Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

āboļi.

 
Reitings 1364
Reģ: 05.04.2013
mājās daudz lauku ābolu, sakārojās kāds saldumiņš,tapēc izlēmu ,ka jāuzcepj kāds pīrāgs vai sacepums, mmm..


Kādas jūsu mīļākās receptes?:)

ā. un vēl gribēju prasīt, ja es cepju kādu pīrāgu, vai kārtojumu, es viņu varu cept pīlē, bez vāka? man vienkārši nav formas mājās vel:D
21.11.2013 20:17 |
 
Reitings 1201
Reģ: 15.11.2013
Es ābolus samizoju, sagriežu un izkaltēju uz radiatoriem! Iegūstu 2in1 - smaržīgu māju un diētisku našķi.

Kaut kā tās kūkas ne sevišķi. Bet pēdējo ko taisīju, bija kaut kāda ašā - baltmaize, ola+krējums,āboli. Nu un kanēlis, cukurs.. To kā reiz taisīju pīlē. Sanāca garšīgi.
21.11.2013 20:19 |
 
Reitings 1364
Reģ: 05.04.2013
Churchill
mm, kaltētus ābolus nesmu ēdusi kopš bērnības, kādreiz omīte taisīja, bet man laikam šitie rīgas krutie radiātori nederēs, lai izkaltētu viņus :(

un kāds sanāk, tāds, ka smuki viņu var izņemt, nesakrīt pļurā ritīgā? un kā liec, kārtās? :)
21.11.2013 20:22 |
 
Reitings 728
Reģ: 21.07.2010
Izgreb vidu, ieber iekšā riekstus, ielej karameles mērci vai medu, saliec pīlē un cep. Klāt putukrējums vai saldējums.

Sacepums pīlē sanāks, bet pīrāgs diez vai.
21.11.2013 20:23 |
 
Reitings 1364
Reģ: 05.04.2013
6graudi
Un cik ilgi cepj? kamēr mīksts ābols, ja? un kādi tie rieksti paliek, un kādus tu īsti liec? :)
21.11.2013 20:26 |
 
Reitings 1201
Reģ: 15.11.2013
Elīza, man arī ir "Rīgas krutie" radiatori, bet žūst ļoti labi! :) Pamēģīni, kādu pārīti sagriez un uz cepamparīta uzliec uz radiatora.

Kūku liku nosacītās kārtās: apakšā 2 kārtas ar baltmaizi, tad gāja krējums ar olu, lai tā baltmaize sacepjās kopā, tad pa virsu āboļi, cukurs un kanēlis. Atceros, ka receptē bija rakstīts, ka 10 min pirms cepšanas beigām var pārliet virsū vēl krējumu ar cukuru, lai tā virsiņa tāda sulīgāka, kā jau ābolkūkai.
Sanāca ļoti smuki. Izņemt bija pagrūtāk, jo gāzt negribējās, tā kā man tā virsa bija tikai ar āboliem. Griezu pīlē un pa gabaliņam ķeksēju ārā.
21.11.2013 20:26 |
 
Reitings 728
Reģ: 21.07.2010
Un cik ilgi cepj? kamēr mīksts ābols, ja? un kādi tie rieksti paliek, un kādus tu īsti liec?
Jā, kamēr mīksti. Bet tas vairāk gaumes jautājums - citam patīk mazliet pacieti, citam tādi, ka jūk ārā. Es lieku valriekstus, bet var arī citus. Riekstus gan vajag sasmalcināt, lai nav pārāk lieli gabali.
21.11.2013 20:33 |
 
Reitings 1364
Reģ: 05.04.2013
ņam, ņam, nevaru sagaidīt rītdienu, kad varēs ķerties klāt :)
21.11.2013 22:05 |
 
Reitings 2336
Reģ: 29.01.2009
Nesen gatavoju krāsnī cūkgaļu ar āboliem un brūklenēm, sanāca izcili garšīgi. :)
21.11.2013 22:07 |
 
Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
ņam, ņam, nevaru sagaidīt rītdienu, kad varēs ķerties klāt


Pirmais, kas man ienācā prātā - vai ņam ņam ir nomainījusi niku? :D

Es no āboliem cepu tikai plātsmaizes un kūkas, bet tam vajag cepamformu.
21.11.2013 22:10 |
 
Reitings 1364
Reģ: 05.04.2013
Nujā, esmu par slinku un neesmu nopirkusi to formiņu, tpc jācīnas ar pīli :D
21.11.2013 22:23 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits