Dzīve Carnikavā

Reitings 21
Reģ: 15.06.2010
Sveikas!

Man ir diezgan nopietna doma no Rīgas pārcelties dzīvot uz Carnikavu. Piesaista mazpilsētas vide, jūras tuvums un brīvības sajūta, kas rodas esot ārpus Rīgas.

Mazliet vēl šaubos, tāpēc nolēmu pajautāt, vai kāda šeit ir no Carnikavas vai bieži tur uzturas un var padalīties ar domām un atsauksmēm par dzīvi Carnikavā. Kā Carnikavā ir ar kultūras dzīvi? Vai esat apmierinātas, ka tur dzīvojat un kā ir ar braukšanu uz Rīgu, vai esat pieradušas? :)

Jauku dienu visām! :)
03.01.2014 10:45 |

Reitings 438
Reģ: 18.03.2013
Arī dzīvoju Ādažos un viss ir forši, mīlu dzīvot Pierīgā.
Kāda vēl kultūras dzīve? :D Nēģu svētki 1x gadā. Tāpat visi, kas tur dzīvo, strādā Rīgā un ballējas Rīgā. Bet vsp forši dzīvot piepilsētā. Carnikavu arī tur pieskaitu. Un ja vēl jūra tuvumā, vsp ideāli.
27.05.2014 15:42 |

Reitings 649
Reģ: 19.02.2014
atvainojos par trakajām kļūdām.
27.05.2014 15:43 |

Reitings 978
Reģ: 09.10.2013
Ādaži ir ideāla vietiņa ģimenes dzīvei - kluss, mierīgs, apkārt skaista daba tagad ļoti skaists parks izveidots ar bērnu laukumiņiem. Autobuss kursē bieži... Izbraukāt ir iespējams un nav traki :)
Bet, ja esi vēl jauna, tad neiesaku jaunietim tur īsti nav ko darīt, kad izej ārā brīvdienā viss izskatās kā izmiris :D Cilvēki ļoti maz vai vispār nav....
Un jā, agrāk jāceļas, ja darbs vai skola Rīgā...

Carnikavā vienīgais pluss ir jūra, bet pēc pieredzes varu teikt, forši būs tik sākumā, pēc tam nemaz negribēsies ne tur iet nekā, būs vnk. ikdiena :)
Bet, jā, kluss - mierīgs :D
Ballītes 1-2x gadā, vasarā :D
Autobusi iet daudz retāk kā uz Ādažiem, bet, nu, kā jau minēja tur ir vilciens...

Ttad - foršas vietas bērniem un ģimenei, jauniešiem, pusaudžiem nebūs ko darīt, būs jābraukā tad kaut kur citur ballēt, ja ir tāda interese :)
27.05.2014 17:09 |

Reitings 254
Reģ: 22.07.2013
Carnikavā ļoti patīk- jauka atmosfēra, klusums un miers- vienmēr tur ir paticis atrasties. Pie tam, aptuveni stundas-pusotras gājiena attālumā vieta, kur Gauja ietek jūrā. Ļoti skaistas vietas.

Vienīgais, ka jūra ir diezgan patālu (aptuveni 40 min ar kājām)
27.05.2014 17:24 |

Reitings 77
Reģ: 15.04.2014
Kur Gauja ietek jūrā tur var aiziet pa 40min, ja iet normālā tempā, ar riteni 15min.

Līdz jūrai 20min, ar riteni 5min.
27.05.2014 18:08 |

Reitings 2482
Reģ: 18.07.2012
Ādaži ir čuhņa un pat tie divi pārtikas veikali neatsver trūkumus, kas ir Ādažos

Ādaži nav čuhņa! Manuprāt, labākā vieta, kur dzīvot.. Rīga 20min attālumā ar mašīnu. Blakus upe, netālu jūra. Bērniem draudzīga vide.. Ja man būtu izvēle, tad noteikti dzīvotu tur! :)
27.05.2014 18:18 |

Reitings 7704
Reģ: 13.03.2012
Savu bērnību pavadīju netālu no Carnikavas - Kalngalē.
Man patīk tas novads. Tuvu Rīgai, taču tur ir tik mierīgi. :)
27.05.2014 18:19 |

10 gadi
Reitings 1747
Reģ: 18.11.2009
un ko jūs sakat par Saulkrastiem?
27.05.2014 18:45 |

Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
Man radi/paziņas dzīvo gan Ādažos, gan Carnikavā. Manuprāt, ja ir ģimene, bērns/-i, suns, tad tās vietas ir ideālas. Rīga rokas stiepiena attālumā. Ādažu paziņa vienīgi sūdzas par sastrēgumiem, jo darba laikā (no rītiem virzienā UZ Rīgu un vakarā virzienā NO Rīgas) ir sastrēgumi. Es arī regulāri tur braukāju (bet dzīvoju tālāk kā Ādažos), tāpēc zinu, kā tas ir - ja Rīgā brauc iekšā ap pus8, 8iem, tad vēl ir daudz maz ok, bet ap pus9 līdz pus10 reizēm jāstāv ļoti ilgi. Tas pats dienas beigās braucot ārpus Rīgas - jāpaspēj izbraukt ap/pirms 5iem, tad vēl daudz maz ok. Tas tad, ja brauc ar mašīnu. Bet autobusi gan jau vēl lielākos sastrēgumos stāv. Carnikavai pluss tāds, ka ir vilciens, kurš nekad nestāv sastrēgumos, tāpēc vienmēr garantētā laikā nonāksi Rīgā. Par kultūras dzīvi nemācēšu spriest, bet zinu, ka mans tētis mēdz apmeklēt baseinu Ādažos.

20 min brauciena attālumā ar vilcienu no Carnikavas ir Saulkrasti, kas, manuprāt, ir daudz skaistāka pilsēta par Ādažiem un Carnikavu. Veikali arī ir vairāki, ja tas ir svarīgs rādītājs. Ir mūziks klubs (bet nestrādā pa ziemu...)
27.05.2014 18:47 |

Reitings 4298
Lelde, šķiet, ka Tavā vietā noīrētu kādu dzīvokli Tevis minētajā Carnikavā uz vienu gadu un paskatītos, kā ir :) Katrā ziņā nepirktu māju/dzīvokli, ja šaubītos par spēju iedzīvoties konkrētā pilsētā.
27.05.2014 18:48 |

10 gadi
Reitings 9
Paldies par komentāriem! ;)

Es pati esmu no laukiem, tāpēc Carnikava priekš manis ir pilsēta.
Interesē dzīvoklis, jo privātmāja ir nereāli dārga. Mašīnas nav.
Līdz šim braucu uz dzīvokli tikai lai pārnakšņotu, jo katru vakaru Rīgā kaut kur eju, braucu. Tas, ka kultūras dzīves un superveikalu nav priekš manis ir pluss. :D
No Carnikavas stacijas līdz jūrai sanāca iet 35 minūtes. Pludmale ir laba. Gar ielām daudz koku un māju, kuru augstums ir tikai 3 stāvi...yee ;)
Pa ceļam redzēju ļoti daudz skrējējus, velobraucējus kā arī sporta laukumā futbolistus. :) ĻOTI KLUSA VIETA ŠĶITA, TĀPĒC SIMPĀTISKA. ;)

Ādaži neder, jo tas ir izteikts guļamvagonu rajons. Saulkrasti atrodas pārāk tālu un draugs tur nodzīvojis 30 gadus, laimīgs ticis prom.
28.05.2014 13:23 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits