Sveika!
Ar galvassāpēm mocos kopš 12 gadu vecuma. Ģimenes ārste uzskatīja, ka tas ir pusaudžu vecumam raksturīgi, ka cilvēks aug, no skolas nogurums, un tad nu tā notiek.
Varu pateikt vienu, ar galvassāpēm NAV jāsadzīvo - ne 12, ne 25, ne 80 gadu vecumā, galvassāpju cēlonis ir jāmeklē, jo tā nav joka lieta.
Pēc Tevis rakstītā, pagaidām izskatās, ka tā varētu būt migrēna, jo tā visbiežāk izpaužas vakaros un ar sāpēm tieši vienā galvas daļā.
Arī es sūdzējos par galvassāpēm vienā galvas daļā, bet te nu or otrs variants - kakla skiemeļi spranda. Visbiežāk cilvēkiem sāp galva tieši no sprandas - plecu daļas sasprindzinājuma, skriemeļu nobīdi vai radziņiem, liela iespēja, ka ir iekaisis vai saspiests kāds nervs.
Ja sāp tieši viena puse sākot no, piem., kakla kreisās puses un uz augšu - ieskaitot deniņus, kaut vai uzacis, tad visticamāk tas ir nervs. Tieši tāpat bija arī man.
Ieteiktu aiziet pie neirologa, kurš visticamāk nosūtīs uz doplerogrāfiju un pie acu ārsta, jo no acs dobuma arī var būt galvassāpes. Pēc tā arī secinās, vai kaut kas ir asins vadiem, ja tur neko neatradīs, tad jāpabauda spranda, vai tur nav kādas nobīdes.
Man vismaz izrakstīja zāles pret galvassāpēm, kas saistītas ar šo nervu, jo sāpēja, sākot no vienas kakla puses līdz galvas augšai - tikai viena puse.
Ja ir šāda kaite, tad jāiet uz masāžām, pulsa amplitūdam, sporta ārsta vai ĀRSTA fizioterapeita. Protams, arī saudzīgs dzīvessveids, der palietot arī nomierinošas zāles pirms gulētiešanas, jo dienas laikā var izraisīt miegainību.
Varētu rakstīt daudz un dikti, bet no sākuma silti iesaku sākt ar izmeklēšanu, jo uz ''savu roku'' nevajadzētu paļauties ārstēt šādas galvassāpes.