Cilveks ar pamatiigu lieko svaru luudz naudu eedienam

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Shodien bija taada iipatneeja situaacija. Pienaaca klaat pie manis sieviete, svars vismaz kaadi 150kg noteikti, jo knapi pa durviim veikalaa iespraucaas, no kabatas aaraa reegojaas MC Donalds maiziishu ietinamais papiiriitis, un saaka man prasiit paaris dolaarus eedienam, jo vinja esot badaa. Man nejaushi paari luupaam izveelaas teikums:"Paskatoties uz tevi, nedomaaju, ka neliela badoshanaas naaktu tev par ljaunu." Protams, naudu neiedevu. Beigaas man bija neliels paarmetums sev, ka rupji vinjai atbildeeju, bet no otras puses, kaut kaa gruuti noticeet, ka vinja ir badaa un diezgan nekauniigi likaas tas, ka vinja prasa naudu paartikai. Kaarteejaa moraalaa dilemma. Dot, nedot? Nekauniiba vai izmisums?
28.11.2013 01:05 |

Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
Man tas vai dot vai nedot naudu ir atkarīgs no garastāvokļa, tpt kā _paris.
Neuzksatu,ka tpc,ka resns- tad ēst negribas.
Katrā ziņā rupjības atstātu savās smadzenēs , bet pieklājīgi atteiktu gan.
28.11.2013 10:33 |

Reitings 1613
Reģ: 09.03.2010
Vakar uz ielas staveju ziemassvetku tirdzina un pienaca virietis, ap gadiem 30-35 un prasija naudu, nedevu. Talak vins devas pie gados vecakas sievietes un prasija vinai. Vina ari nedeva un kaut ko vel dusmigi pateica. Vina redzeja, ka noraugos uz viniem un pienaca man klat. Vina teica: "Es nedosu naudu vinam, lai iet stradat! Man sava vecuma vel ir jastrada, bet vins jauns cilveks, rokas un kajas ir, prasa naudu no citiem. Man ir maksajumi, kas jamaksa, bet tadiem ka vins, dzives vietu nodrosina. Pasa velme un pasa izvele!" Nevareju nepiekrist!
28.11.2013 10:46 |

Reitings 2094
Reģ: 12.09.2012
Kādreiz palidzu trucigakam pensionāram -perk kartupelus ,pašus lētākos ,vienmēr uzlieku pa virsu vairāk ,un ir loti prieciga . Citreiz invalidam bez kājām ar iedodu vairāk kaut ko ,un cilveks ir loti priecigs ...Un bieži kad ir palidzēts ,pārdodu divtik daudz un labi noplnu dienas beigās..Bet neesmu savā mazpilsētā sastapusi naudas parasītājus....
28.11.2013 10:58 |

Reitings 2094
Reģ: 12.09.2012
Esmu redzejusi kad ari normala sieviete izmanto vecu cilvēku ,prasa tik naudu ,katru dienu ,pati nestrādā un ja nedod prasa un prasa kamer iedod..Nebūs viņai tās sievietes ,tad ko tad darīs?
28.11.2013 11:01 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Varbūt tiešām esmu muļķe, bet ja man prasa naudu cilvēks kurš izskatās izmisis, vienalga kam, es vienu reiz viņiem iedošu naudu, daudz jau nē, bet tā lai mani sirdsapziņa nemoka ka es neiedevu varbūt cilvēkam naudu kuram tā tiešām ir ar vajadzīga. Bet arī neuztraucos ja mani apkrāpa, jo lūk tas jau paliek uz viņu sirdsapziņas, es tik izdariju savu labo darbu. Bet vairāk par vienu reizi gan es vevienam ubagotājam nedodu.
28.11.2013 11:05 |

Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Esmu saskārusies ar situācijām, kad naudu prasa mazi bērni, pieauguši cilvēki izmisumā un arī veci cilvēki uz ielas. Šādās situācijās es esmu devusies ar konkrētiem cilvēkiem uz veikalu un nopirkusi viņiem ēdienu. Tik vienkārši.
28.11.2013 11:07 |

Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
vienu reizi piedāvāju nopirkt reālu ēdamo - pasūtīja mani d*rst

+ :D
Manai omei vienmēr sanāk uzdurties uz šiem naudas prasītājiem, bet kā viņa maizes batonu piedāvā,tā tiek nolamāta līdz pēdējam.
28.11.2013 11:09 |

Reitings 1496
Reģ: 12.09.2009
Eliza, es zinu pa ko Tu runa. man vina tik daudzas reizes nakusi klat un likusi to savu lapeli uz galda. es pat neteiktu , ka vina sausmigi noplukusi un taa.. bet nu , nav patikami! un man skjiet vinai tas tads kaa ''darbs'', jo esmu redzejusi, ka centra vina , kaa pilnigi normals cilveks, iekapj 21 autobusa, un vienmer nodomaju - drosvien atkal brauc uz alfu diedelet.. tas gan ir bezkaunigi, ka ta uzbazas, es edu, runaju ar savu cilveku, sii atnak un uzmet to lapu.. bet tas vinai iet, jo tik pat daudz reizu, cik vinai atsaka, esmu redzejusi, ka ari iedod…
un pa to resno sievieti.. diezgan stulbi no vinas puses ar tadu svaru lugt naudu edamajam :D es ari nedotu.. un apgalvojums ''ari resniem cilvekiem gribas est'', protams, gribas! bet iedomajaties CIK DAUDZ vinai ir tas gribas.. es domaju man nepietiktu naudas nekam, ja es diena estu tik daudz, lai dabutu tadu svaru.. un cilveks ar tadiem apkartmeriem bez ediena var dzivot ilgak, neka tievaks, taa nu tas ir. jo , kaa mes zinam , sakuma mes izmantojam ediena rezerves, tad oglhidratus, tad taukus. un ja tauku daudz, samera ilgi ari var badoties. tur manliekas vnk ediena atkariba.
28.11.2013 11:12 |

Reitings 17203
Mans puisis stāstija ka viņam vienreiz prasija vecs vīrietis naudu priekš ēdiena, tad nu puisis aizgāja un nopirka viņam desu un maizi, un tas vīrietis viņam simt kārt pateicās. Ir jau ar reizes kad cilvēkiem tiešām vajag to naudiņu.
28.11.2013 11:13 |

Reitings 11698
a,kā tas notiek? uzliek lapu uz galda, kur rakstīts, lai dod naudu? Ar roku rakstīt?
Es noteikti gribētu paņemt savu pildspalvu un saķēzīt visu viņas lapiņu:D
28.11.2013 11:13 |

Reitings 11698
Mans puisis stāstija ka viņam vienreiz prasija vecs vīrietis naudu priekš ēdiena, tad nu puisis aizgāja un nopirka viņam desu un maizi, un tas vīrietis viņam simt kārt pateicās. Ir jau ar reizes kad cilvēkiem tiešām vajag to naudiņu.

Man brālis,kad Rīgā dzīvoja vienam tantukam, kas diedelēja naudu, nopirka maisu ar visādiem produktiem un viņa bija tik pateicīga,ka bučoja rokas brālim un raudāja.
28.11.2013 11:15 |

Reitings 17203
Man brālis,kad Rīgā dzīvoja vienam tantukam, kas diedelēja naudu, nopirka maisu ar visādiem produktiem un viņa bija tik pateicīga,ka bučoja rokas brālim un raudāja.

Nu lūk, tāpēc es ar labāk to vienu reizīti iedodu to naudiņu, man sirdsapziņa vismaz tad ir tīra, jo savādāk nespētu pārtraukt sevi mocīt ar domu - ja nu tiešām tam cilvēkam vajadzēja tos 20 santīmus ēdienam. Bet nu ai es ar īpaši neskumstu ja tas cilvēks aizietu sev polšu nopirkt, kas nu kuram svarīgāks.
28.11.2013 11:19 |

Reitings 1496
Reģ: 12.09.2009
man vina nekad nav paspejusi to lapu uz galda nolikt, jo , kad jau tuvojas, es saku mat ar galvu ''nee'' un neskatos uz vinu. bet lapa ,jaa, manliekas ar roku rakstita, kaut kas, ka vina kurla vai kaut kas ar vinu un lai iedod. es negribu samelot :D jo neesmu iedzilinajusies un lasijusi. es tik zinu, ka alfas apsargi parasti vinu dzenaa :D
28.11.2013 11:21 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Es vērtēju pēc katra atsevišķi - var taču manīt, kurš ir bomzis un alkaholiķis, bet kuram tiešām palīdzību vajag.
Varbūt tā sieviete bija palikusi bez naudas svešā pilsētā un visu dienu staigājusi neēdusi, bet papīrītis kabatā aizķēries no iepriekšējās dienas, kad ēst vēl bija ko? Kā jau te meitenes minēja, arī resniem cilvēkiem gribas ēst, pie kam, viņiem bada sajūta iestājas ātrāk, jo viņi ir pieraduši vairāk ēst.
28.11.2013 11:28 |

Reitings 17203
Vienīgais kas man tiešām nepatīk ir kad centrā redzu jaunus puišus un meitenes ubagojam naudu, sēžam pie mājas ar uzrakstiņiem ka vajag to naudu, kaut viņiem nekādas fiziskas prolēmas neizskatās ka būtu, un ka mierīgi var iet strādāt un pelnīt naudu. Tad gan man liekas ka tie cilvēki ir vienkārši drausmīgi slinki, un tā vietā lai ietu normāli pelnīt labāk izvēkas apkaunot sevi un ubagot.
28.11.2013 11:33 |

Reitings 1609
Reģ: 03.03.2013
Runājot par bezpajumtniekiem,tur taču ir vesela sistēma.Daudz reižu ir teikts tv un citur,ka tur pat esot kaut kāds "boss",kurš izmanto bērnus/pensionārus un vēl klāt paņem dzīvniekus,lai cilvēkiem vēl vairāk paliek žēl.Un lielai daļai pēc tam atņem to naudu vai kaut kā tā.

Es naudu nedodu,visbiežāk,ja ir vairāk laika nopērku produktus un iedodu.Alkoholiķi ir atteikušies,pensionāri vienmēr paņem un kā jau te saka,raud un priecājas.

Par to sievieti kas prasīja naudu makdonaldā...nu nezinu,es nopirktu normālu pārtiku-dārzeņus vai ko tādu.
28.11.2013 11:36 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Esmu ļoti uzmanīga dodod naudu šādiem lūdzējiem. Nedodu naudu regulāriem ubagotājiem, jo šādos gadījumos jūtos apkrāpta.
28.11.2013 11:38 |

Reitings 433
Reģ: 29.01.2009
Skatoties pēc situācijas, bet ja esmu centrā un uz ielas, ne veikalā, tad es nemaz negribu vilkt naudas maku ārā... Trauma, ka viens urla pašā centrā izrāva telefonu no rokām, kamēr tiešām stingri turēju un bija tā retā reize, ka izvilku telefonu :D tāpēc man paranoja, ka ja izvilkšu maku, lai kādam ko iedotu, uzreiz izraus viņu. Ja ir kabatā iemesta naudiņa, tad dažreiz ubagotājiem iedodu :)
28.11.2013 11:39 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Piekrītu arī LedusTējai. Pati esmu redzējusi, kā pie ubagotājiem stacijas tunelī uz Stockmann pienāk vīrietis un saber naudu kabatā.
28.11.2013 11:41 |

Reitings 2080
Reģ: 05.11.2012
vienreiz ar darudzeni iznacam no veikala un viens virietis-pensionars prasija naudu maizitei, mes atcirtam-nav, un iekapam masina, bet pec tam man kkas nobremzeja, panemu kapeikas kas masina sabertas un aiznesu vinam, vins bij loti priecigs teica, tagat man pietiks maizitei, pulkstens bij bez 2 minutem 22.00 un vins skreja taja veikalina lai paspetu, jo veikals tik lidz 22 staradaj!
28.11.2013 11:43 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits