Smaržas bērniem

Reitings 537
Reģ: 29.01.2009
Kā jums liekas, vai tie smaržūdeņi, kas domāti mazām meitenēm ir ok?Gribu uzdāvināt savai krustmeitai, kurai ir 4 gadi, bet nezinu vai nav vēl par jaunu. Bail ka sasmaržosies baigi un bērnu dārzā vēl aizrādīs! :)
09.12.2013 13:00 |

Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
Uz piekto klasi viņa man izbalināja matus, kgan es to negribēju. Vēl tagad nesaprotu kapēc viņai tā vajadzēja darīt.

Varbūt Tu smuki izskatījies ar blondajiem matiem ... Bet uz šo Tev tikai Tava mamma varēs atbildēt
09.12.2013 14:40 |

Reitings 9917
cepums Favel

šķiet, ka visas no Jums bija extra pareizie pusaudži - jauki.
09.12.2013 14:42 |

Reitings 363
Reģ: 16.05.2012
Es nenosodu vecākus, kas atļauj bērnam lietot kosmētiku, BET ja vien tas nav uzspiests, radīts spiediens bērnam, ka tā vajag. Ja bērns no dara kā spēli, viss OK. Bet ikdienā, ja to bērns dara, vai viņam nav kādi kompleksi iedzīti???
Un ja pamatskolas vecumā sāk krāsoties, tad labāk bērnam pamācīt kā to darīt neuzkrītoši un skaisti, izceļot skaistumu, nevis pārmālēties. Ja tās ir acu ēnas, tad neuzkrītoās ar nelielu mirdzumiņu, tonālā vietā labāk minerālpūderīti vai tonējošu mitrinošu krēmu, kas piemērots pusaudžu ādai, utt.
Un, jā, spēle ir spēle, bet, ja BĒRNS to dara katru dienu... (neiet runa par pusaudzi) ... varētu būt, ka nav kaut kas kārtībā un zem tā slēpjas problēma.
09.12.2013 14:42 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Kubiete, nu redzi man 14 gados bija diezgan grūti studēt , un ar īpaši vecākiem džekiem un skuķiem tad netusējām. Arī es tajā laikā dejoju , fakultatīvi apmeklēju vācu valodu u.t.t. Bet redz, disenes notiek naktī tākā neredzu kā viens otram var traucēt ....
Narkomanu klub tusēt naktī? Nu tādos gados tas nav ok.Un tur LIETOJA99% NARKOTIKAS. Sākumā biezo narkomanu klubs.
09.12.2013 14:47 |

Reitings 1557
Reģ: 09.05.2013
Man bija 7 gadi, kad pirmoreiz uzdāvināja bērnu smaržas. Bezgala laimīga biju. 4 gadiņos laikam tomēr ir par agru.
09.12.2013 14:52 |

Reitings 9917
Kubiete, Tev nav , man ir. Un jā es uzskatu, ka pa dienu disenē nu galīgi nav ko darīt , tas ir nakts pasākums ;) Un lai viņi lieto, droši vien ar visiem apsargiem un bārmeņiem priekšgalā ... ;)
Es negāju uz turieni lietot a tas ko dara citi nav mana daļa :)

Vispār , pēc maniem novērojumiem , jo agrāk cilvēks sāk tusēt , jo ātrāk tas viss pāriet, daudzi mani vienaudži tikai ~18 gadiem sāka iziet ārpus mājas a man tajā laikā jau bija patstāvīgas un stabilas attiecības. ~20 gadiem , man tusiņi un disenes bija pilnīgi vienaldzīgas :D
Tākā nav ļaunuma bez labuma un otrādi :)
09.12.2013 14:52 |

10 gadi
Reitings 4416
Reģ: 08.10.2013
Lovisa, Tavs jautājums jau vien norāda, ka esi būtne, kurai ir tieksme lasīt pa savam un nodoties pārspīlējumiem.

Jā, pa dzīvei, man ir savi principi, bet tā kā esmu bijusi daudzus gadus Tuvā saskarē ar dažādu vecumu un raksturu bērniem, saprotu, ka tie principi bieži vien ir pašu tarakāni galvā.

Pati esmu uzaugusi tā, ka pilnībā nekas man netika liegts, vairāk jau arī tāpēc, ka nebija neviens, kurš nokontrolētu vai pieskatītu mani.
Tas man jau laicīgi iedarbināja smadzenes, lai izfiltrētu, ko man vajag, ko nē!
Jā, arī savu meitu grasos audzināt diezgan brīvi, prtotams, visam ir savas robežas. Gribēs uzķēpāt manu lūpukrāsu- pajautā, uzķēpā. Lai nav tā, ka man aiz muguras čiepj. Gribi nogaršot alu- pajautā, nogaršo. Labāk, lai bērns neizjūt bailes no manis ne savas rīcības, ne savu interešu dēļ, bet droši to var izteikt.
Uzkatu, ka mans pienākums ir vairāk ieaudzināt uzticību.
09.12.2013 14:53 |

10 gadi
Reitings 4416
Kā arī mans uzskats- ja gribi kādu dresēt, ej strādāt cirkā!
09.12.2013 14:55 |

Reitings 9917
Labāk, lai bērns neizjūt bailes no manis ne savas rīcības, ne savu interešu dēļ, bet droši to var izteikt.
Uzkatu, ka mans pienākums ir vairāk ieaudzināt uzticību.

+++

uzticību pazaudēt ir ļoti viegli , bet gandrīz neiespējami to atgūt ....
09.12.2013 14:58 |

10 gadi
Reitings 2152
Reģ: 02.04.2011
Es četgadniecei smaržūdeni nedāvinātu. Drīzāk kādu Bārbijas higiēnisko lūpukrāsu, skaistu matu banti, kaklarotiņu vai rokassprādzi, ja gribas kaut ko no meiteņu nieciņiem.

Par pārējo lielā mērā piekrītu Favel viedoklim. Un šoreiz (par pārsteigumu sev pašai) gribas aizstāvēt weee. Ne tāpēc, ka man šķiet, ka ir normāli mazu bērnu mālēt, bet tāpēc, ka daļā viņas šīs tēmas komentāru ir neizskaistināta patiesībā. Man arī šķiet, ka liela daļa (arī es) te tikai pārmaļ teoriju. Būs bērni, redzēsim, kas mums no tā sanāks.
Un jā, saku lielu paldies savi mammai, ka viņa man atļāva samērā daudz un ātri. Mana krustmāte par to vienmēr šausminājās, bet kamēr viņas pēc priekšrakstiem audzinātā meita (mana māsīca) mājās bija paraugmeitiņa, bet ārpus tām dzēra kā kamielis, pīpēja kā skurstenis un spaidījās ar visiem rindas kārtībā, es jau ātri biju sapratusi, kas manās acīs ir vērtīgs un kas nav un attiecīgi arī uzvedos. Tas nenozīmē, ka arī es 14 gados neiekampu sidra šļuku un pa slepeno neuzvilku vienu dūmu ar puikām skolas tualetē.

Par to krāsošanos - atceros kā 6. klasē mēs ar klasesbiedreni izdomājām būt lielas. Nopirkām lētu koši rozā lūpukrāsu, pēc stundām sakrāsojām lūpas un tādas gājām mājās. Par mums zviedza visi vecāko klašu skolēni, kurus ceļā sastapām. :D Tā, pašu gūtā, bija visvērtīgākā mācība attiecībā uz kosmētikas lietošanu.
09.12.2013 15:05 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
++ Pride

Man bija slinkums izteikties šeit, negribējās kašķēties, bet tiešām piekrītu. Bet nu ok, es no tiem pusaudžiem biju, par kuriem te cosmo aizdedz sveci baznīcā un noskaita Tēvareizi, nedod Dies` tādu bērnu sev. :D
09.12.2013 15:08 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Ak, un manai sīkajai māsai bija smaržūdens 5 gadu vecumā. Nu neko, papūta un apnika. Nekāda skāde nav notikusi. Tas pat bija kaut kāds Barbie variants.
09.12.2013 15:10 |

10 gadi
Reitings 2152
Reģ: 02.04.2011
_paris :D :D :D Manas simpātijas pret Tevi pēc šīs atzīšanās uzauga vēl milzīgākas! :D :D
09.12.2013 15:11 |

10 gadi
Reitings 2563
Reģ: 29.01.2009
Lovisa, Tavs jautājums jau vien norāda, ka esi būtne, kurai ir tieksme lasīt pa savam un nodoties pārspīlējumiem.

Nu jā, tā varētu būt, atzīstu! :D
Bet es tikai izteicu savu viedokli, ka manuprāt kosmētika nav domāta bērniem. Protams, ka es nevaru tagad paredzēt, kā būs, kad man būs bērni (ja būs) un ko es atļaušu, ko nē, bet tas nenozīmē, ka pagaidām man par to nevar būt savs viedoklis.
09.12.2013 15:30 |

Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
Maniem puišiem ir Mcqueena smaržūdeņi, dāvināti! UN? Puiši šad tad iepūš (parasti tad, kad tētis sevi smaržina) visi trīs mani vīrieši laimīgi stāv un liek sevi apostīt :D
Smaržiņas jau pēc padsmit minūtēm vairs nav jūtamas.
09.12.2013 15:36 |

10 gadi
Reitings 4416
Lovisa, piedod, ja pa šerpu uzrakstīju ;)
Pārspīlējumi piederas reizēm sieviešu dabai :D

Protams, protams, katram drīkst būt savs viedoklis. Tomēr, manuprāt, nav īsti korekti, ka bezbērnu cilvēki atļaujas kritizēt vecākus skaļi, ja paši nav bijuši līdzvērtīgā situācijā.
09.12.2013 15:44 |

Reitings 533
Reģ: 02.08.2011
Jūs sagaidiet savus bērnus vispirms,piedzemdējiet tos veselus,izaudziniet līdz tiem 4 gadiem vai 6, vai vienalga līdz cik,bet vispirms tos vispār sagaidiet :) Mūsdienās katram 2 bērnam ir kāda alerģija,visbiežāk uz smaržvielām,krāsvielām,entajām vielām,kas ir gandrīz visos kosmētikas, bērnu kosmētikas,smaržu utt sastāvos. Diezin vai pūtīsiet smaržas saviem bērniem,zinot,ka nākamajā brīdī viņš var sākts smakt,pamosties ar izsitumiem no vienas vietas utt.. Tāpēc-lai jau būtu šīs nostājas-es būšu tāda un tāda,darīšu tā un tā, bet,kad būs reāla situācija,tad arī rīkosieties.
Es esmu par vidusceļu, sagaidīt,kad bērns ir kaut cik ārā no mazuļa,maza bērna vecuma( un tas ir gadi 6-7)un tad atļaut kaut ko,mazliet,kādu normālu smaržūdeni,kam izstudēts sastāvs,kādu lūpu balzāmu ar vizulīšiem...
Un es lieliski atceros savus pusaudžu,tīņu gadus, es arī pa slepeno krāsojos, BET man par to interese radās tikai kādos 13-14 gados,kas ir tomēr cits vecums,ne 4 gadi. Tāpēc es zinu,kāds būs tas vecums,kad kopā ar meitu iegādāties kopīgi kaut ko no kosmētikas,kas būs viņas gadiem piemērota. Par disenēm 14 gados uz visu nakti :D Smieklīgi, vajag taču mazlietiņ likumus papētīt pirms par mātēm kļūst..
09.12.2013 16:09 |

10 gadi
Reitings 1747
Reģ: 18.11.2009
wee - varbūt visu to tik agri nevajag (visas skropstas,smaržas,lūpu krāsas), nu ne jau bērnudārzā,bet kad jau vecāka? :) bet visā visumā lasot tavus komentārus šeit, domāju,ka būsi laba mamma,ja ļausi bērnam darīt to ko viņš grib, protams, ar mēru un ierobežojumiem. un visas tās,kuras norej - kad jums būs savi bērni,varēsat viņus mācīt kā gribat ;)
09.12.2013 16:36 |

10 gadi
Reitings 1747
Reģ: 18.11.2009
*audzinat :D
09.12.2013 16:36 |

Reitings 9917
apšulapa, es jau to nedomāju, kā obligāto normu pirms iziešanas no mājām ... :D Bet paldies, tāds arī ir mans mēŗķis būt par draugu un atbalstu ne par biedu no kā baidīties un slēpties :)
09.12.2013 16:41 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits