Lāsti

Reitings 1997
Reģ: 30.06.2009
Varbūt muļķīgs jautājums,bet vai kāda šeit zin kaut ko par lāstiem?Pie mūsu mājas labu laiku kāds izmeta saujām drāšu galu un šonakt mums notika liela nelaime...Visi ir dzīvi,taču mana tēva dzīve ir izputināta.Sīkāk nevēlos stāstīt,mani vienkārši interesē iespējas par lāstiem,jo nav noslēpums,ka viņu daudzi skauda,iespējams vēlēja ļaunu.
19.12.2013 15:11 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Es laikam piederu pie cilveekiem ,kas tomeer tic kaut kam taadam,kaa laastam...vai atkal kaut kas notiek taads tiesi preteeji-paarsteidzosi labs...,piemeeram nesen te cilveeks vinneeja laikam apmeeram 400Millionus,tur bija otrs,kas vineeja to pasu nummuru,taapeec preciizi nezinu...Te neiet soreiz runa tikai par naudu,bet taads tiesaam moments-cilveeks nopeerk vienu bileti,pat neticot siem Lotto briinumiem ,un vinnee!:)Es negribu teikt, ka tikai naudaa ir laime,bet konkreetais cilveeks esot loti laimiigs!!!
Tiesi tapat ar to neveiksanos....Man bija viena draudzene ,kurai vienu briidi neveicaas pilniigi nekur....viss vienaa laikaa.Atceros,ka vina nezinaaja, kaa apstaadinaat taas neveiksmes un aizgaaja uz bazniicu...iededza sveciiti,pieluudza Dievu!Es tiesaam nezinu ,vai vina pati noticeeja tam,ka tas nostraadaas,vai kaut kas cits,bet leenaa garaa viss nokaartojaas...!Kaut kas ir taads,ko mees laikam nespeejam izskaidrot ar "normaalu praatu"...
19.12.2013 21:47 |

Reitings 495
Reģ: 16.11.2013
Kubiete nav jāžēlo tev neviens. Vnk valdi pār savu verbālo caurumu :D
19.12.2013 21:48 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
aizgaaja uz bazniicu...iededza sveciiti,pieluudza Dievu!
+
19.12.2013 21:49 |

Reitings 356
Reģ: 22.10.2011
Izsaku līdzjūtību, Harmony.
Tomēr piekrītu viedoklim, ka šoka dēļ nespēj adekvāti novērtēt situāciju.
No drāšu bēršana kaimiņa dārzā rūpnīcas nemēdz nodegt- tā vai nu tehnoloģiskā procesa dēļ (visai bieža parādība)vai kāds ļaunprātīgi aizdedzina. Ja rūpnīca nodega pilnībā, tātad nebija pareizi izveidota ugunsdrošības sistēma. No kļūdām mācās nevis meklē "vainīgos".
Finanšu ziņā īsti nesaprotu satraukumam pamatu. Ja 4 bērni, no kuriem viens 4 mēnešus vecs zīdainis, tad mātei noteikti ir bērnu kopšanas pabalsts 70% apmērā no algas. Vīrs, ņemot vērā, ka rūpnīca nodega, var stāties bezdarbniekos un saņemt bezdarbnieku pabalstu- vismaz 50% apmērā no algas. Jebkurš saprātīgs cilvēks ņemot kredītu un taisot četrus bērnus, vienmēr nodrošina nelielu drošības spilvenu šādiem ārkārtas gadījumiem. Tātad josta būs jāsavelk cieši, bet no iekrājumiem un pašreizējiem ienākumiem pāris mēnešus kredītu būtu jābūt iespējai nomaksāt. Un pēc tam var runāt ar banku par kredīta brīvdienu piešķiršanu, pamatojot iemeslu. Bankas ir ieinteresētas, lai jūs maksātu kredītu, nevis jums atņemt māju.
Galvu augšā, viss nokārtosies! Naudas grūtības ir pārvaramas, tāpēc galvenais, ka neviens nav aizgājis bojā. Jo nav nekā vērtīgāka par dzīvību.
19.12.2013 21:49 |

Reitings 27552
Nekada liela nelaime nav notikusi. Visi dzivi un veseli.Ta ir tada laime. parejais viss atkal bus.Man butu bail ko tik elementaru nesaprast.
19.12.2013 21:50 |

Reitings 5516
Reģ: 03.08.2013
Vnk valdi pār savu verbālo caurumu

Nu, tieši tā.

Katrā ziņā arī, ja tev pašai šķiet, ka esi pārāka un līdzjūtīgāka par autori, tad ar šo visu tikai pierādi, ka tā nav. Cilvēki dažādos veidos iemācās līdzcietību, citi vispār neiemācās, bet tas, kurš vēl iesper kritušam sunim par to, ka tas reiz ir uzrūcis, ne ar ko neatšķiras no dzīvnieka.
19.12.2013 21:51 |

Reitings 27552
. No kļūdām mācās nevis meklē "vainīgos".
Finanšu ziņā īsti nesaprotu satraukumam pamatu. Ja 4 bērni, no kuriem viens 4 mēnešus vecs zīdainis, tad mātei noteikti ir bērnu kopšanas pabalsts 70% apmērā no algas. Vīrs, ņemot vērā, ka rūpnīca nodega, var stāties bezdarbniekos un saņemt bezdarbnieku pabalstu- vismaz 50% apmērā no algas. Jebkurš saprātīgs cilvēks ņemot kredītu un taisot četrus bērnus, vienmēr nodrošina nelielu drošības spilvenu šādiem ārkārtas gadījumiem. Tātad josta būs jāsavelk cieši, bet no iekrājumiem un pašreizējiem ienākumiem pāris mēnešus kredītu būtu jābūt iespējai nomaksāt. Un pēc tam var runāt ar banku par kredīta brīvdienu piešķiršanu, pamatojot iemeslu. Bankas ir ieinteresētas, lai jūs maksātu kredītu, nevis jums atņemt māju.
Galvu augšā, viss nokārtosies! Naudas grūtības ir pārvaramas, tāpēc galvenais, ka neviens nav aizgājis bojā. Jo nav nekā vērtīgāka par dzīvību.
+
19.12.2013 21:51 |

Reitings 200
Reģ: 07.04.2012
Ticibu?????????? zaimot? Ticibu ka var visu uzburt vai noladet???????? Jēzus..

Negribās jau to s*du kustināt, bet nu...
Jā, ticību un jā, zaimot..

Es vārdu ''ticība'' skatu citādā nozīmē. Tas, par ko cilvēks domā un runā, ir viņa ticība. Es cienu cilvēku tik daudz, lai nebruktu virsū un nepārgrieztu viņa domāšanu pa savam. Tas arī viss.
19.12.2013 21:53 |

Reitings 27552
Zini ko doma baznica un isteni ticigie( es tada neesmu) par lāstiem un buršanos?
19.12.2013 21:54 |

Reitings 5516
Bet kurš gan spēj padomāt tādos mirkļos? Esmu piedzīvojusi ģimenes uzņēmuma bankrotu. Manas mammas ģimene vēl no tā nav atkopusies, ir pagājuši 5 gadi. Tas man laupīja visu, visus sapņus, visus plānus - augstskolu, voklālās klases, pat vadītāja apliecības iegūšanu un vēl miljons lietas. Labi, es vēl biju jauns skuķis, es to visu panākšu (daļu jau esmu panākusi) pati strādājot un nopelnot, bet ko darīt tam cilvēkam, kas jau ir pusmūžā un ir ieguldījis savu sirdi un finanses biznesā? Tāpēc es vēlreiz saku - es saprotu reakciju. Man bija tas "prieks" redzēt kā mana māte mēneša laikā nosirmoja. Tajā, ko tu tādos brīžos jūti, nav nekā loģiska un it nekā tāda, kas mierinātu.
19.12.2013 21:57 |

Reitings 5516
Kubiete, atrodi man linku, kur rakstīts, kurš ir īsts ticīgais un kurš nē? Pilnīgs murgs.
19.12.2013 21:58 |

Reitings 27552
Savukartes zinu kas ir nave, tad nemko vairs nevar labot.Kamer visi dzivi un veseli ta ir laime.
19.12.2013 21:58 |

Reitings 27552
Zīlēt, burtie,likt lastus ir greks baznīcas izpratne. To man liekas zin katrs.
19.12.2013 22:01 |

Reitings 27552
19.12.2013 22:05 |

Reitings 1267
Reģ: 30.08.2013
Par visu jūsu teikto jau 5 lappušu garumā, nesaskatu nekādas kopsakarības ar autores jautājumu. Un liela daļa Cosmo diskusiu aiziet galējībās. 3 lapas pa tēmu un pārējās simts kā piecas bābietes mēras ar krāniņiem un tas viss visādu kubiešu bubiešu dēļ. Tā kā tirgus tantes un pārējās lec pakaļ. Izveidojiet atsevišķu diskusiju, kur varat viena otrai skrāpēt acis laukā. Diskusija ta diskusija, katrs izsaka savu domu, bet vienreiz pasaki un pietiek, nav 100 reizes jāmaļ viens un tas pats uz riņķi.
19.12.2013 22:06 |

Reitings 27552
Luize autorei vajadzeja kas nonemt lastus, ludzu ieliku. Tu neko jedzigu vinai neieteici:D :D :D
19.12.2013 22:08 |

Reitings 5516
Nē, tu nesaproti - kur ir rakstīts, ka baznīcā gājēju ticība ir "īstā", pie tam tad uzreiz ir jāprasa, kuras baznīcas - pareizticīgo, katoļu, luterāņu? Vot, kura ir tā īstā un vienīgā ticība kuru pārkāpt ir grēks?

Es atbildēšu pati - neviena. Neviens nevienam nekad un nekādā gadījumā nav tiesīgs noteikt, kam ticēt un kam nē. Tāpat neviens nedrīkst tikt apsmiets vai diskriminēts savas ticības dēļ, vienalga vai viņš ticētu Budam, Allāham vai Jēzum.

Un te, pat man ir links un citāti:
91. Visi cilvēki Latvijā ir vienlīdzīgi likuma un tiesas priekšā. Cilvēka tiesības tiek īstenotas bez jebkādas diskriminācijas.

99. Ikvienam ir tiesības uz domas, apziņas un reliģiskās pārliecības brīvību. Baznīca ir atdalīta no valsts.

http://likumi.lv/doc.php?id=57980

LR Satversme, starp citu.
19.12.2013 22:09 |

Reitings 5516
Labi, paldies par diskusiju, pievērsīšos lietderīgākai laika pavadīšanai.
19.12.2013 22:10 |

Reitings 27552
http://calis.delfi.lv/forums/88-neredzama-pasaule/ Te par lāstiem un kur tor noņemt zinas vislabak.
19.12.2013 22:10 |

Reitings 135
Reģ: 28.10.2013
Manā ģimenē tēvs ir ģimenes uzturētājs un turīgs. Pirms 6 gadiem pie mājas bija gan sāls gan drātis gan citi brīnumi... ( par drātīm mēs nospriedām ka kāds durvis meiģinājis aizmūķēt...) Bet nu sāka nākt nelaimes..
Un izrādās tēvam bija pielūdzēja - kā līda klāt, skrēja no citas pilsētas uz viņa darbu u.tml. Izspiegoja... Tās bija šausmas.
Ome toreiz devās pie kaut kādas tantiņas, izrādās sieviete meiģinājusi aizvilināt vīru - manu tēvu (tantiņa pateica arī, ka varējis droši pie viņas neiet, jo ģimenē ir divi enerģetiski spēcīgi cilvēki, kas visu saturēs kopā), bet drošības labad mums vecāku mājās stāv pāris lietas - tā teikt lai ļaunu aci neuzliktu un tā

Nesen sāku iet pie jaunas manikīres, un šajā salonā par administratori - tā pati k*** kura tēvu gribēja pievilināt, viņa mani neatpazina, bet es nesakautrējos izaicināt viņu ārā un parunāt, piedraudēju ar daudz ko un atzinās ko darījusi un lūdzās, lai piedodu un, ka ir atradusi sev brīvu vīrieti ar kuru precēsies...
19.12.2013 22:19 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits