Maksima cietušo kompensācijas

10 gadi
Reitings 704
Reģ: 31.03.2012
Nu jau sāksies pirmie tiesu darbi, kā nupat dzirdēju ziņās. Pieprasa 100 milj.latu un viens no vainiigajiem no kā pieprasa ir valsts. Es protams neko sliktu negribu teikt, es pati jutu līdz un ar mīļajiem zidoju naudiņu. Bet man šis jau sāk cūciski izskatīties, atvainojos, bet kas to tagad segs ja ne mēs ar savu nodokļu naudu, mēs cilvēki kas ziedoja un ja tā turpināsies valstī bezmazvai krīze 2 būs. Tie cilvēki miljonāri, bet mees no taa ciesham, nekaa nebuutu zheel, bet taa nagla, skita.
ATVAINOJOS, NEGRIBU AIZSKART BET UZKĀPA UZ NERVA.

Atvainojos , garumziimes chakareejas.
28.11.2013 20:15 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Maxima, cik zinu, šiem bērniem līdz pilngadībai maksās 500ls mēnesī? Cik pelni Tu? Cik iekrāsies līdz šiem 18 gadiem? Ja abi vecāki gājuši bojā, tad viņiem arī pienāksies šīs kompensācijas. Plus, mantojums vai tā daļa - nekustamā īpašuma izteiksmē. Tāpat, līdz 18 gadu vecumam vai 25 gadu vecumam, ja mācīsies PLK viņiem izmaksās mirušā vai mirušo vecāku pensijas apmēru katru mēnesi Viņiem šobrīd ir iespējams, lielākais nodrošinājums nākotnei. Un šis nodrošinājums, manuprāt, ir vienkārši gana.

Turpināsies grūti? Emocionāli jā, bet finansiāli noteikti nē. Kādēļ, lai viņiem visa kā no valsts pienāktos tik daudz? Paskaidrojiet man kāds? Man nav žēl, bet tad, lai vēršas pie lielajam kompānijām, nevis ja neizdosies no viņiem izspiest ķeras klāt tai naudai, kura ir paredzēta vēl dzīvajiem.

Tie, kuri nevarēs atrast labi algotu darbu - nu, ko - žēl, protams. Bet viņi tādi nav vienīgie uz planētas. Invalīdiem arī ir ikmēneša invaliditātes pensijas.

Nē, šobrīd es neizjūtu to kā tiek vairota mana labklājība no sociālā budžeta, bet tieši tādēļ es negribu, lai to pašu kas ir apcērp, jo Neparedzētie izdevumi arī nav bezizmēra. Ja tiesāsies Eiropas tiesā, pastāv iespēja uzvarēt. Un ko tad? Tad mēs jutīsim kārtejo kritumu. Atkal uz visādu pabalstu rēķina un nodokļu celšanām.

Tik finansiāli liela rocība kā tagad būš šo cietušo ģimenēm viņiem pat sapnī nav rādījusies - vismaz lielākajai daļai noteikti - es uzskatu, ka pietiek vainot valsti un lai neaiztiek manis maksātos nodokļus.
28.11.2013 20:49 |

10 gadi
Reitings 704
Reģ: 31.03.2012
Peliite - atvaio, bet kaada tur vairs civeeka dziiviibas neizveerteeshana, ja cilveeks veel nav kaartiigi abglabaats un jau prasa miljonus latu, un neiet runa, ka vinji nevareetu prasiit, teiksim no firmaam, bet nejau no cilveekiem, valsts, kas jau taa ir tik daudz devushi, tieshaam kaa spljaaviens sejaa.
28.11.2013 20:50 |

Reitings 537
Reģ: 07.07.2011
Pati gribēju veidot diskusiju par šo tēmu. Tieši ar savējiem runājām, ka, jā, protams, žēl cietušo un tuvinieku, nauda bojā gājušo neatgriezīs. BET, valsts viņiem piešķir kompensācijas + apmaksātas bēres, rehabilitācijas, ārstēšanās bez maksas + pāris tūkstoši. Vai nu kāds nopirks mašīnu un, tajā braucot, atcerēsies traģēdiju, cits varbūt aiz skumjām nodzersies. Par ko tā nauda? Cilvēki tik daudz saziedoja vēl, plus labdarības koncerts. Nav žēl man tās naudas, BET, kāpēc valsts tāpat vien nevar iedot naudu slimajiem bērniem, atbalstīt sportistus, kuri brauc uz olimpiādēm, pacelt algas kaut vai tiem pašiem ugundzēsējiem? Ja citās valstis par katru katastrofu šitā mētātos, tad jau sen būtu bankrotējušas. Man būs kauns, ja Mazajām Sirsniņām tiks mazāk naudiņas. Šitas viss izskatās pēc lielas vainas izpirkšanas, jo šaubos, ka kāda firma tāpat vien noziedos kādā no labdarbības akcijām, kā tas tika izdarīts šajā gadījumā.
28.11.2013 21:04 |

Reitings 1446
Reģ: 20.12.2011
Maxima, cik zinu, šiem bērniem līdz pilngadībai maksās 500ls mēnesī? Tāpat, līdz 18 gadu vecumam vai 25 gadu vecumam, ja mācīsies PLK viņiem izmaksās mirušā vai mirušo vecāku pensijas apmēru katru mēnesi Viņiem šobrīd ir iespējams, lielākais nodrošinājums nākotnei. Un šis nodrošinājums, manuprāt, ir vienkārši gana.

+
28.11.2013 21:10 |

Reitings 1681
Reģ: 01.09.2012
Man liekas pretiiga juusu attieksme. Kompensaaciju noziime ir nevis nauda, bet sods vainiigajiem - ar lieliem sodiem panaak, ka vainiigie saprot, ka ir sekas vinju patvaljai. Un valsts IR daljeji vainiiga, jo izformeeja galveno buuvju uzraudziibas inspekciju, pieljaava korupciju, birokraatisko virspuseeju uzraudziibu. Un neaizmirstiet, ka 23 beerni ir zaudeejushi vecaakus, 3 beerni abus vecaakus. Un kaut kaadi 10 000 pat tuvu nekompensee vecaaka nenopelniito beerna labklaajiibai. Shiem beerniem nebuus kas maksaas par studijaam, kas paliidzees ar dziivesvietu, kas nodroshinaas paliidziibu. Ceru, ka novilks peedeejas bikses visiem iesaistiitajiem.
28.11.2013 21:13 |

Reitings 8407
Reģ: 29.01.2009
1) nesaprotu kā var prasīt no kaut kā naudu, ja tā vaina nav pierādīta - gribētos zināt kā tas tiks pamatots..

2) tas advokāts, kas iesniedza šo prasību ir jau sodu dabūjis, ka pārāk savu muti virina un reklamējas - tā grauj advokātu reputāciju - konkrēti tas zīmulis tracina.

3) LV tiesu praksē tādu summu ko prasa nekad nedabūs, tāpēc prasa daudz vairāk, labi, ka no 10-100000 dabūs.
28.11.2013 21:17 |

Reitings 4183
Reģ: 06.05.2012
ella, ja nemaldos, tad studijas ir bezmaksas, ja uzrāda vecāka miršanas apliecību.
slimi lasīt par to, kā visi glābj savu dibenu, par to, ka tiek dalīta nauda, par to, kā saeimā dala krēslus, par to, ka citi veikalu tīkli aiz laimes sit plaukstas, ka bizness plaukst. slimi brīdī, kad izdzisušas 54 (55!) dzīvības.
28.11.2013 21:20 |

Reitings 5075
Reģ: 19.04.2013
Nu sis temats nav diskusija verts. Cilveki ir pazaudejusi sev dargus cilvekus ( sievas, virus, meitas, bernus utt.), citi atkal palikusi par invalidiem. Nu ka var skaitit to, cik naudas vini sanems.
28.11.2013 21:22 |

Reitings 2080
Reģ: 05.11.2012
es ar par so domaju, kapec tikai maximas bojagajuso tuviniekiem maksa kkadas kompensacijas, vac ziedojumus, kapec tuvinieks neko nesam piem., tad ja cilveks miris autoavarija kur kads dzerajsoferis ietriecas auto, tad vienigais ko sanem ir slimnicas rekins, beru rekins un sirdsapes!
uzskatu ja maksa tad jamaksa visiem vienadi, nevis tikai tad ja tas ir izkladzinats pa visu eiropu!
un vispar ta aizdomajos, ja es ietu pa ielu un man lasteka uz galvas uzkristu vai mans berns sanemtu katru menesi 500ls? neko vins nesanemtu :@
28.11.2013 21:25 |

Reitings 1283
Reģ: 02.09.2012
Man liekas, ka daudzas ir piemirsušas, ka šajā traģēdijā ir ne vien mirušie, bet arī smagi cietušie. Cilvēki ir palikuši bez kājām, bez rokām, ar lauztiem mugurkauliem. Par kādu tad naudu viņiem dzīvot? Jārēķinās, ka daļa no viņiem ir bezdarbnieki uz mūžu. Nav arī garantēts, ka Maxima vai Re&Re izmaksās kompensācijas pilnā apmērā.
28.11.2013 21:27 |

Reitings 1681
Domaaju ka summa buus meerama milionos.

un vsp taas kuras suudzaas ka prasa taadu naudu - juus jau neesat labaakas par to pashu re&re un Maximu. Identiski - mees jau neesam vainiigi. Vinji taapataas domaa. Taakaa visa sabiedriiba ir satruudeejusi. Lai kaa gribas buut baltaam un puukainaam...

zili_rudzi - es to preciizi nezinu. Bet studiju laikaa ir arii jaadziivo un jaaeed, jaagjeerbjas u.t.t. Valts jau liidz 24 gadiem kaut kaadu pabalstu maksaa, bet ja vecaaks mazu algu pelniijis tad beerns kapeikas dabuus pabalstos.
28.11.2013 21:28 |

Reitings 1681
Ja tavs tuvinieks ir citis no avaarijaa tad njem advokaatu un piedzen no vainiiga un atbildiigaa. Ja pie vainas netiriits celjsh vai celja segums - piedzen no valsts. Neviens to neliedz. Un tos 500 maksaas maxima pec briivas gribas. Valsts maksaas pabalstu peec vecaaka zaudeejuma un vienreizejas kompensaacijas kuras noteiktas peec likuma (ko sevii ieljauj tas likums gan nezinu. Jaagaida kad Kubiete ieliks linku).
28.11.2013 21:31 |

Reitings 1681
Kiky tavs beerns sanjemtu pabalstu par vecaaka zaudejumu atbilstoshi taviem maksaatajiem nodokljiem un taviem tuviniekiem buus iespeeja sanjemt kompensaaciju tiesas celjaa - no pashvaldiibas ja taa ir vinju eeka vai privatas eekas iipashnieka. Taa kaa viss ir cietushaas puses rokaas.
28.11.2013 21:33 |

Reitings 2080
par tiem kas cietusi un izdzivojusi par tiem jau cits stasts! (ari par berniem saprotu)
bet runajot par bojagajuso tuviniekiem, jaa vajadziga nauda berem, protams, un kam tad vel? jo lielaks pikis jo mazakas seras? uzskatu ja maksa bojagajuso tuviniekiem, tada jamaksa visiem, mana draudzene zaudeja vecmammu (ne dabiga nave) un sanema tikai slimnicas rekinu, kadel nav kompensacija? ar ko vina sliktaka? citu gimenem mazak sap?
28.11.2013 21:33 |

Reitings 2080
Ella
ne autoavarija, ne lasteka nebus izkladzinati pa visu pasaule tapec, es atvainojos, ne suda neviens nesanemtu!
28.11.2013 21:35 |

Reitings 1681
Pretiigi Kiky. Tev taada skaudiiba un mantkaariiba uz tiem beerniem kas bez maates vai teva palikushi? Tev zhel taas naudas? Tu esi... vnk pretiigs cilveeks.
28.11.2013 21:35 |

Reitings 4183
kiky, vecmāmiņa mira citu cilvēki bezatbildības un mantkārības dēļ?
28.11.2013 21:36 |

Reitings 2870
Reģ: 20.12.2012
Meitenes, ieslēdziet taču veselo saprātu un tad ļaujieties emocijām! Ik dienu mūsu valstī kāds iebāž kabatā miljonus, ik dienu notiek korupcija un naudas atmazgāšana, kukuļdošana. Jā, visa šī nauda varēja arī nonākt slimajiem bērniem u.c., kam tā vairāk bija nepieciešama, bet lieciet taču vienreiz mierā "Maximas" cietušos- ne es, ne Jūs nezinam un ceram, ka nekad neuzzināsim, kādas sāpes izjūt šie cilvēki, lieciet taču viņus mierā! Lai tiesājas un lai ņem to naudu!

Cik pretīgi lasīt, ka pēc šādas traģēdijas dažas satraucas par nodokļu maksātāju naudu, jo, redz, pa daudz tiek dalīts, bet kad ik dienu deputāti, par kuriem pašas balsojiet, iebāž kabatā miljonus, Jūs nesūdzieties!
28.11.2013 21:37 |

Reitings 4183
autoavārijā soda vainīgo. kad uzkrīt lāsteka uz galvas, var sodīt konkrētās ēkas pārvaldnieku, droši var pieprasīt naudu.
28.11.2013 21:37 |

Reitings 1681
Liene +++

Taas skaljaakas bljaavejas parasti pashas uz aploksneem dziivo. Taa kaa...
28.11.2013 21:40 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits