieglāk apgūt mācību vielu, tad lai jau. Tava izvēle, Tava veselība. Gan jau pati zini kā tev labāk. :)
13.01.2014 10:37 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Atceroties studijas.. mācoties nevarēju lietot alco.. koncentrēšanās spējas un atmiņa pasliktinājās.. un šīs īpašības man bija tik ļoti nozīmīgas!
13.01.2014 10:45 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Es vispār uzskatu, ka alko lietošana ikdienā NAV nekas normāls. Un nav svarīgi, kāda veida alkohols tas ir: alus, kokčiks vai sarkanvīna glāze.
13.01.2014 12:11 |

Reitings 937
Reģ: 11.11.2010
Normāli tas noteikti nav, kaut gan man pašai garšo alus un 1 vai 2 reizes nedēļā to iedzeru, taču atbildes gan šeit ir interesantas. Atceros kādu laiku atpakaļ šeit bija diskusija, kur meitene sūdzējās, ka puisis katru vakaru dzer 1 vai 2 aliņus pēc darba un visas kā viena atbildēja, ka viņš ir alkoholiķis, jāārstējas un tāds noteikti ir jāpamet, jo nākotnē viņš dzers 1l šņabja katru vakaru. :D Bet šeit gan lielākā daļa uzskata, ka tas ir normāli un nav par ko uztraukties, jo meitene taču jauna. :D
13.01.2014 13:45 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits