Winterra, es nerunāju par reālo situāciju, kāda pie mums ir, es runāju vispārīgi - vēsturiski, globāli.
Jā, sistēma nav no spožākajām un var būt viņi tagad mēģina aizsiet cauram maisam galu, bet es tiešām nedomāju, ka tas būtu pasaules gals kādam. Tas viens eksāmens, primkārt, neko neietekmēs. Otrkārt, par to visvairāk satraucās tie skolēni, kuri skolu beidz ar vienu nesekmīgu atzīmi, kas nav normāli. Pati dabūju sportā 2 un uzskatu, ka tas ir mana absolūtā slinkuma dēļ un tikai. Neredzu nevienu tādu priekšmetu, kurā nevarētu visi būt sekmīgi, arī ķīmijā, arī fizikā.
Labi, ķīmiju es vēl saprotu - nav tas vieglākais. Bet fizika? Kas tur ko nesaprast? Tie paši teksta uzdevumi, kas ir jau matemātikā, ķīmijā mācīti, saliec formulas, kuras tev ir
priekšā uz lapas sarakstītas un aidā, tev ir sekmīga atzīme! Ja cilvēks 12 gadus mācoties skolā nespēj tik daudz iemācīties, atvainojos, tad ir jāizdara secinājumi vai nu par savu attieksmi, vai arī jādomā, ka tā nav īstā skola, kur vajadzētu mācīties un jāmeklē savādāka mācību iestāde ar atvieglotu programmu.
Nu jā, humanitārajās zinātnēs jau var laist luni, kas tad tur ko vēsturi un valodas neiemācīties. Par mākslu un mūziku tur jau cita runa.
Nepiekritīšu. Vēsture tiešām ir tas priekšmets, kur liela daļa zināšanu ir truli jāiezubra, lūk, ar to es vēl saprotu, ka var būt problēmas.
Visā visumā, es jau šo cepienu piedzīvoju, kad mums uzlika matemātikas eksāmenu par obligāto un es biju vienīgā no savas klases, kas to atbalstīja. Es arī neesmu spicākais zīmulis kastītē mācību ziņā, arī slinkoju, arī haļavas taisīju, kā jau visi, bet arī ar to visu es sapratu, ka kaut kādai skaidrībai - gan sev, gan vecākiem, gan skolai, gan augstskolai - par to, ko es esmu tur darījusi tos 12 gadus, ir jātop ieviestai. Savādāk nav jēgas tur sēdēt, vidusskola nav obligāta.