aplams uzskats par vesel.uzturu

10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
Kā cilvēki vēl joprojām nesaprot un neizprot veselīga uztura un vārda "diēta" nozīmi? Meičas sporto, vingro, grib muskuļus (presīti, apaļu, stingru dibenu), taču nekā nejēdz no uztura. Ja tu sporto, vingro un nedod dievs, ej arī uz svaru zāli, tad nu tas nav normāli, ka brokastis sasstāv no pāris maizītēm, tējas, pusdienas - no 2 olu omletes un tomāta, pusdienas no sausmaizītēm un 2 āboliem.. Man ir kauns iejusties to meiteņu "fitnesistu" ādā, kas tukši atskaitās par to, kā sporto, kā ēd un ko ar to grib panākt (badošanās, 2 kg nomešana , 30 kg nomešana, tvirta auguma iegūšana vai masas uzaudzēšana). Un tā smieklīgā kaloriju skaitīšana! Un sevis rāšana par to, ka "eh, draņķe, apēdu 2 banānus un pusi pomelo, tagad varēšu rīt mocīties atstrādājot.. :(" (ha ha ha)
Vārds "diēta" aktīvam, sportojošam nenozīmē diēta badotāju izpratnē - 2 olas, tomāts, zaļā tēja bez cukura un vakariņās divarpus āboli.
No kā tad jūs, dāmas, gribat tvirtumu un muskuļus dabūt, ja dienā no OB apēdat vien 100 gr vistas?
12.01.2014 15:14 |

Reitings 1104
Reģ: 31.07.2012
ar tādu uzturu kā viņas tajā grupā "piekopj", beigās būs šādas, ja sasniegs tādus rezultātus

, nevis šādas, ja ēstu pareizi - daudz OBV, pareizie ogļhidrāti un pareizi tauki - viss proporcijās

:D
12.01.2014 15:38 |

Reitings 992
Reģ: 01.10.2013
Cukurvāvere
taa nutas ir, piekriitu tev, briinums,ka neviena tev nebruukt virsuu veel, jo te tomeer daudzo need un domaa,ka tas ir labi, nekad neesmu skaitiijusi kalorijas gribeju pameginat ka tas ir, bet velprojam neizprotu to padarisanu tp nemaz necensos, needu katru dienu veseliigi, bet censos nedela ieklauj olas, zivis, galju un citas lietas,kas vajadziigs kjermenim.
Un vairums galvenais,ka piemin,ka aped mazu cisinu, mazu kucinu, galvenais,ka viss mazs piemineets, reizem tik smiekliigi,labi,ka veel gramus nepiemin :D bet nu katram savs, ja edu,tad edu taa lai mazliet pietruks,lai kunghi nestaipiitu, bet nu lietoju visu iznjemto cukuru un sali, tas nav kkada tievesanas noluka(jo to nemaz nedaru) bet vnk edienu speju labak izgarsot bez taa visa, varu kadreiz kadas garsvielas, piemeram ''vegetu'' vai ko tadu, bet ne sali vai cukuru.
12.01.2014 15:40 |

Reitings 1196
Reģ: 28.01.2013
barnija9 angliski, piemēram, healthy diet ir ēst veselīgi, nevis obligāti sēdēt uz diētas (ievērot konkrētu ēšanas režīmu)... Un tad vēl tas, ko man kādreiz sen atpakaļ teica Neimane - ja tu ierobežo to, ko patiesībā gribi ēst, tad tā arī ir diēta. Un no tā secinot, ja es gribētu kūciņu, bet tā vietā ēdu apelsīnu, tā teorētiski vienalga ir diēta, jo es ierobežoju savas vēlmes.. Bet tas tā - tikai pārdomas par diētu/ veselīgu uzturu
12.01.2014 15:41 |

Reitings 1104
Arī esmu ievērojusi, ka daudzi liek vienā maisā diētu ar veselīgu uzturu.

Es gan gribētu teikt tieši pretēji - mūsdienās cilvēki aizmirst, ka "diēta"nozīmē to "dzīvesveidu", nevis diētu - ar domu - badošanās, kaut kā aizliegšana, kategoriska izslēgšana, utt.
Ikviens sportists, kultūrists, fitnesists ievēro DIĒTU. Tas ir viņa ēšanas DZĪVESVEIDS. Ar to nav jāsaprot sēdēšana uz tomātiem un 2 olām. Diēta ir arī brokastīs 100 g auzu, proteīns, augļi, olas (viena ēdienreize tā ir), pusdienās 100 g rīsu + 200 gr tītara filejas, launagā proteīns, olas, vakariņās sautēti dārzeņi (un tie nav 2 tomāti un pus redīss!) + 200 gr sautētas zivs + 100 gr. biezpiena. Un vēlajās vakariņās pēc treniņa vēl ir proteīns + 100 gr biezpiena. Tā arī saucas diēta. Dzīves ritms ēšanā/uzturā.
Lūk, kā būtu pareizi (puslīdz) jāēd cilvēkam, kas sācis ūbernopietni sportot, fitnesot. Nevis knābāt 2,5 olu omleti un tēju bez cukura :D
12.01.2014 15:45 |

Reitings 188
Reģ: 01.01.2014
es apēdu pus kādus 600g, 100g ir ~40 kcal( uzmini nu, cik kopā sanāk un kas veido to kcal skaitu. Nobeidzot to tēmu- Neimane man nekad nebūs piemērs. Ar viņas vecumu (kas nav vēl tik liels), un ņemot vērā, ko viņa māca citiem, ķermenim vajadzētu izskatīties citādāk, manuprāt. :)
12.01.2014 15:47 |

Reitings 82
Reģ: 09.12.2013
offtopic - Esmu arī fitness&nutrition ''dalībniece'', tikai tā iemesla pēc, ka Tievētājās jau novācies savs bariņš, kurš ignorē citus (bet ne par to runa), bet es noteikti neesmu no tām, kuras ēd vienu redīsu dienā (tāpēc diez gan muļķīgi teikt, ka VISA šī grupiņa ir pilnīgas muļķes uztura ziņā).
Bet pa lielam taisnība ir tēmas autorei, jo es nekad neesmu sapratusi meitenes, kuras apēd 3 salātlapas pusdienās un ir baigi pieēdušās, vai arī čīkst par 1 maizīti un uzreiz metas ārā 2 stundu skrējienā ap māju. Vienkārši smieklīgi!
Tieši tāpēc tās zinātājas varētu nebļaut, ka visa pasaule stulba, bet vienkārši paskaidrot, iedot kaut kādas adreses, kur palasīt, ko darīt, ja grib būs veselīgs nevis kārns kā bada cietējs! ;)

Reitings 1104
nekad neesmu skaitiijusi kalorijas gribeju pameginat ka tas ir, bet velprojam neizprotu to padarisanu tp nemaz necensos, needu katru dienu veseliigi, bet censos nedela ieklauj olas, zivis, galju un citas lietas,kas vajadziigs kjermenim.

+

Reitings 1104
Hone, piekrītu par visiem 100
12.01.2014 15:48 |

Reitings 1196
Reģ: 28.01.2013
purinnja es lieliski saprotu, ka pomelo nav bezkaloriju un ka tas ir OH, jautājums bija par to, kas tieši notiks, ja cilvēks ēd veselīgi, bet vienu vakaru nolemj apēst pomelo? Pat ja tajā dienā ar to nolādēto pomelo sanāks kaloriju proficīts - kas tieši notiks?
12.01.2014 15:52 |

Reitings 1104
Hone, dēļ tā pomelo cilvēks apresnēs pa nakti, kamēr būs miera stāvoklī
nākošajā dienā sviedros būs jādzen nost liekās kalorijas :)
12.01.2014 15:53 |

10 gadi
Reitings 10604
camra,
man tas pats, par to grupu. Gribu tur iestāties kā dalībnieks, bet lasot dauzus komentus, es tur justos pārāk gudra :D joks.
Es arī neteicu, ka tur visas muļķes.. Ir daudzas tur mazas muļķes, bet nu tas lai paliek pašu ziņā.. Lai mācās meitenes :D
12.01.2014 15:55 |

Reitings 82
Reģ: 09.12.2013
cukurvāvere,
varbūt noderētu kāds gudrs cilvēks, kurš nedomā, ka kļūs resns no viena apelsīna :D
Es varbūt ne par taviem izteikumiem, bet te jau iepriekš ir dažādas diskusijas bijušas par to, kādas muļķes ir tajā grupā. Nu, vienkārši cilvēki izvēlās nepareizos izteiksmes līdzekļus, tas arī viss!
12.01.2014 15:58 |

10 gadi
Reitings 2151
Reģ: 31.01.2012
Rolla, runājot par 3. punktu (vēl visus komentārus līdz galam neizlasīju, varbūt jau kāda jautāja). Nopirku abonementu city fitnesā tur, protams, ir iekļautas arī tās aerobikas nodarbības, bet tur dažādas, nav tikai kaut kāda zumba vai parasta aerobika, tur ir nodarbības arī tādas, kur ir likta uzmanība uz vēdera muskulatūru, kājām, rokām utt, tad, nu, man primārais bija iet uz tām nodarbībām nevis tieši uz svaru zāli (bet to arī taisos izmantot). Sastādīšu sev uzturu pēc kaloriju daudzuma, cik man vajag, sadalot uzturvielas tajās proporcijās, cik vajag, nu, tā, pa nopietno. Tad, ko es īsti vēlējos uzzināt - man tomēr uzsvars jāliek uz svaru zāli, vai arī tās nodarbības, kas ir it kā arī spēka treniņi būs ok? Centīšos apvienot - vienu dienu nodarbība, citu svaru zāle, vai pēc nodarbības pacelāt svariņus. Mans mērķis ir maksimāli samazināt tauku masu, un iegūt tirtu augumu, varbūt pat izteiktu presīti. Būs ok, ja piturēšos pie ieplānotā?

Kaut ko uz šo pusi gribu.
12.01.2014 16:17 |

10 gadi
Reitings 10604
cupcake, domājams, bez svaru zāles vari iztikt (vismaz sākumā), jo tajās fitnesa nodarbībās arī ir spēka treniņi ;)
12.01.2014 16:42 |

10 gadi
Reitings 2151
Reģ: 31.01.2012
Paldies. Un kā ir ar tām uzturvielām? Kā pareizi sadalīt dienas laikā? :)
12.01.2014 16:45 |

Reitings 6037
Reģ: 30.10.2010
Es ieteiktu draugos palasīt domubiedru grupas Bodybuilding un fitness - tā, kur Raimonds Gaspari grupas īpašnieks. Un otra - Veselīgs dzīvesveids vai kaut kas tamlīdzīgs. Tajās ir labi aprakstīti visi šie jautājumi.
12.01.2014 16:53 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Es noteikti piekriitu!
Varbuut vareetu izteikties preciizaak-ir "jaaeed gudri".
12.01.2014 17:12 |

Reitings 1378
Reģ: 24.05.2013
Es vispār fitnesa un diētu diskusijas netaisu vaļā, lai gan ļoti interesējos par uzturu!
Labāk nebojāju sev garastāvoklī, lasot tās visas muļķības, kas tur sarakstītas.
Īpaši gribās saķert galvu par jau pieminētajiem taukiem, kas nevienai no "uztura speciālistēm" nepatīk..

Daudzas domā par tūlītēju rezultātu, bet vispār neņem vērā ilgstošas sekas!! Gan uz veselību, gan uz augumu!
12.01.2014 17:19 |

Reitings 1378
Reģ: 24.05.2013
cupcake2, galvenais pēc treniņiem apēd gādu proteīnu un ogļhidrātu, lai pabarotu muskuļus. Pārējās dienas ēdienreizes atšķirsies no tevis iecerētajiem mērķiem un iespējām.
12.01.2014 17:22 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits