Ok, es arī tām muļķībām neticu, bet es nesaprotu, kāpēc te dažas tā cepās par to, ka citas tam tic? Kas jūs kaut kādas apgaosmotājas-misionāres esat? Man, personīgi, pilnīgi vienalga, ja vien cilvēks nečīkst un negaužās, tajā pat laikā neko nedarot, kam viņš tic un kas viņam mierīgāk ļauj naktīs gulēt, vai tieši otrādi.
Par to zinātnisko izskaidrojumu... Tas, ka kaut kas nav vēl zinātniski izskaidrot, nenozīmē to, ka tas nav zinātniski izskaidrojams. Ir, tikai zinātne vēl nav attīstījusies tik tālu, lai to izdarītu. Jau Einšteins pierādīja, ka enerģija un masa ir savstarpēji vienoti lielumi, vadoties pēc tā mūsdienās jau tiek veikti pētījumi saistībā ar cilvēka domu masas noteikšanu, jo smadzeņu viļņi un cilvēks vispār kā tāds izdala enerģiju. Tā kā par to vēl varētu paspriest.
No savas pieredzes es saku, ka jaukšanās šādās diskusijās, kurās tiek apspriesti šādi un savādāki jautājumi, cilvēkiem, kas tam netic, ir ne tikai lieka (un te jau sākās arī visādi apvainojumi - stulbenes utt.), bet principā ir pat kaitīga. Nu, kāpēc pārliecināt kādu par to, ka tas, kam viņš tic, ir nepatiess, ja šim kādam varbūt tā ticība sniedz kaut kādu gandarījumu.
Zinu, ka pati šajā jautājumā esmu izteikusies visai asi, tāpēc paskaidrošu, ka manas domas par to ir mainījušās pavisam nesen, sarunas ar draudzeni laikā.