Sarežģīta situācija

Reitings 792
Reģ: 04.03.2009
Labdien, meitenes!

Nekādu lielo atbalstu nesagaidu, bet gribas zināt, ko Jūs darītu manā situācijā.

Vairāk kā gadu nu jau strādāju vienā firmā par administratori. Viss it kā no sākuma bija ok, neņemot vērā, ka uz pārbaudes laiku pieņēma 2 meitenes, un tad nu beigās paliku es.
Lieta tāda, ka es reāli pēdējā laikā vairs nevaru izturēt savu darbu. Nāku ar riebumu uz šejieni. Esam diezgan mazs kolektīvs, kur strādāju ar 2 bosiem, tiešo priekšnieci un pārēji ofisā ne visai bieži uzturas. Tiešā priekšniece tīrākais garstāvokļa cilvēks - kā nu kuro dienu, nezini, ar ko rēķināties. Citreiz ienākot pat nepaspēj mēteli novilkt vai pie galda pienākt kad jau atkal mani kaut kur vaino. Faktiski - bez iemesla, jo pati ir tāda "vējagrābsle" un daudz kas nemaz nav mans pienākums. (Principā par to es neko nesaku un nesūdzos, jo principā to otru meiteni atlaida, par to ka viņa sūdzējās par citu kolēģu attieksmi un darbu "uzkraušanu" , kā arī, tas nav manā dabā...)
Tas tā kā būtu nākamais - man uzkrauj darbu, kas nav mans pienākums, jo vienkārši daru to ātrāk par viņu. Sākumā man gan nebija problēmu, kamēr "varēju pavilkt". Bet nu situācija sāk mainīties...
Vienam bosam ir otra firma, un nu tad mums te tagad sākās... Mēs te vēl viņu darbu daram ( pa kluso no otra bosa, protams, par brīvu). Reāli zūd motivācija kaut ko šeit darīt, mājās eju kā tāds vecs tārps, nogurusi no visa šī vājprāta. Mājās garīgais nekāds, nav spēka ne ar mazo paspēlēties, neko...
Tagad nezinu, kā lai aiziet prom, un vai tā maz ir laba doma, jo droši vien jau darba tirgus šobrīd nav nekāds spīdošais, un bez darba sēdēt negribu. Šobrīd riktīga dillema....

Ļoti atvainojos, ja uzrakstītais izklausas pēc murga, nemīlu rakstīt garus memuārus, centos īsumā situāciju izklāstīt.... :)
20.11.2013 12:31 |

Reitings 792
Reģ: 04.03.2009
57 days - Paldies, dzīvoju Rīgā, grāmatvedības kursi diez vai man ko mainīs, jo viens diploms jau ir grāmatveža :)
20.11.2013 13:08 |

Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Nu es nez..
Pēc savas pieredzes varu teikt kā rīkotos (un esmu rīkojusies) es:
1. Konstruktīva saruna par to, kas neapmierina, ierosinājums, ko un kā mainīt.
2. Ja tas neizraisa nekādu pretimnākšanu, tad paralēli meklēt citu darbu, atrast, uzrakstīt atlūgumu un paziņot, ka atstrādāšu maksimums 2 nedēļas.
Atsevišķos gadījumos jāprot būt egoistam!
20.11.2013 13:09 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
dindiņš, vari apgūt krievu, angļu valodas, personāla vadību, lietvedību, jaunas datorprasmes utt. Paskaties, ko darba sludinājumos prasa, un to arī apgūsti :)
20.11.2013 13:21 |

Reitings 8272
ja draugs mani atbalstītu un zinātu, ka finansiāli varētu pavilkt, ietu prom. tā jau nu nebūs, ka tagad visu mūžu sēdēsi bez darba. ja būtu traki, ietu kaut maximā mēnesi pastrādāt.
20.11.2013 13:24 |

Reitings 8272
var jau sameklēt jaunu darbu, kamēr šajā strādā un vnk neatstrādāt to mēnesi. vienīgais, ko dara - parasti neatdod nodokļu grāmatiņu. no pēc tam izņemtu dublikātu pa ls 10.
20.11.2013 13:28 |

Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
es dindiņa situācijā pasūdzetos vienam bosam par otru, tad atteiktos pildīt priekšnieces pienākumus, tad ietu prom no darba. termiņš, lai saņemtu pabalstu, ir nostrādāts, ir jau zaudētas darba iespējas, jo vēl tiek strādāts šajā darbā, administratori ir vajadzīgi gandrīz katrā uzņēmumā.
20.11.2013 13:31 |

10 gadi
Reitings 13809
Sākumā es mēģinātu runāt par to, kas neapmierina.
Ja tas nelīdzētu, tad vai nu atrastu citu darbu un ietu prom, vienojoties, ka atstrādāšu max 2 nedēļas, vai nu uzrakstītu atlūgumu un meklētu jaunu darbu (ja finansiāli var atļauties).
20.11.2013 13:32 |

10 gadi
Reitings 4446
Reģ: 02.01.2011
paziņot, ka atstrādāšu maksimums 2 nedēļas.

šis tiešām strādā? Kad es biju izdomājusi iet prom, vadītāja tāpat pateica, ka mēnesis vienalga būs jāstrādā..
20.11.2013 13:41 |

Reitings 4224
Reģ: 26.09.2009
Varbūt nesasteidz aiziešanu. Pamēģini kaut ko sakārtot esošajā darbā, ja neizdodas, tad tikai ej un ar rezerves plānu.
Man tik pat neveiksmīga pieredze. Aizgāju no darba, jo darbs nepatika, alga maza. Tagad.. Daru to pašu tikai par vēl zemāku algu.. Jo atrast tik ātri kā plānoju, nekas neizdodas.
20.11.2013 14:46 |

Reitings 4224
Reģ: 26.09.2009
bezkaunigi_jauna jā! Darbojas, ja ir forša un saprotoša priekšniecība :)
20.11.2013 14:47 |

Reitings 383
Reģ: 27.10.2012
Pašlaik eju cauri identiskai situācijai. Es gan rīkojos impulsīvi un savā ziņā, varbūt, nedaudz neapdomāti, proti, aizgāju prom.

Pašlaik esmu darba meklējumos, protams, es naivi ceru, ka atradīsies kāda silta vietiņa man, kur pārmaiņas pēc, bosi nečakarēs tevi kā maziņo priekšā un pakaļā.. Bet atklāti sakot, pašlaik ir tāda sajūta, ka visur vairāk vai mazāk tas notiek.
20.11.2013 16:54 |

Reitings 374
Reģ: 13.07.2012
Kaut kas līdzīgs arī ir gadījies manā, salīdzinoši īsajā, darba mūžā. Vienkārši apsēdos un aprunājos ar abām priekšniecēm (viena tiešā, otra filiāles vadītāja) un pastāstīju, ka gribu iet prom, ka nervi netur un esmu pārgurusi un nevaru pavilkt to visu, ko man bija uzkrāmējuši un daudz kas no tā ne tuvu neietilpa manos pienākumos. Konkrēti pateicu, ka gribu iet prom no darba un tika uzrakstīta abpusēja vienošanās un tai pašā dienā aizgāju.
Nezinu vai tā bija sakritība vai liela veiksme, bet darbu atradu jau nākamajā dienā un par lielāku atalgojumu. Vēl toreiz ar topošu priekšnieku sarunāju, ka uzsākšu darbu pēc 2 dienām, lai nokārtotu visu iepriekšēja darbā un tā.
Pie šābrīža darbatirgus, laikam tomēr meklētu vispirms citu darbu un tad ietu prom.
20.11.2013 17:10 |

10 gadi
Reitings 2587
Reģ: 07.03.2011
Kā jūs atrodat tos labos darbus? Ne jau caur sludinājumiem, vai ne?
20.11.2013 18:29 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits