Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Neziņā, ko darīt ar radušos situāciju

 
Reitings 350
Reģ: 09.08.2011
Sveikas!
Tā kā iestādi, kurā es strādāju, jau vairākas reizes ir apvienojuši ar citām, tad tagad notika tas, par ko kolēģes jau bijām spriedušas. Mums iet prom grāmatvede, bet daļu no pienākumiem, kurus viņa veica "bez papildus piemaksas" grib uzlikt uz mūsu pleciem.
Es tiku izvēlēta kā visatbilstošākā no mums 4, jo darbs ir ar datoru, tabulām utt, kur jaunāka galva (visas kolēģes ap 40) ir labāka. (no sākuma piedāvāja citai, jo viņa vienmēr visam ir ar mieru un papildus samaksas neprasa, bet tagad raudādama teica, ka labāk ies prom, jo no datoriem neko nesaprot).. Mani pasauca pie vadības, man lieliem elpas vilcieniem parādīja, kas un kā jādara, un jāsāk būtu jau no pirmdienas. To visu rādīja programmā ar krievu valodu!, kur bija ari tādi vārdi, kuru nozīmi es pat nesapratu. Labi, to es kaut kā varētu arī apgūt ar laiku, bet vēl viena lieta klāt, ka katru dienu būtu jāstrādā ar diezgan lielām naudas summām, jāstrādā ar inkasatoriem. Es nevēlos uzņemties tādu atbildību. Paprasot par algas palielināšanu, atbildēja apstiprinoši, bet neko konkrēti.
Pilnīgi nezinu, ko rīt darīt. Sanāk, ka plus maniem dienas pienākumiem (citas dienas strādāju no 8-18) nāks klāt vēl papildus pienākumi, kurus nav iepējams veikt pusstundā, tas arī aizņems laiku.
Rīt iešu ar konkrētu jautājumu, cik ir gatavi maksāt (jo iepriekš tas viss tika darīts bez papildus piemaksas).
Vairāk sliecos par to, ka atteikšos un esmu gatava meklēt citu darbavietu, nekā piekrist. Jo jau tagad diemžēl alga nav no lielajām un attieksme no vadības puses no labākajām, bet jādara daudz. Draugs man visu laiku pa periodiem prasa, kad meklēšu kaut ko citu un pašai arī vienmēr bija tāda doma, ka kaut kas būtu jāmaina, bet vienmēr esmu uzskaitījusi daudz plusus, lai te paliktu.

Tagad tiešām esmu neziņā. Gribas ticēt teicienam, ka rīts gudrāks par vakaru, bet liekas, ka ne šajā gadījumā. Laikam rakstīju, lai izkratītu sirsniņu, būtu priecīga paklausīties padomus, pieredzi savu par uzkrautajiem darba pienākumiem. Vai jums tiek papildus maksāts, vai vienkārši kādā jaukā dienā tiekat nostādītas fakta priekšā, ka tagad būs jādara vēl tas un tas.
Jauku vakaru! :)
07.01.2014 19:08 |
 
Reitings 499
Reģ: 09.09.2013
Ja ieguta pieredze, amata nosaukums, fakts, ka Tev uztic papildus pienakumus var Tev nakotne noderet, uztver to, ka komplimentu. Jo piedava tiem, kas skiet, ka varetu to apgut un pavilkt. Bet nu visu laiku kontrole situaciju un, kad juti, ka atdod vairak neka sanem, rekinot, ne tikai materialos ieguvumus, bet visus kopa, pasaki paldies un uzredzesanos.

Ja ir labakas iespejas, ko darit, tad vari atteikties uzreiz.
07.01.2014 19:20 |
 
Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
Grāmatvedim tiešām ir ļoti liela atbildība. Tas nav tā, ka iedod papildus darbiņu - no rītiem puķes birojā aplaistīt. Vai Tev ir grāmatveža izlgītība un pieredze? Ja man nebūtu, es Tavā vietā neparko nepiekristu.
07.01.2014 19:26 |
 
Reitings 350
Reģ: 09.08.2011
Zhanna, jā, pieredzi esmu ieguvusi, jo jau pusotru gadu esmu nostrādājusi. Pienākumus uzliek tāpēc, ka aiziet esošā darbiniece, bet kādam tie turpmāk arī ir jāveic, nevis tāpēc, ka mani paaugstinātu.
Es jau laicīgi esmu sākusi domāt par to, ka tas man prasīs par daudz no maniem nerviem, negribu katru dienu atrasties stresa situācijās.

Pagaidām neko citu labāku atradusi neesmu (jo tikai šodien tas viss tika piedzīvots), bet pieļauju iepēju, ka mana atteikuma gadījumā, vairs nebūs vēlme strādāt tepat.
07.01.2014 19:41 |
 
Reitings 350
Reģ: 09.08.2011
Freya, nē, man nav grāmatveža izglītības un prasmes. Tie darbi arī nav daudz ar to saistīti. Kā tas, ka katru dienu jāveic inkasācija, katras nedēļas beigās jānodot nauda inkasātoriem, jāsūta atskaites, katra mēneša beigās jāvelk lielā atskaite un jāsūta viss "lielajiem priekšniekiem" - viss ar nopelnīto naudu saistīts.
(laikam tas viss bija grāmatveža tiešajos pienākumos :P)
Plus ir arī jāveido visādas darba laiku tabulas, saraksti, ko, manuprāt, varētu darīt arī sekretāre. Es ļoti sliecos uz to, ka nepiekritīšu.
07.01.2014 19:48 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits