nekas parāk traks, bet nepieciešama palīdzība

Reitings 258
Reģ: 18.08.2013
kā lai ignorē kursabiedreņu kaut kādus stulbus jokus par sevi? nav tā ka viņas mani kaut kā ļoti aizskartu. bet reizēm nepatīkami par sevi dzirdēt kaut ko jēlu. kā to vislabāk ignorēt, vai ko atbildēt vai ko vsp darīt?
04.01.2014 22:58 |

10 gadi
Reitings 166
Reģ: 26.08.2012
Iekrauj pa degunu :D
05.01.2014 21:33 |

Reitings 81
Reģ: 10.02.2010
Galvenais, ka šādas situācijas ir tikai lirisks iesākums nākamajām, kuras nu jau seko darba vietā! Riebjas tādas sievietes! Ļoti labi saprotu tevi- bet sevi nevar arī pazemot! Šādā situācijā es laikam pievērstos teicienam "gudrākais paklusē" jeb ignorētu, lai arī cik ļoti tas grauztu, gan jau apniks un atradīs nākamo!
05.01.2014 22:04 |

Reitings 8272
Reģ: 29.01.2009
ieteiktu arī atbildēt ar sarkasmu. tas ir liels bars meiteņu vai tikai dažas? dažas var ļoti viegli nolikt pie vietas, bet ar baru jau ir lielākas problēmas. neko baigi pretlikumīgu nedarītu kā, piemēram, mašīnas saskrāpēšana. tā jau var aiziet galējībās. pati vien beigās cietīsi. vai tikpat labi varēsi pēc tam packāties ar policijām un segt zaudējumus.
vnk es izdomātu labu plānu, labas atbildes tam, ko viņas saka. gan jau,ka viņas katru reizi neizdomā ko pilnīgi jaunu.
06.01.2014 11:27 |

Reitings 8272
piemēram, par to melno apģērbu varētu atcirst, ka - labāk jau ir, nekā staigāt kā ziemassvētku eglītei. lai gan tas būtu jāsaka tikai tad, ja tā meitene pārspīlēti ģērbjas. nu vari padomāt un atrast, kas viņai ir tāds savādāks.
par matu krāsu, kad viņa kko saka, kad pārāk tumša vai pelnu krāsā (benčiks), tad pasaki, ka vari ieteikt viņai labu stila konsultantu vai arī pajautā, lai viņa parāda savu stilista diplomu. nu kaut kā tā. var izdomāt daudz un dikti. vai arī, ja viņas smēķē, bet tu nē, tad vari pateikt, ka pelēko krāsu kā vien tikai benčikos viņa nekur citur nav redzējusi. nu nezinu, varbūt ne pārāk izcili piemēri, bet vislabāk atbildes ir izdomāt pirms došanās kaujā.
06.01.2014 11:37 |

Reitings 8272
un tiešām tu sevi parādi par lupatu, ja pēc aizvainojošiem tekstiem tu pret viņām izturies kā pret draudzenēm un uzreiz aizmirsti apvainojumus. labāk esi viena un centies pati parunāties ar klusajām meitenēm, nevis priecājies, kā tevi apdirš visa skola. galu galā tev ir arī draudzenes ārpus skolas. nostādi sevi pareizā lomā.
06.01.2014 11:40 |

Reitings 919
Reģ: 11.07.2013
Man gan šķiet, ka tāda pretīmrunāšana būtu nolaišanās līdz viņu līmenim un tikai pasliktinātu situāciju. Ignorē, gan viņām apniks.
06.01.2014 11:40 |

Reitings 8272
Ziemeļmeita- pēc pieredzes saku, ka tā "apdiršana" ar laiku lielākoties tikai pieaug, un cilvēkiem neapnīk. viņi kļūs vēl ļaunāki savos izteikumos un darbos, kamēr tu pats vai kāds cits kādā veidā neapstādina. ja godīgi, tad neesmu NEKAD redzējusi, kad kādam šis hobijs apniktu, ja cilvēks nereaģē.
06.01.2014 11:44 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
iedod viņām ar iesaukas - tizlā, kuce, mauka, tauku blāķis, celulīta pakaļa utt. nu tādas viņas vislabāk raksturojošas. un tad tēlo lielo izbrīnu, ja negrib atsaukties.
tu nopietni jautā, vai tas ir normāli? nopietni????
06.01.2014 11:45 |

Reitings 1557
Reģ: 09.05.2013
Man tas viss izskatās pēc pavisam parastas apcelšanas, kas diemžēl notiek ne tikai starp maziem bērniem. Arī pieaugušie cilvēki grupās mēdz ņirgāties viens par otru.
Mans ieteikums - mainīt mācību iestādi. Neko tu viņiem nepadarīsi. Varbūt sejā arī pārstās visādas muļķības runāt, bet pēc laika tāpat uzzināsi, ka aiz muguras tevi bez sals ēd nost.
Tas vnk ir tāds mikroklimats klasē, kāds bija manos skolas laikos. Un tie cilvēki nav mainījušies. Viņi kā mērkaķi viens otru aizstāvēs un turpinās izsmiet. Jo vairāk mēģināsi sevi aizstāvēt, jo trakāk būs. Šiem dzīvniekiem tu nekad nebūsi gana laba, jo viņi paši no tā šķiet sev ļoti forši. Viņiem vajag tādus cilvēkus, par kuriem smieties, citādāk paši ir tukšas vietas.
Vai nu nošķiries, mierīgi pasakot, ka tevi neapmierina šāda uzvediba vai maini skolu.
06.01.2014 11:47 |

Reitings 1493
Piekrītu, Sany.
Ja cilvēkam psiholoģiski nepieciešams nolikt otru, lai patiesībā tādējādi celtu savu pašvērtību, manuprāt, ir divas lietas, kas tikai "pielies eļļu ugunī"

* ignorēšana - jo tad šis cilvēks pierādās kā viegls mērķis, ko sliktas morālās pašsajūtas gadījumā "paspārdīt".
* uzsprāgšana - jo arī tas tikai parāda, ka mērķis tiek sasniegts, un cilvēku ir viegli aizskart.

Tāpēc par sevi pastāvēt vajag - bet tā gudri, ar ironiju/humoru un vēsu prātu.
Pirmais, manuprāt, domās jādistancējas no šādām meitenēm, jāsaprot, ka viņu viedoklis un atzinība Tev nav svarīgi, kā arī jāgūst tā pašpārliecinātība, lai viņu replikas, pirmkārt, nemaz tā nespētu aizskart, un otrkārt, nemaz nebūtu pamatotas (piemēram, par to apķērību - nu varbūt vnk mazliet vairāk skolā jāpamācās?). Jo tas jau arī dos tikai labumu pašai sev ilgtermiņā ;)
06.01.2014 11:52 |

Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
Labāk ar sarkasmu nemētāties, ja tas nav asinīs, būs tikai vēl sliktāk.

Ja es nemācētu visus aizvērt ar vienu teikumu, tad droši vien vienkārši par viņām visu laiku iesmietu un atbildētu ar dzēlīgu laipnību. Ja viņas teiktu, kaut ko par matiem, ka nepiestāv, tad atbildētu, "nu jā, tev jau vienīgajai lieliska frizūra", nosmīkņātu un ietu prom. Ja teiktu kko par apģērbu, atbildētu, ka "jā diemžēl, bet tev gan ir izcila gaume" Ja par mācībām teiktu, ka "njā, kur tad man līdz tavam līmenim". It kā tu neko ļaunu nepasaki, bet tas ir tiiiik dzēlīgi, viņa ar laiku sāks justies slikti un izbeigs savu apsaukāšanos.
06.01.2014 11:54 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
es laikam sapratu, kur ir tava problēma - tu GRIBI ar šīm kucēm draudzēties, tev viņas ir SVARĪGAS. nu tad veiksmi kājslauķa lomā.
ja tu vēlies kaut ko mainīt, tad saproti - tu viņām neesi nekāda draudzene un arī nebūsi, kamēr ļausi sevi grūst ar seju sūdos. viņas tevi izmanto un apceļ, tas arī viss.
06.01.2014 11:58 |

Reitings 431
Reģ: 26.12.2009
Uzjautā: "Klau, kas Tu gribētu būt, ja nebūtu debila?"
06.01.2014 12:11 |

Reitings 8272
nu jā, nekādā gadījumā nepacel balss toni (pat, ja viņas to paceļ), neabildi rupjiem vārdiem. nelieto bērnišķīgus izteicienus, kas izjundīs tikai smieklu vātru (starp citu, arī citiem klātesošajiem).
06.01.2014 14:58 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits