Finanses

Reitings 142
Reģ: 19.06.2012
Tīri intereses pēc:
Un kā ir Jūsu attiecībās- kā tiek sadalītas finanses? Vai par visu maksā vīrietis, vai izdevumus dalāt uz pusēm, vai pati esi uzņēmusies lielāko maksājumu daļu?
Šoreiz jautājums attiecas vairāk nevis uz rēķina nomaksu restorānā bet sadzīvi kā tādu. Maksājumi par dzīvokli, mašīnu, ēdienu utt.
šodien par to ļoti aizdomājos, jo man ir interesanta situācija. Lielāko daļu maksājumu uzņemas vīrietis; viņš maksā arī restorānos un citos pasākumos. Bet kaut kā absurdi- ja palūdz viņam nopirkt kādu lietu (sadzīvisku, desmit latu robežās)- tad viņam tā nauda ir jāatdod. Aizdomājos. Jo tie mazie žesti reizēm jau tie nozīmīgākie ..
29.11.2013 21:24 |

Reitings 918
Reģ: 06.09.2011
Kam nauda,tas maksā. Pagaidām gan tā ir tikai viņam. Dzīvojam pēc brālīgiem principiem.
01.12.2013 12:43 |

Reitings 1761
Reģ: 29.01.2009
Un atkal viss iet otrā grāvī: ja reiz maksā vīrietis, tātad sievietei naudas nav vai arī noteikti nevarētu pati sevi uzturēt. Nu kādas mulkības! :))
Dzennija, jau vairakus gadus nedzīvoju Latvijā un tās idejas un priekšstati par pelnruškītēm un attiecībām tikai ar "savu slāni" man liek pasmaidīt. There is another world out there :)
01.12.2013 13:20 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Un atkal viss iet otrā grāvī: ja reiz maksā vīrietis, tātad sievietei naudas nav vai arī noteikti nevarētu pati sevi uzturēt. Nu kādas mulkības! )
+

To jau saka skaudība. Jo dfazas ir grenadieri brunčos. Un skauž ka kāda cita ir SIEVIETE.
01.12.2013 13:21 |

10 gadi
Reitings 2916
Reģ: 27.08.2009
Mēs maksājam visu uz pusēm. Diezgan precīzi, pie tam. :D Bieži jau viņš saka, ka nav jāatdod (par kko lielāku, ko viņš nopircis), bet es tāpat atdodu to pusi.
Neesmu vēl tik ilgi pieaugusi un patstāvīga, man vēl gribas patrenēties to - es sevi varu nodrošināt pilnībā pati. Kad un ja būs laulība, ģimene utt, tad ļaušu vairāk viņam būt medījuma nesējam mājās. :D
01.12.2013 13:30 |

Reitings 27552
Tad vīns vairs ta nesdaris, jo pieradis ka blakus ir vel viens vīrietis.Ir šis redzets paziņu ģimenes, un sieva velak raud gaužas asaras, a vecis kaut ir berni ta ari pasaka pati vainiga.
01.12.2013 13:32 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
Neesmu vēl tik ilgi pieaugusi un patstāvīga, man vēl gribas patrenēties to - es sevi varu nodrošināt pilnībā pati. Kad un ja būs laulība, ģimene utt, tad ļaušu vairāk viņam būt medījuma nesējam mājās.

domāju otrādāk un materiāli vairāk vēlētos ieguldīt maksājumos,izdevumos,ja vīrietis mani aprecētu.
pieradināsi viņu-es varu visu pati,maksājam uz pusēm. pēc kāzām neko radikāli nevarēsi mainīt un viņš var nesaprast ,kāpēc Tava attieksme naudas jomā mainījusies,ja visu laiku uz pusēm un pēkšņi kā laulības gredzens tā -ai,zini , tomēr nemaksājam uz pusi ..esmu Tava sieva un vari sākt mani lutināt. var iznākt pamatīgs aplauziens.

Es esmu par to,ka vīrietim jāiegulda ģimenē lielākā daļa naudas līdzekļu. parasti vīrieši vairāk pelna..protams,ka mēdz arī būt,kad sieviete ir bagātāka, taču tā ir retāk.
ja arī sieviete pelna labi,tad viņa var ļaut vīrietim lutināt un ja viņš saka- mīļā, es pats samaksāšu rēķinus,tad par visām varēm nav jāpanāk-nē,es pelnu labi un gribi vai nē maksāšu savu daļu.

ir gadījies,kad tās,kurām ir naudas līdzekļi un notiek ,kaut kādas likstas un vairs nav ikmēneša līdzekļi,tad aplaužas,jo vīrietis ir pieradis pie sievietes- es varu visu un nevēlas iesaistīties ar naudu un nopirkt jaunas kurpes,jo vecās jau ir nodilušas un brauc augumā sievietei- sēdēsi te mājās un nevarēsi īrei piemest,kaut gan var visu pats samaksāt.
ir daži paziņas,kuri speciāli meklē sievieti ar kuru dzīvot,lai varētu vieglāk nomaksāt rēķinus, visu dalītu uz pusēm un viņi būs laimīgi par tādām- es visu varu, pati pērku,maksājām par dzīvokli uz pusēm.
01.12.2013 13:55 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Esmu pilnīgi normāla sieviete un neuzskatu, ka kādam mani ir jāuztur. Mūsu budžetu veido mūsu abu nauda. Tāpat kā par visu pārējo sadzīvē rūpējamies mēs abi kopā - viņš man palīdz mājas uzkopšanā, gatavo ēst, var izgludināt savus kreklus, ja neesmu to izdarījusi, un uz veikalu pēc pārtikas aiziet. Viens otram naudu atprasīt nemēdzam, jo mums nav tāda jēdziena kā "sava nauda", ir "mūsu nauda". Izņēmuma gadījumi ir tad, kad mēdzam ielīst otra atliktajā naudā kaut kam konkrētam, tad gan noliekam vietā.
01.12.2013 14:00 |

Reitings 27552
ir daži paziņas,kuri speciāli meklē sievieti ar kuru dzīvot,lai varētu vieglāk nomaksāt rēķinus, visu dalītu uz pusēm un viņi būs laimīgi par tādām- es visu varu, pati pērku,maksājām par dzīvokli uz pusēm.
+

Par cik man draugi pārsvarā ir vīriesi ta ir 99% gadijumu. Ta arī saka ka šitādu te zosi meklē. Lēti,izdevigi,skesis ari pie rokas vienmer un ja vel karto maju un gatavo vispar ideaļņiks. Tik jakarina šai makaroni uz ausi i būs viss štokos:D
01.12.2013 14:00 |

Reitings 313
Reģ: 11.04.2013
Es gan neuzskat ka vīrietim viss būtu jāatmaksā,un sieviete savu algu iztērē sev priekš drēbēm un šmiņķiem,man liekas ka tas ir mazliet egoistiski.Bet tas ir tikai man viedoklis..
01.12.2013 15:07 |

Reitings 5625
Mums ir kopīga nauda, bet tā kā vīrietim ir lielāka alga, tad jau vairāk maksā viņš. Kuram nesenāk ir bijusi alga - tas maksā, mēneša beigās es varu paprasīt draugam, tāpat viņš man jebkurā brīdī var paprasīt. Nekādas atdošanas mums nav.
01.12.2013 15:17 |

Reitings 1681
Reģ: 01.09.2012
Par daudz mēs, sievietes, gribam.

Taas kuras apzinaas ko grib un zin ka ir taa veertas lai viierietis tereetos - taadus virieshus arii satiek? Kas tereejas, davina davanas un uztur. Un vinjiem pashiem yas patiik. Ar varu jau nespiezh.

Bet ja sieviete uzskata ka grib par daudz un nav pelniijusi neko taadu, tad rezultataa arii dabuu taadu virieti.

autorei - ja tev ir svariigi dziivot taa lai uz virieti ir visi terinji, tad ar sho virieti jums nav pa celjam. Arii ja apprecesitiea nekas nemainiisies. Vislaik buus taa kaa tgd. Jautaajums tajaa vai buusi apmierinaata ar to.
01.12.2013 18:59 |

Reitings 4298
Mēs esam precējušies, tomēr katram ir savs maks un sava nauda. Taču ikdienā īpaši nedalām - kurš par ko maksā, kādi rēķini kuram jāmaksā utt. Par laimi, tas notiek kaut kā brīvi, es vairāk uzņemos sadzīviskos izdevumus, maksāju rēķinus, vīrs, savukārt, vairāk naudu iegulda mūsu mašīnās, dažādās tehniskās lietās.
01.12.2013 19:10 |

Reitings 1681
Reģ: 01.09.2012
Izlasiiju visu un uz 100% piekriitu Cataleya - gudra sieviete.

Cits jautaajums ir vai sieviete pati juutas taa veerta. Es juutos.

Un veel - daudziem virieshiem nemaz nav ko citu piedavat iznjemot naudu ;)
01.12.2013 19:18 |

10 gadi
Reitings 1582
Reģ: 22.03.2013
Mans uzskats ir, ka nauda "turas makā" tikai tad, ja finansēs valda kārtība. Var saukt mani par skopu un vēl nez' kā, bet modelis ir sekojošs. Es apmaksāju visu, kas ir saistīts ar mitekli, savus un sievas telefonu rēķinus, ja uz kafejnīcu aicinu es, - maksāju es, ja aicina sieva, - vienalga piedalos ar kādu papīrīti pēc paša ieskatiem. Katru pirmdienu sievai noskaitu iepriekš norunātu nedēļas naudu, ar kuru līdz nākamajai pirmdienai visai ģimenei ir jāiztiek. Tā ir viņas atbildība, kā un kas par to tiks nopirkts. Ja ieekonomē vai pārtērē, tad tā vairs nav mana darīšana. Reizēm atprasu summas par pirkumiem, kurus būtu bijis jāveic sievai.
01.12.2013 19:25 |

10 gadi
Reitings 2587
Reģ: 07.03.2011
Reizēm atprasu summas par pirkumiem, kurus būtu bijis jāveic sievai.

Tamponi?
01.12.2013 19:42 |

10 gadi
Reitings 2587
Reģ: 07.03.2011
Taas kuras apzinaas ko grib un zin ka ir taa veertas lai viierietis tereetos - taadus virieshus arii satiek? Kas tereejas, davina davanas un uztur. Un vinjiem pashiem yas patiik. Ar varu jau nespiezh.

Gluži vienkārši - tādas sievietes sevi pārdod (ja ir mērķis tikai atrast naudas maku). Ja attiecībās nonāk līdz tādai situācijai, ka vīrietis var samaksāt visus rēķinus, bet sieviete temporary dara kaut ko citu lietderīgu, tas ir citādi.
01.12.2013 19:45 |

Reitings 3652
Reģ: 26.10.2012
Komunālie un pārtikas nauda ir uz pusēm; internets,televīzija-uz drauga rēķina.ēstuvju rēķinus apmaksājam kā nu kuro reizi.
01.12.2013 19:49 |

10 gadi
Reitings 1582
Reģ: 22.03.2013
Reizēm atprasu summas par pirkumiem, kurus būtu bijis jāveic sievai.

Tamponi?

Tu mani kaitini, vai ne? :-)

Nē. Piemēram, šodien tūlīt braukšu uz mājām no darba, bet ir jau pasūtītas šādas tādas pārtikas preces, tai skaitā tādas, kuras sava iedzimtā skopuma :-D dēļ es nemūžam nepirktu, bet, redzi, "bērniem gribas" :-). Ja jums, sievietēm, atļautu pirkt visu, kas ienāk prātā, :-D retā nenovestu savu otru pusi Tvaika ielā, tāpēc saprātīgam finanšu limitam ir jāpastāv, tas ir iemesls, kāpēc reizēm nauda par šādiem pirkumiem tiek atprasīta.
01.12.2013 20:13 |

Reitings 503
Reģ: 29.07.2009
Melns, tie taču ir arī Tavi bērni, ne? Ja nebūtu sievas, viņi ēstu rupjmaizi ar ūdeni un kinderola viņiem būtu kaut kas līdzīgs citplanētietim? Es saprotu, ja Tu atprasītu naudu par piecpadsmitajām augstpapēžu kurpēm, bet par bērnu kārumiem, really?

Runājot par tēmu, man: sievietes alga ir sievietes tēriņiem, plus ikdienas mazākiem pirkumiem, piemēram, vakariņām. Vīrietis ir ģimenes galva arī budžetiskā ziņā.
01.12.2013 20:20 |

Reitings 3652
Reģ: 26.10.2012
Normāla taktika! Ja tie kārumi ir ķīmijas esencīte pie kasēm,tad es arī neko tādu nepirktu. Ir lietas,ka ir tikai garšīgas,bet tām nav nekādas uzturvērtības.No tādiem pirkumiem es arī izvairos un man žēl naudas tādām lietām.
01.12.2013 20:25 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits