Neesmu sūtījusi CV uz sludinājumiem, kas obligāti pieprasa foto. Vēlos tikt vērtēta pēc CV informācijas nevis pēc sejas.+
Ir normāli vērtēt arī pēc izskata, ja vakance ir apkalpojošajā sfērā. Tur tas mēdz būt prasīts.Kas tur normāls? Sāksim ar to,ka cilvēkiem ir dažādas gaumes par to,kāds ir simpātisks darbinieks apkalpojošā sfērā,tad pēc bildes tas arī tiek izšķirots un vai ir pareizi tas,ka kāds,kurš ir tīrs,sakopts,smaržīgs,bet nav gluži pa prātam darba devējam netiek pieņemts,lai gan visādi citādi atbilst prasībām?
tos bez bildes gan jau tāpat fbIzčeko gan FB,gan dr.lv profilus, pēc tā var ļoti daudz spriest par cilvēku.
Ir normāli vērtēt arī pēc izskata, ja vakance ir apkalpojošajā sfērā. Tur tas mēdz būt prasīts. Dīvaini ir, kad prasa foto arī grāmatvedes vietai
vai ir pareizi tas,ka kāds,kurš ir tīrs,sakopts,smaržīgs,bet nav gluži pa prātam darba devējam netiek pieņemts,lai gan visādi citādi atbilst prasībām?
tos bez bildes gan jau tāpat fb iečeko pirms aicina uz intervijuTieši tāpēc necieši ka lien manā provātā dzīvē.Un visur uzvārds soc. tiklos ir nepareizais. Nu nevar mani sameklet :D arī info salikts garām.:D
Kas tur normāls? Sāksim ar to,ka cilvēkiem ir dažādas gaumes par to,kāds ir simpātisks darbinieks apkalpojošā sfērā,tad pēc bildes tas arī tiek izšķirots un vai ir pareizi tas,ka kāds,kurš ir tīrs,sakopts,smaržīgs,bet nav gluži pa prātam darba devējam netiek pieņemts,lai gan visādi citādi atbilst prasībām?
Es gan šo te saprotu - mazāk laika tiek patērēts atlasot kandidātus. Tagad paskaties no citas puses - man uz galda, teiksim, ir 100 CV vienai vakancei. Man ir vajadzīga, pieņemsim, viesnīcas administratore - cilvēks, kas turpmāk radīs pirmo iespaidu par manas viesnīcas apkalpojošo personālu. Pieņemsim, ka tie CV man ir bez foto. Tagad no tās kaudzes es izvēlos 10, kurus saukt uz pārrunām. Pirmā kundzīte, kas man atnāk, savos 30 izskatās uz visiem 50, ir resna un ar pumpainu seju. Protams, ka es tādu nelikšu vietā, kur viņai jārada iespaids par mani. Tā kā atnākusi viņa ir, man vismaz dažas minūtes ar viņu jāparunā un jāapsola piezvanīt, kad izlemšu. Šīs te dažas minūtes man nebūtu veltīgi jātērē, ja šajā CV būtu pievienots foto. No pērējiem 9 noteikti būs vēl kādi 5, kurus es nemaz nesauktu uz pārrunām, ja redzētu foto.Labi,bet padomā to,ka iespējams vienā no CV,kur nav pievienots foto ir gana sakopts un simpātisks cilvēks,kurš ir spējīgs daudz labāk veikt darbu par kādu,kuru tu izvēlējies pēc bildes nevis CV satura.