Ugunsdzēsējam glābējam Aleksandram Lācim, kas smagi cieta 21.novembrī, operācijas veikšanai ir nepieciešamastieši III (B) +grupas asinis. Asinis jānodod tikai darba dienā(sākot ar pirmdienu,25.novembri) tieši Austrumu klīniskās slimnīcas stacionārā„Gaiļezers”, Sterilās intensīvās terapijas nodaļā, norādot - Aleksandram Lācim. Īpaši labi, pēc ārstu teiktā, būtu ja asins donoram būtu vairāki asinsradinieki ar III(B)+ grupas asinīm, kas liecinātu par asins grupas īpašu tīrību (t.i. maksimālu labu saderību ar Aleksandra asinīm).
Man tieši ir B+
Bet man ir problēmas ar to,ka gar mani parasti neviens negrib ņemties,jo ir problemātiski ''atrast vēnas'', bet es tomēr gribētu mēģināt.
Man vienkārši 1dien jāiet uz Gaiļezeru un viss? Nav konkrēts laiks? Nekad iepriekš tur neesmu bijusi.
Es tiešām gribētu palīdzēt.
:)
Der arī 0 Rh-, jo šīs grupas asinis var pārliet jebkurai citai asins grupai. Tā teikt, universiālie donori.
Mūsdienās nepārlies citu asinsgrupu pat, ja tā ir saderīga, ja būs iespēja to pašu asinsgrupu pārliet.
Bet tomēr nedaudz dīvaini, ka prasa speciāli vēl ziedot, ņemot vērā, ka bija tik milzīga atsaucība jau šajās dienās pēc nelaimes un tik daudz devās ziedot asinis, arī donoru centra mājas lapā visas grupas rāda kā pilnas, kas ir ļoooti reta parādība. Un ne jau caur internetu būtu jāmeklē asinsradinieki ar to pašu asinsgrupu.