Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

celis

Reitings 2288
Reģ: 10.02.2013
Sveikas atkal
Nu jau vēršos ar citu problēmu, krch sen jau šī ir tāda samilzusi tēma, bet nezinu vai vajag iet pie ārsta vei nē. Sākās tas viss pirms kādiem 5gadiem, kad skrēju(un nejau ar tiem labākajiem apaviem) kādas 3-4 stundas no vietas. Un beidzot skriet mans celis kreisais tā sāpēja, likās, ka no vietas izbīdijies, pagāja laiciņš, atgāja, bet bija sajūtas, ka tur kkāds ūdens vai kas. Tagad jau ilgs laiks ir pagājis, un esmu atsākusi skriet tā nopietnāk, bet atkal tas pats celis uzdod, sāp, un kā kustinot liekas, ka nav tādā pozīcijā, kad vajag. Bet līdz ko atkal ilgāk neko nedara, tad viss ir atkal ok.

Ko Jūs domājat par tādu lietu? Vai vērts apmeklēt ārstu? Jeb varbūt viņš neko sakarīgu nepateiks, jo lauzts jau nebija, tad nemaz paiet tik vienkārši nevarētu.
08.01.2014 01:03 |

Reitings 1364
Reģ: 05.04.2013
Manai māsai bija ūdens pirms dažiem gadiem, radās lielas problēmas ar abiem kājas ceļiem, gultas režīms bija apmēram gadu, joprojām nevar notupties bez sāpēm.
08.01.2014 01:07 |

Reitings 2288
Reģ: 10.02.2013
up
08.01.2014 10:44 |

10 gadi
Reitings 489
Reģ: 29.01.2009
Noteikti jāiet pie ārsta. Draudzenei bija līdzīga situācija - uzsāka aktīvi, regulāri vingrot, tas izraisīja sāpes ceļgalos. Atklājās, ka tas bija artrīts.
08.01.2014 10:57 |

Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
Manai māsai bija ūdens pirms dažiem gadiem

Tas ir kā? ūdens krājās?
a,kā var zināt,ja ūdens krājas?
Man draugam nesena trama uz elkoņa, viss elkonis zils un visa tā locītava un tāds jokains....man bailes,ka nesāk ūdens krāties, bet es nezinu, vai tasmaz ir iespējams.
08.01.2014 11:00 |

Reitings 653
Reģ: 29.01.2009
ehh sveicināta bariņā... es kā kārtīgā skrējēja esmu galīgi aplauzusies...

Kādā no kārtējiem ikdienas skrējieniem vienā brīdī celis TĀĀĀ strauji iesāpējās, ka vairs ne soli nepaspert... (tas jau bija nu jau 2013.g aprīlis). Kopš tās dienas neesmu skrējusi... :(

Izietas lērums procedūru - utraskaņas, infrared, lāzeri... rentgeni, rezonanses, ortopēdi, traumatalogi - ārsti rausta plecus. viss esot ok... bet paskriet nevaru :(

ceļa traumas - tas for life... vairāk vai mazāk..
08.01.2014 11:07 |

Reitings 228
Reģ: 26.12.2012
Man pagājušā gada pirmajā pusē, kad aktīvāk sāku sportot un pildīju Insanity, tad arī ceļgali sāka sāpēt, sajūtas nepatīkamas, ne pietupties normāli varēju, ne pasportot. Aizgāju pie sava ģimenes ārsta, izstāstīju savu bēdu, nodevu visādas analīzes, uztaisīju rentgenus abiem ceļgaliem. Beigās izrādījās, ka pa lielam viss kārtībā, vienkārši organismam trūka vitamīni un locītavas nebija pieradušas pie tādas slodzes, ārsts ieteica dzert zivju eļļu, glikozamīnu un d vitamīnu. Pēc pāris nedēļām viss bija kārtībā!

Es noteikti iesaku iet pie ārsta!
08.01.2014 12:17 |

Reitings 1832
Reģ: 20.01.2012
Manai draudzenei arī ir problēmas ar vienu celi. Nenormāli uzpampis - grūti pa kāpnēm uzkāpt un nokāpt. Citreiz sarauj krampī ,grūti iekāpt gultā vai vilcienā utt.

Tagad nodeva kaut kādas analīzes uz mikroorganismu (nezinu precīzi kādu), bet špbrīd uzstādīta diagnoze, ka tas ir artrīts!
08.01.2014 12:22 |

Reitings 971
Reģ: 23.01.2011
Man tas pats bija, bet man bija pēc nopietna kritiena uz ceļiem. Pēc kritiena bija gultas režīms 2 nedēļas + antibiotikas. Bet ārsts izrakstīja antibiotikas, kas radīja nelielu atkarību. Arī pats piekodināja, ka dzert daudz nedrīkst. Pirms kādiem 5 gadiem tas bija. 1 tāfelīte maksāja 10Ls un iekšā 10 tabletes, nedrīkstēja lietot ilgāk par divām nedēļām.
Kad celis pārgāja ieraduma pēc dzēru zāles ik pa laikam.Bet sapratu, ka tas nav normāli un izmetu viņas ārā. Lai gan ārstniecības laikā, tajās 2 nedēļās, palīdzēja pat ļoti labi.

Kopš tā kritiena man ceļi arī šad un tad iesāpas. Un svētdienu devos mācīties slidot un atkal nolikos uz tiem pašiem nelaimīgajiem ceļiem. Vienam celim viss ok, otrs zils un satūcis. Ceru , ka pāries un pie ārsta nebūs jāgriežas.

Bet Tev noteikti iesaku griezties pie ārsta. Tā ir nopietna lieta :)
08.01.2014 12:25 |

Reitings 421
Reģ: 26.09.2013
Noteikti jādodas pie ārsta! Tas ka nebija lauzts, tas nenozīmē, ka nekas cits nevarēja ar celi notikt, varētu būt kaut vai kādas menisku vai saišu problēmas.
08.01.2014 16:42 |

Reitings 3296
Reģ: 26.08.2009
Aizej pie ķirurga vai traumatologa uz konsultāciju. Ceļgalu problēmas ir diezgan nopietna padarīšana, un šim diemžēl būtu jābūt arī par mācību visām jaunajām tievētājām - nežēlojiet naudu labiem skriešanas apaviem!
Es no savām sāpēm (kādreiz nodarbojos ar sportu pusprofesionālā līmenī) tiku vaļā veicot speciālus vingrojumus čeļgalu saišu un tās noturošo muskuļu stiprināšanai. Vingrojumi ļoti viegli, bet garlaicīgi. Mierīgi var darīt skatoties kādu filmu. Un gāju uz ultraskaņas (ja nemaldos) procedūrām, kur ceļus sasmērē ar Fastumgēlu (atkal - ja nemaldos) un ar aparātinu masē iekšā celī. Palīdzēja, pēdējos 2 gadus nav bijušas ievērojamas problēmas, salīdzinot ar to, ka gadus 5 atpakaļ reizēm nevarēju nosēdēt pie galda 2-3 stundas, par sportošanu nemaz nerunājot.
08.01.2014 16:52 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits