Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Strīdi

Reitings 1143
Reģ: 06.07.2013
Ir attiecības 2,5g., esam soul-mates, sekss arī nav problēma, ir ļoti daudz pozitīvā piedzīvots kopā, kā arī neskatoties uz to, ka neesam pavisam zaļi gurķi, abiem pirmās nopietnās attiecības.
Bet problēma ir tajā, ka vīrietim ir dusmu problēmas. To mantojis no tēva, kuram dusmu problēmas ir bijušas vēl daudz trakākas (tikai pēc 50g. vecuma pamazām nomierinājies). Viņa vecāki visu laiku ir strīdējušies, savukārt manējie nestrīdējušies, bet tāpat izšķīrušies. Tas nu tā, bet lietas būtība ir tāda, ka viņš katru dienu man par kaut ko aizrāda, jo ātri sadusmojas un parasti par sīkumiem. Tad es pa daudz traukus lietoju un tos smērēju, tad atkal aizkarus sakārtoju tā, ka kaķim grūti tikt uz palodzes, tad logu ne līdz galam aiztaisu, vai riteņus par tuvu aizkariem pielieku un tie tos smērē, par maz ūdens uzvāru lai pietiktu divām kakao krūzēm utt. un utt. un utt. un utt. un utt. un utt. KATRU DIENU!!! Jāatzīst, ka manai mammai, kura ir īsta pedante, arī piemita līdzīgs netikums, visu pusaudžu vecumu pārdzīvoju par to, bet tas bija sīīīīkums salīdzinājuma ar tiem pārmetumu kvantumiem, kurus iegūstu no savas otras puses. Saprotu arī es, ka vaina varbūt daļēji manī, jo es tiešām esmu neveikla, vai aizmāršīga, vismaz tad kad mani programmē, ka tāda esmu. Jo kolīdz draugs iesaistās lietā, ko es sadzīviski daru, tā man tiešām viss jūk, jo kaut vai tas, ka blakus stāv un skatās man rada stresu, jo es zinu cik nožēlojamas domas par mani viņš domā. Pie tam draugs man ir diezgan nekārtīgs, dzīvoklī ja kāds vispār kārto tad tā esmu tikai es. bet tāpat sadzīvē ir tā, ka es VISPĀR viņam nepiesienos, kaut gan arī daudz tādu lietu, bet viņš PIESIENAS visu laiku. Ir bijušas bezvērtīgas atvainošanās, muldēšanas, ka kaut kas mainīsies, bet NEKAS nav mainījies. Šobrīd viņam karjera 1. vietā, to es daļēji vēl varu saprast, jo arī viņš ir tāds, kas nespēj divām dzīves sfērām intensīvi pievērsties vienlaikus, bet vismaz nebūtu tā manis zāģēšana. Īsāk sakot, KO lai es daru? Strīdi ar draugu ir daudz un vienmēr par sīkumiem. Apnicis apvainoties un nerunāt. Apnicis lasīt viņa atvainošanos, kuras bijušas tik sasoditi daudz. Bet kā lai es risinu šo samilzušo sīkumu-problēmu??? Tas reāli ir neciešami, iespējams, draugs nemāk veidot attiecības bez strīdiem, bet tas, ka viņš to nemāk - vai man ir jāciešs? Kā lai es rīkojos? Man nav tik izcili nervi, lai ļautu tos dragāt, vienlaikus neuzskatu, ka tas ir iemesls šķirties, jo attiecībās ir arī daudz kas labs un vērtīgs.

P.s. lūdzu piedot, ka tik gari. un lūdzu nerakstiet man kritiku, jo šis man ir patiesi sāpīgs jautājums. Varbūt kādai ir līdzīgi?
29.11.2013 10:54 |

Reitings 1143
HELP!!!
29.11.2013 10:55 |

Reitings 1951
Reģ: 17.03.2009
Saki ko gribi, bet nu nevar būt divi cilvēki dvēseļu radinieku, ja viens otru nepārtraukti zāģē!

Man vispār patīk mierīga dzīve un mājās gribu justies brīvi un nepiespiesti, tāpēc es vienkārši neizturētu, ja mani visu laiku šitā bakstītu par sīkumiem. Un pat ja tu esi neveikla vai nekārtīga viņam tas būtu jāpieņem, nevis visu laiku jābaksta tevi.
29.11.2013 11:01 |

Reitings 264
Reģ: 13.02.2009
es saprotu ļoti labi, arī mans draugs ir kritizētājs un citreiz kritika ir bļaujoša tonī un ar roku mētāšanu pa gaisu!!!!

pirmajās reizēs neko nesaprotu, kas notiek un vienkārsi kā iemieta stāvēju un likās, ka tās ir attiecību beigas, ja tas ir tas, ko viņš par mani domā!

laiks pagāja un es pielāgojos, atradu atslēgu uz viņa dusmām- sāku bļaut pretī par to pašu tādā tonī vai par to, ak viņš mani kriztizē vai bļauj uz mani, tas viņu pastulbināja un viņš pārstāja, tad varējām turpināt mierīgi runāt un es soli pa solim jautāju, lai man izskaidro, kas pei vainas. tad paskaidroju kāpēc tā darīju un viņš saprot, ka ir divas puses un nomierinās.

tagad pietiek ar vienu uzbļāvienu, akd viņš ir dusmīgs vai vienkārši pateikt stingrā, dusmīgā tonī- ''tagad atkal tu gribi uz mani bļaut/kritizēt??'' ar to viņam pietiek, lai saprastu, ak netā izrunā lietas un mēs sākam smieties un viņš ar smiekliem un maza bērna balstiņu, žēlojoties var pastāstīt, kas viņam liekas, ka daru nepareizi.

un vēl palīdz no aizrādījumiem, ko esi apguvusi un vairs tā nedari, atgādināt viņam- redzi, es saklāju gultu kā tu gribi, redzi noliku traukus kā tev patīk utt.

vai mana metode ir pareizā, nezinu, bet ir daudz vieglāk sadzīvot, kā pusi no dzīves nebūt omā un avainoties.
29.11.2013 11:03 |

Reitings 264
p.s. par klātbūtni tas pats, viņš mani arī streso- bet man atslēga, ka es viņam tā arī saku, lai tinas pro,, ak viņš mani streso un es visu šķērsām daru, ja nekalusa, tad iedodu un saki, lai dara pats, ka ar viņa nosodoši vērtējošo skatienu negribu darīt neko un sevi lieki stresot.
29.11.2013 11:05 |

Reitings 1143
Cubiana, nu vot, ar tādu cilvēku kā tu es gribētu būt kopā, žēl, ka neesi vīrietis :D
Es arī esmu mierīga, gribu justies brīvi, ļauju tā justies otram un zāģēšanu grūti paciest. Es arī uzskatu, ka otru ir jāpieņem un pati to pa lielam daru.
Jā, var jau būt, ka man ir ilūzija, ka esam dvēseļu radinieki. Bet ko lai tagad dara?
Viennozīmīgi, mīlam mēs viens otru, to gan nevar apstrīdēt.

Šķirties, jo baksta, ka ne tā krūzi esi izmazgājis ir normāli, tavuprāt?
Vēl papildus stress - visi mūs uzskata par ideālo pāri. Mūsu vecāki sapņo par mūsu kāzām un pat mana normālā, mūsdienīgā māte vislaik par kāzām ir sākusi runāt un ļoti pārdzīvo ja es kādreiz pasaku, ka strīdamies. Un tas nekas, ka man ir tikai 23, jo visi domā, ka starp mums viss ir ļoti skaisti.
29.11.2013 11:05 |

Reitings 1244
Reģ: 09.11.2012
man ir viss tieši tas pats-ceru ka ar laiku pāries :D esmu pēc dabas ļoti mierīga,bet kad sakrājas visi viņa pārmetumi-tad es kad atveru savu muti-viņam lielas acis un nespēj mani vairs savaldīt,lido pilnīgi viss! :D un tā mēs dzīvojam jau dažus gadus :D
29.11.2013 11:07 |

Reitings 1143
Pasaule, esmu no sirds priecīga par tevi, ka esi atradusi kādas metodes.
Es daru tieši tāpat kā tu - nu jau kliedzu pretī "Atkal mani kritizēsi?!" utt., bet tas nepalīdz, tikai ātrāk nonākam pie nerunāšanas un strīda.
Kā arī jā, katreiz saku - redzi, aizkari ir vietā, redzi, es elektrību lieki netērēju, redzi es traukus noslaucīju pirms ieliku utt. BET ŠĪS LIETAS NEKO NEMAINA.
Manējam vienīgā dusmu problēma iezīme kas nepiemīt, ir roku pacelšana. No tās gan nav man bail. Bet pārējais piemīt.

p.s. pati kulminācija bija kad 5 gadus vecai pannai pamanīja, ka esot švīkas iekšā. Protams, ka viņš uzskatīja, ka es biju tā, kas pannu sašvīkāja, jo es esmu vnk briesmonis utt.
Man tajā laikā bija ļoti švaka materiālā situācija, bet lai no tās situācijas tiktu vaļā, es ziedoju 22ls jaunas pannas iegādei. Jo tas ir TIK BRIESMĪGI.
29.11.2013 11:10 |

Reitings 1143
KISS - cik bieži un par ko tad viņš tev pārmet? Arī neesi ievērojusi, ka ir kaut kādas metodes ko tu dari, kas mazina viņa kritiku?

Bļin, es gribu draudzeni - bēdu biedreni, jo dažreiz liekas, ka es vienkārši neizturēšu šos kritikas kalnus. Mums ir tā - viss var būt ideāli un tad pēkšņi atkal - drēbes ne tur noliktas, krūze uz galda malas utt. un neskatoties uz to, ka ESMU VIENĪGĀ KAS MĀJU VISPĀR KĀRTO. Parasti taču cilvēks, kurš nekārto arī otru nemoka, bet te tā nav.
29.11.2013 11:12 |

Reitings 1143
Esmu mierīga un saticīga, bet nu jau viņš manu raksturu pabojā. Pat kaķi viņš padara nervozāku, uz agresiju tendētāku.

Bet reāli - ko man šajā nedēļas nogalē darīt? viņš būs pa mājām kā parasti un man tad atliek bēgt, lai nebūtu klāt. Un šovakar mani plāni tika atcelti, tātad, būs jāpavada laiks kopā.
29.11.2013 11:14 |

Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
Man trūkst vārdu Meitene, mīļā, nu nav tās normālas attiecības. Jā, kādreiz mēs visi esam neomā un pakašķējamies par sīkumiem, bet tas, ko raksti Tu, ir briesmīgi. Tā jau var iedzīvoties neirozē.

jo es zinu cik nožēlojamas domas par mani viņš domā.

Ja Tu patiesi tā dpmā, kā jūs varat būt kopā?

Un, jā, ar mīlestību vien nepietiek. Bez mīlestības var dzīvot, bez cieņas - nevar. Un Tavs vīrietis Tevi neciena.
29.11.2013 11:16 |

Reitings 264
nē, nav man roku palaiša no viņa puses, tiešā nozīmē, bet pirmajās reizēs bija pārsteigums, jo viņš dusmās kustās ļoti ātri, runā ļoti ātri un svaida, vai kārto ar spēkyu, līdz ar to ir sajūta, ka rokas iet pa gaisu un divu metru rādiusā netuvojos.

bet man viņš pats saprot, ka tas nav normāli. esam par to runājuši un esmu teikusi, tas nav normāli, jāmācās kontrolēt.
vēl ir strarpība, vai tikai ar tevi tā atļaujas un mājās vai ar visiem un jebkur? man tas tikaia r mani un mājās, līdz ar to izrunājām, ka nav tas ok, jo jūtos kā tās kājslauķis , kam viņš visu var izgāzt, bet cieitm viss ir ok un viņš var savaldīties, teicu, ja var ciem, lai kontrolē arī pret mani.

tā kliegšana pretī ir ļoti indviduāli, manam der, jo viņš tā kā tāds suns- koncentrējie uz savām dusmām un neko neredz apkārt, ja no tā stāvokļa dabīu ārā, tad var runāt.
ja tavam, kliegšan pretī uzsit vēl lielāku asini, tad nevajag, tieši otrādi, pagrieizes un ej no istabas ārā. kad paras, kas ir, saki, ka neesi pelnījusi tādu attieksmi un netaisies to pieņemt, lai pats tiek galā ar savām dusmā, tu dalīsi mirkļus kopā, kas dod kādu ieguldījumu abiem.
un, ja viņš saka, ka tās kritikas ir tik svarīgas, tad, saki, lai iesniedz rakstiskā veidā, tas palīdz, jo rakstot, ir laiks padomāt, pārlasīt un saprast, ak nav vērts, tas dod laiku nomierināties. kad risinājām savus strīdus, ar vēstulēm bij daudz labnāk, lieku nesarunā un vienmēr ir atsauce.
29.11.2013 11:21 |

Reitings 1244
Reģ: 09.11.2012
Mums ir tā - viss var būt ideāli un tad pēkšņi atkal - drēbes ne tur noliktas, krūze uz galda malas utt.
-tieši tāpat...
vel tāpat nododu atskaites-REDZI to un to esmu izdarijusi :D bet tik un tā vienmēr atradīs kur piesieties :D
29.11.2013 11:24 |

Reitings 1143
Anny - nožēlojamas domas viņš domā par mani TIKAI par to kā es tjipa pret mantām izturos, aizmāršības ziņā utt.
Visādā citādā ziņā viņš nevienu sliktu domu par mani nedomā.
Es zinu, ka emocijās visu briesmīgi uzrakstīju. Bet nu jau arī saprotu, ka problēma ir gana nopietna.
29.11.2013 11:24 |

Reitings 1143
p.s. man ir doma, ka varbūt viņam šo diskusiju vajag izlasīt?
29.11.2013 11:25 |

Reitings 1143
Manējais arī saprot, ka viņam ir šādas problēmas. Un tāds ir arī tikai pret mani mājās.
29.11.2013 11:26 |

Reitings 13628
Kasīšanās par sīkumiem ir lielāka problēma nekā strīdi par nopietniem jautājumiem. Nopietnās problēmas cilvēki risina, bet šie sadzīviskie strīdi ir mūsu ikdiena.

Vai Tu gribi tā dzīvot visu dzīvi? Jo es domāju, ka kopumā cilvēki nemainās. Sevišķi, ja viņš ir audzis tādā ģimenē, kur tā bija ikdiena. Viņš uzskata to par normu.
29.11.2013 11:27 |

Reitings 1143
Anny, bet vai tad visās attiecības nav problēmas? Nav viss melns un balts.
Bet atbilde - nē, negribu lai visu dzīvi mani baksta par sīkumiem. Gribu lai mani ciena.
29.11.2013 11:29 |

Reitings 1681
Reģ: 01.09.2012
Šķirties, jo baksta, ka ne tā krūzi esi izmazgājis ir normāli, tavuprāt? 

man liekas nenormaali ka baksta par tadiem sikumiem un bojaa tev nervus, uztur tevi stresaa un rada maajaas negatiivu gaisotni. Man tas liekas nenormaali. Un jaa, es domaaju ka td cilvekiem IR jashkjiras, jo ir aciimredzama raksturu un temperamenta nesaskanja. Mums nevienmeer jabut kopa ar visiem kuri mums patiik.
29.11.2013 11:33 |

Reitings 264
bet jūs runājat par šo, jo noteikti vajag teikt viņa, ka tā viņa kasīšanās un dusmas nav tas ko tu gribi savā dzīvē visu atlikušo dzīvi, pat ne n;akom dienu vai mēnešus, līdz ar to, lai piedomā un kontrolē, tu vari palīdžet, bet viānm ir jāiegulda, lai maniītos.

mēs izdomājām arī atslēgas vārdus- kad ir riktīgas dumsas, tad ir kāds vārds, par ko esat vienojušies pirms tam, un pēc tā pateikšanas, viss, vairs nedrīkt neko tiekt un ir jānomieirnās, vislābk, katrs aiziet kaut kur un atnāk atpkaaļ un par to vairs nerunā.

mums palīdzēja, tas ir kā noraut pa bremzēm, pēc tā pteikšanas, strīds ir beidzies un viss vairs nekad netiek pieminēts, ne strīda objekts.
29.11.2013 11:34 |

Reitings 13628
Protams, ka ir. Visiem gadās problēmas.

Ja Tev liekas, ka Tu ik mirkli vari sadzīvot ar šo situāciju, tad viss kārtībā. Bet tā nav, jo ir tapusi šī diskusija + tu praktiski nevēlies iet mājās, jo zini, ka atkla kaut kas nebūs labi. Kas tās vairs par attiecībām, ja vairs negribas pavadīt laiku kopā?
29.11.2013 11:34 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)