Esmu pavisam apmulsusi.
Referāts filoloģijā.
Ar akademisko godīgumu man viss kārtībā, bet jo vairak domāju, jo vairāk mulsums.
Būtībā - viss, ko mēs rakstām biogrāfijā, teorijā (izņemot savas interpretācijas, domas, spriedumi analīzes daļā) ir kāda cita uzrakstīts, kaut kur to izlasām. Piemēram, rakstnieka biogrāfijas daļa - pilnīgi visam jābūt tātad citētam, logiski domājot. Saviem vārdiem uzrakstīts nav mans, jo doma un info ir no kāda cita, tapat jānorāda, pēc kā citēts.
Bet pasniedzēja vienreiz ļoti skaidri teica, ka paņemt nedaudz no tā autora, no tā, no tā domu, uzdot par savu - tas neskaitās. Cits teica, ka kādam ir vairāku teoriju/rakstu atreferējums.
Tad kur lai dabū to "savu" teorijas un biogrāfijas nodaļās, ja es no jauna neizgudroju virzienu pazīmes un dzīves datus? Citējumu apjoms var būt 30%.
Internetā neko daudz neatrodu, atceros, ka vispārzināmus faktus necitē, tātad - necitēju dzimšanas gadu.
Dodu piemēru:
Internetā ir bibliogrāfijas saraksts, es izskaitu (it kā secinu), ka šī ir 9. grāmata. Man info jānorāda, vai tas skaitās no manis. Zinu, muļķīgi, bet...