Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

LU Komunikāciju zinātne

Reitings 6750
Reģ: 16.01.2011
Sveikas, meitenes! Tā kā esmu izvēles priekšā par to, ko tad nu īsti darīt pēc vidusskolas, vēlējos pajautāt, vai šeit nav kāda, kas mācās konkrētajā fakultātē/studiju programmā. Ja mācies šeit, atbildi, lūdzu, uz pāris jautājumiem

1)Cik jūs esiet kursā un cik budžetu vietu jums ir? (cik sapratu, šogad ir 25 budž. v., varbūt ir kāda, kura nemācās pirmajā kursā un tur tas skaitlis ir citādāks.
2)Vai pati esi budžetā? Ja jā, kādas bija tavas atzīmes iestājoties? Kā noliki eksāmenus? (Jautājums diezgan delikāts, bet būtu ļoti mīļi, ja tu atbildētu)
3)Vai studijas patīk? Cik bieži nedēļā un cik ilgi ir lekcijas? Vai var apvienot ar darbu?
4)Vai šeit ir prakse?
5)Ko domā darīt pēc studiju pabeigšanas?

Mīļš paldies par atbildēm, ceru, ka kādas būs. Jauku dienu, mīļās!
15.12.2013 14:49 |

Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013
Sveika! Es vasarā pabeidzu šo programmu. Budžeta vietas bija 25, kamēr studentu kursā ap 200. Man bija A līmenis angļu valodā un B latviešu valodā, un visus gadus noturējos budžetā. Pēc 1,5 gada sāku strādāt pusslodzi, ko arī varēju apvienot ar mācībām. Ja būtu bijis vairāk, nezinu gan.

Ir sešu nedēļu prakse, kas pašai jāmeklē. Pēc studiju beigām strādāju savā izvēlētajā profesijā.

Tikai ieteiktu uz šo studiju programmu iet tikai tad, ja labi zini, kuru novirzienu gribi un redzi sevi tajā vēlāk strādājam. Citādi vienkārši trīs gadus tur nosēdēsi un beigās papildināsi negatīvo statistiku par tiem, kuri pēc absolvēšanas darbu savā sfērā atrast nevar (vai drīzāk nemeklē).
15.12.2013 14:55 |

Reitings 6750
Kuru novirzienu izvēlējies? Paldies par atbildēm!
15.12.2013 14:56 |

Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013
Žurnālistiku
15.12.2013 15:02 |

Reitings 28
Reģ: 12.09.2013
Sveika.
Mana māsa pagaišajā gadā beidza Komunikāciju zinātni. Pirmajā gadā tika budžetā ar atzīmi 8 ar komatiem, pārējos gadus dabūja maksāt (pietrūka burtiski pus balle līdz saglābātos budžetā). Viņa riktīgi gribēja būt žurnāliste un ar tādu mērķi uz turieni gāja, bet, diemžēl, šobrīd strādā veikalā un priecājas par to. Žurnālistu ir tik nereāli daudz, ka es tev vairākkārt iesaku piedomāt tieši par šo. Tikai tad ja esi par visiem 100% pārliecināta, ka jā, tā ir tava sapņu profesija, tad ej, bet ja tas ir tikai hobija līmenī, nezinu vai tam ir jēga.
Vēl kas, visi tie gadi tika nereāli stiepti, jau 3 gadā, jāmācās bija labi ja 3x nedēļā.
23.12.2013 23:45 |

Reitings 188
Reģ: 14.04.2012
studijas ļoti patīk, atsaucīgi pasniedzēji, jauki kursa biedri. Esam daudz, bet tas netraucē apgūt vielu.studēju sabiedriskās attiecības.prakse ir pēdēja gadā,pavasara semestrī, ja nemaldos laikam kaut kādas 6 nedēļas. lekcijas ir no rīta, līdz pat 4iem, kā kuru dienu..reāli apvienot jau laikam,ka var, bet nu sanāk kavēt lekcijas. ir kurās pieraksta apmeklējumu, vai esi ieradusies..Pārsvarā pirmajā kursā, pēdēja kursā mierīgāk viss.
25.12.2013 23:41 |

Reitings 355
Reģ: 20.06.2012
man tur ļoti patīk, ja tiešām, komunikācija ir tā lieta, kas patīk un kur redzi sevi, tad ir jāiet. budžeta vietas ir 25, bet ar nākamo gadu būs vēl mazāk. apmeklējums 4x nedēļā, 5diena brīva, lekciju grafiks ļoti dažādas, ir dienas, kad ir tikai viena lekcija, ir kad sēdi no rīta līdz vakaram skolā. augtskolā visi pasniedzēji ir pret darbu, ir grūti, bet var apvienot.
28.12.2013 15:36 |

Reitings 1557
Reģ: 09.05.2013
Pabeidzu pirms 2 gadiem.
1) Toreiz kursā bijām apm 170. Ar katru gadu 1.kursnieku paliek aizvien vairāk. beigās bija žistoka - ap kādiem 300 :D Budžeta vietas nemainīgi 25
2)Nebiju budžetā. B līmenis Ang, latv. eksāmenos, ja runa par valsts eksāmeniem. bakalauros iestājeksāmenu nav.
3) Normāli studēt, protams 1.kursniekiem rozā brilles biezas un tumšas bieži, bet tiem, kas izvēlējās nevis tāpēc, ka tas jau ir īzī un citur nepaņēma vai klasiskais "jo tiku budžetā", parasti viss izdodas un ir normāli. Lekciju skaits un dienas ilgums atkarīgs no semestra. Vienu semestri bija visas dienas, parasti ir brīvas 5dienas. Ja piektdiena aizņemta, tad brīva kāda cita diena. Vienu semestri uz lekcijām braucu 2x nedēļā uz 4 lekcijām kopā. Bija semestri, kad lekcijas no 8.30 līdz 18. reizēm bija no 8.30 līdz 10 un vsjo :) atkarīgs no kredītpunktu apjoma attiecīgajā semestrī un kursu vērtībām kredītpunktu ziņā. Vienu semestri man bija kkur 14 kursi, citā semestrī man bija 5 kursi. Apvienot var ar darbu, ja normāls lekciju saraksts un darbs, kuru var apvienot ar mācībām. Iesaku labāk mācīties un TAD strādāt vai censties tikt profesijā. Noteikti būs 1000 grupas, tāpēc varēs (vismaz varēja) mainīties, ja vajadzēs citādāku lekciju izkārtojumu
4) Jā, ir 1 prakse, ar ko ir stipri par maz. Es gāju 2 prakses. 2. gāju BA rakstīšanas laikā tīri sev.
5) Es jau pabeidzu un daru to, kāpēc mācījos
28.12.2013 15:49 |

Reitings 5075
Reģ: 19.04.2013
Biju gajusi tur neklatiene. AIzbegu prom. Tik lielu halavu un vienaldzibu no pasniedzejiem nebiju redzejusi nekur.
28.12.2013 16:06 |

Reitings 23
Reģ: 05.01.2014
Sveiki :) ienākot šajā forumā gribēju izveidot diksusiju TIEŠI par šo tēmu - komunikāciju zinātnēm. Arī es pēc 12. klases beigšanas ļoti vēlos tur iestāties. Interese tieši Žurnalista kariera. Bet mani biedē budžeta vietu skaits un darba iespējas pēc beigšanas. Mana vidējā atzīme beidzot pirmo semestri 8,81. Bet baidos no angļu valodas eksāmena, angļu valoda noteikti nav mans mīļākais priekšmets, gramatiku zinu, bet ar runāšanu ir draņķīgāk. Tā kā man jums sekojoši jautājumi -
1)Kurā augstskolā jūs ietektu studēt komunikāciju zinātnes? (un kāpēc?)
2)Vai pēc pabeigšanas ir lielas grūtības atrast darbu?
3)Vai ir kāda radniecīga studiju programma, kuru jūs man labāk ieteiktu
izvēlēties, piemēram, lielāka budžeta vietu skaita dēļ vai tās nākotnes
perspektivitātes dēļ?

Paldies par jūsu atsaucību :)
05.01.2014 13:45 |

10 gadi
Reitings 131
Reģ: 12.05.2009
Mācos neklātienē, tā kā par budžetu teikt neko nemācēšu, bet vispār ir interesanti. Runāju ar cilvēkiem, kas studē to pašu RSU un īsti atšķirības nav, varbūt grūtāk mācīties un daudzreiz lielāks cipars jāmaksā, bet citādi rezultāts tas pats.
Studēju Reklāmu, bet laikam vajadzēja tomēr izvēlēties SA.
Pasniedzēji dažādi-daži ļoti sakarīgi, atsaucīgi, dažiem viss vienalga.
09.01.2014 14:37 |

Reitings 1885
Reģ: 08.07.2013
studēju šajā pašā (sociālo zinātņu) fakultātē, tikai citu programmu, bet zinu, ka arī komunikāciju zinātnei daži pasniedzēji ir tie paši un vismaz pie pasniedzēja I.Ijaba nedrīkst kavēt vairāk par 4 lekcijām semestrī, citādi netiec pie eksāmena. Personīgi pazīstu cilvēkus no komunikāciju zinātnes, kuri šajā semestrī nav pielaisti pie vairākiem eksāmeniem, tā kā jā, ar darbu šo programmu apvienot ir grūti, manuprāt.
09.01.2014 14:50 |

Reitings 23
Liels paldies, meitenes:)
Esmu dzirdējusi - "Stradiņos jau līmenis ir visaugstākais, un blakus tam neviena skola nestāv!", bet izrādās, ka tā gluži nav ;) Šobrīd esmu sākusi taisīt darbu lai piedalītos LU SZF fakultātes izsludinātajā konkurā ar cerību iegūt godalgotu vietu un papelnīties plusiņus budžetam. Arī jūs tur stājoties esat piedalījušās kādā izsludinātā konkursā? kā bija? kā ar konkurenci? ;)
10.01.2014 21:06 |

Reitings 6750
Kokoss, es tieši arī esmu šonedēļ sākusi vākt savus materiālus :D
10.01.2014 21:10 |

Reitings 6750
Vispār man šovakar diezgan grūti, nezinu, ko darīt, kur darīt, kā... Raušos no ādas ārā, lai tiktu budžetā, izraudājos, izkreņķējos, pamanīju konkursu, kurā var tikt pie papildus punktiem, nu, vismaz kaut mazs cerību stariņš. Tad jau redzēs, kā man dzīvē ies.

Kokoss, radniecīgs novirziens ir Vidzemes Augstskolā, kur ir 10 budžeta vietas, tur arī dokumentus iesniegšu, bet ar 2. prioritāti. Negribas pārcelties tur, prom, no mīļotā... Bet tad jau dzīve rādīs kas un kā.
10.01.2014 21:14 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
Žurnalista kariera

Šī iemesla dēļ vien nevajadzētu Tev žurnālistiku studēt. Būs tvneta kvalitātes raksti...
10.01.2014 21:24 |

Reitings 23
Šobrīd mācos Valmierā. ;)
Arī par Vidzemes augstskolu esmu domājusi, bet man, tieši tāpat, negribas šķirties no mīļotā cilvēka, kurš no Valmieras dosies uz Rīgu. Tā kā pēc pamatskolas beigšanas viņš manis dēļ gāja mācīties uz Valmieru, tagad es došos uz Rīgu, jo zinu, cik viņam tas ir svarīgi :) Un Vidzemes augstskolā, cik zinu, nav tieši žurnālistika, bet vairāk sabiedriskās attiecības un kaut kas līdzīgs. Arī par līmeni šajā augstskolā esmu dzirdējusi dažādas atsauksmes, bet ne vienmēr tās labākās. ;) Vēl žurnālista izglītību var iegūt Liepājas augstskolā. Varbūt tas Tev tuvāk! :)
10.01.2014 23:19 |

Reitings 188
uz ViA neiesaku iet, man nepatika! Pārgāju uz LU SZF
11.01.2014 00:28 |

Reitings 6750
Es tieši arī plānoju vairāk virzīties uz sabiedriskajām attiecībām :)

La Fleur, kas tieši? Pasniedzēji, attieksme, lekcijas? :)
11.01.2014 00:33 |

Reitings 188
cilvēciskais pietrūkst šai augstskolai.Sākumā tiec iebaidīts,ka triici drebi vispār priekšā iet..vēl tag nevaru no tā atiet.trauma no via. Kritiku nepārtraukti sanemsi, ka darbā, prezentācijā nekas naw labi. Tiksi visu priekša nolikts lidz ar zemi...saprotu tāda taktika, bet es to nevareju izturet..tāpat vēl kursa biedri aizgāja, ne tikai es vienigā ..nevarēja pieņemt via politiku..Visiem tiek dzits iekšā, ka jābut zubriem, lieliem konkurentiem, noēst vajag otru ar zobiem..uz vienu seju. Kā atšķiries, tā vnk tiki atsumts,grupā nepieņēma...Man tik traki nebija, bet bija cilvēki,kurus vnk noēda bez sāls.
Kā teikt - laikam gatavo SPECīGAS PERSONIBAS..:D Izdzivošanas skola.

It īpaši tas manāms sociālo zinātņu fakultātē, kur ir komunikācijas, sabiedriskās attiecības. Haoss liels, pēdēja brīdī pasaka, vai tajā pašā dienā,ka lekcija nenotiek..citi studenti bija atbraukuši no citām pilsētām,(lekcijas dažas dienas nedeļā, laikam trīs bija) un nosēdēja pa velti..lekcijas notiek ap plkst 13 , dienas vidu,ka diena ir izčakarēta, bet lu szf normāli no rīta sākas. ViA bija tā,ka lekcijas bija arī līdz 9iem vakarā.

Jā, un tāds mazins nieks vēl..hm, čaļi maz, kādi 4 ..un tie paši..nekādi..

Vienvārdsakot, esmu laimīga, ka esmu jau kādu laiku prom no turienes. To atceros,kā murgu, nevis studijas. ViA rodas nepareizs priekšstats,ko nozīme - studēt, studijas, studentu dzīve:)
12.01.2014 21:52 |

Reitings 6750
Ok, mīļš paldies par viedokli! Jā, tas man paliks kā tāds "skumjākais" variants...
12.01.2014 21:56 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits