Pasaule ir apstājusies?

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Katrai no mums dzīvē ir bijis moments, kad ir aizgājis kāds tuvinieks. Kādai no mums draugs, kādai brālis, kādai mamma, kādai tēvs, vēl kādai draudzene, kolēģe, kaimiņiene. Tāda ir dzīve - cilvēki mums blakus mirst. Un bieži vien nepelnīti agri. Bieži vien traģiskā nāvē, kad gribas gaudot spilvenā un no galvas nepagaist doma -par ko?
Ceturtdien traģiskā nāvē bojā gāja vairāk kā 50 cilvēku. Kurš pie tā bija vainīgs, mēs vēl nezinām. Bet! Mēs joprojām esam šeit. Es, Tu, un pārējās foruma lietotājas, kas šo lasa.
2006. gadā autoavārijā mira cilvēks, bez kura es nekad nebūtu tāda, kāda es esmu - mans krusttēvs man iemācīja ļoti daudz ko - kad viņš brauca no darba, viņa mašīnā ietriecās dzērājšoferis. Pagājušogad nepareizi izliktu ceļa zīmju dēļ Zviedrijā no kraujas nogāzās manas māsas vīrs. Pirms diviem gadiem nedabīgā nāvē mira mans tēvs. Brāļa pirmā meitene nosmaka ugunsgrēkā.
22. novembrī kāda kļūdas dēļ mira vairāk kā 50 cilvēku vienlaicīgi. Kāpēc šīs nāves būtu jāpadara īpašākas par pārējām?
Kopš dienas, kad iebruka Maximas jumts, šis ir kļuvis par centrālo notikumu. Katrā otrajā diskusijā ir lasāmi kauninoši komentāri - "Kā Tu atļaujies pīkstēt par to vai šo, kad citiem ģimenes gājušas bojā?"
Kur bija šie komentāri, kad mira cilvēki, kurus aprakstīju augstāk? Arī tās visas bija traģiskas nāves, bet tas nenozīmē, ka citiem dzīve neturpinās.
Jebkurš no mirušajiem ir pelnījis cieņu un viņu piederīgie līdzjūtību. Pirms sākt rakstīt šo, es aizdedzu sveci viņiem visiem - gan saviem mīļajiem aizgājējiem, gan visiem tiem, kas gāja bojā ceturtdien Zolitūdē. Bet vai tiešām ir pareizi nosodīt tos, kas šajās dienās ir apņēmušies risināt savas problēmas, tikai tāpēc, ka ceturtdien bojā gāja vairāk par vienu cilvēku?
25.11.2013 02:08 |

Reitings 3350
Reģ: 29.01.2009
Pec kara visi gudri.

Man nedaudz besi, ka visi tagad sarosijusies, mekle vainigos. Protams, atbildigi jaatrod un jaietupina, bet vispar vajadzeja jau sakuma domat un normalu lietu kartibu veidot, lai nekas tads nenotiktu.
25.11.2013 17:19 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Konnca-es buutu loti prieciiga,ja dziivee neviens ,nekad nekluudiitos....!Es pat nespeeju iedomaaties so sausmiigo sajuutu...
25.11.2013 17:22 |

Reitings 2248
Reģ: 12.03.2009
Ai, es šitos karmas murgus nespēju sagremot. Bet laikam ar tādu aukstu attieksmi vieglāk dzīvot- ne par ko nepārdzīvot, uzskatot, ka tas ir karmas pirksts, un tam tā bija jānotiek.
25.11.2013 17:24 |

Reitings 1557
Reģ: 09.05.2013
vienā vietā koncentrējas tik daudz cilvēku ar šādu negatīvu karmu

Plusā vēl to visu izraisa konrkēts planētu stāvoklis kosmosā tajā brīdī (kas bija ļoti slikts)

Šitas ir vnk ahū*a slimīgi! Pieņemu, ka man tgd palika ļoti slikta karma. Ceru, ka planētas šito nelasa un nesastāsies ļaunos krustos virs manis..
25.11.2013 17:24 |

Reitings 4183
Reģ: 06.05.2012
tās ir tikai manas domas, nevis patiesība!
chanely, runājot par tik sāpīgām tēmām, ir grūti klusēt. piedod, bet uzskatu, ka tas nav nekas cits, kā kognitīvā disonanse - ja tu tici, kam augstākam, bet pasaulē notiek tik prātam neaptveramas lietas, katram ir jautājums - kāpēc tas notika? kāpēc tas augstāk stāvošais spēks nepalīdzēja? kāpēc Tas nestāvēja klāt, kad izdzisa cilvēku dzīvības? lai mazinātu to disonansi starp to, ko piedzīvojam - bailēm, izmisumam, sāpēm un tam, kā ticam tam spēkam, kurš vienmēr stāvēs mums klāt, pasargās mūs, mēs sev ieskaidrojam, ka tā bija augstākā spēka griba, tā vienkārši vajadzēja notikt, bet tagad tie mirušie ir pasargāti, drošībā, nevis sev skaidrojam, ka augšējais spēks ir mūs pievīlis vai atkārtoti sev uzdodam jautājumu - vai tāds vispār eksistē? jā, neviens nespēj skatīties acīs realitātei, ka bērni ir zaudējuši savus vecākus - bezjēdzīgi! 54 bezjēdzīgas nāves! neviens tās neatgriezīs, neviens neizlabos bezjēdzīgi izkropļotās cilvēku dzīves, neviens nemazinās tās sāpes. tas ir pārāk sāpīgi, lai neticētu un necerētu, kam augstākam... lai arī kā būtu, vissvarīgākais cilvēkam ir ticība un cerība, tāpēc mums nekas cits neatliek, kā ticēt un cerēt.
25.11.2013 17:26 |

Reitings 2186
Reģ: 12.07.2009
Emmanuelle - kļūdīties ir cilvēcīgi, tas ir dabiski, bet ieatupīt uz būvmateriāliem ir apzināta kļūdas pieļaušana, veikt būvdarbus uz jumta, kad cilvēki atrodas veikalā, tā ir atkārtota apzinātas kļūdas pieļaušana, neevakuēt cilvēkus no veikala, kad noskan trauksmes signāls ir jau trīskārša apzinātas kļūdas pieļaušana un mēs nevaram salīdzināt avāriju, kad puisis cenšas nodemontrēt triku, bet par nelaimi bojā iet draudzene. Ja visi domātu tā, kā Tu, ka vainīgos nav jāsoda, tad uz ielas iziet nevarētu vispār , jo visapkārt valdītu noziedzība.
25.11.2013 17:27 |

Reitings 1677
Reģ: 19.04.2011
Emmanuelle, kopš kura laika vēlme redzēt vainīgos (lai kuri arī viņi būtu) sodītus un uzņemamies atbildību par savu rīcību, tiek saukta par atriebību???
25.11.2013 17:31 |

Reitings 482
Reģ: 25.07.2010
Chanely vai tu vispar sajedz lietu un apstaklu celonisko sakaru??? Kada nafig karma, ja pie vainas tikai un vienigi nekvalitativa buvnieciba un cilveku(maximas) alkatiba nolaidinas veida???
Galigi tu bez prata. Atvaino, bet tu ari teiktu ka ta ir karma ja tev vai taviem radiem kas notiktu???? Nrdo dievs, bet tomer!!! Padoma ko tu gvelz, drausmas
25.11.2013 17:32 |

Reitings 4183
Reģ: 06.05.2012
piemērs, nepārprotiet, atbalstu reanimatologa Pētera Kļavas runāšanu ar Latvijas tautu par to, ka nāve nav visa beigas, it īpaši tagad, tomēr, ja cilvēks ik dienas redz, kā mirst mazi bērni, nekas cits, kā ticēt, ka nāve nav visa beigas, neatliek, citādāk tas darbs būtu nepanesams.
25.11.2013 17:33 |

Reitings 16208
Konca-es laikam esmu tik daudz redzeejusi naavi-aarstu nolaidiibas deel ,esmu redzeejusi kaa sie vainiigie paardziivo to visu-vinu dziive faktiski ir sagrauta.Sie cilveeki tik biezi peec savaam neveiksmeem neredz savai dziivei vairs jeegu-taa ir vislielaakaa atmaksa...Kaapeec veel dariit vairaak launumu?
Te Cosmo mees tik biezi redzam to atriebiibas plaanu kalsanu arii citaas diskusijaas-pamet draugs,kraapj draugs,tas ne taa to un to pateica....kur cilveekos ir tik daudz launuma?
Es domaaju,ka Chanely ir viena no iejuutiigaakajaam sievieteem visaa forumaa-to gan es varu pateikt.Cilveekaa pilniigi nekas nav negatiivs....Ja mees kaut ko kaadreiz nesaprotam-ieteiktu noteikti labaak pakluseet,ne meetaat negaacijas...
25.11.2013 17:36 |

Reitings 2461
Reģ: 02.01.2010
Neesmu kategoriski pret ezotēriku, bet pēdējās dienās šitie karmotāji un planētu tulkotāji jau ir aknās iesēdušies..
Man vienalga, kam ezotēriķi tic - karmai neticu un neticēšu, mani tādi murgi neietekmē. Ejiet un pasakiet bojāgājušo tuviniekiem, ka slikta karma pie vainas. Dabūsiet bietē un tad varēsiet par savu karmu vāvuļot..
25.11.2013 17:37 |

Reitings 2186
Tās absurdās muļķības, ka karma visus sliktākos savākusi vienuviet, lai noslepkavotu, nu drausmas. Tad, lūdzu, izskaidro, kāpēc monstrs, kas izvaro desmit bērnus, nogalina un veic perversības, nu kāpēc karma viņu neskar, kāpēc viņš nemirst Maximas ēkā, bet sēž siltā cietumā un ēd siltas pusdienas par nodokļu maksātāju algu? Kāpēc politiķi, kuri apkrāpj tautu nenomirst Maximā, bet sēž savos siltaajos krēslos un grābj miljonus?

Vispār esmu stipri atkāpusies no tēmas, bet tie karmas murgi ir kaut kāds vājprāts! Man paziņu lokā ir cilvēki, kas neiet no mājas ārā, jo redz, šodien ir slikts zvaigžņu stāvoklis. Nu var jau būt, bet man pēc šī visa ir grūti šo karmas un plānētu murgu uztvert.
25.11.2013 17:39 |

Reitings 2295
konnca, bērns nepiedzimst kā balta lapa. Bērns piedzimst jau ar iepriekšējās dzīvēs sastrādāto karmu, tostarp negatīvo, tāpēc arī ir aborti, mirst bērni un kas tik vēl ne. Un arī vecākiem tāda pati negatīvā karma, kas pievilkusi, ka viņiem tāds bērniņš atnācis.

stallaglmr, tas, kas uzbūvē šādu nedrošu ēku, kas sabrūk, tas jau arī sev sastrādā sliktu karmu un par to turpmāk maksā (šajā vai nākamajās dzīvēs).
25.11.2013 17:40 |

Reitings 16208
Luiizeluiize-Es varbuut nepreciizi izteicos,es piekriitu ,ka cilveekiem ir jaaizcies sods-vini ir kluudijusies,bet tagad boikoteet piemeeram Maximu...taa noteikti buutu atriebiiba nevietaa!
25.11.2013 17:41 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Emmanuelle - es personīgi negācijas nemētaju, es tikai vēlos, lai man kāds šīs jomas pārzinātājs, šajā gadījumā Chanely izskaidro kā strādā karma. Vai būtībā tie, kuri apzināti taisīja nedrošu sabiedrisko telpu ir karmas misionāri un taisnības nesēji pasaulē. Vai vienkārsi viņi to darīja, jo karma lika, jo viņi ir pēc karmas likumiem sodami un tad tā viņu sliktā karma pievilka tos 54 mirušos ar slikto karmu, lai viņi viis mirtu. Un tad šie misionāri vai tad atkal sliktās karmas īpašnieki, kuri ir atbildīgi par bezabildīgo būvniecību tiks sodīti, vai karmas likumi viņus aizstāv un sargā? Es vēlos zināt kā tas ir - karma to piueprasīja. Jo šī nav dabas katastrofa. Un nekāa naida tajā nav, tīŗa ziņkāre par man nezināmo un cita cilvēka atšķirīgo pārliecību.
25.11.2013 17:41 |

Reitings 2186
Emmanuelle - es saprotu, ka ārsti jau nav eņģeļi, kas spēj dziedēt, loģiski, saprotu, ka viņiem ir grūti, ja bērniņš mirst, bet Zolitūdē ir pavisam cita lieta. APZINĀTA iešana uz nelaimi, savas mantrausības dēļ.
25.11.2013 17:42 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
stallaglmr, tas, kas uzbūvē šādu nedrošu ēku, kas sabrūk, tas jau arī sev sastrādā sliktu karmu un par to turpmāk maksā (šajā vai nākamajās dzīvēs).

Bet no kurienes cilvēkā rodas sliktās īpašības - tādas kā vēlme visu sev, vienaldzība par citu labu un citu tiesībām uz dzīvi? Vai karmai nebūtu jādarbojas ar dabisku nāvi - teiksim, traģisku bojā eju, ilgstošu slimību, tornādo vai vienalga? Vai karma uzliek par pienākumu atsevišķiem cilvēkiem attīrīt citu sliktās karmas - dzīves? Es tikai cenšos saprast kā šī karma pamatojas un kā izvēlas savus uzpurus nedabiskāš, prātam un dabai neaptveramāš situācijas. Jo pēc būtības ir pretdabiski dzīvot ar ļaunumu krūtīs - ja tas notiek ilgstoši vai tad karma jau nav sabojāta? Tad atkal vai vienkārsi nav tā, ka viņu ļaunums aizēno citu labu un apdraud manu labo karmu?
25.11.2013 17:44 |

Reitings 16208
Es ,runaajot par siim teemaam ,esmu loti uzmaniiga,jo saprotu vienu-ir loti daudz,ko mees "parastie mirstiigie" nesaprotam....Tur nav veerts saakt striideeties,jo to nevar izskaidrot piecos vaardos.Esmu iemaaciijusies uzklausiit citu cilveeku viedoklus bez apvainojumiem.
Tikai taapeec,ka mees nesaprotam-nenoziimee ,ka taas ir mulkiibas!
25.11.2013 17:47 |

Reitings 5709
Par karmu.. ieteiktu tām meitenēm, kuras neizprot (un izskatās, ka nemaz nevēlas izprast) cēloņu - seku likumsakarības, pirms kaut ko teikt, iepazīties ar to, ko tik ļoti gribas noraidīt kā nepatiesu un muļķīgu.

Protams, tas ir ticības jautājums, bet kā var cita ticību noniecināt? Nav te vienotas patiesības un nekad arī nebūs, bet tas noteikti nav iemesls, lai nievājoši komentētu.
25.11.2013 17:47 |

Reitings 2186
Chaneyl - tai karmai vispār ir kāds pierādījums, izņemot cilvēka izdomājumu? Viņu var kāds zinātniski vai kā citādi pierādīt? Ja nē, tad es tam neticu!
25.11.2013 17:48 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits