Sveika!
Kādus 3-4 gadus atpakaļ liku breketes augšējiem zobiem, lēti tas nebija :D Ja nemaldos, ap 350Ls (Neliku metāliskās, bet gan tādas piena krāsā. Vispār bija diezgan neuzkrītošas, reti kurais vispār saprata, ka man ir breketes!)
Katru mēnesi uz profilaksi, tolaik viena šāda pievilkšana bija ~15Ls.
Man breketes noņēma diezgan ātri - pēc 6 mēnešiem. Iekšpusē ievietoja tādu kā stīpiņu, lai viss "turās".
BET!
No personīgās pieredzes - paies laiciņš un zobi atkal sāks iet šķībi. Palēnām, bet tomēr.
Ja pēc tam man priekšējie bija super taisni un skaisti, tad tagad viens sāk atkal "iet" aiz otra, deformēties. Tā kā brekešu efekts nav mūžīgs :(
Un vēl - noteikti neiesaku ārsti Intu Zepu. Kā cilvēks - patīkama, jauka, bet daudz ko ir pateikusi pilnīgi garām. Kā piemēram, man no bērnības ir nepareizs sakodiens - "jā jā, ja uzliksiet breketes, sakodiens pats par sevi aizies pareizi" - pilnīgi un galīgi nepareizi. Pēc tam gāju pie vēl kādiem 5 ārstiem un visi kā viens teica, ka tās ir galīgākās muļķības. Bija vēl dažas lietas, par kurām ārste sniedza galīgi nepareizu info, tā kā...