Pasaule ir apstājusies?

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Katrai no mums dzīvē ir bijis moments, kad ir aizgājis kāds tuvinieks. Kādai no mums draugs, kādai brālis, kādai mamma, kādai tēvs, vēl kādai draudzene, kolēģe, kaimiņiene. Tāda ir dzīve - cilvēki mums blakus mirst. Un bieži vien nepelnīti agri. Bieži vien traģiskā nāvē, kad gribas gaudot spilvenā un no galvas nepagaist doma -par ko?
Ceturtdien traģiskā nāvē bojā gāja vairāk kā 50 cilvēku. Kurš pie tā bija vainīgs, mēs vēl nezinām. Bet! Mēs joprojām esam šeit. Es, Tu, un pārējās foruma lietotājas, kas šo lasa.
2006. gadā autoavārijā mira cilvēks, bez kura es nekad nebūtu tāda, kāda es esmu - mans krusttēvs man iemācīja ļoti daudz ko - kad viņš brauca no darba, viņa mašīnā ietriecās dzērājšoferis. Pagājušogad nepareizi izliktu ceļa zīmju dēļ Zviedrijā no kraujas nogāzās manas māsas vīrs. Pirms diviem gadiem nedabīgā nāvē mira mans tēvs. Brāļa pirmā meitene nosmaka ugunsgrēkā.
22. novembrī kāda kļūdas dēļ mira vairāk kā 50 cilvēku vienlaicīgi. Kāpēc šīs nāves būtu jāpadara īpašākas par pārējām?
Kopš dienas, kad iebruka Maximas jumts, šis ir kļuvis par centrālo notikumu. Katrā otrajā diskusijā ir lasāmi kauninoši komentāri - "Kā Tu atļaujies pīkstēt par to vai šo, kad citiem ģimenes gājušas bojā?"
Kur bija šie komentāri, kad mira cilvēki, kurus aprakstīju augstāk? Arī tās visas bija traģiskas nāves, bet tas nenozīmē, ka citiem dzīve neturpinās.
Jebkurš no mirušajiem ir pelnījis cieņu un viņu piederīgie līdzjūtību. Pirms sākt rakstīt šo, es aizdedzu sveci viņiem visiem - gan saviem mīļajiem aizgājējiem, gan visiem tiem, kas gāja bojā ceturtdien Zolitūdē. Bet vai tiešām ir pareizi nosodīt tos, kas šajās dienās ir apņēmušies risināt savas problēmas, tikai tāpēc, ka ceturtdien bojā gāja vairāk par vienu cilvēku?
25.11.2013 02:08 |

Reitings 1557
Reģ: 09.05.2013
Un piekrītu vīram,kurš tajā brīdī teica,ka vislielākie raudātāji šajā gadījumā ir tie,kas tā īsti nekad nevienu tuvo nav zaudējuši

Nu, varbūt. Es gan neiešu mērīties ar to, cik es esmu cilvēkus zaudējusi, lai pierādītu, ka man arī ir bijis grūti un mani puse Latvijas nav žēlojusi, bet mani pārdzīvojumi bija tieši par to, ka tas (Maximas traģēdija) varēja skart arī mani. Varbūt egoistiski, bet tieši tas mani visvairāk šausmināja - ja nu man tam vajadzētu iet cauri, ja nu tie būtu mani tuvinieki vai es pati.
25.11.2013 09:52 |

10 gadi
Reitings 5929
Reģ: 29.01.2009
Piekrītu.
25.11.2013 09:56 |

Reitings 576
Reģ: 06.06.2012
http://Beibe.Marta,bet kāpēc tad pus Latvija neizrāda cieņu un neparaud,ka meitenei ome nomirusi?

nu bļin, laikam nevien neapjēdz, ka gājuši bojā 54 cilvēki!!!! Tas nav viens!!!
25.11.2013 10:13 |

Reitings 576
Reģ: 06.06.2012
oj gribēju kā citātu ielikt.

Reitings 11698
Reģ: 29.11.2012
Blin tu man uzsit dusmu. Ak nabadzite, uz vienu dranka konci netiki. Nu ir nelaime. Tev tas ir tragisks gadijums, citiem visa dzive kajam gaisa apgriezusies.

Nu gan. Katru dienu kādam visa dzīve apstājas. Ko tas nozīmē? Ka tagad visu dzīvi dzīvosim sērās? Tas,ka vienam ir smagi, nenozīmē,ka visiem tagad ir jāsēž mājās un jāraud.
Kamēr es pārdzīvoju par 21.novembrī notikušo un sekoju līdzi ziņām, mans draugs aiziet uz trenniņu un brauc mašīnu remontēt. Okej, un es to saprotu. Tāpēc,ka ir notikusi šī traģēija, visiem nav jāsē zun jāraud mājās. Ir tādi,kas uzzin, pasaka,ka traki un viss. dzīvo tālāk. Ir tādi,kas pārdzīvo visu šo laiku. Un tas ir jāpieņem.

Reitings 9596
Reģ: 06.03.2012
Alexxa, man šķiet, ka tas ir saistīts ar to, ka, kamēr tas notiek ar "citiem", tas tevi neskar. Kad traģēdija notiek pavisam tuvu (radiniekam, kaimiņam, kolēģim), tad tu sāc aizdomāties. Šoreiz, tādu "tuvu" cilvēku ir daudz vairāk, tāpēc šis atgadījums tiek plaši apskatīts.
Es pagājušājā gadā nonācu slimnīcā. Kad biju atpakaļ darbā, kolēģe, ar kuru kopā strādāju teica, ka nekad īpaši nav domājusi par šādu problēmu, jo cilvēki bieži slimo, daudzim ir neārstējamas slimības, daudzi nonāk satiksmes negadījumos un tt., bet kad tas notiek tik tuvu, parādās doma un ja nu es būtu tajā vietā?
Vēl viens faktors ir tas, ka bērni palika bez vecākiem. Tas vienmēr ietekmē cilvēkus. Ja viens paliek pusaudzis to tik sāpīgi neuztver, ka kad bez vecākiem paliek mazs bērns.
25.11.2013 10:14 |

Reitings 3652
Reģ: 26.10.2012
Piekrītu autorei. Neliedzu runāt par šo traģēdiju, apzelēt katru teikumu un niansi,bet, lūdzu, ļaujiet arī citiem runāt par ko citu un dzīvot tālāk.
25.11.2013 10:15 |

Reitings 1823
Reģ: 17.05.2013
Man arī ģimenē ir bijuši daudzi smagi gadījumi, atšķirība ir tajā ka viena cilvēka nāve ir savādāk nekā vairāk kā 50.
Pirms 11 gadiem pēkšņi aizgāja mans opis, šī gada janvāri otrs opis aizgāja ar vēzi, kadu laiciņu atpakaļ, mīklainos apstākļos gāja bojā divi labi draugi, vienā dienā divas bēres tas bija murgs.
Protams katram ir sāpīgi un tas ir japiņem, jo katru dinu kādam ir japmet šī pasuale un tai pat laikā pasaulē ienāk jauna dzīvībiņa.
25.11.2013 10:21 |

Reitings 172
Reģ: 22.02.2012
Alexxa, tevi tas tik ļoti uztrauc? Tu iecepies tikai par šeit dažu meiteņu rakstīto?
Ja Tu to uztver tā,tad piecelies un ej dzīvo tālāk. Kurš tev liek līst tajās diskusijās un klausīties, kā cilvēkiem ir apstājusies pasaule. Katram cilvēkam ir tiesības pārdzīvot un just līdzi tā ,kā viņš to vēlas Kā vispār to var apspriest???
Tava dzīve turpinās,citam ne... Kur problēma? Forums? Socialie tīkli? Man liekas tev neviens nespiež to visu lasīt. Sorry ,ja tas izklausās kā uzbrukums,jo tas tā nav. Tas vienkārši ir mans subjektīvais viedoklis.
25.11.2013 10:37 |

Reitings 5516
Reģ: 03.08.2013
Man joprojām nav skaidrs, kāpēc jums šķiet, ka nevarat runāt par citām lietām. Tāpat man joprojām nav skaidrs, kāpēc kādam vajadzētu klusēt, ja šis kāds grib runāt par šo tēmu. Saprotu, pēc pusgada - jā, tad var teikt, ka cilvēks ir ieciklējies uz to visu. Bet, nu, pēc 3 dienām... Vai jums tas sagādā fiziskas neizturamas sāpes? Vai šis viss atkārtojas regulāri, vai reizi nedēļā valstī tiek izsludinātas sēras? Es saprotu cepienu no to cilvēku puses, kas jūt līdzi, bet vai tad tiešām dažu dienu dēļ ir jāizvirst sašutumā par to, ka visi par to runā un tiek atcelti koncerti, kas ir vispārpieņemta prakse visā pasaulē.
25.11.2013 10:42 |

Reitings 1531
Reģ: 19.08.2013
Man liekas tev neviens nespiež to visu lasīt.

Gluži manas domas.
Nelasi visas šīs ziņas par traģēdiju, nelasi ar to saistītās diskusijas. Ignorē to visu, bet kā Gerda rakstīja -
Katram cilvēkam ir tiesības pārdzīvot un just līdzi tā ,kā viņš to vēlas
.

Mani šī traģēdija tiešā veidā neskāra, bet man sāp, es raudu, šis man ir satriecis līdz sirds dziļumiem un jā, mana pasaule ir apstājusies uz kādu laiku.
25.11.2013 10:43 |

Reitings 143
Reģ: 15.06.2010
Ak jēziņ,mazāk lasi komentārus internetā.Kas tev aizliedz risināt savas problēmas bez interneta.Protams cilvēki tagad ir uzvilkti,kas ir pašsaprotami.Nu ko tu vēlies?Līdzjūtības?Vai tiešām pareizi ir nosodīt cilvēkus,kas pārdzīvo un jūt līdzi?Nav nozīmes nogāzās no kraujas,traģēdījā gaja bojā.Ir sāpīgi.Šajā gadijumā ir masveida nelaime,cits citu pazīst,Latvija ir maza.Tapēc arī masveida ciešanas.
25.11.2013 10:43 |

Reitings 414
Reģ: 03.02.2013
Es pasēroju piektdien. Paldies Dievam, mani tas neskāra tieši. Jutu līdzi valstij un tiem, kam sāp. Aizdedzināju svecīti. Bet es neesmu sērotāja pēc dabas vispār. Arī citu tuvinieku bērēs reti raudu. Pasāp,bet mana pasaule neapstājas.. Paldies Dievam gan, neviens man patiesi tuvs aizgājis vēl nav.

Sestdien un svētdien man bija lieliskas brīvdienas ar draugu, nespēju beigt smaidīt.
Dodu jums atļauju nomētāt mani ar akmeņiem tagad, jo es taču esmu briesmīgs, bezsirdīgs cilvēks :) :)
25.11.2013 10:48 |

Reitings 143
Reģ: 15.06.2010
Tu spētu baudīt koncertu TAGAD???

Reitings 414
Reģ: 03.02.2013
Kaut kāds bulšits.

Ja Tev sāp, Tu sēro.
Ja Tev nesāp, Tu nesēro.

Pričom tagad svētos tēlot un brukt virsū pārējiem? Labs veids, kā izcelties uz citu fona, eh?
Drausmas.

Reitings 554
Reģ: 26.08.2013
Piekrītu, Alexxa. Es arī pārdzīvoju, bet dzīve turpinās. Un iespējams es šodien vēlos uztaisīt diskusiju par to, ka nevaru izvēlēties tonālā krema toni, vai par to, ka nolūza nags. Bet atradīsies jau kāda, kas iepļūtīs kaut ko "Ak Dievs, kā Tu vari par kaut ko tādu domāt tagad".
BET es nesaprotu - ja kāda nevar ne par ko citu pašlaik padomāt - nu tad ko lien citās diskusijās ne pa tēmu? Un burzi citiem virsū?? Sēdi un sēro, netraucē citiem!
25.11.2013 10:50 |

Reitings 1531
ko lien citās diskusijās ne pa tēmu? Un burzi citiem virsū?? Sēdi un sēro, netraucē citiem!

Tad lūdzu arī visas tās, kurām tracina, ka visi pārdzīvo - sēžat savās dikusijās un lieciet mieru tiem, kas atklāti pārdzīvo un par to runā.
25.11.2013 10:57 |

Reitings 903
Reģ: 26.03.2009
Šodien jā, mana dzīve pamazām turpinās, bet iepriekšējās dienās tā tiešām bija apstājusies!! Ļoti grūti priecāties, kad deguna galā stāv Maximas veikals...
Godīgi sakot, nesaprotu tos, kuri gāja 5dien un 6dien izklaidēties, bet nu tas ir uz katra pašas sirdsapziņas... Neiešu jau citus mācīt. Vispār sēras ir sēras, ja tās ir izsludinātas valsts līmenī, tad ir jābūt kaut kādai cieņai pret tik daudziem bojāgājušajiem... Būtu arī dīvaini, ja cilvēki par to nerunātu!
25.11.2013 10:57 |

Reitings 1531
dikusijās diskusijās
25.11.2013 10:58 |

Reitings 172
Reģ: 22.02.2012
RedRed tu sākumā izveido diskusiju-saņem tādu komentāru un tad vari spriest,nevis kā būtu ja būtu...pa faktam Tev neviens neko nav pateicis ,ka tu redzieties esi maita ,ka nesēro... Es tikai apskaužu nevis nosodu,ka ir cilvēki ,kas spēj to uztvert vieglāk.
A ja tiešām,kāds kko tādu pasaka vai uzraksta,kādēļ tas jāņem tik ļoti pie sirds? Vienmēr atradīsies kāds,kas skatās uz dzīvi savādāk un var pat censties savu viedokli uzspiest. BET ir jāpieaug un jāsaprot,ka tādu cilvēku netrūkst-tam nav jāpievērš uzmanība. Liela muiža...
25.11.2013 10:59 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits