Vai jūs varat iedomāties savu dzīvi bez bērniem?

Reitings 10
Reģ: 21.10.2013
Jautājums vairāk domāts tiem, kuriem joprojām bērnus nav, jo citādi, man liekas, atbilde būs acīmredzama. Meitenes, kuram bērnus nav, vai jūs varat iedomāties, ka jūms nekad bērnus arī nebūs?
Vai jūs uzskatāt, ka bērnu audzināšana ir aicinājums un cik labai mammai jūms liekas jūs būsiet? Vienkārši, dažreiz man liekas, ka man vispār nav mātes instinkta... Vai jūms nav bail palikt vienai vecumā? Es atzīšos, kam man ir bail, bet bērnus vienalga negribu...(
29.11.2013 20:53 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
Jā, varu iedomāties. man nav atbilstoši apstākļi un izskatās,ka nebūs. gribās bērnu,bet nav lemts. kamēr nevarēšu visu nodrošināt bērnam tikmēr nebūs.
vispār šķiet muļķīgi,ja rada bērnu ar domu,kad būs ,kas parūpēsies vecumdienās. nevar nekad paredzēt kādas būs attiecības un kādi bērnam būs uzskati. es zinu ģimeni,kurā mamma rūpējas par bērnu,visu nodrošināja , pūlējās ,lai viss būtu labi,taču bērns izauga un vispār dēļ bērna iekļuva parādos un attieksme arī ir tāda nekāda...
29.11.2013 23:26 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
dzīvo vienā dzīvoklī un pat mammai nevar nopirkt ēst,kad naudas maks ir tukš.
29.11.2013 23:27 |

Reitings 1378
Reģ: 24.05.2013
Melns, labāk pasaki, kā ir: "mana reliģiskā nostāja šādu viedokli nepieļauj!"
29.11.2013 23:28 |

10 gadi
Reitings 1582
Reģ: 22.03.2013
Ļoti žēl, ka šobrīd vēl joprojām pastāv tāda suga kā Melns, kas uzskata, ka sieviete ir domāta tikai bērnu radīšanai/audzināšanai un sava viena vienīgā karaļa aptekalēšanai.

Jau noskaidrojām:
1. Būt laimīgai (himna egiosmam, jo pilnīgi izslēdz nepieciešamību kko dot arī citiem :-D)
2. ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
Nu, kam vēl Tu esi domāta?
29.11.2013 23:36 |

10 gadi
Reitings 1582
Pateikt godīgi? Esi redzējis kaut vai Latvijas pašnāvnieku statistiku?

So?
29.11.2013 23:37 |

10 gadi
Reitings 1582
Melns, labāk pasaki, kā ir: "mana reliģiskā nostāja šādu viedokli nepieļauj!"

Par ko šeit ir runa?
29.11.2013 23:40 |

Reitings 1376
Reģ: 22.09.2009
Jā, varu!Domāju,ka man nekad tie nebūs,nav man mātes instinkts.Esmu pārāk egoistiska,negribu bojāt savu figūru un veltīt laiku,naudu vienam sīkam bļaurim.Precēties gan gribu.Nodzīvot skaistu mūžu ar vīru un nodoties karjerai.
29.11.2013 23:42 |

Reitings 1196
Reģ: 28.01.2013
Pareizi, labāk ir darīt tā, kā ''vajag'' un nebūt egoistam :D Lūk tā gan būs vērtīgi nodzīvota dzīve - galvenais nebūt egoistam, par sevi jādomā pēc tam :D Parasti cilvēki tāpat dod citiem, arī ja nav bērnu. Kam vēl kāda ir domāta? Nejau visas sievietes sēž un apcer ''tagad lakoju nagus, esmu laimīga''. Ir sievietes ārstes (dod citiem), zinātnieces (dod citiem), un tādu piemēru ir daudz. Tas, ka izvēlies dzīvot savu dzīvi tā, kā vēlies (protams, lai izbēgtu no ''tad jau visi varētu darīt ko viņi grib'''idiotiskā argumenta - likuma un ētikas normu robežās) ir ok, ja vairāki cilvēki to sāktu saprast, nebūtu tik daudz izdegušu, nelaimīgu, depresīvu cilvēku un tik daudz pašnāvības skaitu. Bet šis ir mans pēdējais komentārs par šo tēmu, jo tā ir pilnīgi neauglīga diskusija.
29.11.2013 23:43 |

Reitings 1378
Par ko šeit ir runa?

Vai tava sirds gadījumā nebija islāmā? Ja ne tā, piedod, atmiņa viļ.

Negribu turpināt nesmuko diskusiju, bet mēle niez- kam tieši tu izdari labu, izņemot sevi, radot pēcnācēju? Kas ir egoisms, pēc tavām domām?
29.11.2013 23:51 |

10 gadi
Reitings 1582
Pareizi, labāk ir darīt tā, kā ''vajag'' un nebūt egoistam Lūk tā gan būs vērtīgi nodzīvota dzīve - galvenais nebūt egoistam, par sevi jādomā pēc tam Parasti cilvēki tāpat dod citiem, arī ja nav bērnu. Kam vēl kāda ir domāta? Nejau visas sievietes sēž un apcer ''tagad lakoju nagus, esmu laimīga''. Ir sievietes ārstes (dod citiem), zinātnieces (dod citiem), un tādu piemēru ir daudz. Tas, ka izvēlies dzīvot savu dzīvi tā, kā vēlies (protams, lai izbēgtu no ''tad jau visi varētu darīt ko viņi grib'''idiotiskā argumenta - likuma un ētikas normu robežās) ir ok, ja vairāki cilvēki to sāktu saprast, nebūtu tik daudz izdegušu, nelaimīgu, depresīvu cilvēku un tik daudz pašnāvības skaitu. Bet šis ir mans pēdējais komentārs par šo tēmu, jo tā ir pilnīgi neauglīga diskusija.

Alfrēds Nobels bija pilnīgi viens visu savu dzīvi. Nelaimīgs. Pēc Tavas argumentācijas iznāk, ka viņš dzīvi ir nodzīvojis bezjēdzīgi, jo vienīgā dzīves jēga ir būt laimīgam. :-D
29.11.2013 23:51 |

10 gadi
Reitings 1582
... un pieņemu, ka arī daudzām no jums vecāki nebija laimīgi. Tad ko - arī teiksiet, ka dzīve nodzīvota bezjēdzīgi? Bet kā ar to, ka ir laidušas pasaulē un izaudzinājušas jūs, godātās egoistes?
29.11.2013 23:53 |

Reitings 472
Reģ: 11.07.2010
Ella, un kāpēc tu domā, ka civilizācijas progresam ir kāda jēga un vērtība? Tikai tik, cik to piešķiram paši.

Un ir tāda skaista frāze "mēs neesam dzimuši, lai būtu laimīgi".
Mūsdienu steiga, pārliecība, ka katrai dienai jābūt pilnai ar priekiem, līksmi un izklaidēm... Un, ja visu laiku nav laimes un svētku sajūtas, cilvēks sāk domāt, ka viņa dzīve ir garlaicīga un drūma. Bieži redzu, ka cilvēki vispār baidās palikt vieni "ar sevi" - nevar bez otrās pusītes, nevar mājās vakaru nosēdēt, jāskrien, jāzvanās...

Katram jau sava jēga. Mana personīgā pieredze pagaidām rāda, ka vissvarīgākais ir (ie)mīlēt sevi un tajā pašā laikā būt to cilvēku, kuri mīl tevi, vērtai. Iemācīties iecietību, saskaņu ar savu dvēseli un ķermeni, dabu! Un nav iespējams pārāk augstu novērtēt "siltumu", ko saņem no ģimenes un citādi tuvajiem cilvēkiem.

Un bērni ir liela svētība un milzīga atbildība, tik "liela" lieta pavisam noteikti nav domāta un vajadzīga visiem.
30.11.2013 00:04 |

Reitings 2797
Reģ: 16.09.2013
Tu vari 100%apgalvot, ka viņš bija nelaimīgs?

Un kam esi domāts tu?
30.11.2013 00:04 |

10 gadi
Reitings 1582
Vai tava sirds gadījumā nebija islāmā? Ja ne tā, piedod, atmiņa viļ.

Negribu turpināt nesmuko diskusiju, bet mēle niez- kam tieši tu izdari labu, izņemot sevi, radot pēcnācēju? Kas ir egoisms, pēc tavām domām?

1. Ja es par kaut ko zinu, vai tas uzreiz nozīmē to, ka tam pieder mana sirds?

Kam es izdaru labu? Esmu šokēts par šādu jautājumu! SAVAM BĒRNAM ES IZDARU LABU! Tāpēc arī virzīju diskusiju šajā virzienā. Kura šodien būtu gatava atteikties no tās dzīves un dzīvības, kuru jums (bieži - dzīvojot paši savu nelaimīgo un ?bezjēdzīgo? dzīvi) ir dāvājuši jūsu vecāki? Nu, bet, ja galvenais ir pašāi būt laimīgai - ceļot, atpūsties un domāt tikai par sevi, tad ko nu es te klaviatūru deldēju? :-D Jūs vispār apjēdzat, ko un cik jūs varat tam mazajam cilvēciņam iedot? Un nevajag viņam visu to fetišu, bez kuriem jūsuprāt neiztikt.
30.11.2013 00:11 |

10 gadi
Reitings 1582
Un kam esi domāts tu?

Man ir neliels uzņēmums un jau pašā sākumā es sapratu, ka nav vērts cīnīties, tērēt nervus, krāt un ieguldīt, ja ................................... nebūs neviena, kam to atstāt. Nožēlojama un bezjēdzīga situācija. Tāpēc man ir 4 bērni un es šajā dzīves posmā esmu domāts tam, lai sagatavotu un izvestu viņus dzīvē.
P.s. Un arī šeit slēpjas laime :-D
30.11.2013 00:18 |

Reitings 2797
Reģ: 16.09.2013
Un pirms bērniem, pēc tam,kad viņi aizies savā pasaulē? Kam tu būsi derīgs?
Iepriekš, pelnīji, lai varētu radīt, tagd, lai izaug. Nu, izaugs bērni, aizies savās ģimenēs... paši elnīs, augs, tad tu paliksi nederīgs nekam, pēc tavas loģikas. Un vēl nedod dievs, nevienam tas tavs uzņēmums nebūs vajadzīgs.
Neesi iedomājies, ka dzīvojot un audzinot bērnus ar šādu domu, tu viņiem uzspied dzīves ceļu un atstāj bez izvēles?
30.11.2013 00:25 |

Reitings 1717
Ja iespēja būs, tad noteikti gribēšu kādu sīci. Bet ne jau tāpēc, lai vecumdienās nebūtu viena. Jo nevar tak laist pasaulē bērnus ar domu, ka vecumdienās tie tevi uzturēs.

Tomēr, ja kādreiz dzīve izvērtīsies tā, ka būšu mamma, tad jālūdz Dievs, lai dod man saprātu saprast, ka visai pārējai pasaulei mans bērns nav centrs, ka ne visus interesē un aizrauj visas detaļas saistībā ar viņu, ka ne visiem ir jābūt par viņu sajūsmā.

Tieši manas domas. :-D
30.11.2013 00:26 |

Reitings 949
Reģ: 15.04.2013
es gribētu bērnus. un vairākus.
un gribētu dzīvot tā, lai varu atļauties domāt par sevi pietiekami daudz, būt ar savu vīrieti pietiekami daudz, piepildīt ambīcijas, ceļot un visu pārējo, kopā ar saviem bērniem. gribu sev apkārt radošu un inteliģentu vidi, to nodot arī bērniem, neierobežojot ne sevi, ne viņus. neko vairāk negribu, trakās danču naktis nepietrūks :D
30.11.2013 00:29 |

10 gadi
Reitings 1725
Reģ: 14.06.2010
Jā, iedomāties varu, bet negribu. Ģimene man ir ļoti svarīga.
30.11.2013 00:34 |

Reitings 381
Reģ: 19.01.2011
Visu mūžu esmu bijusi viena un nevaru iedomāties būt mamma kādam.
30.11.2013 00:48 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits