Parunāsim par vaksāciju

10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
Vienā citā LV forumā nupat izlasīju diskusiju par vaksāciju. Bikini vaksāciju.
Viena dāma bļaujoši izteicās, ka LV likumdošana paredz, ka dziļo bikini vaksāciju drīkst veikt tikai mediķis. Ka meistars bez medicīniskās izglītības drīkst raut tikai maliņas ap biksītēm. Man pirmā dzirdēšana un šoks par to viedokli jeb apgalvojumu. (LV likumdošanā pat nav noteikts, ka botoksu nedrīkst durt kāds cits, izņemot ārstu). Jūsu domas, viedoklis?
Un otra tēma par šo tēmu - kādi, tavuprāt, ir sterili un nesterili apstākļi, veicot bikini vaksāciju? Viens komentārs mani apstulbināja - sieviete bijusi superpatīkami pārsteigta, ka patrāpījusies pie meistares, kas lietoja jaunu koka špāteli, lietoja paladziņu uz kušetes un, ka dezinficēja ādu pirms vaska uzklāšanas. Man atkal šoks - vai tad tā nav NORMA, nevis kāda ekstra? :D kādos tad kaktos viņa iepriekš bijusi, kur nekas tāds nav ievērots? Vai jums ir bijuši kādi "kuriozi"? Kādi bijuši nepatīkamākie "pārsteigumi"?
09.01.2014 13:40 |

Reitings 490
Reģ: 24.07.2012
Cik maksā bikini vaksācija? Pilna protams?
09.01.2014 17:03 |

10 gadi
Reitings 10604
Tač kā kur :) salonos vidēji no 10 ls un uz augšu
mājās - ir dzirdēts, ka taisa pa 7- 8 ls. Kuponos 6-7 ls
09.01.2014 17:06 |

Reitings 543
Reģ: 29.01.2009
Es domaju, ka tas likums nav nekads likums, kamer oficiali nekas tads nav cik saportu tad katrs var izdomat savu spriedumu un baigi publicet, sviests.
Bet runajot par vaksaciju es eju uz vietu kur viss notiek atri, kvalitativi un sterili, Bikini pilna vaksācija 8.00 Ls; (12 EUR)
09.01.2014 17:09 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Eju uz salonu, mana meistare, ar kuru esmu jau gandrīz iedraudzējusies, ir izbijusi akušiere, līdz ar to medicīna viņai nav sveša. Viņai pašai ir ļoti augstas prasības pret sterilitāti, tāpēc cimdus, špāteli, paladziņu viņa nomaina pēc katras klientes. Un izkarsē visu vaska katliņu, un dezinficē arī to. Visi instrumenti viņai stāv dezinfekcijas konteinerā, man nekad nekādas problēmas šajā jomā nav bijušas.
Nu jā, tas, ka, vaksējot ar cieto vasku, izmanto talku, man ir jaunums.
09.01.2014 17:22 |

Reitings 649
man nepatīkamākais (un arī sāpīgākais) pārsteigums bija dziļā bikini vaksācija ar šķidro vasku un strēmelēm.

Sāpīgi paliek jau lasot un iedomājoties vien. Ārprāts!
Kurā vietā tādas šausmas notiek?

Es ļoti atvainojos par tiešumu, bet šādi uzrakstīt var TIKAI tad ja NEKAD neesi bijusi uz kvalitatīvu (!) vaksāciju ar šķidro vasku. Šķidrais vasks (tas, ko norauj ar papīra strēmelēm-informācijai) nav ne ar ko sliktāks par cieto, tikai atšķiras uzklāšanas/noraušanas tehnika. Frāze, ka šķidrais vasks pielīp un rauj ādu, bet cietais nē - nu muļķības, nu. Vajag strādāt ar kvalitatīviem materiāliem nevis lētajiem vaskiem.
Pēc izmācīšanās strādāju ar cieto vasku, kā jau māca. Bet tā kā man pašai nepatīk ja mana meistare to veic ar cieto vasku - piedāvāju saviem klientiem izmēģināt šķidro.. nu jau vairākus gadus vairs cieto neizmantoju vispār (!), jo visas kā viena atteicās. Vienkārši atkarīgs no meistara un prasmes. Strādāju nebūt ne pirmo gadu un arī ar cukura pastu, tāpēc man ir ar ko salīdzināt....

back, tev bikini rauj ar šķidro vasku kārtridžos? Ouu

Cukurvāvere, vai pareizi saprotu, ka Tu esi vaksācijas meistare? Ļoti ceru, ka esmu sapratusi nepareizi.. jo šāds jautājums no meistara būtu diezgan interesants - kā par to vispār var iedomāties.. ja neesi meistare - atvainojos, jo tad nezināšana un jautāšana ir ļoti,ļoti laba lieta!

Lai mani nelamātu, ka neatbildēju uz diskusijas jautājumu :-D
Un otra tēma par šo tēmu - kādi, tavuprāt, ir sterili un nesterili apstākļi, veicot bikini vaksāciju?

Sterili apstākļi - papīra vai mīkstie (vienreizlietojamie) paladziņi uz kušetes, koka špāteles, dezinfekcijas līdzekļi rokām, ādai, virsmām, cimdi. Ja kaut kas no šī trūkst, tad tas jau ir nesterili, manuprāt. Protams + vizuālā tīrība kabinetā. Arī, ja klientam no noģērbšanās vietas (piemēram, krēsla) jāaiziet līdz kušetei pa kādu "paklājiņu"- vai tas ir sterils vai jebkura pa to pastaigājas plikām kājām.

P.S. Atļāvos paust savu viedokli un varu to turpināt darīt ja kādai ir vēl kāds jautājums :-D Jā, dziļā (pilnā) bikini vaksācija regulāram klientam aizņem 10-15 minūtes, pirmā reize var būt līdz pusstundai, ievērojot lēnāku režīmu, raujot mazākus laukumiņus. Cena, protams atšķiras no pilsētas/rajona utt.. Zemāk par 8-10Ls pat mājās ir jāšķiet aizdomīgi (materiālu kvalitāte?)...
09.01.2014 18:29 |

10 gadi
Reitings 10604
Libra, nu savādi, ka jaunums :D pasaulē tā pieņemts - lieto talku vai eļļu vai...neko. Ja nelieto neko, tas var būt traumatiski ādai. Bet varbūt ir vaski, kas ir tīri ok arī bez eļļas un talka.
09.01.2014 18:30 |

Reitings 12651
šodien tieši biju, pirms tam palasīju šo diskusiju un tad, nu, tur gulēju un domāju, cik tik kāju vaksācijas es varētu iemainīt, lai tikai tas bikini būtu nesāpīgāk... kādas 10 toč, haha :D

Es eju uz normālu salonu, kurā viss ir kārtībā, nav jādomā par kaut kādiem nesteriliem apstākļiem vai vaksācijas meistarēm. Es kaut kā vispār labprāt piemaksāju vairāk un eju uz salonu nevis vienkārši pie kādas meitenes mājās..nu, nevaru es to vispār iedomāties kā variantu (sev) un viss, kaut vai viņai tur viss supersterili un pati mega laba vaksētāja.

Par likumdošanu nezinu, un nekādi baigie kuriozi, kas citām varētu likties interesanti, nav bijuši.

Vispār visu cieņu tām, kas iet uz parasto vaksāciju..es nejaušības pēc vienreiz aizgāju. Tie bija 2 (tāpēc, ka nemaz nepaliku tur ilgāk) sāpīgākie rāvieni manā mūžā, no no no, es labāk uz orientālo. :)
09.01.2014 19:08 |

Reitings 969
Reģ: 10.02.2013
Kas ir orientālā vaksācija?
09.01.2014 19:18 |

10 gadi
Reitings 4942
Reģ: 18.10.2009
eju jau cik tur gadus pie Rūtas Zālītes, ātri, ērti un viss ok.
09.01.2014 19:26 |

10 gadi
Reitings 10604
burbule, super, tā man uz*irsi, ka pat nosarku. Mana specializācija galvenokārt ir seja (procedūras, ķīmiskie pīlingi, injekcijas), bet taisu arī, protams, vaksāciju.
Nesapratu, par ko man tā uzbrauci!? Tāpēc, ka es netaisu dziļo bikini vaksāciju ar kārtridžiem? Protams, jo man tas liekas nemērā neparocīgi (varbūt kļūdos, būs rīt jāpamēģina). Manis pēc katrs var vaksēt ar ko viņš grib un kā ērtāk. Redz, tu aizstāvi savu metodi, es - savu. Labāk netaupu uz līdzekļiem un rauju ar intīmām zonām paredzēto vasku - cieto vasku. Šķidrais lai paliek mazāk jutīgām zonām un lieliem laukumiem.
P.s. Paziņa arī vaksē ar šķidro pa 10-15 minūtēm. Kad klačojāmies par pašizmaksām, utt., sapratu, kāpēc viņa tik daudz pelna - nopērk bundžu pa 4 ls un ar to rauj no rītiem līdz vakariem nedēļām, kamēr man vienas vax pašizmaksa materiālā ir 3-5 ls.
09.01.2014 19:45 |

Reitings 445
Reģ: 20.04.2013
Esmu gājusi gan uz cieto, gan šķidro. Katram savi plusi un mīnusi. Pirmajās reizēs labāk tomēr cietais - ir ilgāk, bet mazāk sāpīgi un pa to laiku vaksācijas meistare kaut ko pastāsta, par kopšanas līdzekļiem, dažādām procedūrām. Tas iedrošina. Vēlāk gāju un šķidro un arī ļoti patika - process aizņēma mazāk laika un īsti nepaspēja sāpēt :D Strādāja gan ar auduma strēmelēm. Un lai jau viņa pelna lielu naudu, ja vien man arī ir labi.
Nepatīkamākais atgadījums bija tad, kad manā iecienītajā salonā parādījās jauna meistare - viņa vaksēja ar šķidro vasku un papīŗa strēmelēm - tās visu laiku lipa viņai pie cimdiem, man pie dažādām ķermeņa daļām. Visu viņa darīja asi, neiecietīgi. Arī papīŗs likās, ass, ciets. Izskatījās, ka viņa baidījās raut par lēnu tāpēc plēsa kā vien varēja. Kā par nelaimi tiku arī otrā reizē pie šīs pašas meitenes (vēl cerēju, ka pirmā reize bija nejaušība vai man paaugstināta jūtība). Pēc šīs es nenoturējos un salona saitā uzrakstīju sūdzību, jo matiņi tika aprauti, ne izplēsti un pēc tā mocībā atauga divtik ātri.
09.01.2014 19:59 |

Reitings 649
Cukurvāvere, piedod, ka saprati tik personīgi.. tik rupji kā tu to pasniedzi, noteikti nebiju domājusi.. un esi arī mani pārpratusi (vai es neprecīzi izteicos) :-D
Es nekādā veidā negribēju teikt,ka bikini jāvaksē ar kārtridžu (!), tas man liekas tīrais neprāts.. un tas, par ko es šokējos, kā vaksācijas meistars, ko tādu vispār var iedomāties dabūt gatavu...
Par materiālu cenu varētu arī pastrīdēties.. kā jau teicu-es aizstāvu tikai savu vienīgo un konkrēto šķidro vasku, ar ko strādāju, jo, kad tas noliktavā bija beidzies, nācās nopirkt citu.. kā teica-pirktāko un populārāko-un biju ļoti vīlusies un vaksēju ar cieto, kas bija vēl palicis no senākiem laikiem.. un, lieki piebilst, ka mans šķidrais vasks nemaksā ne 4, ne 2x4 lati :-D
Bet, ja salīdzina, piemēram, vienas firmas šķidro un cieto vasku cenu, atšķirība ir santīmos, ne latos.. nevajag jau pārspīlēt, bet, protams, nezinu, ar ko Tu strādā :-D

Gribētu uzsvērt, ka mans pirmā komentāra mērķis nebija kā vienīgo un pareizo, labāko, nesāpīgāko un lētāko atzīt šķidro vasku-nebūt nē. Man vienkārši ir absolūti nepieņemami manis pirmie divi iekopētie citāti, kas ir tik kategoriski un pat nepieklājīgi pret citu meistaru darbu un klientu labsajūtu. Tieši šādu komentāru dēļ, klienti pēc vizītes pie manis saka "Ko tai internetā tur muld?"
Es saku, ka labas ir visas metodes, ja prot ar tām strādāt. Ja klients jūtas komfortabli, tas neaizņem ilgu laiku, maksā saprātīgi un ir labs kontakts ar meistaru - apsveicu, tā ir Tava ideālā metode, bet citam tā, iespējams, nederēs ;-)
09.01.2014 19:59 |

Reitings 64
Meitenes, nesen biju pirmo reizi uz vaksāciju kājām. Man meistarīte teica,ka varu ataudzēt 3 nedēļās un nākt uz vaksāciju.Beigās drošības pēc aizgāju pēc 4 nedēļām.Bet ir tā, ka atbraucot mājās, secināju, ka pārlaižot roku pāri, ir jūtami daži īsi matiņi.Tagad nesaprotu, vai tā tam ir jābūt, un varbūt tās 4 nedēļas bija nepietiekošs laiks,lai ataudzētu, vai arī nebija prasmīga meistarīte?
09.01.2014 20:12 |

Reitings 649
E., kājām tas ir iespējams, jo matiņi diemžēl neaug pēc komandas "tagad fiksi".. es parasti saku, ka pēc 2-3 vaksācijas reizes tikai redz patieso efektu.. kad nostabilizējas augšana. Tieši tāpēc pirms pirmās reizes saku, ka var jau nākt ar 3mm, bet tad ilgstošāk nebūs tas efekts..labāk ataudzēt, cik nu katram iekšā.
09.01.2014 20:15 |

Reitings 3350
Esmu vaksejusi savu bikini 3x, man baigi nesapeja, bet.. tas kas notiek uz mana pikachuu 2 dienas pec vaksesanas ir sunja murgs. Visur, kur bija matins, man uzmetas pa baltai strutojosai pumpinai un tas ir sapigi, nesmuki un vispar briesmigi.

Nezinu kada man tur vaina, bet diemzel uz vaksaciju ta ari neesmu sanemusies vairs, lai ka ari gribetos.
09.01.2014 20:19 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
wtf, kas tev var būt nepieņemams manā reālajā pieredzē? tas vienkārši notika un viss, tas nav vienkārši viedoklis, kurš var būt pieņemams vai nepieņemams.
Varbūt tev ir kaut kāds īpašais vasks, kas nelīp pie ādas, bet klasiskie šķidrie vaski līp gan, ne velti, nemākulīgi rīkojoties ar to, var noraut ādas virsslāni. un tieši ar tādu, kas ir domāts rokām un kājām, viņa arī rāva. + ar cieto viss izraujas uzreiz, bet ar šķidro spēcīgākie matiņi paliek, un, kad uzklāj otru reizi tajā pašā vietā, tā ir tīrā elle intīmās zonās.
Kā jau pateica Cukurvāvere, cietais vasks tieši ir radīts bikini un padušu vaksācijai, un, ja ar to māk strādāt (nevis ''knibināties'' kā izteicās mana meistare), tas ir daudz piemērotāks šīm zonām par šķidro vasku ar strēmelēm. varbūt es laižu garām daudzas izcilas meistares, bet uz vaksāciju ar šķidro es vairs neiešu NEKAD.
09.01.2014 20:25 |

Reitings 15092
Šodien biju pie savas meistares. Eju uz privātpraksi. Vispār es arī nevaru iedomāties dziļo bikini ar šķidro vasku.. Kaut gan pašos pirmsākumos ir taisīts, bet vairs pat neatceros kā tas bija.

Par likumiem neko nezinu. Kā turbija ar tiem kosmētiķiem un kosmetalogiem - vieniem ir vajadzīga med. izglītība, otriem ne. Neuzskatu, ka vaksācijas meistarēm med. izglītībai obligāti jābūt.

Par higiēnu nekādu pārsteigumu nav bijis. Sen, sen atpakaļ vienreiz man uztaisīja nenormālu zilumu, pāriscm diametrā, tas bija sāpīgi. Bet ar tagadējo meistarīti klačojamies, smejamies un retikad vispār kaut ko sajūtu. Viss forši!

Reitings 649
Dominika, ir vairākas iespējas kāpēc tā.. pieļauju,ka visas 3 reizes netaisīji vienā vietā, tātad nebija arī vienādi materiāli - alerģiju uz ko konkrētu var izslēgt.
Iespējams ādai nepatīk kaut kas, kas ir visos vaskos - gan šķidrajos, gan cietajos..
Tas,ko varu ieteikt-izmēģini ar cukura pastu kā pēdējo variantu. Ar to matiņus izrauj augšanas virzienā nevis pretēji, tāpēc netiek traumēta folekula (ja nu Tev tas ir ļoti svarīgi ādai) un nav klāt nekas no tā, kas ir kā piejaukumi vaskiem.. tikai cukurs+ūdens+eļļa.

Reitings 3467
Reģ: 24.09.2012
Dominika, pamaini meistari, jo, iespejams, ka taa iepriekseeaa visu kaartiigi nenodezinficeeja, straadaaja ar "netiiriem" riikiem, utt.
Es vakseejos pati maajaas - man tas ir eertaak un leetaak. Paaris reizes aizgaaju pie meistara, lai saprastu ko un kaa dariit. Taapeec peec buutiibas diskusijaa nevaru iesaistiities, jo nekaadu vaajpraatu tajaas paaris reizees salonos nemaniiju. Maajaas kaa jau maajaas - nu nav man kušetiites un paladzinji. Izmantoju cieto vasku - Rica kaut kaa nepatika, par daudz labaaku atzinu sho:
09.01.2014 20:30 |

Reitings 15092
OMG, es pirmo reizi mūžā pārrakstījos un uzrakstīju kosmetAlogs. Kauns! :D :D
09.01.2014 20:31 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits