Lāsti

Reitings 1997
Reģ: 30.06.2009
Varbūt muļķīgs jautājums,bet vai kāda šeit zin kaut ko par lāstiem?Pie mūsu mājas labu laiku kāds izmeta saujām drāšu galu un šonakt mums notika liela nelaime...Visi ir dzīvi,taču mana tēva dzīve ir izputināta.Sīkāk nevēlos stāstīt,mani vienkārši interesē iespējas par lāstiem,jo nav noslēpums,ka viņu daudzi skauda,iespējams vēlēja ļaunu.
19.12.2013 15:11 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Tikai ticigiem. Pareizticigiem vai citiem nav butiski.

http://www.youtube.com/watch?v=UveYbNZoHXo#t=75
19.12.2013 22:26 |

Reitings 200
Reģ: 07.04.2012
Patiesībā arī es emu dzirdējusi pietiekami daudz līdzīgu stāstu.. lielu daļu, protams, var norakstīt uz sakritību, bet.. vispār.. kāpēc turēt kapu smiltis rokā un bubināt lāstus ir, redz, neefektīvi, tai pat laikā mājās turēt rokā krustiņu un lūgties citiem spēkiem, ir.. tas pats vien valodas elements un ticība.
Katrā ziņā autorei novēlu atrast savu balstu, pie kā pieslieties un pēc iespējas ātrāk tikt tam visam pāri. :)
19.12.2013 22:32 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
a ka var zinat ka tiek bertas kapu smiltis?
19.12.2013 22:33 |

Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
sáls - uz slimíbu parasti ''aizruná'', kapu smiltis uz návi/návéjoshu slimíbu, pukjes uz májdzívnieku slibíbu/návi...utt... tas, cik piepildísies atkarígs no daudz ká - no tá cilvéka spéjám, ne katrs mácés, no cilvéku uznjémíbas/aizsardzíbas pret lástiem..
19.12.2013 22:40 |

Reitings 1446
Reģ: 20.12.2011
bet.. vispār.. kāpēc turēt kapu smiltis rokā un bubināt lāstus ir, redz, neefektīvi, tai pat laikā mājās turēt rokā krustiņu un lūgties citiem spēkiem, ir.. tas pats vien valodas elements un ticība.

Arī es dzīvoju pēc šādas pārliecības. Ja tāds Dievs eksistē, tad eksistē arī viss pārējais pārdabiskais: spoki, melnās maģijas, karmas utt. Bet, par cik Dievam neticu, tad neticu arī lāstiem, mājas gariņiem u.c. neizskaidrojamām, nepierādāmām lietām. Vai nu ir pārdabiskais ap mums ar visu,ko tas ietver vai nu nav vispār.
19.12.2013 22:47 |

Reitings 5261
Nakts vidū nodega mana tēva ražotne līdz pamatiem!Parāds par to vēl vairāku gadu garumā jāatdod vairāki desmiti tūkstošu.

sheit, iespéjams, jameklé dedzinátájs, nevis lásts! policija, izmekléshana... un - ká var nebút apdroshináts táds projekts/bizness/éka? ípashi, ja vél ir kredíts jámaksá? te jau iet runa par cilvéku muljkjíbu un párlieku lielu droshíbas sajútu
19.12.2013 22:50 |

Reitings 495
Reģ: 16.11.2013
Ja tāds Dievs eksistē, tad eksistē arī viss pārējais pārdabiskais: spoki, melnās maģijas, karmas utt.

Dievs vispār nekādā veidā neietilpst tevis minētajā kategorijā. Ļoti aplami priekšstati vai zināšanas.
19.12.2013 22:53 |

Reitings 5261
jo vairák lasu diskusijas, jo vairak párliecinos, káda losene ir kubiete!
Es neatminos ka pewdejo 10 gadus laika odegtu kada razotne pilniba.LV tas nav bijis. Dal sadega ne paraks sen Jekqabpils spuse, bert atri vien atjaunoja. TA KA NEMELO.
eh, nu nav tev vienmér taisníba, nav! pamégini autorei iestástít 20 komentáros 100 várdu garumá, ka tev taisníba, ká parasti. varbút noticés?!
19.12.2013 22:56 |

Reitings 200
Dievs vispār nekādā veidā neietilpst tevis minētajā kategorijā. Ļoti aplami priekšstati vai zināšanas.

Pamato, lūdzu!

Reitings 495
bet.. vispār.. kāpēc turēt kapu smiltis rokā un bubināt lāstus ir, redz, neefektīvi, tai pat laikā mājās turēt rokā krustiņu un lūgties citiem spēkiem, ir.. tas pats vien valodas elements un ticība.

Tu pielīdzini lūgšanas lāstiem? Wtf?

Reitings 200
Tu pielīdzini lūgšanas lāstiem?

Jā, sistēma viena un tā pati! Kas tur tik ļoti wtf?
19.12.2013 22:58 |

Reitings 1446
Jā, sistēma viena un tā pati! Kas tur tik ļoti wtf?

+
19.12.2013 23:00 |

Reitings 495
Dievs ir viens. Bet kas ir tās "maģijas, lāsti bla bla un citas hu**" atvainojos? Kas tieši tas ir?
Kāda sistēma viena un tā pati? Pašā lūgšanā nav nekā pārdabiska.
19.12.2013 23:02 |

Reitings 1267
Reģ: 30.08.2013
Reliģijai ar lāstiem un maģijām nav nu nekāda sakara. Viss neizskaidrojamais nav vienā maisā liekams.
19.12.2013 23:04 |

10 gadi
Reitings 2594
Reģ: 08.03.2013
Man vienmēr teica, lai skaitu tēvreizes. Ja vajag kaut dienā vairākas reizes. Jo tas tā kā aizsargājot. Manai mammai tantiņa teica, ka daudzus sīkus lāstiņus ar tēvreizi ņemot nost.

Es isti neticu, bet arī ticu. Dalitas izjutas. Nu gadijās viebreiz piedzīvot, ka maniem vecākiem tika uzlikts kaut kas, vai bija vienkārši sagadīšanās. Mammai sākumā nebija aizdomājusies, bet pirms vecāki aizbrauca uz ārzemēm strādāt. Bija tā, ka, kad uzlika itkā lāstu sāka dzīve iet uz leju. Maniem vecākem negāja ar darbiem. Naudas mazāk palika, mājas celtniecība apstājās, visas elektro ierīces sāka bojāties, mašīna arī, internets negāja, manējie aizbrauca uz ārzemēm. Viss, kas reiz negāja sāka iet un inets pat labāk gāja, ārzemēs viņas māsa(bija kopā aizbraukuši) vnk spānija izmeta ārā no mašības, lai paši tiek mājās kā grib, visus iekrājumus atdeva lidmašīnas biļetei atpakaļ. Un, kad atkal atbrauca manējie mājās sākās viss,no gala ar elekrroierīcēm un visu pārējo. Beigās aizbrauca pie tantiņas, kas nonēma nost to saucamo lāstu un tad dzīve gāja uz augšu. Ar darbiem labāk palika, utt. Nu ne vai vnk sakritība, vai lāsts. Bet nu, kas zin, kaut kas tāds laikam pastāv.

Un meitene, kura teic, ka tas ir vienkārši pārbaudīt, tad uzraksti kā???! :D
19.12.2013 23:05 |

Reitings 1446
Dievs ir viens. Bet kas ir tās "maģijas, lāsti bla bla un citas hu**" atvainojos? Kas tieši tas ir?

Tātad citās reliģijās, kurās ir vairāki dievi, ir kaut kādas aplamības. Un vispār visas pārējās reliģijas, izņemot tavējo, ir kaut kādi izdomāti murgojumi.
Njā, domu sūtīšana Dievam debesīs nav nekas pārdabisks............ :)
19.12.2013 23:10 |

Reitings 200

Tas ir Tavs pamatotais pretarguments??
Ko Tu gaidi - man Tev tagad kkādas definīcijas rakt ārā? :D Es savu viedokli, par to, kur tieši redzu sakarību, Tev paskaidroju.

Reliģijai ar lāstiem un maģijām nav nu nekāda sakara. Viss neizskaidrojamais nav vienā maisā liekams.

Jo??? Mēs vēl nesen te strīdējāmies vai viss vispār mistiskais pastāv - un tagad jau liekam kaut kādās kategorijās? Kur ir tās kategorijas rakstītas? Kāda autoritāte tās ir pieņēmusi? Kur ir saraksts? :D
19.12.2013 23:10 |

Reitings 1446
Atvainojos, sākumā pārpratu vārdu salikumu ''Dievs ir viens''.
19.12.2013 23:11 |

Reitings 1267
Reģ: 30.08.2013
daudzus sīkus lāstiņus ar tēvreizi ņemot nost.

Man pēc operācijas divu nedēļu garumā galva plīsa pušu, ne temperaturas, nekā, bet sāpēja tā, ka tikai uz gultas pagulētun neviens ibumetins nelidzeja. Atnāk mana oma, un saka: 'davai, meitiņ, es tev palidzešu, ne reizi vien esmu palidzejusi draudzenem atbrivoties no galvassapem' Domāju, ka vecums nenāk viens, bet labi, pieklajibas pēc ļaušos omas rituāliem. :D ņēma to sāpi tā kā un meta prom paralēli skaitot Tēvreizi. Nākamajā dienā biju kā no jauna piedzimusi. Moška sakritība, be varbūt nē. :D
Un otrs, pamēģinaju 'atdzivināt' krāna ūdeni, process bija kaut kādā žurnālā rakstits, nolēmu pamēģināt aiz'nav ko darit'. Izdarīju visu kas tur jādara + noslēgumā Tēvreizi, izdzēru to pusi glāzes un gandrīz vai ģībonī. :D
Kaut kāds spēks Tēvreizei un vārdiem pašiem par sevi ir. Un ne tikai vārdiem. Visam uz pasales ir sava enerģija un savs spēks.
19.12.2013 23:13 |

Reitings 356
Reģ: 22.10.2011
Mr.Penguin
Neviens cilvēks nav nodzīvojis dzīvi, kas rozēm kaisīta vien. Visiem cilvēkiem dzīve ir kā pa viļņiem- neveiksmju periodi mijas ar veiksmes periodiem. Tāpat visām labām lietām ir sākums un beigas. Un arī sliktām. Cilvēks, kas to saprot, tā vietā, lai pārdzīvotu par nelaimēm un meklētu vainīgos, lāstus, skauģus, dara visu iespējamo, lai sliktās lietas atrisinātu un pacietīgi gaida veiksmes periodu. Tā tantiņu palīdzēšana ir nosacīta, jo parasti pie tām vēršas tad, kad jau ir notikušas daudzas nelaimes viena pēc otras un iznāk, ka cilvēks ierodas neveiksmes-veiksmes starpposmā. Tantiņa iekasē naudu, "noņem lāstu" un cilvēkam sākas veiksmes periods. Tas nav nekas slikts, ka cilvēki iet pie tantiņām, jo pensijas veciem cilvēkiem mazas un kaut kāda papildus naudiņa noder.
19.12.2013 23:15 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits