Džuliana ļoti labi uzrakstīja. Uzskatu, varbūt no manas puses subjektīvi, bet labākās mammas ir tās, kuras jau no pusaudžu gadiem zin, ka gribēs ģimeni un bērnus.
Tā bezbērnošana ir tāds kā prettrieciens tam, kas ir bijis vēsturiski pieņemts jau gadu simtiem - sievietei jābūt par māti un mājas atmosfēras uzturētāju, bet te pienāk 21. gadsimts un beidzot sieviete var izvēlēties dzemdēt vai nē. Un pēkšņi uzrodās visas tās, kas negrib bērnus, - tādas sievietes ir bijušas visos laikos, vienkārši sabiedrības uzskati tad bija daudz stingrāki un to ģimeni vajadzēja veidot. Bet tagad!? Katrs izvēlas tādu dzīvi, kādu viņš uzskata par kvalitatīvu un nevienam nav tiesību kaut ko pārmest. Domāju, ka šāds modelis būs biežāk sastopams nākotnē. Tas, protams, neizslēdz varbūtību, ka kādreiz šāda sieviete nepārdomās un beigās tiks pie atvases, bet, kamēr cilvēkam tas nav plānos, nevajag bakstīt visu laiku acīs kaut kādus pieņēmumus par nepilnvērtību.
Un es neuzskatu, ka tādēļ es nīstu bērnus, tieši otrādi, man viņi patīk, ļoti interesanti ar viņiem ir jebkurā vecumā. Bet lai es pati diendienā ņemtos ar bērnu - es to nevaru iedomāties. Tas ir par traku - visa tā slimošana, audzināšanas grūtības, ja vēl kaut kāda hiperaktivitāte, tad vispār gals klāt.