Sveikas, meitenes.
Tā kā slimoju reti, īstas skaidrības par slimības lapu izsniegšanu man nav. Visos iepriekšējos darbos nebija tik strikti nosacījumi attiecībā ar slimības lapām. Neesi darbā ok, 1,2 dienas atstrādāsi. Šajā darbā stingrāk. Esmu apslimusi, temp turās jau no 6dienas vakara. Ģimenes ārsts ir Rīgā, es pati atbraucu ciemos uz laukiem. Pie vietējā dežūrārsta man atteica vērt vaļā slimības lapu. Sagaidīju pirmdienu, sazinos ar savu ģimenes ārstu, izstāstu situāciju, joprojām ir temp. 38.9, slikta dūša. Paskaidroju, ka varu ierasties tikai rīt, lai ver vaļā slimības lapu. Šis man neapmierinātā tonī sāk stāstīt par likumiem un to, ka attālināti ārstam nav tiesības vērt vaļā slimības lapu, lai ejot pie dežūrārsta.
Mans jautājums: vai kādai dežūrārsts ir vēris vaļā slimības lapu? Vai viņiem nav tiesību?
Iesakiet, kādu saprotošu ģimenes ārstu Pļavnieku, Purvciema vai centra apkārtnē. Tas laikam ir atkarīgs no ārsta principiem. Kolēģes, kad rodas šāda situācija, sazinās ar ārstu un telefoniski tiek atvērta slimības lapa!