kampanella,
Paldies par jaukajiem vārdiem. Tagad pārlasīju savu komentāru, varbūt kāds uztvēra to personīgi, es ceru ka nē, jo tā nebija domāts.
Jā, veselīgs dzīves nav jau tikai ēdiens, bet arī daudz kas cits. Tev bija minēts vīns. Zini ar vīnu arī jāuzmanās. Mācos vīnu jau pāris gadus, teikšu godīgi, ellīgi sarežģīti tas viss ir. Bet svarīgi tomēr ir saprast, tas nav ikdienas produkts, vēl jo vairāk for fun produkts, lai atbrīvotos vakarā. Dažas reizes nedēļā glāzi pie vakariņām jā var, pat būs veselīgi (protams mēs runājam par labu vīnu), taču šeit ir jāprot apstāties un izjust, kad vīns sāk kaitēt. Agrāk es vīnu lietoju biežāk, taču pēkšņi es sāku celties naktī augšā, nevarēju pagulēt ar nepatīkamu trauksmainu sajūtu, spiedienu uz sirdi. Tomēr miegs manā dzīvē ir ļoti svarīgs, jo no tā ir atkarīgs, cik produktīva spēšu būt nākamjā dienā, tamdēļ tagad vīnu lietoju minimāli, visbiežak tomēr ja ir kāds pasākums. Pēc maniem novērojumiem divas reizes nedēļā glāze vīna ir ok. Glāze (100 - 150ml).
Otra lielā panākuma atslēga skaistai ādai, noskaņojumam, labsajūtai ir eļļa - linsēkļu, naktsveces vai zivju eļļa. Es lietoju zivju eļļu katru dienu pa vienai ēdamkarotei. Rezultāti satriecoši jau parādās pēc divām nedēļām.
Ļoti svarīgs nosacījums ir lai ģimene arī atbalstītu. Man ir paveicies, šajā dzīves veidā mani ir ievilinājis un pieradinājis mans vīrs, savukārt ēdiena improvizācija un izkopšana ir tikai loģisks turpinājums iesāktajam. Taču ļoti daudzām sievietēm ar šo iet visgrūtāk, jo vīrietis grib karbonādi un kotleti katru vakaru kopā ar colu. Līdz ar to, sievietei rada sarežģītākus apstākļus izkopt to dzīves veidu, ko tik ļoti vēlas.
Un visbeidzot improvizācija virtuvē ir svarīga. Man ļoti patika kā Signe Meirāne bija iztiekusies par savu pēdējo grāmatu (kas ir četras sezonas autore galu galā ļoti populāra cosmo vidū), nav svarīgi sekot receptei, jo tieši tas padara tik unikālu gatavošanu. Nav baltais cukurs, lieto brūno, nav koriandrs, liec dilles utt.. šī ir visa pamatbūtība, galvenais atvērties un nebaidīties :)