Maksima cietušo kompensācijas

10 gadi
Reitings 704
Reģ: 31.03.2012
Nu jau sāksies pirmie tiesu darbi, kā nupat dzirdēju ziņās. Pieprasa 100 milj.latu un viens no vainiigajiem no kā pieprasa ir valsts. Es protams neko sliktu negribu teikt, es pati jutu līdz un ar mīļajiem zidoju naudiņu. Bet man šis jau sāk cūciski izskatīties, atvainojos, bet kas to tagad segs ja ne mēs ar savu nodokļu naudu, mēs cilvēki kas ziedoja un ja tā turpināsies valstī bezmazvai krīze 2 būs. Tie cilvēki miljonāri, bet mees no taa ciesham, nekaa nebuutu zheel, bet taa nagla, skita.
ATVAINOJOS, NEGRIBU AIZSKART BET UZKĀPA UZ NERVA.

Atvainojos , garumziimes chakareejas.
28.11.2013 20:15 |

Reitings 874
Reģ: 29.01.2009
Manuprāt, šiem cilvēkiem ir vienalga, cik lielas summas viņi "dabūs", vai kādas viņu vietā izcīnīs advokāti, kuri šīs lietas ir apņemušies veikt bez maksas, viņiem tiešām ir vienalga, jo tas viņu mīļos un tuvos neatgriezīs!
Man nav nekas pretī, kā tika minēts presē, ka šo kompensāciju piedzīs no diviem būvniekiem un maximas, kā arī no Rīgas domes, jo, ja piedzen, tad piedzen no VISIEM atbildīgajiem.
Jā, arī rd ir vainīgie, jo ne jau bez viņu atļaujām tur uzcēla un ļāva darboties ēkai, kura vnk stulbi sabruka, aiznesot pussimtu cilvēku dzīvības. Ļoti žēl, ka ir jānotiek šādai traģēdijai, lai kaut ko mainītu būvniecības biznesā, kas ir viena liela naudas upe, kur visu taisa nevis pareizi, bet pēc tā, cik katram samaksā, samaksāji vairāk par kādu atļauju, ieliec iekšā sliktāku materiālu, jo kopējo izmaksu tāmē taču ir jāiekļaujas!
Neviens taču jums tagad neatņems JŪSU nodokļus, ja esat viņus nomaksājuši, tad jums viņi pienāksies atpakaļ sociālo garantiju veidā, ne mazāk un ne vairāk, kā to paredz likums! Neviens taču neprasa tagad no sabiedrības, lai viņi atsakās no saviem samaksātajiem nodokļiem.

Par to, ka pietiek viņiem raust, ka izsāpēs, pāries utt - muļķības, tās ir sāpes, kuras nepāriet, ne pēc gada, ne pēc 10. To nevar izsāpēt.

Un vissmieklīgākais visā šajā situācija ir gan valsts atpirkšanās no cietušajiem un bojāgājušo ģimenēm, cerībā, ka tās saņems savus 5-10 tūkstošus, un liksies mierā, gan arī, pat ne gan arī, bet vēl smieklīgākas ir prēmijas ir ugunsdzēsējiem, atvainojiet, bet tā ir ņirgāšanās par cilvēkiem!
29.11.2013 15:26 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Ja viņi mirtu uz ielas viņi nesaņemtu neko. Absolūti. Smieklīgs ir apgalvojums, ka valsts jau nav devusi gana.
29.11.2013 15:31 |

Reitings 874
Es neteicu, ka valsts nav devusi gana - valsts neko mums nedod un nav devusi pretī par mūsu samaksātajiem nodokļiem, tikai visus pārējos nodokļus piepacēluši!

Tāpēc, ja kāds tagad no viņiem var pieprasīt atbildību - gan morālo, gan materiālo - uz priekšu!

Man nav žēl ne santīma, ko tie cilvēki saņems!
29.11.2013 15:43 |

10 gadi
Reitings 3922
Tātad, pietiek jau ar to ko iedeva. Jo tad kad piedzīs šo likumīgo naudu, būs ārpus kārtas jāgroza budžets - kā Tu domā, kas no tā cietīs? Nedomāju, ka kāds no deputātiem atteiksies no savām algām un dienesta mašīnām... Kā Tu nesaproti? Ja viņiem piegriež algas un no tā ietur prasīto summu - man ir vienalga; ja pieprasa no kompānijām - man ir vel vairāk vienalga. Bet, ja piedzen no valsts - tad par to maksā gan Tu, gan es. Es drīkstu zināt - kādēļ man būtu jāpieļauj, ka pensionāriem noņems plānotos pensiju pielikumus, tādēļ, lai mirušo radinieki rastu mierinājumu savam naidam un dusmām mantiskā veidā, domājot - lūk, kā mēs iegriezām tai valstij? Neviens santīms no zila gaisa nerodas. Tas kaut kam tiks piešķirts kaut kam noņemot un no tā necietīs Domes deputāti, bet pašvaldības iedzīvotāji...
29.11.2013 15:49 |

Reitings 874
Labi, paliec pie savām domām, es palikšu pie savējām!
Nesatraucies, neviens no tevis naudu neņems, kā maksāji nodokļus, tā arī maksāsi un atpakaļ saņemsi to pašu, ko visu laiku esi saņēmusi, kas tev kā nodokļu maksātājam pienākas!
Nedod dievs, bet gribētu zināt, kādu dziesmu dziedātu, ja tu tu būtu mazliet savādākā situācijā nekā esi tagad.
Bet kopumā tu man tagad sāc atgādināt tādu pašu mantrausīgu deputātu, bļaujot, ka tik kaut ko nenoņem no tevis. Visu laiku ir izdomājuši kā un ko noņemt, arī tad, kad nebija šāda ārkārtas situācija!
29.11.2013 15:57 |

10 gadi
Reitings 3922
Izlasi vēlreiz, lūdzu.
Un, ja es būtu starp traģēdijā skartajiem - tici man, mans viedoklis būtu tāds pats. Racionālu apsvērumu dēļ.
29.11.2013 16:03 |

Reitings 874
stellaglmr - to tu saki tikai tagad... nekad nevari zināt, kā būtu, ja būtu!
29.11.2013 16:09 |

10 gadi
Reitings 3922
Lūk, ir reizes, kad var.
29.11.2013 16:10 |

10 gadi
Reitings 4446
Reģ: 02.01.2011
Missssss- izskatās, ka tev pašai kāds labums no šī visa atlēks, ja jau tu tik dedzīgi te strīdies :D
29.11.2013 16:13 |

Reitings 874
bezkaunīgi_jauna - lūk šis bija bezjēdzīgākais komentārs! Lai tev mierīgāks piektdienas vakars - nē, neatleks, paldies dievam, neviens no manas ģimenes, draugiem, radiem, paziņām šajā nelaimē nav cietis!
29.11.2013 16:16 |

10 gadi
Reitings 2083
Reģ: 01.08.2012
Es atļaušos atgādināt par Talsu traģēdiju:
vēl aizvien - padsmit gadus pēc traģēdijas vecāki no jauna pieprasa tūkstošus - kad nolietojas mašīna, taču vajag naudu jaunai.
bet pusi no vecākiem vajadzēja iesedināt cietumā, jo daudzi savus bērnus stūma iekšā tajā pacēlājā, ka pa otru pusi starp restēm citu bērnu izspieda laukā.
29.11.2013 16:30 |

10 gadi
Reitings 704
Ar Misss gluzhi vienkaarshi nav jeegas striideeties, jo cilveeks aciimredzami daudzko nesaprot par valsts budzhetu un tamliidziigaam lietaam. Paskaties uz to "out of the box". Katru dienu miljoniem cilveeku zaudee vecaakus, beernus utt. ap shiem cilveekiem tagad nebuutu jaagriezhaas visu cilveeku dziiveem, domaajot vai man no taa kautko nogrieziis vai nee, cik vareeju atljauties jau noziedoju, viss.
29.11.2013 17:00 |

Reitings 5075
Reģ: 19.04.2013
Liekules. Kad nelaime notika, daudzas ta pardzivoja, stastija cik daudz asarinas noleja, cik zel utt. Pat menesis nepagaja, a jus te sediet un daliet cik kuram pienakas. Problema ir nevis taja, ka sie tragedijas upuri sanem tik un tik naudas, bet citi redz ne, bet gan valsti, kura izmaksa sis kompensacijas. Versieties ar savam idejam tiem, kuri izdomaja sadus likumus.

Slikti pasam no sevis nav?! ( variet neatbildet)
29.11.2013 17:09 |

10 gadi
Reitings 704
nee nav, ko man veel varbuut visus savus iipashumus atdot, un 10 gadus seerot liidzi, atvaino bet cilveekiem jaanoruudaas un nevar paardziivot par katru nabaga dveeseliiti, jau pietiek!
29.11.2013 17:15 |

Reitings 5075
Reģ: 19.04.2013
Savus iedomatos ipasumus paturi sev. Serot 10 gadus nevajag, bet cienu izradit gan vajadzetu.
29.11.2013 17:17 |

10 gadi
Reitings 704
Un ciena tavupraat ir pa taisno no beereem uz tiesu skriet?Prasiit no valsts, t.. cilveekiem?
+ko Tu vispaar zini par maniem iipashumiem?
29.11.2013 17:25 |

10 gadi
Reitings 2083
esmu par kompensācijām, bet visiem vienādām, godīgi sadalītām, lai nodrosinātu atņemtos dzīves apstākļus (apgādniekus) un izglītības iespējas nākotnē, bet ne simtu tūkstošu apmērā.
Es pārdzīvoju, jutu līdzi, bet neziedoju, jo mans lats vai pieci siem cilvēkiem neatgriezīs tādas dzīves kā bija pirms tam, uzskatu, ka nauda šobrīd viņu dzīvēs nav vērtība, es uzskatu, ka citiem šī nauda ir vajadzīgāka. Valsts kompensācijas iztikšanai, apmaksātas ārstēšanās un rehabilitācijas, bet kādēļ sabiedrības nauda? Kam viņa domāta?
Tā vietā ieraudzīju, ka māmiņa, kurai ir 3 bērni, dzīvo vienistabas dzīvoklītī un mazākais bēbītis slims, nav par ko pirkt speciālās pārtikas un ārstēties - http://www.diena.lv/reklamraksti/mazajam-robertam-steidzami-nepieciesama-mediciniska-partika-14034325
šādiem slimiem bērniem vai dzīvniekiem ziedoju nedomājot, jo viņiem IESPĒJU NAV.
Skatoties, kā summa cietušajiem pieaauga līdz 350 tūkstošiem, es nodomāju, kam nez būtu jānotiek, lai Labestības dienā šādu summu savāktu.
29.11.2013 17:29 |

10 gadi
Reitings 2083
+ gribētu piebilst, ka zinu, ka valsts nauda ir sabiedrības nauda, bet ja neaizies sī nauda kompensācijs, aizies citur, tās likteni mēs neietekmējam, tāpēc es par sabiedrības naudu saucu tos ziedojumus simtos tūkstošos.
29.11.2013 17:31 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Jaunas un jau tik nenovīdīgas!

Daudziem cilvēkiem ir izpostīts viss, kas vien varēja tikt izpostīts un šī rēta nesadzīs nekad, dzīve nekad nebūs tād kā iepriekš! Man jautājums tām, kuras jau saskaitīja naudu - jūs būtu ar mieru ziedot savu vai radinieku dzīvības, lai tiktu pie piķa, kā jūs te skandināt?

Un nevajag salīdzināt, ka, vot, gāja bojā avārijā, tad neko, a šeit - re, visi būs bagāti - ir vienkārši brīži, kad ir savas indīgās mēlēs jāiekož un jāpaklusē.
29.11.2013 19:07 |

Reitings 874
+++ Becky, mi amor!

Niftygirl, es ļoti labi zinu, kā veidojas budžets, kur ka tiek nemta nauda!

Šeit vnk runāju par cilvēcisko aspektu un tas ir normāli, ja Valsts var atļauties nemt kukuļus un atļaut sabūvēt ēkas, kas pēc divu gadu ekspluatācijas sabrūk, nogalinot 54 cilvēkus, tad lai arī valsts atbild.
Un neviens cietušais neprasa šo naudu, viņu vietā strādā brīvprātīgie advokāti, kuri veicot šo darbu arī ir ieguvuši informāciju, ka diezgan daudzi no cietušo ģimenēm tiek iespaidoti (mirāli), lai viņi neiet, lai neceļ prasības utt., tapēc esmu PAR lai iet un prasa, jo laikam tiešām "gudrās", "atbildīgās" galvas sapratīs, kā tas ir, kad no viņiem kko izspiež!
29.11.2013 19:51 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (4)