Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Vedēji kāzās

 
Reitings 2715
Reģ: 12.09.2012
Meitenes, kāda no jums ir bijusi vedējmāte? Ko no jums kā vedējiem gaidīja jaunie? Varbūt ir redzētas kādas superlabas idejas, ko vedēji jaunajiem sagatavojuši kā pārsteigumu? Kādas jums bija attiecības un sajūtas attiecībā pret saviem vedējiem kāzu organizēšanā? Ko gaidījāt visvairāk no vedējiem?

Jā, mēs vasarā būsim vedēji :D
07.01.2014 18:23 |
 
Reitings 2715
Reģ: 12.09.2012
Tiešām nevienai nav nekas sakāms? Ku kū, sievas, kur jūs esat? :D
07.01.2014 18:47 |
 
Reitings 305
Reģ: 18.07.2013
Ir buuts. Jautaa privati
07.01.2014 18:48 |
 
Reitings 2715
Reģ: 12.09.2012
Vaverēns, kāpēc privāti? Es nekādas konkrētas privātas detaļas nejautāju, gribēju vienkārši par un ap papļāpāt :) Ok, uzrakstīšu privāti!
07.01.2014 18:55 |
 
Reitings 305
Reģ: 18.07.2013
njuuu.. nemaku bez detalam. tad sanaks atslegvardi:
- 1 dienas kazas
- no vedejiem organziacija, kur palidzeja vecaki, un dienas vadisana, davanina viesiem
- pasi gatavojam tiltus, ar aktivitatem uz taa. Patiesiba mana milaka aktivitate, jo katrs tilts ar stastu bija. Tikai vienam gan pari bija janes, bet sanaca diviem, jo ligavas kurpei papedis noluza :)
- vakara bija ipasi organizeta dala pie juras, kur vedejiem isti iesaistities nevajadzeja, vien tik, cik uzaicinat viesus.
- aktivitates pec baznicas bija noorganizetas: zirgu pajugs+uzkodu laikaa.
- periodiski mus aptureja planoti un neplanoti varti. Patiesiba bia visfeinakie tie, kur isti uzdevumu nebija, vien rokas sadevusies un dziedadami auto cauri nelaida
- nezinu, vai gaidija kaut ko vairak, skiet, ka biju tads ka rezerves variants (masa) :) ap pusnaktti pasi 'jaunie' bija piekususi un pirms dosanaas uz lidostu mukam no viesiem klusumaa teeju iedzert.
07.01.2014 19:04 |
 
Reitings 2715
Reģ: 12.09.2012
Klau, ja vienas dienas kāzas, kā jūs to nobeigumu uztaisījāt? Bija līdz 12 un tad mičošana? Manējiem arī būs 1 diena, bet viņi negrib līdz 12, es līdz ar to nevaru saprast, kā tad ir mičošanu... ātrāk?

Un vēl - ko tu ieteiktu uzreiz sākumā pajautāt precēties gribošajiem, lai vēlāk nerastos pārpratumi? Varbūt ir kādi svarīgi jautājumi, kas man vienkārši neienāk prātā?
07.01.2014 19:16 |
 
Reitings 305
Reģ: 18.07.2013
es izprasītu lielos vilcienos. ko grib, negrib. Detaļās neieslīgtu, tas viņiem nav jāzin. maza pārsteiguma sajūta jāsaglabā :) Ja esi pazīstama ar pāri, kaut cik vari nojaust, kas viņiem patīk :) Mičošana bija, bet šķiet, ka ap 10-11? detaļas epastā
07.01.2014 19:20 |
 
Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
Pats svarīgākais, manuprāt, ir nevis domāt kā to un šito, bet pirmkārt visu izrunāt ar jaunajiem! Tas ir ļoti svarīgi. Citiem tilti ir ļoti svarīgi, citi negrib nevienu tiltu! Mēs vedējiem izstāstījām visu, ko mēs noteikti negribam, līdz ar to nebija nekādu nepatīkamu pārsteigumu. Nav jāprasa konkrētu "šito gribētu?", bet var vismaz izrunāt, ko nu galīgi negribētu. Arī, ja jaunie negrib līdz 12iem, tad izrunāt, līdz cikiem viņi grib, nevis paļauties uz savu izjūtu, ka gan jau līdz 11iem būs ok, bet varbūt viņi jau 8-os grib atvadīties no viesiem!
07.01.2014 19:21 |
 
10 gadi
Reitings 1513
Reģ: 29.01.2009
Oi, es arī labprāt izklāstītu savu pieredzi šajā jautājumā!
Bet pagaidām ieraksti tikai šo komentāru, lai varu ātrāk atrast tēmu, kad būšu pie datora, ko no telefona nav tik ērti rakstīt;)
07.01.2014 19:23 |
 
Reitings 2715
Reģ: 12.09.2012
freya, protams, protams, viss tiks izrunāts! :) Netaisos uz dullo kaut ko štukot :D Mums tie vedamie arī ir pietiekami tuvi, lai nekautrētos viens otram pateikt, ko domā. Te es vienkārši apspriežos un smeļos idejas, kā bijis citiem ;)

sidze, izklausās daudzsološi! Gaidīšu komentāru! ;) :)
07.01.2014 19:39 |
 
Reitings 46
Reģ: 06.01.2014
Laikam esmu vēl pārāk jauna,lai būtu vedējmāte. :D
Bet pieredze kāzu organizēšanā ir paliela.Esmu darījusi visu sākot no salvešu locīšanas,galda klāšanas un beidzot ar Jaunā pāra istabas/gultas rotāšanu. :)
Un jā,jau pēc vienām kāzām tas likās par daudz!! Daudz par daudz! :D

Ja gadījumā varu kā palīdzēt jautā droši! Ar prieku mēģināšu palīdzēt. ;)
07.01.2014 21:48 |
 
Reitings 2224
Reģ: 29.01.2009
A ko darīt, ja vedēju nav un izskatās ka nebūs? :o
07.01.2014 21:53 |
 
Reitings 3084
Reģ: 29.01.2009
Krieviem ir tamada, nu ir arī kāzu rīkotāji, kas tev sarīkos svētkus. Jo vedējus vajag uzticamus, savādāk pati noskriesies slapju muguru. Un kāzas nebūs nekādi svētki...
07.01.2014 22:01 |
 
10 gadi
Reitings 10290
Reģ: 29.01.2009
es neesmu bijusi vedēja, bet vedamā :)
mēs vedējiem uzticējām darbības starp laulībām un viesu namu, viņiem bija brīva vaļa, ko darīt. Viesu namā viņi arī pateica to pirmo vārdu un tad vakara vadītāja tālāk. Mičošana laikam bija vedēju un vadītājas kopdarbs.
tā mičošana man ļooooti patika, vislabāk no visa, lai gan esmu skeptiska pret mičošanu, jo parasti man tas liekas vienkārši strstrādāts kaut kāds aubes uzmauciens un viss.

mēs sākumā arī pateicām, ko no noteikti negribam....nu, tā, viss.

par visām rotāšanām, galdiem utt. visu paši bijām atbildīgi, jo man baigi patīk izvērsties tajās lietās.
07.01.2014 22:03 |
 
Reitings 2715
Reģ: 12.09.2012
Baudītāja, tu darbojies tieši dekorēšanā vai arī vēl ko organizēji?

Jollya, kā to saprast?

Madonna ar ložmetēju, vedēju, protams, vajag uzticamus, tomēr, lai nejustos apčakarēts un "par maz saņēmis" iepriekš jānorunā, kas tieši tiek gaidīts no vedējiem. Vienam kaut kas var likties pašsaprotami, kamēr otram tas pat prātā neienāk.

Piparene, nezinu kāpēc man tieši likās, ka gan jau tu būsi ko ierakstījusi :) Lūk, par mičošanu! Es arī esmu skeptiska un mana vedamā līgava arī rauca pieri! Bet kaut kāds rituāls uz to pusi prasās tomēr kulminācijā, ne? Kāda mičošana bija tev? Un kādas aktivitātes bija pēc ceremonijas līdz viesu namam - tilti un viss līdzīgi kā parasti vai arī bija kas ļoti oriģināls?
08.01.2014 12:16 |
 
10 gadi
Reitings 1513
Reģ: 29.01.2009
Nu tā, esmu pie datora un ir laiciņš... centīšos savas domas sakopot kaut cik sakarīgi! :D

Mana pēdējā pieredze - manas kāzas 2013.gada vasarā! :D
Agrāk domāju, ka par vedējiem ņemšu krustvecākus (atraktīvi, forši, aktīvi, ~40 gadīgi) par vedējiem, bet ar laiku sapratu, ka vēlos, lai vedējmāte ir mana māsa. (Nu, jā tieši māsa, viņas draugs nāca tā kā līdzi;) ).
Jo-
*māsa ar draugu iepriekšējā vasarā pirms mūsu kāzām bija 1x vedēji draugiem un man patika ar kādu atvedi viņi strādā, pats redzējums, izdarītais,utt.
*zināju, ka man ar māsu ir labs kontakts, mēs esam un "viena viļņa" un tas daudz ko atvieglotu. Turklāt, ja kaut kas arī nepatīk, to māsai varētu pateikt
*nu un jauni precās, lielālā daļa viesu arī salīdzinoši jauni un jauni (~30g) arī vedēji;D

Svarīgākais laikam jo tas, ko meitenes arī te rakstīja - izrunāt ar jauno pāri kas, ko un kā.
Un Tu pati, manjuprāt, ļoti pareizi pateici -
Vienam kaut kas var likties pašsaprotami, kamēr otram tas pat prātā neienāk.

Tā arī ir (un tas attiecas ne tikai uz vedējiem, bet arī uz citām iesaistītajām personām - florisiti, galda klājēji, muzikanti,utt.), tādēļ labāk vairākkārt pārrunāt un atgādināt.

Tā kā man nav draudzeņu ar kurām es baigi čupotos, tad māsa iesaistījās arī kleitas un pucēšanās jautājumā.

Mums abām kaut kā automātiski viss aizgāja Power pointā - gatavojoties pamazām tika savāktas bildes, idejas,utt.
Tā es viņai parādīju idejas par kleitu, frizūru, floristiku,utt.

Nezinu cik jums daudz iesaistās vecāki, bet tā kā mēs saviem vecākiem bijām pirmie bērni, kas precās un viņi mūs arī finansiāli atbalstīja un visādi citādi gribēja iesaistīties organizēšanas procesā - tad ļoti jauki bija tas, ka māsa bija sagatvojusi tāadu prezentāciju ar kāzu ideju (arī Power pointā, kur atspoguļojas kāzu tēma, krāsa, galvenie pieturas punkti, vieta, laiks,utt). Tas bija tā vērtīgi - jo tad tajā satikšanās reizē visi visu varēja redzēt, saprast un uzreiz izrunāt, ja kas neskaidrsvai rodas kādas idejas.
Un patiesībā ir tā, ka laikā gaitā rodas vēl dažādi atklājumi, par lietām, par kurām ir piemirsies.

Bet nu jā - vedēji.
Tā kā mana māsa ir ļoti uz "Tu" ar noformēšanu, tad viņa pieslēdzās tam un iepriekšējā vakarā ar draugu noformēja viesu namu.
Sagatavoja kāzu avīzi, viesu plānu pie galdiņiem, norādes.
Es taisīju ielūgumus, diplomus, uzrakstus uz numuriņiem,utt.

Un noformējums bija tiešām ļoti skaists.

Man ļoti patika tieši tas, ka ar māsu bija līdzīgs redzējums - bez tipiskajām, standarta lietām. (ja tam nav reāla pamatojuma).

Ai man liekas, ka es vienkārši te tikai muldu un neuzrakstu neko konkrētu kas Tev reāli noderētu:D
Baigi grūti tā visu apkopot, jo es par kāzām varētu runāt un runāt:D
Tāpēc es varbūt vienkārši mēģināšu sarakstīt konkrētākas lietas, kas mums un viesiem patika un tad Tu vari skatīties kas Tev der un kas ne..

*dziesmu lapiņas baznīcā printētas uz kāzu krāsas lapiņām
*pēc ceremonijas katra šoferītim tika iedalīts "šoferīša komplekts" (lentītes, dpeciāli rakstīts dziesmu CD, kāzu avīze)
*par kāzu avīzi es ilgi domāju vai vajag vai nē - bet beigās bija un bija laba! Bez tiem standarta tekstiem un jokiem no interneta, bet tieši vairāk par mums, gatavošanos kāzām,utt.
*avīze bija pieejama arī viesu namā
*mums gribējās kaut ko interesantāku par ierasatjām aktivitātēm pēc ceremonijas.. tādēļ pēc ceremonijas visi devāmies uz pilsētas estrādi (kas arī bija izrotāta ar hēlija baloniem, lentītēm,utt).
Tur mūs sagaidīja divi mīmi un šampanietis/uzkodas.
Miīmi bija baigi labie - atdzīvināja visu atmosfēru, gādāja par jautrību,utt.
Bet galvenais uzdevumus estrādē bija kopīga fotogrāfēšanās - bj noīrēts pacēlējs, ar kuru vairāku m augstumā tika pacelta fotogrāfe un mēs kopā ar viesiem veidojām dažādas kombinācijas.
Tie bija kā foto katram mēnesim - kalendāram.
Nu piem., tikai džeku bilde, kur visi palēcienā (jūlijs - vasara, brīvība, festivāli).
Kungi dāmu priekšā uz ceļa (marts - sieviešu diena)
utt visiem 12 mēnešiem vedēji bija izdomājuši kādas pozas.
Viesiem tas patika, bija atrkatīvi un interesantāk par parasto kopīgo fočēšanos.
Augusta mēnesī (mūsu kāzu mēnesis) sanāca tāda smukā kopbilde (turklāt uz estrādes trepītem var ļoti labi izvietoties tā, ka visus redz) ar hēlija baloniem un lieliem, izgrieztiem mūsu iniciāļiem

*bija pauzīte, lai atvilktu elpu un uzsmēķētu un iedzertu šampi;)

*skaista, netradicionāla vieta fotosesijai

*sagaidot pie viesu nama - viesiem bija izdalītas tādas kā mazas nūjiņas ar lentītēm un zvārgulīšiem - izskatījās un skanēja skaisti

*viesi dziedāja mūsu dziesmu + brālēns ar māsīcu spēlēja instrumentus

*pie galda māsa neskaitīja dzejolīšus, bet vairāk brīvas formas tekstus - par sievieti un vīrieti, par laulībām, utt. Vairāk ar humoru

*mums bija vecākiem sarūpēts video - kas bija kā "paldies" no mums + ziedi mammām

*"Atmiņu skapis" - gan mūsu bērnības un skolas laiku lietiņas, gan attiecību sākuma lietiņas - pie,. - kristību kleitiņa, skolas dienasgrāmata, slepenās zīmītes, ko esam viens otram rakstījuši, foto,..

*neliels fotostūrītis

*lielās tāfeles, kas bija kā norādes kur smēķēt (bet arī tā forši, ar humoru uzrakstīts, nevis vienkārši bulta) un info viesiem

*mičošanā daudz, daudz sveces

*pati mičošana - to vadīja pieaicinātas personas, iesaistot arī viesus. Bija ļoti vērtīgi, interesanti


Oi nu visu ko varētu rakstīt, bet man liekas, ka es būšu jau tik daudz peirakstījusi, ka neviena to nelasīs! :D

Primārais laikam ir saprast ko jaunie no jums vēlas, ko viņi vispār vēlas un nevēlas. Kāds ir tas viņu redzējums. Un tad jau pamazām šķetināt to visu un ielikt reālos apveidos...
Man bija tā, ka es daudz ko pati gribēju darīt (noformējuma knifucīši, utt.).

Mums pārsteigums bija fotosesijas vieta, estrāde, sagaidīšana pie viesu nama, mičošana.
Tev varbūt grūtāk ir līdz ar to, ka ir tikai viena diena - man liekas, ka tas ierobežo, jo nav jau kur ieskrieties pat lāgā...

Nu un jā - manējie foršie vedēji pēc kāzām bija reāli noguruši (jo tas viss jau vēl jānovāc,utt. Mēs protams arī palīdzējām), bet arī paši atzina, ka tas bija tā vērts!
Un man ļoti sildīja un iedrošināja tas, ka es redzēju un jutu ar kādu entuziasmu, centību, aizrautibu viņi gatavojas un rūpējas par visu.. Tas ir pats svarīgākais:)


Ehh, es ceru, ka no šī milzu teksta kaut mazliet Tev kaut kas palīdzēja..
Ja radās kādi jautājumi - centīšos par kaut ko pastāstīt sīkāk.

Lai jums veicas!:)
08.01.2014 15:34 |
 
Reitings 2715
Reģ: 12.09.2012
sidze, liels paldies par plašo izklāstu! :) Man liekas, ka vedējiem tik silti ap sirdi, ja vedamie no sirds novērtē centies kā tu :) Man arī liekas, ka nemaz nevar būt par vedējiem, ja nemetas iekšā ar visām 4 :) Ar tostiem pie galda man problēmu nebūs, to es zinu, jo man jau tagad ir miljons idejas, ko un kā par šo pāri teikt un kā to pasniegt. Gribas kaut ko ļoti, ļoti sirsnīgu un atmiņā paliekošu pēc ceremonijas un mičošanā... Visvairāk laikam par mičošanu uztraucos. Laikam tāpēc, ka man ļoti nepatika mana mičošana.
09.01.2014 19:18 |
 
Reitings 255
Reģ: 04.06.2013
Woaah Sidze, izskatās ka, Tev ļoti skaistas kāzas bijušas :) Tagad tev jāveido māsai tik pat labas kāzas :D
09.01.2014 19:44 |
 
Reitings 2715
Reģ: 12.09.2012
Jade La Jai, es reāli gribētu, lai pēc manis rīkotām kāzām līgava kādam par tām stāstītu ar tādu pašu prieku kā sidze :)

Varbūt vēl kādai ir, ko teikt? Var jau arī kāda, kas nav bijusi ne līgava, ne vedējmāte izstāstīt, ko jauku redzējušas esot kāzās :)
09.01.2014 20:06 |
 
10 gadi
Reitings 10290
Reģ: 29.01.2009
es uzrakstīšu par savu mičošanu, aktivitātes pa vidu mani tik ļoti neaizrāva tieši no pārlaimīguma pozīcijas.

mičošanas vietā visi viesi jau bija sanākuši un dziedāja, mēs ar vīru nācām, iesēdināja mūs vietā un tad es īsti labi vairs neatceros, bet pirmais, manuprāt, bija tas, ka mums vajadzīga būs sava māja, iedeva ķieģeli, ko aprakstījām.
Tad bij par to, ka man jābūt labai pavārei, iedeva sarakstu ar populāru pavāru un radu telefona numuriem, ja nu man virtuvē nevedas :D.
Tad man kā saimniecei vajadzēšot arī lupatu, vedējmāte paķēra šķēres un lepni izgrieza lupatu no mana vīra kāzu krekla, kas viņam bij mugurā (protams, tas nebija glaunais krekls, bet pārvilkts kkāds vecais :D )

Tad es nodziedāju vīram sagatavoto dziesmu, biju reiz ar mūziķu samēģinājusi-viņš man piespēlēja, es rāvu vaļā :)

tad vai arī iepriekš drusku jau mums uzlika atribūtus, man bija stīpiņa ar spalvām un vīram krūšu dekors līdzīgs.

Tā kā tas viss notika pie dīķa, kur lapene ir vidū, mēs ar vīru un vedējiem aizgājām uz to lapenīti, kur mums bija šokolādes liešanas apmācība, izlējām sirdi milzīgu.
pa to laiku viesi no laipas laida dīķī sveču piķes mūzikas pavadībā, ko spēlēja akustiski muzikants.

Vot šitā daļa bija superīga!!!!!!!
kaut kas, ko es nevaru neaprakstīt, ne aizmirst...

un viss tas process man likās tik personisks, nevis atstrādātas lietas, kas tiek jau izmantotas 100x.

uj kā norakstījos.... :D
09.01.2014 20:32 |
 
Reitings 2715
Reģ: 12.09.2012
piparene,izklausās dikti jauki! Tik foršas idejas par ķieģeli un par lupatu no krekla vispār! Fantastiski! Domāju, ka aizņemšos ideju, bet personalizēšu (jau ir idejas, ko varētu dot pārim kā nepieciešamās lietas!) Kādu dziesmu jums dziedāja viesi?
09.01.2014 20:46 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits