Puisis, ceļojumi u.c.

Reitings 613
Reģ: 29.01.2009
Nē, šoreiz es nesūdzēšos par to, ka puisis ir aizdevies tālā ceļojumā un man nežēlīgi viņa pietrūkst :)

Es vienkārši grbiēju parunāt par ceļošanas tēmu un attiecībām. Tātad puisis ir ļoti liels ceļotājs, pabijis ļoti daudzās valstīs, visos kontinentos, no tuksnešiem līdz džungļiem utt. Arī turīgs ir pietiekami, lai to visu atļautos. Darbs arī liek bieži ceļot.

Viņa bijusī meitene arī bija turīga un darbs tāds, ka vajadzēja dažkārt braukāt. Un tā nu viņi kopā daudz kur bijuši. Un visos draugu tusiņos ceļojumu tēmas bieži tiek paceltas un tad nākas dzirdēt, kā viņš ar anniņu bijis Bali, Āfrikā un kur tik vēl ne. Nē, viņš speciāli bijušo nepiemin, bet, ja kāds paprasa, ar ko kopā bija, protams, viņš atbild, ka ar to un to. Un man tas bišķi kremt...

Ok, teiksiet, ka mums vēl tikai attiecību sākums un būs mums arī sava kopīgā pieredze. BET es ne tuvu neesmu turīga un ceļojumus atļauties nevaru. Pēdējo reizi biju ārpus Latvijas pirms 5 gadiem uz Turciju uz lēto ceļojumu :)

Tagad viņš ir aizbraucis kārtējā pasaules ekspedīcijā un... jā, man manzliet skauž, ka viņš tā var, bet es nevaru. Un tā kā viņš man ceļojumu neuzsauca, un vispār izskatās, ka viņš nav no tiem, kas tādus ceļojumus pa tūkstošiem tā vienkārši arī uzsauktu.

Kā tad sanāk? Viņš ceļos apkārt un baudīs dzīvi, jo to var atļauties? Kamēr es sēdēšu kā ubadze mājās?

Par šo viņš pats laikam arī ir aizdomājies, jo nesen bija saruna, un no viņa puses izskanēja aptuveni šādi: laikam kāds gads būs jāpaņem mierīgāks bez braukāšanas apkārt, esmu jau gana izbraukājies, turklāt tu jau neesi no ceļotājiem bla bla bla.
Jā, es neesmu no ceļotājiem, jo es to vienkārši nevaru atļauties. Bet tā jau es ļoti gribētu.
Laikam, lai es nejusties neērti par savu stāvokli, viņš gatavs arī nekur nebraukt.

Kā jūs vērtējat puiša rīcību? Un kā manējo? Māsa teica, ka esmu bitch, jo klusībā ceru, ka viņš man uzsauks ceļojums :)
07.01.2014 14:53 |

Reitings 3652
Reģ: 26.10.2012
Te jau var sākt diskutēt par slāņiem. Cik reāla ir pelnrušķītes un prinča savienība.
07.01.2014 15:30 |

Reitings 2494
andzelija - ir normāli, ja viņš Tev pēc pāris mēnešu kopā būšans tomēr neuzsauc ceļojumu - to jau Tu pati saproti... Bet ilgstošākās attiecībās, tomēr normāli būtu (mans subjektīvais viedoklis), ka viņš TEv vismaz daļēji segtu ceļojuma izdevumus ... ne jau 100% - gan jau ka Tu pati ar kaut ko iekrāt vari...

Varu no savas pieredzes teikt - mans vīrietis pelna vidēji 2-3x vairāk kā es - un man tas šķiet loģiski, ka viņš dalēji ceļojumus izmaksā (vismaz daļu no ceļa un ceļojuma apdrošināšanu jau noteikti) .. pārējo es pati sakrāju - ja ceļo ar prātu - tad var aizbraukt tālos ceļojumos iztērējot tik ne vairāk kā 500 Ls ... un ja laicīgi visu sāk plānot - šī summa ir iekrājama ...
07.01.2014 15:35 |

Reitings 17
Piemērs, daudzas sievietes, kurām ir savs bizness.. Daļa no tām ir to ieguvusi, pateicoties vīriešiem. Sākumā ir bijis vīrietis(vai joprojām ir), kas palīdzējis atvērt biznesu, izstāstījis visu, kas un kā darbojas. Kas liek secināt, ka par princesi ne tikai piedzimst, bet arī pārvēršas. Daudzas agrāk ir bijušas "pelnrušķītes", kuras kāds cilvēks ir novērtējis un saskatījis potenciālu.
Tā ka tās ir pilnīgas muļķības par "pelnrušķītes un prinča " savienību.
Arī paši prinči reiz ir bijuši pelnrušķi un vēlas palīdzēt. Tikai jāļauj. Jālauj vīrietim justies kā vīrietim un rūpēties.
07.01.2014 15:38 |

Reitings 613
Eyes, un kāds butu tavs padoms man?
07.01.2014 15:41 |

Reitings 4775
Reģ: 18.03.2012
Te jau var sākt diskutēt par slāņiem. Cik reāla ir pelnrušķītes un prinča savienība.

šim piekrītu. agri vai vēlu, ja nekas nemainīsies, kādam vai abiem šāda situācija sāks apnikt. man arī patīk ceļot, līdz ar to es saprotu izjūtas, kā tas ir, kad ilgstoši nekur nevar aizbraukt. Es tavā vietā piedāvātu pieticīgus ceļojuma variantus
07.01.2014 15:42 |

10 gadi
Reitings 3706
Kad būsiet ilgāk kopā, tad varēsiet domāt kaut ko (un tad savā ziņā vai nu kādam būs jāpielāgojas vai arī jāmeklē iespējas kā apmaksāt ceļojumu).
Bet par cik esat kopā neilgi- normāli. Es arī bijušajam draugam neuzsaucu ceļojumu. Kāpēc? Tāpēc, ka es tam ceļojumam pus gadu atliku naudu, neuzskatu, ka man puisim, ar ko kopā esmu pāris mēnešus, būtu jāuzsauc uzreiz ceļojums
07.01.2014 15:48 |

Reitings 2286
Reģ: 02.01.2014
Nezinu! es neuzskatu, ka tikai vīrietim viss ir jāauzsauc un jāapmaksā. Protams, nevajag arī pieradināt viņus tik tālu- pati varu, pati izdarīšu, pati samaksāšu, un viņš tikai stāv līdzās. Visam ir jābūt zināma mēra robežās. Tā vietā, lai samierinātos ar ''statusu'' ko esi uzstādījusi Tu pati -- es neesmu viņa līmeņa, es nevaru atļauties to un to, Tu esi mēģinājusi izdarīt kaut nedaudz , lai mainītu šo savu gaušanās ''komforta zonu'' ? Es arī ne pelnu tik daudz cik mans puisis, bet nejūtos sliktāka par viņu un , ja pirms tam ceļojumos īsti nebraucu, tagad gan eju pa restorāniem, gan arī ceļojam kopā. Kur maksāju gan es , gan viņš. Uzskatu, ka puisim nekas nav Tev ''Jāauzsauc'' . Tā pat kā attiecībās dala prieku un bēdas, tā pat uzskatu, ka jādala arī finansiālos līdzekļus kopīgai atpūtai.
07.01.2014 15:48 |

Reitings 17
Andzelij, godīgi sakot, es nezinu, jo nezinu visu situāciju kopumā.
Piemēram, kā viņš ikdienā pret Tevi izturas, kādas ir Jūsu attiecības un tml.
Ja viss ir labi un Tu jūti, ka cilvēkam ir jūtas pret Tevi un neizturas ar pašlepnumu, domāju, var pagaidīt.
Kaut kādā ziņā situāciju nedaudz sapsrindzina fakts, ka viņa bijusī bija nodrošinātāka, jo ,iespējams, viņš pie tā bija pieradis un neiedziļinās tajā, kā tas viss liek Tev justies.
Cik viņam gadu? Kāda ir viņa attieksme kopumā pret cilvēkiem?
07.01.2014 15:52 |

Reitings 1983
Reģ: 13.01.2012
Es runāju par situāciju vispār, par to, kā ir būt attiecībās, kur viens bauda dzīvi, jo ir bagāts, bet otrs paliek mājās, jo ir nabadzīgāks.

Reālu pāri, kam tā ir, nezinu. Un parasti tās ceļošanas kopā sākas tas, kad jau abi labu laiku ir kopā vai pat tad, kad jau ir precējušies. Protams, ceļošana pa Latviju, ar prāmi uz Stokholmu utt., tas ir bijis, bet tādi lielie, kur viss jāplāno ir krietni vēlāk, nevis attiecību sākumā.

Turklāt, ja viens sēž mājās un otrs bauda dzīvi, nu diezvai tās ir īstas attiecības. Es nevaru iedomāties tādu situāciju, ja vien tie nav meiteņu/puišu vakari, kad otra pusīte nav vēlama. :D
07.01.2014 15:53 |

Reitings 2286
Reģ: 02.01.2014
Un vēl neliela piebilde. Es nedomāju, ka alternatīva būt piedāvāt puisim, kuru raksta autore apraksta, kā lielu ekspeditoru dažnedažādākajās vietās, tagad piedāvāt lētako un tuvāko alternatīvu. Tas ir tā pat kā ar slēpošanu. Kad esi slēpojis uz lielajiem Alpiem utt, mazie pauguriņi lv vairs nav interesanti.
Drīzāk alternatīva šajā gadījumā būtu sākt rīkoties pašai kaut nedaudz.
07.01.2014 15:54 |

Reitings 613
Eyes, nu jā tā varētu būt, ka viņš nesaprot, kā tas ir kad nevari atļauties. Reiz mēs runājām un es teicu, ka tā un tā ir mana sapņu valsts, bet neesmu tur ne reizi bijusi. Un viņš uzreiz izmeta frāzi: ko tad tu tur nebrauc? Nu tā, cik vienkārši ne :)

Viņam ir ap 30 gadiem. Viņš ir ļoti labs, ļoti jauks, neko sliktu par viņu vispār nevaru teikt. Pret mani arī izturas ļoti labi.
07.01.2014 15:58 |

Reitings 8189
Reģ: 02.02.2010
Nu bet , ja viņam prasa ar ko bija- vai tavuprāt vajadzēja melot?
07.01.2014 15:59 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Ja es būtu puisis, noteikti apmaksātu ceļojumu.. ja jau turīgs! Viņš taču nav muļķis un saprot, ka Tu to nevari atļauties.
Naudas principi katram ir individuāli.. ir labi atrast partneri, kam sakrtīt tie ar Tevi. Es nevarētu būt ar ''skandināvu tipa'' puisi :)
07.01.2014 15:59 |

Reitings 613
Nikolai arī taisnība. Ja viņam patīk mēnesi pa Amazones džungļiem dzīvot, diez vai viņš būtu sajūsmā par trīs dienām Prāgā :D
07.01.2014 16:00 |

Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Varbūt tāpēc nemētājas ar naudu, ka rūpīgi to atliek tieši tādiem pasākumiem.
07.01.2014 16:02 |

Reitings 613
Sesilla, ne taču! :) Es to pieminēju kā faktu, ka viņš ar bijušo ir puspasauli izbraukājuši kopā. Un par to man mazliet kremt
07.01.2014 16:03 |

Reitings 62
Man varētu rasties līdzīga situācija, puisis daudz ceļo un viņa plānotie galamērķi ir interesanti arī man, bet šobrīd es nevarētu atļauties tādus. Taču plānoju savus ceļojumus - ar saviem draugiem un pēc savām iespējām, ko iesaku arī Tev.

Gan jau viņš saprot Tavu finansiālo stāvokli un arī savas iespējas (varbūt arī vēlmes - nu ka maybe mazliet par ātru uzsaukt tādas dāvanas meitenei, kas ir salīdzinoši neilgi). Taču redzot, ka Tu arī esi (būsi) ceļotāja un paejot ilgākam laikam, gan jau ieplānosiet arī kopīgus braucienus.
07.01.2014 16:14 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Kaa ir ar paareejaam lietaam? Ja neaicina uz daargu restoraanu un tad gaida, ka pati maksaasi pusi par eedienu, kura cena ir meeraama tavas nedeeljas algas lielumaa, tad iedod vinjam laiku un paskaties kaada situaacija buus peec gada. Ja nekas nemainaas, tad gan ir viela paardomaam. It iipashi, ja viirietis ir 5 un vairaak gadus vecaaks, vinjam ir jaapmaksaa izklaides.
07.01.2014 16:15 |

Reitings 613
Krista, esam apmēram vienā vecumā. Restorānus un citas izklaides viņš man apmaksā.

Zeltagabaliņ, man nav tādu draugu, ar kuriem brauktu ceļojumos. Esmu braukusi tikai divatā ar puisi (bijušo) vai viena pati. Ja tā baigi sažmiedzas, tad varbūt viena pati šogad varētu aizbraukt uz kādu tuvējo eiropas valsti.
07.01.2014 16:19 |

Reitings 5119
Ja godīgi, tad es tā ļoti nepārzinu viņa finansiālo situāciju... Trūkt viņam nekā netrūkst. Bet ar naudu pārāk nemētājas.

tad varbūt nemaz bagāts nav, būtu labi, ja jūs tā normāli pārrunātu šo jautājumu, tiešām!! VAJAG RUNĀT tajās attiecībās, vajag. Vīrietis iespējams nemaz nesaprot, ka tā ilgojies pēc tā. Var taču kopā rast kompromisu - tomēr tās ir attiecības. ;)
07.01.2014 16:31 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits