Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

kaķu šķirnes_nedarbi

10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
Lasot diskusiju par kaķiem, tapešu skrāpēšanu, utt., radās jautājumi, kuru atbildes man ļoti noderētu priekšdienām (protams, katra sapnis ir ideāls kaķis, kas neskrambās mēbeles, netēlos spaidermenu uz sienas un nekarāsies aizkaros :D)
1. Vai tavs/tavu vecāku/drauga/māsas kaķis dara kādu no blēņām? Jā, nē, ko tieši?
2. Vecums. Ja tagad runcis ir pieaudzis, kāds viņš blēņdaris bija līdz gada vecumam?
3. Kaķa šķirne? (bezšķirnes parastais? Ja ir šķirne vai krustojums, lūdzu minēt, kāds)
4. Ja ir šķirnes kaķis/krustojums - cik "tīrs", pa kādām naudām pirkts? (te man derēs info, vai tas ir tīrasiņu Meinkūns/sfinkss ar radurakstiem pa 400 ls, vai arī sfinksiņš pa 100 latiem, pirkts no rokām)
5. Vai ir izdevies viņu kā pārmācīt / atmācīt to slikto darīt?

P.s. Meitenes, kurām ir darīšana ar Orientālo runci vai Orientālo dāmu - padalieties vēl jo īpaši ar informāciju! :)
būs prieks lasīt.
16.12.2013 20:48 |

Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
Man bija parasts bezšķirnes kaķītis, viņš vispār blēņas nedarīja, bija ļoti gudrs runcis.

Vienam radiniekam arī bija bezšķirnes, bet tas bija nenormāls sātans- skrāpēja un plēsa visu, kas pa ceļam. Leca uz aizkariem un plēsa nost tapetes. Un rokās arī nedevās.

Man šķiet, ka tas drīzāk no kaķa rakstura atkarīgs, nevis no šķirnes.

Pie reizes kaķu tēmā ielieku savu sludinājumu :)
Labprāt paņemšu rudu kaķēnu (puiku). Ja kādai ir ko piedāvāt, rakstat DM. Varu aizbraukt pakaļ!
16.12.2013 20:54 |

10 gadi
Reitings 10604
un mans sludinājums, ja nu gadījumā kas: gribu pirkt oriental kaķi. Var būt kaķēns, vislabāk jau pusaudzis, var būt arī vecāks kaķīts vai kaķīši (brāļi, māsiņas). :) rīgā, rīgas, ogres rajonā
16.12.2013 21:01 |

Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
manai mammai ir krievu zilais (300 ls), tagad jau páris gadus vecs, laikam 4. bérníbu pavadíja ar mani. negus lauká nelaizh, nevienu nekad nav saskrápéjis, mílígs, bet klépí sédés tikai kad pats ielídís, tá panjemt un paauklét nesanáks, ja negribés. smuks bezgala... un vél - kad slimoju, vai bija drausmígs garígais, raudáju (ká reiz ar draugu skjíros tajá laiká) kakjis visu laiku murrája, lída klépí, runájás, nolaiza asaras, kad viss ok un labs garígais, kakjis var dienu nepieiet klát :) nu táds forshinjsh, ljoti jút cilvéku emocijas...
16.12.2013 21:06 |

Reitings 1823
Reģ: 17.05.2013
Man bezšķirnes kaķis, lauku strīpainais. Oj ko tik viņš nav sadarījis, bet visvairāk viņam patika baidīt manu masu un eglītes Ziemassvetkos. Tagad uz vecumu ir baigais sliņķis palicis.
Raksturs vienkārši fantastisks.
Iemācīts bija ka ja grib nokartoties tad japrasas laukā un vēl ja grib istaba tad jauzlec uz palodzes un tiks istaba.
16.12.2013 21:09 |

Reitings 1224
Reģ: 11.05.2010
Man ir siāmiete, kurai tagad ir 8 mēneši.
Viņa ir ļoti aktīva, mīļa un īsta karaliene - dara to, kas pašai patīk (kā jau kaķis) :)
Ir tīra siāmiete, bet dokumentu gan nav, jo neņēmu kaķi izstādēm, bet gan kā mājas dzīvībiņu :)

Manējā kaķenīte nekad nav skrāpējusi dīvānus, gultas vai tapetes.
Vienīgais, kad bija vēl pavisam maza, apmēram līdz 3 mēnešiem, tad gan karājās aizkaros. Nu tā jau ir sena pagātne un nesen tieši nomainīju aizkarus pret jauniem :)

Nevienu reizi nav nokārtojusies ārpus kastītes. Jau kopš pirmajām stundām dzīvoklī iet uz kastīti :)

Vēl viņai ir tāds niķis - kad satrakojas, tad kož rokās, bet vairāk spēlējoties. Zobu pēdas nepaliek. No tā viņa nav atradināta un domāju, ka pat nesanāktu, jo šādos brīžos vienīgais, kas līdz - izmest ārā no istabas. Pagrūžot projām vai maigi uzsitot pa dibenu tas viņu tikai uzkurina un sakaitina - paliek dusmīga :D

Principā siāmieši, jo īpaši kaķenes, ir ļoti draudzīgi un gudri kaķi, nevis kā biedēja citi, ka siāmieši esot nejauki un ļaunatminīgi kaķi. Pilnīgas muļķības. :)
16.12.2013 21:09 |

Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
1. Jā: plēš tapetes un mīkstos krēslus. Kad sadusmojas, apčurā grīdas birsti :D
2. 6 gadi
3.Mamma - siāmiete, tētis - to neviens nezina.
4. mums atdeva
5. Krusttēvs atradināja no vadu graušanas, vienreiz noperot.
16.12.2013 21:15 |

Reitings 1972
Reģ: 06.11.2013
Man ir divi bezšķirnes kaķi. Agrāk darīja dažādas blēņas, tagad gan palikuši par intelektuāliem pohujistiem. :D

Bija reizes, kad atnāku mājās un istabā tāds skats it kā tur būtu sprādziens bijis. Bet nē, izrādās, mazie mīļie mincīši spēlējušies ar visu, kas trāpījies ceļā :D

Reizēm ārā noķer peli un atnes saimniekiem parādīt, pacienāt (noliek blakus un priecīgi murrā) :D Un nezini - priecāties vai raudāt.

Tāpat - ēdiena zagšana. Jau 5x paēdis, bet nē, vajag nozagt kko, droši vien principa pēc, kaķis kā ne kā :D Kaķene vsp katru reizi skrien pie ledusskapja, kad kāds kaut vai noiet garām. Vienreiz pat ieleca iekšā. Diedelēšana, kad gatavo vakariņas, jau sen ir pierasta lieta. Tāda sajūta, ka ciemos labākie draugi atnākuši - tik ieinteresēti pēkšņi it visā :D

Nu vēl jau arī skrāpēšanās, košana, lēkāšana kā trakiem. Un tiiiiik mīlīga gulēšana kkur. :) Man patīk, kā kaķene parasti dara... Atnāc mājās, noliec somas, maisiņus un viņa vienmēr ielien iekšā un sēž kā tāds tomāts pie produktiem :D

Tagad mums ir mazs suncītis (cik nu mazs, vairāk nekā pusgads) un tā nu viņi tagad cīnās par teritoriju, ēdienu, cilvēku uzmanību, u.t.t. Tādi kautiņi reizēm iet vaļā, ka bail iet klāt :D Savukārt, kad noguruši, visi guļ kopā :D
16.12.2013 21:21 |

Reitings 3379
Man ir "krievu zilā", bet pēdiņās, jo nav dokumentu, pirkta par 50 ls no sievietes, kura galvoja, ka tētis un mamma ir krievu zilie, turpat uz vietas dzīvoja.
Nedarbus nedara, nagus asina, kur vajag, čurā un kakā kastē (sākumā bija mazliet problēmas, kamēr atradām īsto vietu kastei, tikmēr kakāja istabā pa stūriem...), daudz guļ, bet arī skrien un dauzās, kad uznāk. Tagad viņai ir 1,5 gadi. Sterilizējām, kad bija pusgads.
Diezgan apzināti reizi dienā izdauzāmies ar kaķenīti, lai viņai ir izlikta enerģija un saldāks miedziņš :D
16.12.2013 21:22 |

Reitings 1972
Aizrāvos ar tām blēņām.. :D Atbildes uz jautājumiem:
1. Jau uzrakstīju..
2. 7 un 8 gadi :) Līdz gada vecumam apm. tas, ko iepriekš rakstīju..
3. Bezšķirnes
4. ...
5. Pārmācīt... Hmm, mamma iemācīja nelīst puķu podos un nedarīt tur blēņas :D Tagad abi godīgi nokārtojas kastītēs vai ārā. Viņi ir iemācīti audzināt raksturus un nezagt ēdienu, jo zina, ka norausies. Prasīties ārā...
16.12.2013 21:27 |

10 gadi
Reitings 10604
Lasu un smaidu, pie sevis sakot "aaaaaw, cik mīīli un smieklīgi!" :D
kaķis kā tomāts maisiņā :D
16.12.2013 21:33 |

Reitings 3379
Man liekas interesanti, ka kaķene vēl pirms manis izdzird, kad draugs nāk mājās - izdzird atslēgu šķindoņu vai ko - un uzreiz skrien pie durvīm. Lieki teikt, ka tad, ja mājās nāku es (un draugs jau ir mājās), tad viņa mani nepagodina ar ierašanos pie durvīm :D Tanī pat laikā mīļoties nāk biežāk pie manis (man tā šķiet).
16.12.2013 21:38 |

Reitings 1972
sunscreen, manējā arī tāpat. Tikai nevis konkrētu cilvēku, bet to, kurš pirmais atnāk mājās :D Kā sunītis atskrien un sagaida. Kad ieej iekšā, kko savā valodā pasaka (noņurd), it kā kko jautātu :D (vrbt "Nu, kā darbā gāja?" vai "Kas vakariņās?" :D )
16.12.2013 21:42 |

Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
Mans ir lauķis. Melnbalts, garu spalvu.
vecums- 1.5 gadi. Vēl ceru,ka nomierināsies, bet kopš ir nagu asināmais nopirkts- vismaz dara to vienā vietā.
Šodien sava pūkaiņa dēļ izmetu adventes vainagu. viņš tajā izdomāja iegulties kā lizgdā:D nograuza svecei galu un neko. dzīvojam..
Ceru,ka tas tāds vecums, bet bieži vien viņa otrais vārds ir -tornado:D
Bet nu jaukumiņš ir rītos,kad taisos uz darbu, sēž stūrīti un actiņas plikšķina ar tādu skatu- neej prom, lūdzu.
un jaukumiņš brīžos,kad atnāku mājās - nāk uz tualeti līdzi klēpī sēdēt. :D
cenšos izdressēt ar dažādām jaukām metodēm, bet vispār- kaķis ar raksturiņu.
(tagad pat, ieritinājies segā čuč un ir tik super mīligs pūkucis.)
16.12.2013 21:49 |

Reitings 1741
vecaakiem ir lauku jaukteniite, nu jau 9 gadi :)
kaadu laiku bij stikjis - kad no riita atver acis vel gultaa guljot, taa kakje jau tev matus kjemmee un laimiiga miidaas pa seju (bez nagiem)
bet taa vinjai ljoti patiik sleepties kautkur stuuros, un kad kaads iet garaam tad kjer aiz kaajaam un censas nogaazt :D
kad seezu pie datora vinja atnaak un apseezzas tiesi pretii monitoram un saak mazgaaties :)
kaa tik ierauga mammu, taa staigaa vinjai pakalj skalji bljaudama, vienaa tempaaa, jo zin ka tad kad mamma apniks, tad mamma lai vinja aizveertos dod vinjai galju :D
16.12.2013 21:50 |

10 gadi
Reitings 3167
Reģ: 13.11.2011
Iemācīts bija ka ja grib nokartoties tad japrasas laukā un vēl ja grib istaba tad jauzlec uz palodzes un tiks istaba.

manam tieši tas pats, bet viņš pats to iemācījās.

man ir puika, bezšķirnes, laikam kādi divarpus gadi. liels, melns un pūkains :D
viņu sauc Mikus, bet vairāk saukājam par Mikausi. kad viņš bija galīgi maziņš, mēs viņu nelaidām ārā, jo bija bail, ka pazudīs vai mašīna sabrauks. tad nu viņam ārkārtīgi patika skriet augšā pa paklāju (viņš bija satīts un atstutēts stāvus pret sienu). kad uznāk riktīgi melnie tad uzmet kupri, izlaiž nagus un ar dusmīgo skatienu ķeras kājās, tādos brīžos es uz viņu nevaru dusmoties, jo izskatās tik mīļi, ka tāds mazs kunkulīts nāk uzbrukumā. :D arī ķerta žurkas, putniņus un taureņus. neesam centušies nekā pāraudzināt.
16.12.2013 22:02 |

10 gadi
Reitings 5181
1. Jā, manam kaķim ir šādi tādi nedarbi, ko nekādi nevar izmācīt, lai arī kā to ļoti censtos. Rāpšanās pa sienu, ūdens trauka bīdīšana pa visu istabu tik ilgi kamēr viss ūdens vnk izlīst, puķi lapu ēšana un graušana, skapju un citu plauktu durtiņu kasīšana (lai būtu miers mājās, man visas durtiņas ir atvērtas plaši vaļā - es pat nezinu kā tas ir, ja skapis ir ciet :D)
2. Hmm... kādi 3 gadi varētu būt.
3. Bezšķirne, svītraina:
4. ... arī par bezšķirnes kaķi nesanāca samaksāt ne santīmu, jo pati pieklīda.
5. Ir izdevies iemācīt jau no mazotnes, ka manā šķīvī nedrīkst līst kamēr ēdu (viņa smuki sēž blakus un gaida, kad iedošu kādu gabaliņu). Negrauzt vadus (dažkārt viņa aizmirst, ka Ziemassvētku gaismiņu virtenis arī ir vadi), un spēlēties, kožot manā rokā, var tikai tad, kad man ir pabiezāks džemperis mugurā :D
16.12.2013 22:05 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Krievijas Zilais, ar papīriem, atdeva par velti, jo nederēja izstādēm vairs. Ar vairākām 1. vietām.
Nedarbi - mēdz piečurāt kaut kur. Un tikai nevajag sākt, ka viņam kaut kas ir nodarīts. Šis ir 2. Krievs, kas man ir, čurā abi, cik esmu runājusi ar citu Krievu saimniekiem, tas ir viņu niķis. 1X gadā iemīzt kaut kur. Raksturs nu tāds..Nav roku un klēpju kaķis. Atnāk jau pats reizēm, bet nav super mīļais. Toties ļoti skaists, man pietiek ar to, jo nav citu variantu. :D Viņa ir mazliet bailīga, nevar saprast, laikam iepriekšējie saimnieki nav bijuši mīļi. Ja jau bija gatavi izmest kaķi, jo neder izstādēm vairs. Slimi.. Vēl viņa ir pasākusi asināt nagus dīvānā un tapetēs, tas aiz garlaicības varbūt. Katru dienu nav laika spēlēties, tad nu viņa izklaidējas kā māk.

16.12.2013 22:06 |

Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
ak, par kastīti. es baigi uztraucos par kastītes mācību, bet neko..pirmajā reizē ielikām kastiņā tāpat vien, izmuka ārā, bet pēc laiciņa aizgāja pats uz kastiņas un nokārtojās.:)
16.12.2013 22:10 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Forši, man rāda tikai pirmo lapu šajā diskusijā :D
16.12.2013 22:12 |

Reitings 483
Reģ: 15.08.2013
man ir bezšķirnes kaķis, bruņurupučkrāsas, tie esot tādi kas paši par sevi. kaut man viņa tik mīļa, lien klēpī, blakus gulēt utt. bet ja viņa galīgi negribēs, lai tu viņu rokās ņem, viņa darīs visu , lai tika viņu neaiztiktu. ņemta no ielas atrastajiem kaķēniem. blēņas daudz un dažādas. visur lien, plēš visu , grauž, un gāž :D bet tāpat mīļa.
16.12.2013 22:15 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits