Pasaule ir apstājusies?

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Katrai no mums dzīvē ir bijis moments, kad ir aizgājis kāds tuvinieks. Kādai no mums draugs, kādai brālis, kādai mamma, kādai tēvs, vēl kādai draudzene, kolēģe, kaimiņiene. Tāda ir dzīve - cilvēki mums blakus mirst. Un bieži vien nepelnīti agri. Bieži vien traģiskā nāvē, kad gribas gaudot spilvenā un no galvas nepagaist doma -par ko?
Ceturtdien traģiskā nāvē bojā gāja vairāk kā 50 cilvēku. Kurš pie tā bija vainīgs, mēs vēl nezinām. Bet! Mēs joprojām esam šeit. Es, Tu, un pārējās foruma lietotājas, kas šo lasa.
2006. gadā autoavārijā mira cilvēks, bez kura es nekad nebūtu tāda, kāda es esmu - mans krusttēvs man iemācīja ļoti daudz ko - kad viņš brauca no darba, viņa mašīnā ietriecās dzērājšoferis. Pagājušogad nepareizi izliktu ceļa zīmju dēļ Zviedrijā no kraujas nogāzās manas māsas vīrs. Pirms diviem gadiem nedabīgā nāvē mira mans tēvs. Brāļa pirmā meitene nosmaka ugunsgrēkā.
22. novembrī kāda kļūdas dēļ mira vairāk kā 50 cilvēku vienlaicīgi. Kāpēc šīs nāves būtu jāpadara īpašākas par pārējām?
Kopš dienas, kad iebruka Maximas jumts, šis ir kļuvis par centrālo notikumu. Katrā otrajā diskusijā ir lasāmi kauninoši komentāri - "Kā Tu atļaujies pīkstēt par to vai šo, kad citiem ģimenes gājušas bojā?"
Kur bija šie komentāri, kad mira cilvēki, kurus aprakstīju augstāk? Arī tās visas bija traģiskas nāves, bet tas nenozīmē, ka citiem dzīve neturpinās.
Jebkurš no mirušajiem ir pelnījis cieņu un viņu piederīgie līdzjūtību. Pirms sākt rakstīt šo, es aizdedzu sveci viņiem visiem - gan saviem mīļajiem aizgājējiem, gan visiem tiem, kas gāja bojā ceturtdien Zolitūdē. Bet vai tiešām ir pareizi nosodīt tos, kas šajās dienās ir apņēmušies risināt savas problēmas, tikai tāpēc, ka ceturtdien bojā gāja vairāk par vienu cilvēku?
25.11.2013 02:08 |

Reitings 13796
Reģ: 23.10.2010
Es ļoti cienu Chanely viedokli, jo tiešām - vienas patiesības nav, ja grib dzirdēt tikai vienu, jāiet uz baznīcu. Es tikai iedomājos tagad, par karmu.. Kad piedzima pirmie cilvēki - sanāk, ka viņi jau no sākta gala sev sastrādāja sliktu karmu? Respektīvi, ka tas jau ir bijis pašā cilvēkā iekšā..Interesanti īstenībā.
25.11.2013 17:50 |

Reitings 3031
Reģ: 09.09.2012
22. novembrī kāda kļūdas dēļ mira vairāk kā 50 cilvēku vienlaicīgi. Kāpēc šīs nāves būtu jāpadara īpašākas par pārējām?

Tas nav cilveku naves, kuras ir svarigakas par citam, bet gan apstakli, kuros vini gaja boja. Ir reizes kad dzive tragedija notiek nelaimigi sakritusu apstaklu del un ir kad tas notiek bezatbildibas, nolaidibas un vienaldzibas del. Protams, ka par to ir jacel aziotaza. Tas tikai vel truka lai tragediju nolaidibas del ieliek viena plauktina ar dabas katastrofu, lai gan ari notiekot pedejai ir iespejams pirms tam sagatavoties tadejadi izvairoties no nelaimes gadijumiem.
25.11.2013 17:50 |

Reitings 13796
Zinātne jau arī ir cilvēka izdomājums, gluži kā VISS :)
25.11.2013 17:51 |

Reitings 2295
Reģ: 29.01.2009
stellaglmr, visi jau grib, lai viss notiek uzreiz. Ja kāds cilvēks kaut ko sliktu izdara, piemēram, nogalina kādu, tad visi intuitīvi gaida/grib, lai tas cilvēks samaksā par šo tagad un uz vietas. Jā, dzīve var atspēlēties arī diezgan ātri. Bet bieži tā nenotiek. Cilvēks tā arī nodzīvo visu dzīvi ar savu slikto darbiņu un nekas viņam nav. Un tad piedzimst nākamajā dzīvē nelaimīgs cilvēks, kuram galigi neiet, un nevar saprast kāpēc tā, vaino visus citus pie savas neizdevušās dzīves... bet reāli pats tik daudz sū** savārījis ir iepriekš, ka tagad jāatrstrādā tas viss.

Tas, ka citi paveic šo slikto darbiņu kādam. Piemēram, uzbūvē sliktu ēku, lai tā kādu nogalina. Nē, šis sliktais būvnieks nav nekāds labais misionārs. Viņš to paveic un dēļ tā sastrādā sev sliktu. Bet paši notikumu kā tādu sev "pasūtījis" ir upuris, lai viņam to nodara.

Bet nu tas ir fakts, ka sliktās karmas cilvēkos ir vairāk nekā labās, diemžēl. Gan pasūtītājiem, gan veicējiem, visiem. Viss, ko varam darīt, ir attīstīt savu apziņu, lai dzēstu vismaz savu negatīvo karmu.
25.11.2013 17:51 |

Reitings 2186
Reģ: 12.07.2009
Emmanuelle - bet Tu vispār apjēdz, ko es un pārējas meitenes saka? Mums nav vēlme atriebties, nolinčot vai boikotēt Maximu, bet vienkārši sodīt vainīgos kā tas paredzēts kriminallikumā?
25.11.2013 17:55 |

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Konnca - man šķiet, bet neesmu droša, ka karma ir kaut kas līdzīgs liktenim - Dievam un citām lietām - gluži kā labo domu sūtīšana kosmosā. Tajā visā ir kaut kas ļoti vienāds un kopīgs, tikai to karmas būtību es līz šim joprojām neesmu sapratusi - ja karma ir - dari un viss nāks atpakaļ, tad es nesaprotu, kā iepriekšējā dzīve var ietekmēt jaunu dzīvi? Veca miesa, mācīts gars - jo teorētiski jau ar visam cik tur padsmit dzīvēm cilvēka uzdevums ir sagatavoties pārejai citā pasaulē - labakā. Nu, Dievs piedāvā to pasu tikai vienā piegajienā, tapat Allāhs un tāpat ar kosmosu mēs nodrošinam sev labaku pēcnāves dzīvi. Vienīgi karma paredz, ka izpērk savus grekus visās dzīvēs. Tas ir kaut kas pretrunā ar visām ticībām - karma it kā soda, caur paša ciešanām. Nu un cilvēkiem, kuri tiek pakļauti grūtībām - uzdot sev jautajumu - par ko man tas? Tad karma atbild - no sērijas - par to, ka iepriekšējā dzīvē biji psihiski slims. Nu, aptuveni tā es to izproptu - kā kārtējo atbildi, savādā interpretācijā.
Tikai līdz šim es nebiju dzirdejusi, ka kāds ar karmu attaisnotu cilvēku nolaidīgo darbu. Māte daba - nebiju. Tādeļ es šobrīd gaidu, kad man kās atbildēs uz pēdejo komentāru, lai es labak saprastu.

10 gadi
Reitings 3997
Reģ: 11.07.2009
Ja nu par karmu, tad par karmu....man nekad nav šķitis godīgi, ka, piemēram man šajā dzīvē iet slikti, jo sūdus savārīju iepriekšējā dzīvē. Kāda no tā jēga? Ko tas man dod, ka es to iepriekšējo dzīvi neatceros? Ko tas man dos nākamajā dzīvē, kad būšu atkal slikta, jo neatcerēšos šo dzīvi, kurā biju laba?

Tāpēc man tā karmas būšana liekas viens liels un bezjēdzīgs fufelis.

Reitings 895
Reģ: 14.07.2013
Zinātne jau arī ir cilvēka izdomājums, gluži kā VISS

Nē, zinātne balstoties uz novērojumiem veido pēc iespējas patiesākus realitātes aprakstus un modeļus, kam piemīt iespēja paredzēt kas notiks attiecīgos apstākļos.
Karma nav zinātniski pierādīta un nekad nebūs, jo tā neeksistē, tā nav daļa no realitātes.
25.11.2013 17:56 |

Reitings 2295
Man palūdza komentāru, es atbildēju (kā mācēju). Nemiet par labu ;) Vairs nu gan man nav laika ieslīgt tālākās diskusijās.

Un Salomē taisnība. Tur apakšā vajag zināšanu bāzi, lai to visu saprastu. Es pat neceru un tāds pat nav mans mērķis, ka kāds ņems par pilnu manis teikto vai tam ticēs vai pieņems. To tiešām pēc pāris garāmejošiem komentāriem grūti saprast. Viss kārtībā!
25.11.2013 17:56 |

Reitings 13796
Kas šodien mums nav pierādāms, tas pēc 3000 gadiem var būt.
25.11.2013 17:58 |

Reitings 2295
stellaglmr, jā, miesa jauna, prāts arī jauns ar jaunās zināšanām. Bet dvēsele tad ir tā pati vecā labā ;) Un viena dzīve bieži ir par īsu, lai visu atstrādātu.
25.11.2013 17:59 |

Reitings 895
Reģ: 14.07.2013
Par karmu pirž jau tūkstošiem gadu, bet pierādīt kā nevar tā nevar, tāpat kā ar dievu, spokiem, ekstrasensorām spējām, pēcnāves dzīvi utt. Jo šīs lietas NEEKSISTĒ.

10 gadi
Reitings 3922
Reģ: 06.03.2011
Channely - bet tad vai kāds spēj apdraudēt labas karmas īpašnieku, ja viņam ir slikta karma - vai tomēr karma tad ir kā tāds sargs un zīmē uz pieres? Jo taču ir arī nevainīgie upuri.
Un kā karma sastrādājas ar to pašu ticību un to, ka katra nākamā dzīve ir mācība par labāku dzīvi? Nu, pieņemsim vienā dzīvē esi baāts uzņēmējs un drusku krapies - nākošā dzīvē tevi soda un kā mazu bēŗnu nogalina - jo tā strādā karma. Bet tad trešā dzīve atkal ir problēmām pilna un pieņemsim, ka tiek veikta pašnāvība. Kur tad ir tās zinības par labaku dzīvi? Nu, dzīve kā audzināšana - ja karma atriebjas katrā nākamajā dzīvē? Vai pareizāk nebūtu, ja karma atriebtos katrā esošajā dzīvē? Jo kā tad var nodrošināt sev to labāko dzīvi paralēlā (precīzi neatceros kas tā bija) pasaulē?

Labi, vairāk Tevi nemocīšu. Palasīšu pati par šo tēmu, jo tiešām nekad nebiju dzirdējusi, ka karmu piedēvē kādam, kurš cietis citu apzinātas rīcības dēļ.

Reitings 2461
Reģ: 02.01.2010
Katrs, protams, var ticēt visam, kam vien vēlas :) Kaut vai dobajai zemeslodei. Vienkārši gribētos kādu pamatojumu tik stingrai pārliecībai, ka karma ir kaut kas reāls.
Piedošanu, bet es tagad varētu iebarikādēties dzīvoklī un par spīti nomirt badā. Vai arī izdalīt visu mantu un iet, dzīvot zem tilta, vai arī pārcelties dzīvot uz Japānu. Tas viss būtu mana izvēle, kur ir karma? Visu nosaka cilvēku pareizās vai nepareizās izvēles, un ik dienu tās ir vismaz pāris desmiti.
Un, kā jau Elīna teica, būtu muļķīgi sodīt cilvēku par noziegumu, kas ir noticis pirms 5 dzīvēm, ja viņš to nemaz neatceras.
25.11.2013 18:04 |

Reitings 2295
stellaglmr, ja ir laba karma, ar tevi tādi notikumi neatgadīsies. Tad tu nebūsi aizgājusi uz brūkošo veikalu vai arī būsi izgājusi ārā pāris minūtes pirms notikuma. Labai karmai pievelkas labi notikumi.

Un, nē, nav tā, ka katra nākama dzīve ir labāka. Var kļūt arvien labāka, ja esi daudz atstrādājis, tad nākamā būs labāka. Mērķis ir mokša, kad karmas vairs nav un dvēsele ir brīva un vairs nav jāpiedzimst ķermenī. Bet, ja tieši otrādi un sastrādā sliktu, tad nākamā dzīve būs sliktāka.
25.11.2013 18:05 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Chanely-tiesi taa saka arii mans viirs!Vispaar interesanti,ka vins domaa loti liidziigi tev.
25.11.2013 18:08 |

Reitings 2295
Emmanuelle, mums būtu interesanti ar viņu parunāt. Un ar Tevi, protams, ar :)
25.11.2013 18:12 |

Reitings 433
Reģ: 06.12.2012
Cosmo nebeidz šokēt.. Vainīgo atrašana un sodīšana tiek uzskatīta par atriebību, nu come on.... Vainīgie jāsoda kaut vai tāpēc vien, lai vairs nekad nākotnē nekas tāds nenotiktu. Ja nevienu nekad nesodīs, tad arī atbildības sajūtas nekad nebūs. "Nekā Personīga" minēja par līdzīgu gadījumu Kanādā, un tur nekavējoties vainīgi tika atrasti un sodīti. Varbūt viņiem arī vajadzēja ieteikt nenodarboties ar atriebību?
25.11.2013 18:17 |

Reitings 4703
Reģ: 20.04.2012
Pievienojos Chanely viedoklim.. vispār karmas un kosmosa tēmas ir ļoti smalka un jūtīga tēma, ne katrs spēj to piņeemt un vēl mēgināt saprast, bet ir tādi dzīves piemēri, kur tas parādās visspilgtāk, piemēram, ir cilvēki kam neveicas attiecībās, neveicas darbā konstanti (es skatos sīku vienību tagad) un visbiežāk tas ir , cilvēks sev pievelk apkārt nelaimes un nesaderīgus cilvēkus, nespēj iziet ārā bez citu cilvēku, kuriem ir spēcīga enerģija ārā no šīs sliktās, sabojātās vides tādejādi turpinot ciklu pa rinķi , mainot cilvekus, kas nav savādāki un mainot darba vidi, kas nav labāka par iepriekšējo.
25.11.2013 18:18 |

Reitings 279
Reģ: 20.06.2013
Es pievienojos diskusijas autorei!
Tā propoganda un negatīvisms, kas lien no visa šitā - ka visi, kas dzīvi, ir vainīgi, nu , tas nav saprotams....
Katrs cenšas izcelties ar skaļāku līdzi bļaušanu, vaidēšanu un nosodījumu tiem, kas palikuši dzīvi. Ir, jāizvērtē, daudzas lietas...tas gan, bet....

Plusiņi diskusijas autorei ++++++
25.11.2013 18:19 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits