Šodien vīrs bija pie acu ārsta, jo sūdzējās par miglošanos acīs, graušanas sajūtu utt. Viņam pateica,ka ir acs tūska jeb konjuktivīts. Ārste ieteica lietot mākslīgās asaras/acu pilienus. Jautājums - tās,kuras ar ko tādu saskārušās, kā jūs no tā tikāt vaļā pēc iespējas ātrāk? Tikai ar acu pilieniem?
Neatceros nosaukumu, tas bija pasen. Man lika dzert arī antibiotikas, lai tiktu no tā iekaisuma vaļā.
Man uz zāļu nosaukumiem ir slikta atmiņa. Redzētu kastīti, atcerētos..
Visu laiku sūdzas,ka ir miglainas acis, pūžņo, sausuma sajūta.
Nu, bet tad tak vajag AB un nopietnus pilienus. Jāklausa tas ārsts, kas saka, ka nepieciešama nopietna ārstēšana.
Man pazīstamajam metāla skaidu acī viens acu dakteris nepamanīja. Tā kā, labāk konsultēties ar vairākiem. Un prasīt ieteikumus par recepšu medikamentiem nav pratīgi. Ārstam tāpat jāizraksta tās zāles, kas der pacientam, nevis ir populāras. Normālam aptiekāram nevajadzētu tev pārdot recepšu medikamentu bez receptes.
Grūti pateikt,cik nu tur ir ielaists. Teiksim tā - paskatījos vīra acis pret gaismu,baigi sarkanās nav. Nedaudz tik apsārtušas, bet vairāk teica,ka izjūt sausumu acī un miglošanos. Kad riktīgi samitrina-esot ok,bet drīz vien atkal acs sausa un neskaidra bilde.
Ne visiem pie konjunktivīta ir vajadzīgi recepšu medikamenti! .... citiem pietiek ar parasto "asaru" un viss kārtībā. Pašai arī recepšu pilienus nevajadzēja.
Atceros bērnudārzā man vienas meitenītes tētim gan bija ļoti smagi - strutojošas, aizpampušas acis, pat seja. Vairākas nedēļas tā mocījās.
Un, jā, tas ir ļoti lipīgs! Ģimenē pie konjunktivīta regulāri mazgāt rokas, nelietot vienus piederumus utt. utt. Ar kumelītēm arī acis var apmazgāt :)
Nu teiksim tā - jā,no rītiem viņam ir tāds kā biezāks šķidrums acī, drusku kā aizlipušas acis,bet tad paberzē un it kā atiet,bet tad sākas sausums, miglošanās. 10x pārskalo lēcas, ieliek acī, dažas sekundes ok un atkal nekā. Lēcas jaunas iegādājās.
Vispār jau pie jebkurām tādām slimībām kontaktlēcu valkāšana ir jāaizmirst, tas ir pirmais, ko vajadzēja teikt ārstam. Mana daktere aizliedz valkāt lēcas, pat ja ir stiprākas iesnas, jo viss ir saistīt.
Man pie miglošanās un tādas kā dubultošanās (nevarēju nofokusēt skatienu) palīdzēja tieši mākslīgās asaras. jau domāju, ka vsjo - brilles vajadzēs, jo reāli tālumā ne vella neredzēju. Tā miglošanās ir acs muskuļu spazmas - mākslīgās asaras šo kaiti izārstēja burtiski 2 nedēļu laikā.
Konjuktivts ir lipīga infekcija. Iespējams, ka pieminēta tika konjuktīva nevis konkuktivīts.