Sirds izkratīšana un jautājums tām, kuras pametušas studijas....

Reitings 9
Reģ: 20.12.2013
Esmu tādā situācijā, ka vēlos vienkārši izkratīt sirdi un palūgt kādu padomu.

Studēju LU,patlaban esmu 3. kursā, palicis vēl viens kurss. Jāsaka, ka esmu izmisusi. Ir iekrājušies parādi, kurus vēlos nokārtot, bet nekādi nespēju sevi uz to piespiest. Mēģinot mācīties, liekas, ka galvā nekas nepaliek, katra diena universitātē man ir diezgan briesmīga.

Lauciņā, ko studēju, skolas laikā man bija ļoti labas atzīmes un kad iestājos universitātē, domāju, ka arī tur būs tāpat, bet smagi maldījos. Jau pēc pirmā semestra sapratu, ka mani tas neinteresē, ne tik ļoti padziļināti. Lai kā es mēģinātu mācīties, neviena sesija nav pagājusi bez kādiem 3- 4 parādiem, kurus nākošajā semestrī cenšos labot. Esmu kļuvusi nervoza un raudulīga, grūti priecāties, domāju tikai par studiju problēmām. Neko vairāk nevēlos, kā pamest universitāti, bet zinu, ka tad pievilšu savus vecākus, jo studēju par maksu un viņi jau no manas dzimšanas ir krājuši naudu, lai kādu dienu es varētu studēt. Studijas, protams, nav lētas, tie ir vairāki simti par semestri. Vecāki nezina, cik grūti man iet, viņi domā, ka man studijās viss kārtībā. Pastāstīt nevaru, jo zinu, ka viņi dusmotos un es joprojām dzīvoju kopā ar viņiem, arī darba man nav.

Zinu, ka man ir jāsavācas un jātiek ar visu galā, bet nespēju to izdarīt, ja man jādara kaut kas tāds, kas riebjas. Pat vēl vairāk - nekad agrāk nebiju sapratusi cilvēkus, kas izdara pašnāvības, kamēr nesāku studēt. Diezgan bieži man ir šķitis, ka tā ir vienīgā izeja no šī murga. Katru dienu vēlos, lai ar mani notiktu kaut kas tāds, kā dēļ es varētu pārtraukt studijas un nevienu neapbēdināt. Es būtu ar mieru strādāt jebkādu darbu, kaut vai sētnieka, lai tikai man nebūtu jāstudē.

Diezgan gari sanāca, bet - vai esat kādreiz tā jutušās? Vai kāda ir pametusi studijas vai domā par to? Nožēlojat vai priecājaties, ka tā izdarījāt?
20.12.2013 22:01 |

Reitings 8187
Reģ: 27.12.2009
Neesi pusijs.
Es mācos PLK un ir pilna laika darbs.
Ko man teikt?
01.12.2014 07:39 |

Reitings 1073
Reģ: 12.03.2012
Alexxa, tagad 2.kurss,vēl 4 gadi..
01.12.2014 07:44 |

10 gadi
Reitings 3547
Reģ: 09.10.2009
1. Ir jāsaņemas un jāpiebeidz pēdējais gads. Vai tev nemaz nav žēl to 3 gadu,ko esi pavadījusi skolā? Padomā - vai tev pēc tam nebūs slikti ap dūšu un sirdi,ka biji par slinku,lai piebeigtu to pēdējo 1/4?

2. No čīkstēšanas tavi parādi nedzēsīsies! Sāc ar vienu parādu un ķeries klāt nākamajam, līdz būsi visus nokārtojusi.

3. Tu tiešām nezini,kas ir problēmas un problēmas, kuru dēļ būtu vērts veikt pašnāvību. Tāpēc nerunā ,nu, muļķības! Ir jāpiespiež sevi! Vairāk! Un vēl vairāk!
01.12.2014 07:44 |

Reitings 2209
Reģ: 29.01.2014
tagad 2.kurss,vēl 4 gadi...

Episki! Nav tač pēdējais gads. Ja jau tik ļoti negribās tad es ieteiktu pamest un darīt to ko gribās.

Lai arī autores tēma ir sena un nav aktuāla, es laikam studijas pabeigtu. Uzsēstos uz zālēm(phenotropil...? neesmu speciālists), nokārtotu parādus, nopirktu diplomdarbu.
01.12.2014 07:58 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
tas ir tik stulbi pamest,ka tik maz ir palicis. Ja gribēji iet prom,tad vajadzēja to darīt pirmajā gadā neviss pēdējā:D
Es Tavu vecāku vietā ļoti dusmotos,ka tik daudz naudas esmu izmetusi vējā, jo nepabeigta izglītība jau neko daudz nedos.
01.12.2014 08:15 |

Reitings 3298
Reģ: 16.04.2012
Saņemies, lupata!
01.12.2014 08:33 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Vai tev nemaz nav žēl to 3 gadu,ko esi pavadījusi skolā? Padomā - vai tev pēc tam nebūs slikti ap dūšu un sirdi,ka biji par slinku,lai piebeigtu to pēdējo 1/4?

No manas pieredzes - tas ir drīzāk atkarīgs no tā, kā turpmāk iegrozas dzīve. Ja izdodas ar visu nepabeigto izglītību tikt pie darba, tajā jomā augt un rezultātā nonākt darbā kurš patīk ar algu, kura apmierina (un tas nebūt nav nereāli arī ar nepabeigtu izglītību), tad nebūs vis žēl, un nebūs slikti ap sirdi. Slikti ap sirdi būs tajā gadījumā, ja dzīvē, kā saka, "neies", un tad būs ko vainot - nepabeigtās studijas.

Šaja gadījumā meitene pa 3 gadiem ir apguvusi laba līmenī angļu un normāla līmenī franču valodu. Pat ja netiek iegūts diploms, apgalvot, ka tie trīs gadi ir pavadīti bez jēgas, nevar. Ar valodu zināšanām varētu mēģināt stāties tukošanas programmā, iespējams pat kādās mārketinga/biznesa/lietvedības studijās, atkarīgs no interesēm.

Ja izvēlēties tulka programmu, ļoti iespējams, ka daļu jau nokārtoto kursu izdosies pielīdzināt jaunās studiju programmas kursiem. Tas dos iespēju studijas pabeigt īsākā laikā (vai veiksmīgi apvienot ar darbu).
01.12.2014 11:18 |

Reitings 5346
Reģ: 03.01.2012
Ērzeli, un kādas tev ir atzīmes ar šādu ritmu? Visās jomās nevar būt perfekts. Un Enija, ja vēlējies iet prom, vajadzēja to darīt sākumā. Budžetā vismaz esi?
01.12.2014 11:33 |

Reitings 17280
Artemzija, labāk darbs +PLK un sliktas atzīmes, nekā bez darba, PLK, un tāpat sliktas atzīmes (tādu studentu ir daudz).
01.12.2014 11:38 |

Reitings 1903
Reģ: 25.04.2010
Es iesaku pabeigt studijas, īpaši tad, ja palicis tikai viens gads, tas nekas nav. Vismaz tad nebūs sirdsapziņas pārmetumi, ka nauda ir lieki izmesta, vismaz būs diploms, kuru kādreiz dzīvē vajadzības gadījumā varēsi izmantot. Akadēmisko labāk neņemt, jo daudziem pēc tam ir grūti atgriezties un studijas tā arī netiek pabeigtas.
Un par parādiem varu teikt tikai to, ka vienkārši ir jāsaņemas un palēnām jāsāk taisīt, neko citu tur padarīt nevar. Nu vienīgi maksāt kādam, lai taisa Tavā vietā.
01.12.2014 11:38 |

Reitings 17280
Elza30, pakomentē, ja lasi! Esi 4. kursā, vai jau dari kaut ko citu? Ziņkārība moka :)
01.12.2014 11:40 |

Reitings 5346
Nepazīstu studentus ar sliktām atzīmēm, jo viņi ir motivēti un ja ir sapratuši, ka šī nav viņu īstā joma, ir pametuši studijas un atradušu savu īsto jomu. Un ja vēlas, visu var apvienot, vienīgi uz miega rēķina.
01.12.2014 11:42 |

Reitings 736
Reģ: 29.01.2009
Es pati aizgāju no koledžas, kad bija palicis 1,5 gads (aizgāju pēc 1. kursa, bija parādi, neuzrakstīta prakses atskaite, 1. kursa 2. semestra lekcijām ar lielu piespiešanos gāju, jā arī kādu nobastoju, jo mani neinteresēja, un nespēju iejusties kursa kolektīvā), bet mani mamma (viņa maksāja par studījām) atbalstīja manu lēmumu. Taču septembrī iestājos citā koledžā un pabeidzu to, un tagad turpinu studijas bakalaurā tajā pašā sfērā, esmu 3. kursā un esmu apmierināta, ka mainīju sfēru, jo mani saista vairāk nekā iepriekšējā sfēra. Es nesaku, ka strādāšu šajā sfērā, bet man ir svarīgi, lai es iegūstu bakalauru.

Tev es ieteiktu turpināt, jo Tev ir bakalaurs nevis kā man koledža, kas ir savādāk. Varbūt sadali pa dienu, ko vari izdarīt, uzraksti darba plānu. Galvenais sākt ķerties klāt parādiem, izrādi inicatīvu. Un tici man gads paskries ar vēja spārniem!
01.12.2014 11:42 |

Reitings 177
Reģ: 18.11.2013
Nu es esmu pametusi studijas 3.kursā, lai gan reāli jau no 2.kursa es lekcijas ļoti maz apmeklēju, 3.kursā vispār tikai pāris priekšmetus regulāri. Es gan studēju mākslu, kas bija visai praktiska. Man likās, ka mani darbi ir briesmīgi, es nevēlējos saņemt nekādu kritiku par viņiem, kopumā jutos kā pilnīga neveiksminiece. Protams, man bija arī parādu kaudze... Tas viss gan nāca kopā ar to, ka man izjuka ilggadējas attiecības, sākot dzīvot vienai man arī nauda vairs nebija tik daudz kā agrāk (pars studijām gan maksāja vecāki) utt.
Nu neko, iztērēju naudu (mums nebija budžeta vietu vispār), laiku... iemācījos nedaudz labāk zīmēt, gleznot un strādāt ar grafiskajām programmām. Tagad citā augstskolā mācos kaut ko pavisam citu :) Lai gan māksla mani joprojām saista un es neesmu atmetusi domu, ka varbūt kādreiz atkal k-ko mācīšos saistībā ar to :)
01.12.2014 11:44 |

Reitings 5346
Bucīte, no kurienes aizgāji prom? Izklausās pēc Alberta vai Biznesa koledžas varianta.
01.12.2014 11:45 |

Reitings 736
Reģ: 29.01.2009
Artemzija. īstenībā aizgāju no Kultūras koledžas, bet pabeidzu tieši Alberta koledžu.
01.12.2014 11:49 |

Reitings 974
Reģ: 08.05.2014
Nepamet studijas, vienkārši sakod zobus un pabeidz.
Es tevi ļoti labi saprotu, jo pati no teicamnieces esmu kļuvusi par gandrīz vai suicidālu tizleni, un esmu bijusi blakus vienam cilvēkam, kas ir ļoti gudrs, bet šausmīgi mocījās universitātē un knapi knapi pabeidza, dažas reizes gandrīz izlidoja un dažas gandrīz izstājās. Es pati vakar/aizvakar meklēju info par akadēmiskā gada ņemšanu un izstāšanos. Bet es zinu, ka, ja es padošos, es salūzīšu aiz sāpēm un kauna. Arī tavā gadījumā, manuprāt, tu mocīsies vairāk un ilgāk nekā tajā pusotrā gadā, kas tev vēl priekšā.
Kā jau teicu - sakod zobus un vienkārši turpini darīt to, ko dari.

Un bļin, tikko pamanīju, ka veca diskusija. Nu whatever. :D Ceru, ka autore tomēr iekomentēs.
01.12.2014 11:54 |

Reitings 17280
Stormborn, domāju, diskusija, lai gan veca, tagad gada beigās ir joprojām aktuāla daudzām citām :)
01.12.2014 11:57 |

Reitings 974
Reģ: 08.05.2014
Nu ja, citādi jau manis te nebūtu :D

Davai, meičas, saņemās! Mēs varam. :)

01.12.2014 12:00 |

Reitings 5346
Stomborn, nesaprotu kā no teicamnieces var pārvērties par tizleni. Tad jau nav tava joma.
01.12.2014 12:08 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits