aplams uzskats par vesel.uzturu

10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
Kā cilvēki vēl joprojām nesaprot un neizprot veselīga uztura un vārda "diēta" nozīmi? Meičas sporto, vingro, grib muskuļus (presīti, apaļu, stingru dibenu), taču nekā nejēdz no uztura. Ja tu sporto, vingro un nedod dievs, ej arī uz svaru zāli, tad nu tas nav normāli, ka brokastis sasstāv no pāris maizītēm, tējas, pusdienas - no 2 olu omletes un tomāta, pusdienas no sausmaizītēm un 2 āboliem.. Man ir kauns iejusties to meiteņu "fitnesistu" ādā, kas tukši atskaitās par to, kā sporto, kā ēd un ko ar to grib panākt (badošanās, 2 kg nomešana , 30 kg nomešana, tvirta auguma iegūšana vai masas uzaudzēšana). Un tā smieklīgā kaloriju skaitīšana! Un sevis rāšana par to, ka "eh, draņķe, apēdu 2 banānus un pusi pomelo, tagad varēšu rīt mocīties atstrādājot.. :(" (ha ha ha)
Vārds "diēta" aktīvam, sportojošam nenozīmē diēta badotāju izpratnē - 2 olas, tomāts, zaļā tēja bez cukura un vakariņās divarpus āboli.
No kā tad jūs, dāmas, gribat tvirtumu un muskuļus dabūt, ja dienā no OB apēdat vien 100 gr vistas?
12.01.2014 15:14 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Un arī uz trenniņu vairs man negribas,, bet zini ko, par spīti tev es šodien trennēšos divtik!!!

Prasķiķi! Bet šis ir diez gan smieklīgi. :D

Par pašu mazkaloriju ēšanu vai neēšanu no pieredzes varu teikt, ka mentāli spēcīgi cilvēki spēj sev iestāstīt, ka ēst viņi negrib. Apēd ābolu dienā un viss - sāta sajūta līdz aiznākamā gada septiņpadsmitajai piektdienai. Divas dienas sevi pieradini pie šīs domas, bet tālāk tā jau ir dabiska. Kuņģis saraujas, iekšas sabeidzas un viss.
Biezpiens ir sauss, fitnesa pārslas ir sausas, ābols ir rūgstošs - veselīgi gan, jā. :D
13.01.2014 17:57 |

Reitings 1196
Reģ: 28.01.2013
Ксенушкаs komentārs ir izcils :D Redz kādas domas nāk laukā, ja cilvēks ir badā :D Nez vai Cukurvāvere sēdēs šodien stūrītī un raudās, par to ka tu par spīti viņai (pilnīgi tev nepazīstamai sievietei no cosmo foruma) trenēsies divtik :D
13.01.2014 18:02 |

Reitings 388
Reģ: 05.12.2013
Ксенушка Varbūt aizej paēst? Jo parasti cilvēki ir tik kašķīgi, kad nav paēduši... :D Nu tiešām, nu, es arī tajā diskusijā iesaistos, bet lai šo te uztvertu kā apvainojumu? Nu nē!
13.01.2014 18:24 |

Reitings 797
Reģ: 29.01.2009
Jāpiekrīt, ka izklausās (izskatās) pēc cilvēka ar vājiem nerviem. Lai mani kāds foruma temats šādi sadusmotu...nezinu.
13.01.2014 18:27 |

Reitings 61
Reģ: 26.12.2013
Omm ,ja jau te ir izveidojusies tāda diskusija varat lūdzu ieteikt kaut ko?
Esmu 14 gadus veca šausmīgi nepatīk ,kā izskatos spgulī:( tad iesakiet, kā to mainīt lai būtu veselīgi nesanāk jau nu iet uz nekādām tur baiagajām svaru zālēm ,jo dzīvoju mazpilsētā.:(
Jā lūdzu iesakiet, kā, lai nomet svaru:(
167com
55kg
14 gadi
1 februārī paliks 15:(
13.01.2014 18:33 |

10 gadi
Reitings 10604
ksjenushka, es nevienā vietā neesmu rakstījusi, minējusi vai teikusi, ka VISAS tur ir tādas. Ja iet runa konkrēti par manu skatījumu - tur daudzas vispār pat nesaprot to būtību. Man no malas skatoties, gribas sev pierē iesist ar plaukstu un skatienu vērst pret zemi. :D
13.01.2014 18:38 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
Baby2, tavā mazpilsētā nav sporta ''pulciņu'', nodarbību? atceros, kā pati padsmit gados kur tik neesmu paspējusi piedalīties savā mazpilsētā - maratona skriešana, basketbola, volejbola treniņi, sporta dejas, badmintons, orientēšanās.... komandas sporta veidi ir baigi foršie! ne tikai izkustēšanās, bet arī jauni draugi un jautrība, bezmaksas braucieni uz sacensībām, diplomi, tas paceļ pašapziņu!
tavā vecumā noteikti nevajag aizrauties ar diētām, pietiek izslēgt no savas ēdienkartes visus crapus - bulciņas, čipšus, popkornus, limonādes, šokolādes batoniņus, saldos cepumus atļauties ēst ļoti reti, piem. 1x/mēn.
ēst kārtīgi brokastīs un pusdienās un mazāk vakariņās.
13.01.2014 18:42 |

10 gadi
Reitings 10604
Šo manu domrakstu uztver privāti un aizskaroši tikai tās, kuras knābā kā cāļi, uzskatot, ka apēdot sausmaizīti un divus redīsus, varēs kačāt di"su (piedodiet, galīgi negribēju šaja diskusijā lietot tik nepieklājīgus vārdus!) un smuki, veselīgi tievēt! Ksenushka, šī diskusija, acīmredzot, ir spešal for jū.
13.01.2014 18:44 |

Reitings 45
Reģ: 16.12.2013
EJAT LABĀK PAĒST
13.01.2014 18:46 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Cukurvāvere, man šķiet, nav visai liela jēga no šādas diskusijas, jo meitenes vairāk paliek aizsardzības pozīcijās, nevis ieklausās tajā, ko varbūt mēģini teikt. Tu vari rekomendējoši konkrētajā diskusijā, ko ieteikt, bet principā katram jau jāiziet caur savai pieredzei. Kā tu saki - meitene, kas ēd divus redīsus un sausmaizīti pēc gada redzēs, ka īsti netuvojas tām fitness sievietēmm kuras aplūko ikdienā pinterest vai citā saitā, tad noteikti pati aizdomāsies.
13.01.2014 18:49 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Paris-es vienmeer izlasu ko raksti .Vairaak un vairaak saprotu,ka tevii ir jaaieklausaas.
13.01.2014 18:52 |

Reitings 10816
Reģ: 29.01.2009
es piekritu gan cukurvaverei, gan _paris..... kaadreiz daudz gadus atpakalj pati biju no taam,kas partika no 3 aboliem un,kad sabeidzu kunghi, tad sapratu,ka esmu muljkje... un tagad katru dienu macos un macos,un iegustu arvien jaunas un jaunas zinaashanas veseligajaa uzturaa/sportaa... daudz ko gruti ar sievieshu smadzeni pienjemt un saprast,jo gribas tak but slaidai,muskuljainai,nevis eest edienu :D bet,kad redzi rezultatus spogulii,tad saproti,ka taa visa ir viena liela zinatne un cilveki to nesaka tapat vien,bet tam visam ir pamats:) un tad tiesham gribas reaghet kaa cukurvavere - krist zemee un bljaut...
13.01.2014 18:57 |

Reitings 61
Baby2, tavā mazpilsētā nav sporta ''pulciņu'', nodarbību? atceros, kā pati padsmit gados kur tik neesmu paspējusi piedalīties savā mazpilsētā - maratona skriešana, basketbola, volejbola treniņi, sporta dejas, badmintons, orientēšanās.... komandas sporta veidi ir baigi foršie! ne tikai izkustēšanās, bet arī jauni draugi un jautrība, bezmaksas braucieni uz sacensībām, diplomi, tas paceļ pašapziņu!

Es jau to vēlētos darīt, bet mana veselība spiež to nedarīt.Jo man ir atklāta itkā neizārtējama slimība.Tomēr gribu justies ,kā citas meitenes ko es nevaru darīt ,tas ir piedalīties skolā sporta stundās.Un viss sākas, ka nevaru piedalīties:(
Tādēļ griežos pie tādām kuras ir pieredzējušākas un var varbūt pastāstīt kaut ko:) Neticu visām notievēsanas tabletēm,kafijām utt:)
13.01.2014 19:00 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
buuuuu, es saprotu un piekrītu cukurvāveres domai, bet ķengāšanās un tāda reakcija - šausmas, šausmas, kādas muļķītes jūs! Jau nepalīdz nevienai no pusēm diemžēl. Lai gan es pati jūtu, ka kļūstu arvien vienaldzīgāka pret tādām lietām, diskusijām - arī tad, ja kāds ēd 2 redīsus dienā. Varbūt slikti, bet nu es esmu atsitusies pret to ignorācijas sienu tik daudz reižu, ka saprotu - tur katrs pats sev tikai var palīdzēt. :)
13.01.2014 19:06 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
Baby2, kaut kā tu vari kustēties? konsultējies ar ārstu. nezinot tavu slimību, neko nevarēs izdomāt. piem. ja tā ir astma, tad (pēc pieredzes) to atbrīvojumu no sporta labāk saplēst un izmest miskastē, ja tās ir problēmas ar locītavām, cita lieta...
ēst sabalansēti un aktīvi kustēties, tā ir tā parastā recepte veselīgam (gan izskatā, gan de facto) ķermenim.
13.01.2014 19:07 |

10 gadi
Reitings 10604
baby, kas tā par slimību? Tāpat var ko darīt - ja ne lēkāt un skriet, tad vismaz ar riteni braukt un istabā vingrot.
Centies arī baroties pareizi (čipši, frīči, picas, bulkas, gāzēti dzērieni katru dienu pa pus litram - NĒ!!)

P.s. _paris un buuuu īpaši saprot manas diskusijas cepienu. :D :)
13.01.2014 19:09 |

Reitings 1701
Reģ: 16.07.2013
Baby2, tev ir normāls svars tādam auguma garumam.
13.01.2014 19:09 |

Reitings 61
Osteoporoze, kad dakteri atklāja viņi bija šokā ,jo šī slimība ir pēc 50.
Kad atklāja man bija 10 gadi pēc 5 lūzuma tie tikai to paziņoja ,bet līdz tam piektajam nostādīja diagnozi ,ka tikai trūkst kalcija sāku dzert kalciju, olu čaumalas un kādas kakas vēll tik nē.
Un jā arī astma man ir un ne tikai agh ar katru dienu liekas, ka esmu čīkstoša problēma:(
13.01.2014 19:14 |

Reitings 499
Reģ: 09.09.2013
Maz apestais ediena daudzums + daudz fiziskas aktivitates = tievs

Manuprat ir diezgan liels mits, kuram atkal un atkal notic.

Man kops skolas laikiem ir divinieks sporta un ar fiziskajam aktivitatem slinkuma pec nenodarbojos. Varu est visu un daudz, ja salidzina ar tadu videjo tievetaju, bet ka mani sauca par distrofiki ta sauc. Vienigais, kas man liek piebremzet ir passajuta, velme labi izskatities (nedomaju tievumu) un skopums teret naudu pretcelulita proceduram, kuras, ja nepiedomaju pie ta ko edu, tomer esmu spiesta apmeklet.
13.01.2014 19:17 |

Reitings 499
Reģ: 09.09.2013
Baby2

Tu vari iet garas pastaigas, svaigs gaiss naktu par labu Tavai domasanai un noskanojumam un tomer tas ari ir kustibas neka sedet uz vietas, zinu meiteni, kurai ar lidzigu diognozi svars uzkapa lidz 120, vina nedaudz garaka par Tevi, tikai tapec, ka nekustejas, jo it ka nedrikst no ta radas depresija un tad jau bija oficials iemesls nekusteties.
13.01.2014 19:22 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits