tiešām esmu draņķe?

Reitings 904
Reģ: 21.01.2013
Man sāk besit laukā, goda vārds.. Radu vidū, teiksim, man vienīgai ir auto, jau daudzus gadus.. Un cilvēki tā ir pie tā pieradusī, ka riebjas- aizved mani tur, atved man to, aizskrienam fiksi tur, paņem pa ceļam to! Šodien bij kārtējais variants- lai nebūtu man jābraukā šurpu turpu- ieklājīgi pajautāju, vai nevarētu braukt ar autobusu, nevis man jābrauc 30km pakaļ, tad 30km jāved tur kur vajag un pašai vēl jātiek mājās 30km.. par to, rpotams, neviens degvielas naudu neiedos..
Cilvēki ir tā pieradusi, ka man ir auto, ka pat neaizdomājas, ka varbūt tas viss maksā, prasa laiku (man ir pašai sava ģimene).. rrr.. esmu nikna vienkārši.. es neesmu taxis un kā es atļaujos to pateikt, uzreiz lūpas un aizvainotas sejas- a kas tev grūti?? !!
27.11.2013 10:49 |

Reitings 8272
Reģ: 29.01.2009
es es tā arī pateiktu, ka nav laika. kādu reizi nepaceltu telefonu, jo, piemēram, gulētu. ja zinātu, ka zvanīs, bet vīrs/draugs mājās, laicīgi jau izietu ārā un veikalu vai vienalga kur. pateiktu, ka slikti jūtos, ka man ir jāaizved kkur draudzene un ka esmu ar viņu jau aizrunājusi šodienu. nu un, ka viņi zina tavu grafiku? var taču vis kas neparedzēts gadīties..un tu taču zini, kad viņi apmēram tev zvanīs. kādu dienu tu vari patiešām atstāt mājās telefonu un pateikt, ka aizmirsi. un būs miers.
27.11.2013 12:14 |

Reitings 824
Reģ: 09.07.2013
Nu to es gan nekad nesapratīšu, kāpēc cilvēki ir tik nepieklājīgi.
Tev laikam ir problēma ar "nē" pateikšanu, nāksies iemācīties, savādāk sēdēs tev uz kakla līdz mūža galam.

Man pat miesīga māte samaksā par benzīnu, ja kaut kur jāved.
27.11.2013 12:28 |

Reitings 210
Reģ: 26.07.2012
Sāc iekasēt naudu par vedāšanu, ja nē atsaki vai, ja nespēj, tad aizbildinies ar kaut ko. Tiem, kurus tu ved, vajadzētu saprast, ka mašīna nav lēts prieks un ceļā pavadīto laiku nopirkt atpakaļ nevarēsi. :)
27.11.2013 13:49 |

Reitings 1705
Melot būtu muļķīgi un apgrūtinoši - katru reizi būtu jāizdomā kas cits. Ja neērti skaidri pateikt, ka vēlies naudu par degvielu, tad var jau to pateikt citādāk, piemēram: "Piedodiet, nevarēšu, man degviela jāpataupa braucieniem uz darbu." Vai "piedodiet, nevarēšu, man nav degvielas". Gan jau viņi sapratīs, ka degviela = nauda.
27.11.2013 13:59 |

Reitings 3298
Reģ: 16.04.2012
Man par laimi, visi no apkārtējiem ir ar auto, bet ja nu kādam sanāk, ka nav ar ko aizbraukt, vai braucam uz vienu attālāku galamērķi manā auto, tad visi sametas degvielai. Par to vispār nav jāieminās. Ar vizināšanu tāpat vien, savā brīvā laikā vispār nenodarbojos.
Redz Tava situācija ir savādāka, Tev vienīgai ir mašīna. Pāris reizes piekriti, neko pretī nepalūdzi, un tagad būsim atklāti, citi braukā Tev uz kakla. Vienkārši iemācies pateikt nē. No sākuma protams visi apvainosies, vēlāk sapratīs. Tie, kas nesapratīs, nemaz nebija Tev vajadzīgi. Tici man ;)
27.11.2013 14:08 |

Reitings 374
Reģ: 13.07.2012
Man bija brīdis, kad brālis darīja tāpat - aizved tur, aizved šur. Nebija pat jautājumu vai varu vai nevaru. Vienreiz, kad jau bija līdz kliņķim tā vedāšana, diezgan stingrā balsī pateicu, ka man nav naudas, lai sunim nopirktu ēst, kur nu vēl degvielai, lai vizinātu viņu. Pēc šī retu reizi pajautā, lai kaut kur aizvedu, bet tad arī vienmēr ielej degvielu.
27.11.2013 14:11 |

Reitings 2797
Reģ: 16.09.2013
Varbūt sāc viņiem zvanīt un kaut ko prasīt?
Nezinu, pasaki, ka nav laika piemēram, māju sakārtot, jo jāpelana degvielai, tad lai vīramāte brauc un sakārto, bērnus pieskatīt, un tml.
27.11.2013 16:06 |

Reitings 251
Bet man Autores vnk zeel, jo vinai nav rakstura....energijas tik pietiek bubinaat radiem aiz muguras...:(:(
Taa vietaa , lai sudzeetos te , izej kadus pashapzinas kursus, kuros maaca teikt nee....
Tu esi pieaudzis cilveeks, tad arii saac uzvesties kaa taads, nevis kaa maza meitene, kurai bail ko par vinu citi padomaas, liidz ar to negrib apbeedinaat nevienu...un tad pati raud sturii- pasaules upuris!

+ tikko pati rakstiiji, ka arii viira maasai masiina ir- Nu neesi Tu radu pedeejaa ceriiba un supervarone....un gan jau ,ka arii viiram ir bauksanas tiesiibas!
27.11.2013 16:24 |

10 gadi
Reitings 13809
un gan jau ,ka arii viiram ir bauksanas tiesiibas!

tas jau nav risinājums, jo ģimenei tak kopīgs budžets.

Nē, neesi Tu neliete. Es arī nebūtu ar mieru vadāt savus radus, kur šiem ienāk prātā.
27.11.2013 16:27 |

Reitings 57
Reģ: 21.08.2013
Izskatās, ka radi pieņem kā normu to,ka tu viņus vedīsi, nemaz neprasot un neklausās ja kko mēģini iebilst. Nu tad vienkārši jāliek saprast. Vienkārši necel telefonu, ja zini ka tev zvana tieši šajā sakarā. Ja pa telefonu sāk lasīt lekciju kāpēc negribi/nevari aizvest, vienkārši noliec telefonu un izslēdz. Un ja neklausās tajā, ka tu nevedīsi uz veikalu (piemēram), tad vienkārši neatbrauc pakaļ un viss. Varbūt izklausās skarbi, bet nu jāliek saprast, ja citādāk nesaprot. Pēc pāris šādām reizēm varbūt sapratīs, ka neesi viņu personiskā šofere. Kādreiz jau var palīdzēt un kādu kaut kur aizvest, bet ja paliek par traku tomēr kaut kas ir jādara.
Un braukājot apkārt tu jau iztērē ne tikai to degvielu, bet arī tērē savu brīvo laiku, kad noteikti varētu kaut ko citu darīt.
27.11.2013 16:50 |

10 gadi
Reitings 1504
Reģ: 11.03.2010
pasaki, ka nav laika
27.11.2013 16:54 |

Reitings 827
Reģ: 06.06.2013
Kā man besī tādi cilvēki...
Grūti ieteikt kaut ko, ja cilvekam nav rakstura, lai stingri pateiktu "nē". Atteikt, kad visi ir pieraduši Tev sēdēt uz kakla ir 100x grūtāk nekā jau no sākuma nostādīt visus fakta priekšā..
Ko varu ieteikt..
nu viens ir, kā jau minēja saņemties un atteikt. Lekciju neklausies - vienkārši nekaunīgi noliec klausuli vai aizej (nekaunība pret nekaunību)
otrs.. pārvācies dzīvot citur (uz citu pilsētu, tālāk kaut kur),
trešais.. uz kādu laiku tiec vaļā no mašīnas (vai neizej apskati), lai viņi iemācās dzīvot bez tevis - pēc tam būs vieglāk atteikt.
27.11.2013 17:10 |

Reitings 781
Reģ: 11.02.2010
pasaki, ka krājat naudu ceļojumam, ka tagad pati retāk brauksi ar mašīnu, jo gribi ietaupīt uz degvielu.. nu variants.. es nez..
27.11.2013 17:15 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
Tev jāpasa nē un ātri jānobeidz saruna,jo ilgāk klausīsies lekcijā -tev man ir jāpalīdz un jāaizved,jo lielāka iespēja,kad tevi pielauzīs.
Es vēl saprotu,ja ir pa ceļam un aizved,bet ne jau tā,kad visu laiku speciāli jābrauc pakaļ.
varbūt tieši pasaki,cik tev tas viss izmaksā naudā.
27.11.2013 18:55 |

Reitings 4298
Tas ir šausmīgi, tiešām!
Trakākais ir tas, ka cilvēki pierod pie kaut kā tāda un atradināt viņus pēc tam ir grūti. Man tā bija vīram, kamēr viņš dzīvoja pie mammas - viņam mūždien nācās visiem braukt pakaļ, visur visus aizvest, nedēļas nogalēs jo īpaši viņam tika pieteikts nelietot alkoholu, jo naktī būs jābrauc pakaļ mammai uz tusiņu un jāizvadā vēl vesela kaudze viesu pa mājām.
Par laimi, kaut kā tomēr tikām no tā vaļā.

Vai Tu dzīvo kaut kur pavisam blakus tiem radiem?
Es tā varētu izvadāt mammu/tēti, kādreiz arī māsas/brāļus, bet attālākus radus gan noteikti nē!
28.11.2013 08:27 |

10 gadi
Reitings 4446
Reģ: 02.01.2011
Pasaki, ka nav naudas degvielai un nav arī laika.
28.11.2013 08:52 |

10 gadi
Reitings 466
Reģ: 14.04.2013
Man bija tieši tāpat kā autorei.
Mammas draudzene ar savu ģimeni man bija uzsēdusies kaklā.
Līdz vienu reidzi es pateicu visu ko domāju.
Jā, tagad man ir miers un ar to ģimeni es personīgi vairs nekontaktējos, jo man apnika risināt pieaugušo cilvēku problēmas, kuri ir 2 reizes vecāki par mani.
28.11.2013 08:55 |

Reitings 2094
Reģ: 12.09.2012
VAKAR BRAUCU AUTUBUSĀ ,nejauši dzirdēju sarunu viena neapmierināta pukstēja pa telefonu ----Vinja neceļ trubu kad zvanu ,un zvanu ,un neceļ trubu . Laikam strādā ne? , kas ar vinju noticis nezini ,nevareja mani aizvest ,un pazudusi .----Kap ara no autubusa pazistama saka dzirdeju ko teici pa visu autubusu ,man ari trubu necela ----

Laikam autore nolika pie vietas.
05.12.2013 11:48 |

Reitings 949
Reģ: 15.04.2013
man liekas, ka nevar ļaut sevi izmantot jau no paša sākuma, citādi cilvēki to ļoti labi izmanto. es tā daru, māku atteikt gan draugiem, gan ģimenei. īpaši draugiem, jo viņi mēdz slinkuma pēc prasīt, lai kaut kur aizved, nevis tāpēc, ka nebūtu citu variantu :)
bet ko nu darīt, kad jau pierasts pie ērtībām.. tēlot aizņemtu un svarīgu :) jo īstenībā tu tāda arī esi.
05.12.2013 12:04 |

10 gadi
Reitings 3706
Vecākiem, vecvecākiem gan nevarētu pateikt nē. Protams, ja visu laiku būtu tikai man jāmaksā par degvielu, tad par to gan naudu paprasītu.
Pārējiem radiem un nez kādiem kaimiņiem utt- "nē" un viss. Protams, izņemot atsevišķas situācijas, kad tiešām vajag vai tml.
05.12.2013 12:39 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)